Loading...

Groene stroom Assendelft Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt opgewekt door gebruik te maken van milieubewuste, toekomstbestendige bronnen als biomassa, wind, bodemwarmte, waterkracht, aardwarmte. Lees ook het kopje over veel gebruikte alternatieve energiebronnen in juni 2024. Het is een stuk schoner in vergelijking met grijze energie dat wordt opgewekt aan de hand van fossiele brandstoffen als bijv. aardolie, aardgas of steenkool. Zie ook de voordelen van duurzame energie. Simpel overstappen? De keuze m.b.t. 100% groene energie uit Nederland is enorm toegenomen. Door middel van onze groene energie check kan je meteen alle groene energieleveranciers in Assendelft vergelijken. Streef jij naar een huis zonder gas? Bekijk hiervoor onze informatie over energieneutraal wonen in Assendelft en check de recente milieuvriendelijke energiecontracten.


De voordelen van duurzame energie

Meer en meer families en zakelijke gebruikers kiezen voor een groene energieleverancier, of regelen hun eigen stroom met behulp van zonnepanelen. Deze panelen zijn snel terugverdiend. Interesse in een pakket met schone energie? Er zijn veel voordelen van groene stroom en groen gas in vergelijking met grijze energie van Essent, Vattenfall of Eneco.

 • Bij de productie van duurzame elektra is er amper sprake van vervuiling.
 • Wanneer je overstapt naar hernieuwbare energie vergroot je de ontwikkeling van groene stroom en groen gas.
 • Groene elektriciteit is standaard net zo aantrekkelijk geprijst i.v.m. grijze elektra.
 • Je eigen stroom weer terugleveren kan natuurlijk ook. We spreken hier over “salderen”, waarvoor je een kleine vergoeding ontvangt.
 • Onze duurzame energiebronnen zijn onuitputtelijk. Ze blijven altijd voorhanden.

Groene energie vergelijken in Assendelft

De scherpste tarieven van duurzame energiebedrijven in Assendelft vergelijken (juni 2024)? Open dan onze groene energievergelijker! Voer jouw gegevens in, schat hoeveel kWh + m3 jij gebruikt en kies de groene stroom en het groene gas dat bij jou past. Hierna bekijk je alle groene bedrijven. Is groene energie kostbaarder dan grijze elektra? Dat hoeft niet zo te zijn! Mede door subsidies vanuit de overheid en interessante welkomstpremies en acties is overstappen naar groene stroom beslist aan te raden. Eenvoudig groene stroom in Assendelft vergelijken? Volg dan ons stappenplan:

 1. Stap 1 is het invullen van je woongebied (de actuele tarieven zijn afhankelijk van postcode in Noord-Holland).
 2. Vul het geschatte verbruik in (elektra & gas).
 3. Heb je zonnepanelen? Dit moet je gelijk aftrekken.
 4. Gebruik het onderwerp “groene stroom”.
 5. Selecteer het type groene energie. Bijvoorbeeld Nederlandse windparken of zonne-energie.
 6. Kies of jij de schone energie uit Nederland wil afnemen (je weet dan zeker dat er niet met GvO’s gerommeld wordt.)
 7. Kies het abonnement wat je interessant vindt. Onder andere het meest betaalbare contract of de groenste energieleverancier.
 8. Maak gebruik van de handige overstapservice. Ga verder naar: goedkope tarieven Liander.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen zijn er allemaal?

Duurzame energiebronnen als windenergie, aardwarmte, bodemwarmte, waterkracht, biomassa zullen weinig luchtvervuiling veroorzaken en het effect van CO-2 zijn heel minimaal. Bovendien, dit type alternatieve energie is onuitputtelijk. Dit in tegenstelling tot aardgas, steenkool, petroleum, kolen (vuile stroom). Het toepassen van fossiele brandstoffen zorgt voor schade aan milieu / klimaat. Kiezen jullie ook voor een schonere lucht? Check snel de verschillende soorten goedkope duurzame elektriciteit in juni 2024. Misschien vind je dit ook relevant: groene energie Ommen vergelijken.

Windenergie

Windturbines wekken stroom op waarbij de lucht niet vervuild wordt. Het broeikaseffect is 50 keer lager dan grijze stroom. Interesse in windenergie? Ga voor een stroomaanbieder die Hollandse windstroom aanbiedt. Of participeer in een winddeel van bijvoorbeeld Het Rode Hert (Culemborg).

Zonne-energie Assendelft

Onze zon is het type energie die oneindig gebruikt kan worden. Ontdek zelf de voordelen van de mogelijkheden van onze zon, en investeer in zonneboilers of panelen. Kies voor de Collectieve Inkoop Zonnepanelen. Of kies in de vergelijkingstool de optie “Nederlandse zonnestroom”.

Biomassa

Biomassa energie bezorgt ons meer dan de helft van alle beschikbare duurzame energie. Biomassa energie kent z’n oorsprong in het verbrandingsproces van organisch afval zoals groente-, fruit- en tuinafval. Dit genereert warme lucht. Waar biomassa precies vandaan komt is niet altijd duidelijk. Het kan slecht voor het milieu zijn.

