Loading...

Groene stroom Waardhuizen Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom komt tot stand door gebruik te maken van milieuvriendelijke, onuitputbare bronnen als bodemwarmte, zon, aardwarmte, wind, waterkracht. Meer daarover vind je via voorbeelden van alternatieve energiebronnen in december 2022. Dit is beduidend duurzamer als je het afzet tegen grijze stroom dat wordt gegenereerd aan de hand van fossiele brandstoffen als bijv. aardgas, steenkool of aardolie. Hier lees je meer over voordelen van duurzame energie. Nu overstappen? Het assortiment Hollandse groene energie begint steeds serieuzer te worden. Middels onze groene stroom checker kun je meteen alle groene energieleveranciers in Waardhuizen vergelijken. Streef jij naar een huis zonder gas? Check daarvoor onze tips m.b.t energieneutraal wonen in Waardhuizen of bekijk de populaire duurzame energiecontracten.


Wat zijn de voordelen van duurzame energie

Verrassend veel families en ondernemingen sluiten zich bewust aan bij een groene energieleverancier, of zijn zelfvoorzienend middels zonnepanelen. De ISDE subsidie maakt dit aantrekkelijk. Oriënteer jij je op de overstap naar schone energie? Er zijn genoeg positieve aspecten bij groene stroom en groen gas ten opzichte van grijze stroom van Vattenfall, Eneco of Essent.

 • Bij de productie van duurzame elektra is er amper sprake van vervuiling.
 • Zodra jij gaat voor hernieuwbare energie stimuleer je verdere uitbreiding van groene stroom en groen gas.
 • Groene elektriciteit is doorgaans niet duurder dan grijze elektra.
 • Reststroom terugleveren aan het net is zeker mogelijk. Dit heet salderen, je verkoopt als het ware je eigen stroom.
 • De duurzame energiebronnen zijn onuitputtelijk. We kunnen ze niet opmaken.

Groene energie vergelijken in Waardhuizen

De geldende tarieven van duurzame energiebedrijven in Waardhuizen vergelijken (december 2022)? Ga aan de slag met de groene energievergelijker! Vul je postcode + huisnummer in, schat jouw verbruik en maak een keuze uit de opties m.b.t. groene stroom en groen gas. Hierna vind je de meest relevante groene leveranciers. Is groene stroom / energie kostbaarder i.v.m. grijze stroom? Dit valt reuze mee! Via subsidieregelingen en aantrekkelijke cash-back acties is switchen naar duurzame stroom een goed idee. Eenvoudig groene stroom in Waardhuizen vergelijken? Gebruik hiervoor onze 8 tips:

 1. Voer je woonplaats in (prijzen van elektra zijn afhankelijk van regio in Noord-Brabant).
 2. Geef het ingeschatte energieverbruik in (stroom & gas).
 3. Wekken jullie eigen elektra op (zon)? Breng dat in mindering.
 4. Gebruik het menu “groene stroom”.
 5. Kies de herkomst van de groene energie. Bijv. specifiek stroom van windturbines of zonnestroom uit NL.
 6. Selecteer of je Nederlandse schone energie wil inkopen (dit geeft je de zekerheid dat de elektriciteit ook echt duurzaam is.)
 7. Selecteer het pakket dat bij jou past. Opties zijn het goedkoopste abonnement of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen van energie gaat gemakkelijk via internet. Check ook: groene stroom Oxxio.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen zijn beschikbaar?

Duurzame energiebronnen zoals o.a. bodemwarmte, zonne-energie, aardwarmte, waterkracht, windenergie zullen weinig luchtvervuiling veroorzaken en de CO-2 uitstoot is nauwelijks aanwezig. En wat je niet mag vergeten, dit type alternatieve energie is niet uitputbaar. Heel anders i.v.m. aardolie, petroleum, kolen, aardgas (vuile elektra). De verwerking van deze fossiele brandstoffen heeft een sterke invloed op klimaatverandering. Kiezen jullie ook voor een schonere wereld? Bekijk dan de mogelijke opties voor goedkope duurzame elektriciteit in december 2022. Wellicht spreekt dit je ook aan: groene energie Lellens vergelijken.

Windenergie

Windturbines wekken stroom op op een hele verantwoorde manier. De CO-2 uitstoot is tot 100 keer lager. Switchen naar windenergie? Selecteer een energieleverancier met groene stroom van de wind. Of schrijf je in voor een gezamenlijk windmolenproject als De Boerenzwaluw (Burum).

Zonne-energie Waardhuizen

Zonnestroom is een vorm van hernieuwbare energie die altijd aanwezig is. Stap ook over naar zonnestroom, en ga voor zonnepanelen en zonneboilers. Kies voor een project als “zonnepanelen delen”. Of kies in onze groene stroom checker de milieuvriendelijke “zonnestroom uit NL”.

Biomassa

Stroom genereren uit biomassa zorgt voor ruim 50% van alle duurzame energie. Energie uit biomassa wordt gemaakt door het verbranden van organische dingen als akkerbouw afval. Hier komt warmte uit voort. De herkomst van biomassa is niet altijd duidelijk. Dit hoeft niet altijd heel duurzaam te zijn.

