Loading...

Groene stroom Haren Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom genereren we door gebruik te maken van milieubewuste, duurzame bronnen zoals wind, waterkracht, biomassa, bodemwarmte, aardwarmte. Of lees direct meer over erkende alternatieve energiebronnen in december 2022. Het is een stuk beter voor het milieu als je het afzet tegen grijze energie dat wordt gecreëerd met behulp van fossiele brandstoffen zoals o.a. aardolie, aardgas of steenkool. Hier lees je meer over voordelen van duurzame energie. Vandaag nog overstappen? De keuze m.b.t. Hollandse groene energie wordt steeds beter. D.m.v. onze groene stroom checker kun jij onmiddellijk alle groene energieleveranciers in Haren vergelijken. Streef jij naar een huis zonder gas? Check daarvoor onze informatie over energieneutraal wonen in Haren of bekijk de populaire ‘groene’ energiecontracten.


De belangrijkste voordelen van duurzame energie

Opvallend veel gezinnen en bedrijven stappen over naar een groene energieleverancier, of regelen hun eigen stroom via zonnepanelen. Deze panelen zijn snel terugverdiend. Denk jij na over een pakket met schone energie? Groene stroom en groen gas zijn aantrekkelijk in verhouding tot grijze energie van Vattenfall, Eneco of Essent.

 • Bij het genereren van duurzame elektra vindt amper CO-2 uitstoot plaats.
 • Op het moment dat je gaat voor hernieuwbare energie bevorder je de ontwikkeling van groene stroom en groen gas.
 • Groene elektriciteit is standaard nauwelijks duurder dan grijze stroom.
 • Je eigen stroom weer terugleveren is zeer lucratief. Dit heet salderen, je verkoopt als het ware je eigen stroom.
 • Duurzame energiebronnen zijn niet onuitputbaar. Ze blijven altijd voorhanden.

Groene energie vergelijken in Haren

De laatste tarieven van duurzame energiebedrijven in Haren vergelijken (december 2022)? Open dan onze groene energievergelijker! Vul jouw gegevens in, bepaal de hoeveelheid stroom dat je nodig hebt en selecteer het type groene stroom en groen gas. Dan check je de beste groene energiemaatschappijen. Is groene energie kostbaarder dan grijze stroom? Gelukkig is dat niet waar! Mede door subsidies voor groene stroom en forse welkomstpremies en acties is switchen naar duurzame stroom een goed idee. Simpel groene stroom in Haren vergelijken? Ons advies vind je hieronder:

 1. Vul jouw postcode in (prijzen van groene stroom zijn afhankelijk van postcode in Groningen).
 2. Geef het ingeschatte energieverbruik in (elektra & gas).
 3. Genereer je jouw eigen elektra? Verreken dit dan direct.
 4. Selecteer het kopje “groene stroom”.
 5. Geef aan wat voor type groene energie je wenst. Dit kan zijn windmolens van eigen bodem of zonne-energie.
 6. Selecteer of je schone energie wilt afnemen uit Nederland (dit geeft je de zekerheid dat de elektriciteit ook echt duurzaam is.)
 7. Kies het abonnement wat jullie geschikt vinden. Maak een keuze voor een goedkoop abonnement of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen regelt jouw nieuwe leverancier. Lees verder over: NLE.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen zijn beschikbaar?

Duurzame energiebronnen zoals o.a. aarde, zon, bio, water, bodem vervuilen de lucht niet tot nauwelijks en de uitstoot van CO2 is nauwelijks aanwezig. Het leukste is, deze vorm van alternatieve energie is ontzettend duurzaam. Dat is wel wat anders dan aardolie, petroleum, aardgas, steenkool (grijze stroom). Het gebruik van fossiele brandstoffen zorgt voor schade aan milieu / klimaat. Kiezen jullie ook voor een milieuvriendelijk Nederland? Bekijk dan de mogelijke opties voor goedkope duurzame elektriciteit in december 2022. Mensen zochten ook naar: groene energie Waardhuizen vergelijken.

Windenergie

Windturbines produceren stroom waarbij de lucht niet vervuild wordt. Het broeikaseffect is minimaal. Interesse in windenergie? Selecteer een energiemaatschappij met groene windstroom. Of kies voor een winddeel van een windmolen als De Vier Winden (Noord-Holland).

Zonne-energie Haren

Energie van de zon is een vorm van hernieuwbare energie die onuitputtelijk is. Ontdek zelf de voordelen van zonne energie, en bestel zonneboilers en zonnecellen. Kies voor de Collectieve Inkoop Zonnepanelen. Of markeer in de groene stroom vergelijker de milieuvriendelijke “zonnestroom”.

Biomassa

Energie uit biomassa is verantwoordelijk voor ruim 60% van de actuele leverbare duurzame energie. Biomassa energie wordt geproduceerd door vergissing en vergassing van organische natuur resten zoals resten uit de tuin. Het restproduct hiervan is warmte. De samenstelling van biomassa is ontransparant. Het kan slecht voor het milieu zijn.

