Loading...

Groene stroom Lellens Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt gegenereerd met schone, duurzame bronnen zoals wind, aardwarmte, bodemwarmte, zon, biomassa. Zie ook alle veel gebruikte alternatieve energiebronnen in juni 2023. Het is aanmerkelijk schoner wanneer je het vergelijkt met grijze energie dat wordt opgewekt middels fossiele brandstoffen zoals o.a. steenkool, aardgas of aardolie. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Vandaag nog overstappen? Het aantal leveranciers van groene energie van Nederlandse bodem wordt steeds beter. Door gebruik te maken van de duurzame energie checker kan je moeiteloos alle groene energieleveranciers in Lellens vergelijken. Is jouw doel ook geen gasververbruik meer? Bekijk direct onze toelichting op energieneutraal wonen in Lellens of bekijk de populaire milieuvriendelijke energiecontracten.


De voordelen van duurzame energie

Meer en meer gezinnen en ondernemingen kiezen voor een groene energieleverancier, of zorgen voor hun eigen stroom met behulp van zonnepanelen. Deze panelen zijn snel terugverdiend. Denk jij na over de overstap naar schone energie? Groene stroom en groen gas hebben veel voordelen ten opzichte van grijze energie van Essent, Eneco of Vattenfall.

 • Bij de productie van duurzame elektra is er amper sprake van vervuiling.
 • Wanneer je switcht naar hernieuwbare energie vergroot je de ontwikkeling van groene stroom.
 • Groene elektriciteit is standaard amper duurder dan grijze energie.
 • Zelf opgewekte energie terugleveren kan interessant zijn. We hebben het dan over salderen, waar je een financiële tegemoetkoming voor krijgt.
 • De duurzame energiebronnen schoon en onuitputtelijk. We zitten nooit meer zonder.

Groene energie vergelijken in Lellens

De laatste tarieven van duurzame energiebedrijven in Lellens vergelijken (juni 2023)? Gebruik onze groene energievergelijker! Vul jouw gegevens in, schat jouw verbruik en stel jouw ideale groene stroom + groen gas pakket samen. Verder vergelijk je alle beschikbare groene bedrijven. Is groene stroom prijziger dan stroom van fossiele brandstoffen? Dat hoeft niet zo te zijn! Door subsidies voor duurzame energie en forse welkomstbonussen is de overstap naar duurzaam opgewekte stroom voor iedereen aan te raden. Gemakkelijk groene stroom in Lellens vergelijken? Volg dan ons stappenplan:

 1. Als eerste vul je jouw postcode + huisnummer in (prijzen van groene stroom schommelen per postcode in Groningen).
 2. Hoeveel energie verbruiken jullie (elektriciteit & gas).
 3. Genereer je jouw eigen elektra? Trek dit daarvan af.
 4. Selecteer de keuze “groene stroom”.
 5. Selecteer het type groene energie. Mogelijkheden zijn hier o.a. windmolens of zonnepanelen.
 6. Kies of jij Nederlandse schone energie wil inkopen (je mag er dan op vertrouwen dat er niet met GvO’s gerommeld wordt.)
 7. Klik op het aanbod wat jullie geschikt vinden. Kies meteen voor het meest betaalbare energiecontract of de groenste energieleverancier.
 8. De overstap wordt vrijwel helemaal geregeld. Lees nu over: Vandebron actie.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen zijn er allemaal?

Duurzame energiebronnen als bijv. water, bio, wind, bodem, aarde zullen weinig luchtvervuiling veroorzaken en ook de schadelijke CO-2 uitstoot is minimaal. Bovendien, alternatieve energie is ontzettend duurzaam. Dit in tegenstelling tot aardgas, aardolie, kolen, petroleum (grijze elektriciteit). Het toepassen van deze fossiele brandstoffen is een belangrijke aanjager van het broeikaseffect. Zet jij je in voor een schonere lucht? Hieronder vind je alle mogelijkheden rondom goedkope duurzame elektriciteit in juni 2023. Wellicht spreekt dit je ook aan: groene energie Assendelft vergelijken.

Windenergie

Windturbines produceren stroom zonder luchtvervuiling effecten. Uitstoot van CO-2 blijft zeer beperkt. Overstappen naar windenergie? Switch naar een leverancier die Hollandse windstroom aanbiedt. Een alternatief is een winddeel van bijvoorbeeld De Witte Juffer (Culemborg).

Zonne-energie Lellens

Zonne-energie is een vorm van hernieuwbare energie die nooit opraakt. Stap ook over naar zonne energie, en installeer boilers en zonnepanelen. Kies voor een project als “zonnepanelen delen”. Of kies in de groene stroom vergelijker de variant “zonnestroom uit NL”.

Biomassa

Biomassa-energie is verantwoordelijk voor ruim 60% van de huidige voorradige duurzame energie. Stroom uit biomassa kent z’n oorsprong in het verbranden van organische dingen als tuinbouwafval. Het restproduct hiervan is warmte. De samenstelling van biomassa is ontransparant. Het kan slecht voor het milieu zijn.