Bodemwarmte

De bodem wordt opgewarmd door de zon, zo ontstaat bodemwarmte. We halen de warmte uit de grond, en dit nuttigen we voor het opwarmen van onze woning. Een warmtepomp ondersteunt dit proces. Daarnaast kennen we stadswarmte: een samensmelting van aardwarmte en restwarmte van fabrieken (wartenet) in de gemeente Woudrichem.

groene-stroom-waardhuizen

Een energieneutrale woning in Waardhuizen rond december 2022

Op deze pagina check je belangrijke toelichting op groene stroom Waardhuizen. Echter, hoezo een stroomcontract afsluiten, wanneer men ook zelf stroom kan opwekken? Een woning met nauwelijks tot geen energiekosten heet een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Waardhuizen wordt steeds populairder. Een woning als dat verwezenlijk jij op de volgende manier:

 • Jullie huis van de juiste isolatiewaarden voorzien.
 • Elektra en gas afname reduceren.
 • De benodigde energielokaal opwekken.

Het verbruik van elektra beperken is te realiseren door A++ apparaten aan te schaffen, en wekelijks een analyse te maken van energie. Bijvoorbeeld “haal opladers uit het stopcontact” en doe de koelkast zo veel mogelijk gesloten. Zelfstandig energie-opwekken gaat middels zonnepanelen, een boiler plus een warmtepomp installatie. In koude periodes zul je vermoedelijk wel elektra inkopen bij je energiebedrijf. Intussen, als je te veel opwekt kunnen jullie energie terugleveren (salderen). Over een jaar gemeten spreken we over “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een paar jaar is de ouderwetse CV-ketel op gas (van bijv. AWB, Intergas, Vaillant, Remeha of Nefit) verbannen. De “oude” verwarmingsketel mag je dan enkel omwisselen voor een duurzaam alternatief. Een warmtepomp of een hybride systeem worden veel toegepast. Overweeg jij de optie: een CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees verder over de diverse type systemen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp benut de warmte uit de afvoer-ventilatielucht alvorens het naar buiten wordt afgezogen. De warmte uit de lucht wordt geleid naar de cv-ketel. De ketel gebruikt de warmte voor het verwarmen van de woning en voor warm tapwater. Installateurs spreken hier over een hybride systeem.
 2. Lucht-water warmtepomp: Een buitenunit (een soort airco) profiteert van warmte uit de buitenlucht. De gewonnen warmte wordt vervoerd naar de warmtepomp die in huis in geïnstalleerd. De installatie transformeert de buitenlucht naar heet water van 40+ graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze installatie onttrekt warmte uit de bodem met speciale bodemwarmtewisselaars. De warmtepomp converteert dit naar toepasbare warmte voor de centrale verwarming van jullie huis en gebruikswater. Het systeem werkt 2 kanten op: verwarming in de koude maanden, en afkoelen tijdens zomerse dagen.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp installeren in Waardhuizen kan veel geld kosten. Goed om te weten, je kunt besparen: een hybride warmtepomp installatie. Dit systeem sluit je aan op jullie gas-ketel. Goedkoop, en simpel te plaatsen. Daarnaast verminder jij het negatieve CO2 effect en bespaar jij op maandelijkse energielasten. De investering varieert tussen de €4000 tot €7200. Dankzij de geldige ISDE subsidie is de aankoop extra aantrekkelijk (terugverdientijd). Wellicht ook beschikbaar: groene stroom in Escharen afsluiten.

Welke leveranciers hebben groene stroom?

Momenteel kan dit niet bij alle bedrijven. Met name organisaties als Greenchoice, Engie, Pure Energie, Qurrent, Van de Bron, Eneco maken dit mogelijk. Via jullie adresgegevens zie jij onmiddellijk welke groene stroom aanbieders in Waardhuizen operationeel zijn.

Is overstappen ingewikkeld?

Overstappen is zeer eenvoudig. De bedoeling is: je actuele contract opzeggen en vervolgens een nieuwe, groene aanbieders selecteren. Op groene stroom overstappen behoeft geen verdere woningaanpassingen. Jouw aanstaande aanbieder regelt het papierwerk.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven vinden weuitnodigend. Momenteel zijn prijzen van groene energie Waardhuizen aantrekkelijker in verhouding tot de introductieprijs. Er zijn behoorlijk wat klanten die mede hierdoor neigen naar deze vorm van schone energie. D.m.v. de groene energie checker check je ’t verschil met grijze stroom.

Wat voor groene contracten bestaan er?

Om je een indruk te geven van diverse energiepakketten bekijk je hieronder de meest populaire abonnementen. Let op: je vind daarbij ook diverse pakketten met grijze gas en stroom. Met behulp van de duurzame energie check ontdek je direct welke contracten daadwerkelijk “groen” zijn.

Veel afgesloten contracten in de provincie Noord-Brabant

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas Vast 1 jaar Actie
 • Qurrent – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Variabel
 • ENGIE – Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 3 jaar Actie
 • Essent – Modelcontract Stroom + Gas
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Vast 1 jaar
 • HVC KringloopEnergie – Kringloopenergie Groene Stroom en Gas 3 Jaar Vast

Energieprijzen Waardhuizen vergelijken Vergelijk de voordeligste groene energiebedrijven en contracten voor gas en elektra.