Bodemwarmte

De bodem wordt opgewarmd door de zon, op die manier ontstaat bodemwarmte. De warmte kunnen we uit de grond halen, en dit wenden we aan voor het opwarmen van onze woning. Dit kan je doen met een warmtepomp. Daarnaast kennen we stadswarmte: een unieke koppeling van aardwarmte en warmtenet van industriële restwarmte in de gemeente Haren.

groene-stroom-haren

Een energieneutrale woning in Haren rond december 2022

Met behulp van deze website bekijk je uitgebreide details over groene stroom Haren. De vraag is, waarom eigenlijk betalen voor stroom, terwijl jij ook zelf kan produceren. Een huis met een bescheiden of geen energierekening beschrijven we als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Haren is een wens van vele. Een woning als dat bereiken jullie op basis van 3 factoren:

 • Je appartement voorzien van goede isolatie.
 • Energieverbruik verlagen.
 • De energie die je verbruikt zelf opwekken.

De energieconsumptie laag houden is te realiseren door energiezuinige apparaten te gebruiken, en dagelijks te focussen op jouw apparaten. Onder andere neem een waterbespaarder” en het dak isoleren. Zelfstandig energie-opwekken doe je met zonnecellen, een zonne-boiler of een warmtepomp installatie. Met zeer lage buitentemperaturen zul je vermoedelijk wel elektra inkopen bij je maatschappij. Maar, als je te veel opwekt lever je stroom terug (salderen). Al met al heb je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Nog heel even, en dan wordt de ouderwetse cv-ketel (van Remeha, Nefit, AWB, Atag of Vaillant) niet meer toegestaan. De welbekende verwarmingsketel kun je dan enkel inruilen voor een gasvrij alternatief. Een warmtepomp of een hybride warmtepomp is de opvolger van de CV. Overweeg jij de optie: de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Check hiervoor de diverse types:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp profiteert van de afgevoerde warme ventilatielucht nog voordat het naar buiten wordt afgevoerd. De warmte die hieruit ontstaat gaat rechtstreeks naar jouw CV. De ketel gebruikt de warmte voor het verwarmen van de woning en voor warm tapwater. Oftewel: een hybride systeem.
 2. Lucht-water warmtepomp: De buitenunit (een soort airco) haalt energie uit de lucht buiten. De opgevangen warmte gaat via leidingen naar de warmtepomp binnen in huis. Dit systeem transformeert de buitenlucht naar warm water rond de 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit systeem haalt energie uit de bodem met speciale bodemwarmtewisselaars. De installatie zet dit om naar naar praktische warmte voor de verwarming van je appartement en kraanwater. De warmtepomp werkt 2 kanten op: warmte in de herfst en winter, en het koelt jouw huis in de zomer.

Hybride warmtepomp
Een installateur voor de warmtepomp in Haren kan duur uitvallen. Goed om te weten, hier is iets op gevonden: een hybride warmtepomp systeem. De warmtepomp wordt aangesloten op de HR-ketel. Goedkoop, en zonder moeite toe te passen. Bovendien beperk je schadelijke CO2 effecten en bespaart men op energienota. De inkoopprijs ligt tussen de €4000 tot €6700. Via de toepasbare ISDE subsidie is de terugverdientijd erg kort. Op groenestroomaanbieding.nl bekijk je ook groene stroom in Panningen afsluiten.

Hoeveel aanbieders hebben groene stroom?

Hedendaags is dat geen optie bij alle bedrijven. Specifieke organisaties zoals Eneco, Van de Bron, Greenchoice, Powerpeers, Pure Energie, Engie verzorgen dit voor je. Op basis van je postcode ontdek jij à la minute welke groene stroom aanbieders in Haren operationeel zijn.

Is overstappen moeilijk?

Overstappen is binnen een paar minuten geregeld. Het stappenplan is: je actuele abonnement beëindigen en daaropvolgend een groen energiecontract afsluiten. Overstappen op groene stroom behoeft geen verdere woningaanpassingen. Je toekomstige aanbieder zorgt dat je niet zonder energie komt te zitten.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn best uitnodigend. Op het moment zijn prijzen van groene energie Haren fors lager in verhouding tot een paar jaar terug. We horen van veel mensen die mede hierdoor voorkeur hebben voor deze vorm van schone energie. Met behulp van de groene energievergelijker vind je het prijsverschil met grijze energie.

Uit welke groene pakketten kan ik kiezen?

Om je een gevoel te geven van enkele abonnementen tref je in het overzicht hieronder enkele energiepakketten. Kanttekening: je vind daarbij ook diverse pakketten met grijze gas en stroom. Middels onze groene stroom checker achterhaal je rap welke contracten daadwerkelijk “schoon” zijn.

Populaire contracten in de provincie Groningen

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas Actie 1 jaar Vast
 • Qurrent – Windstroom en Gas Variabel
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas 1 jaar vast Actie
 • ENGIE – Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas variabel onbepaalde tijd
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 5 jaar
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • Energiedirect.nl – Groene Stroom en CO2 Gecompenseerd Gas Vast 2 jaar

Energieprijzen Haren vergelijken Vergelijk de goedkoopste groene energie-aanbieders en deals voor stroom en gas.