Bodemwarmte

Vooral in de zomer verwarmt de zon de bodem, op die manier ontstaat bodemwarmte. We halen de warmte uit de grond, en dit passen we toe voor het opwarmen van onze woning. Daarbij gebruik je een speciale warmtepomp. Een andere optie is stadswarmte: een “combi” van enerzijds aardwarmte en restwarmte van bedrijven (warmtenet) in de gemeente Ten Boer.

groene-stroom-lellens

Een energieneutrale woning in Lellens rond juni 2023

D.m.v. deze website lees je uitgebreide info over groene stroom Lellens. Maar, hoezo elektriciteit inkopen, wanneer men ook zelf kan realiseren. Een appartement met een nihile of geen energiekosten betitelen we als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Lellens wil natuurlijk iedereen. Zo’n woning bewerkstellig je op basis van 3 factoren:

 • Jouw appartement voorzien van goede isolatie.
 • De energiebehoefte zo laag mogelijk houden.
 • De energie die je verbruikt met eigen materiaal genereren.

Het energieverbruik verlagen is te realiseren door zuinige apparaten te kopen en dagelijks te focussen op stroom. Veel gehoord is “korter douchen” en de helderheid (brightness) van je beeldscherm niet te hoog zetten. Zelfstandig energie-opwekken gaat middels zonnepanelen, een zonneboiler en natuurlijk een warmtepompsysteem. In de winter neem je stroom af bij een energieleverancier. Niettemin, wanneer je overhoud kan je stroom terugleveren (salderen). Onder aan de streep kom je tot “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Per 2021 is de “oude” cv-ketel (van Atag, Nefit, Remeha, AWB of Vaillant) niet langer toegestaan. De klassieke verwarmingsketel mag je dan alleen omwisselen voor een duurzaam alternatief. Een warmtepomp of een hybride opstelling worden als opvolgers gezien. Zit je eraan te denken: jouw CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Bekijk dan onderstaande types:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp neemt energie uit ventilatielucht alvorens het naar buiten wordt afgezogen. Deze warmte wordt gebruik door de CV-ketel. Jouw gas-ketel benut de warmte voor vloerverwarming en warm water (keuken / badkamer). Dit noemen we ook een hybride systeem.
 2. Lucht-water warmtepomp: Jullie eigen buitenunit (met een soort ventilator) benut de energie uit de buitenlucht. De warmte uit de lucht vindt zijn weg naar de warmtepomp binnen in huis. Het apparaat converteert de buitenlucht van 5 graden naar heet gebruikswater van 40+ graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze installatie haalt warmte uit de bodem met een bodemwarmtewisselaar. De warmtepomp zet dit om naar naar praktische warmte voor het opwarmen van jullie appartement en douchewater. Deze setup werkt op 2 manieren: verwarmen in de winter, en koelen tijdens warme periodes.

Hybride warmtepomp
De installatie van een warmtepomp in Lellens vergt een hele investering. Goed nieuws, er is een betaalbaar alternatief: een hybride warmtepomp installatie. Een combinatie van een warmtepomp met jouw huidige cv-ketel. Niet al te duur, en gemakkelijk te plaatsen. Trouwens, ook beperk je de uitstoot van CO2 en bespaart men op energielasten. De totaalprijs varieert tussen €2700 tot +/- €7400. Mede door de actuele ISDE subsidie is de aankoop extra aantrekkelijk (terugverdientijd). Wellicht ook beschikbaar: groene stroom in Termunten afsluiten.

Hoeveel aanbieders hebben groene stroom?

Vandaag de dag tref je de groene abonnementen niet bij alle aanbieders. Vooral maatschappijen zoals Qurrent, Engie, Greenchoice, Van de Bron, Pure Energie, Powerpeers zijn hierin gespecialiseerd. Door te adres te gebruiken zie jij gemakkelijk welke groene stroom aanbieders in Lellens operationeel zijn.

Hoe kan ik overstappen?

Overstappen is erg gemakkelijk. Wat je moet doen is: je bestaande verbintenis ontbinden en uiteraard een nieuwe, groene aanbieders selecteren. Op groene stroom overstappen benodigt geen aanpassingen in de meterkast. De volgende energieaanbieder doet dit voor jou.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn erg schappelijk. Op dit ogenblik zijn de prijzen van groene energie Lellens een stuk lager wanneer je dit vergelijkt met enkele jaren geleden. Er zijn behoorlijk wat woningeigenaren die kiezen voor dit milieuvriendelijke alternatief. Op basis van onze groene energie vergelijker tref je het verschil in prijs t.o.v. grijze elektra.

Wat is het actuele aanbod met groene contracten?

Om je een indruk te geven van verschillende pakketten ontdek je hierna enkele energiecontracten. Info: hiertussen zitten ook een aantal acties met grijze gas en stroom. Geholpen door onze groene energie check ontdek je spoedig welke abonnementen echt “groen” zijn.

Veel bekeken contracten in de provincie Groningen

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs 1 jaar Vast Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 3 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • ENGIE – Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 5 jaar Actie
 • Essent – Modelcontract Stroom + Gas
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actie
 • UnitedConsumers – Windstroom en Gas Variabel 3 jaar

Energieprijzen Lellens vergelijken Vergelijk de aantrekkelijkste groene energiemaatschappijen en kortingen voor gas en stroom.