Bodemwarmte

De zon warmt de bodem op, dit is in feite bodemwarmte. De warmte kunnen we uit de grond halen, en dit nuttigen we voor het verwarmen van woningen. Een warmtepomp ondersteunt dit proces. Soms is ook stadswarmte een optie: een “combi” van enerzijds aardwarmte en “restwarmte” dat komt van fabrieken (warmtenet) in de gemeente Zaanstad.

groene-stroom-assendelft

Een energieneutrale woning in Assendelft rond juni 2024

Op basis van deze webpagina bekijk je praktische informatie over groene stroom Assendelft. Echter, waarom zou ik betalen voor stroom, terwijl jij ook zelf kan realiseren. Een appartement met een bescheiden of geen energierekening bestempelen we als “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Assendelft wint aan interesse. Een huis als dit realiseren jullie aan de hand van drie aspecten:

 • Je appartement zo goed mogelijk isoleren.
 • Energieverbruik zo laag mogelijk houden.
 • De benodigde energielokaal opwekken.

De energieconsumptie minimaliseren bereik je door te kiezen voor producten met A++ label en wekelijks een analyse te maken van jouw apparaten. Dan kun je denken aan “een programmeerbare thermostaat” en niet een te grote koelkast kopen. Het opwekken van energie gaat middels zonnepanelen, een zonneboiler of uiteraard een warmtepomp. In de winter zul je vermoedelijk wel elektra inkopen bij een leverancier. Aan de andere kant, als het warm is kunnen jullie energie terugleveren (salderen). Wanneer je dit verrekent bereik je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Rond 2021 wordt de ouderwetse gasgestookte ketel (zoals Atag, Intergas, Vaillant, AWB of Nefit) niet meer toegestaan. De oude & vertrouwde gasgestookte ketel mag je dan alleen nog maar inwisselen voor een milieuvriendelijk alternatief. Een warmtepomp of een hybride warmtepomp is de opvolger van de CV. Denk je aan de mogelijkheid: jouw CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Check hiervoor het lijstje hieronder met de modellen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp haalt warmte uit de ventilatielucht precies voor het naar buiten wordt geventileerd. Deze warmte wordt gebruik door de CV-ketel. De HR-ketel past deze warmte toe voor de centrale verwarming en voor het efficiënt opwarmen van water. Technisch gezien een hybride installatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: Een buitenunit (een airco-achtig apparaat) onttrekt de warmte uit plaatselijke lucht. De gewonnen warmte gaat via leidingen naar de warmtepomp die je in de woning plaatst. De installatie transformeert de buitenlucht naar heet gebruikswater van 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze installatie onttrekt energie uit de bodem met speciale bodemwarmtewisselaars. Het vernuftige systeem verwerkt dit naar praktische warmte voor de verwarming van jouw appartement en gebruikswater. Het product kent 2 toepassingen: warmte in de herfst en winter, en afkoelen tijdens zomerse dagen.

Hybride warmtepomp
Een installateur voor de warmtepomp in Assendelft is kostbaar. Echter, je kunt besparen: een hybride warmtepomp installatie. Deze warmtepomp wordt gecombineerd met de op gas draaiende ketel. Voordelig, en eenvoudig te installeren. Daarnaast reduceer je de uitstoot van CO2 en besparen jullie op kosten van energie. De investering ligt in de range tussen de €4000 – €6200. Dankzij de interessante ISDE subsidie heb je zo’n warmtepomp snel terugverdiend. Je treft hier ook uitgebreide info over groene stroom in Idaerd afsluiten.

Welke leveranciers hebben groene stroom?

Momenteel kan dit niet bij alle leveranciers. Specifieke aanbieders als Engie, Pure Energie, Qurrent, Van de Bron, Eneco, Powerpeers faciliteren dit. Op basis van je postcode zie jij direct welke groene stroom aanbieders in Assendelft actief zijn.

Is overstappen moeilijk?

Overstappen is zo gedaan. Wat jij moet doen: jullie huidige levering beëindigen en daarna een groen energie abonnement uitzoeken. Overstappen naar groene stroom vraagt niet om verdere woningaanpassingen. Jullie toekomstige aanbieder pakt dit allemaal op.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn best goed. Hedendaags zijn prijzen van groene energie Assendelft flink lager dan jaren geleden. Er zijn veel huizeneigenaren die daardoor kiezen voor energie die milieuvriendelijk wordt opgewekt. Door gebruik te maken van de groene energievergelijker zie je zelf wat het verschil is.

Welke groene abonnementen zijn er?

Om je een impressie te geven van huidige pakketten tref je in het overzicht hieronder toonaangevende energiepakketten. Opmerking: niet uitsluitend 100% duurzame contracten, ook acties met grijze gas en stroom. D.m.v. de groene stroom vergelijker ontdek je snel welke contracten daadwerkelijk “groen” zijn.

Veel afgesloten contracten in de provincie Noord-Holland

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas 1 jaar Vast Actie
 • Qurrent – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Greenchoice – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas variabel onbepaalde tijd
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 3 jaar
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actie
 • Delta – Groene Stroom en Gas Vast 3 jaar Actie

Energieprijzen Assendelft vergelijken Vergelijk de goedkoopste groene energieleveranciers en deals voor gas en elektriciteit.