Loading...

Groene stroom Ommen Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt gegenereerd aan de hand van schone, onuitputbare bronnen als aardwarmte, biomassa, wind, zon, bodemwarmte. Meer daarover vind je via top-4 alternatieve energiebronnen in juli 2021. Het is veel beter voor het milieu vergeleken met grijze elektriciteit dat wordt gefabriceerd door gebruik te maken van fossiele brandstoffen zoals o.a. steenkool, aardgas of aardolie. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Eenvoudig overstappen? Het assortiment 100% groene energie uit Nederland wordt alsmaar beter. Aan de hand van de duurzame energie check kan je nu alle groene energieleveranciers in Ommen vergelijken. Kijk je ook uit naar een huis zonder gas? Bekijk direct onze tips m.b.t energieneutraal wonen in Ommen en snuffel tussen de meest afgesloten milieuvriendelijke energiecontracten.


Voordelen van duurzame energie

Opvallend veel huishoudens en ZZP’ers stappen over naar een groene energieleverancier, of genereren zelf stroom dankzij zonnepanelen. Deze panelen zijn snel terugverdiend. Interesse in een overstap naar schone energie? Groene stroom en groen gas hebben veel voordelen in vergelijking met grijze stroom van Vattenfall, Essent of Eneco.

 • Bij de productie van duurzame elektra is er amper sprake van vervuiling.
 • Zodra jij de keuze maakt voor hernieuwbare energie vergroot je de aanmaak van groene energie.
 • Groene elektriciteit is standaard niet veel duurder dan grijze “vuile” stroom.
 • Reststroom terugleveren aan het net kan natuurlijk ook. Dit heet salderen, waar je een financiële tegemoetkoming voor krijgt.
 • Duurzame energiebronnen zijn onuitputbaar. Ze blijven altijd voorhanden.

Groene energie vergelijken in Ommen

De actuele tarieven van duurzame energiebedrijven in Ommen vergelijken (juli 2021)? Begin direct met de duurzame energievergelijker! Vul je postcode + huisnummer in, bepaal de hoeveelheid stroom dat je nodig hebt en stel jouw ideale groene stroom + groen gas pakket samen. In de volgende stap check je de meest relevante groene maatschappijen. Is groene stroom / energie prijziger i.v.m. grijze energie? Helemaal niet! Via subsidieregelingen en aantrekkelijke welkomstaanbiedingen is overstappen naar groene energie aantrekkelijker dan ooit. Probleemloos groene stroom in Ommen vergelijken? Volg de onderstaande stappen:

 1. Vul jouw postcode in (tarieven verschillen per woonplaats in Overijssel).
 2. Voer je verwachte gebruik in (gas en stroom).
 3. Genereer je jouw eigen elektra? Dit zal je energiebehoefte verlagen.
 4. Gebruik de optie “groene stroom”.
 5. Maak een keuze voor het soort groene energie. Bijvoorbeeld windmolens van eigen bodem of zonne-energie.
 6. Beslis of je Nederlandse schone energie wil inkopen (dit geeft je de zekerheid dat elektriciteit echt duurzaam is.)
 7. Klik op het contract dat in jullie behoeftes voorziet. Maak een keuze voor het voordeligste contract of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen gaat eenvoudig online. Bekijk ook: RENDO Netwerken kosten.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen kunnen interessant zijn?

Duurzame energiebronnen als bijvoorbeeld water, wind, bio, aarde, zon veroorzaken geen luchtvervuiling en ook de schadelijke CO-2 uitstoot wordt flink gereduceerd. Goed om te noemen, deze alternatieve energie raakt nooit op. Dit in tegenstelling tot aardolie, aardgas, petroleum, steenkool (vuile elektra). Het verbranden van de fossiele brandstoffen is een belangrijke aanjager van het broeikaseffect. Zet jij je in voor een groene leefomgeving? Hieronder vind je de verschillende soorten goedkope duurzame elektriciteit in juli 2021. Misschien vind je dit ook relevant: groene energie Drieborg vergelijken.

Windenergie

Windturbines leveren ons stroom zonder dat er sprake is van luchtvervuiling. Het CO-2 effect is minimaal. Overstappen naar windenergie? Selecteer een energieleverancier met groene windstroom. Of schrijf je in voor een winddeel van een windmolen als De Grote Geert (Delfzijl).

Zonne-energie Ommen

De zon is het type energie die oneindig gebruikt kan worden. Stap ook over naar zonnecellen, en installeer boilers en zonnepanelen. Kies voor een project als “zonnepanelen delen”. Of selecteer in de groene stroom vergelijker de duurzame “zonnestroom uit NL”.

Biomassa

Stroom genereren uit biomassa zorgt voor ruim 50% van de duurzame energie in Nederland. Biomassa-energie ontstaat door het verbranden van organisch afval zoals groente-, fruit- en tuinafval. Hier komt warmte uit voort. De oorsprong van de biomassa is vaak onduidelijk. Er kunnen schadelijke stoffen vrijkomen.

Bodemwarmte

De warmte van de zon verwarmt de bodem, zo ontstaat bodemwarmte. De warmte kunnen we uit de grond halen, en dit zetten we in voor een warm huis en warm water. Een warmtepomp ondersteunt dit proces. Ook populair is stadswarmte: een “combi” van enerzijds aardwarmte en restwarmte afkomstig uit de industrie (warmtenet) in de gemeente Ommen.

groene-stroom-ommen

Een energieneutrale woning in Ommen rond juli 2021

Aan de hand van onze website lees je belangrijke info over groene stroom Ommen. De vraag is, waarom zou ik betaalde stroom gebruiken, terwijl jij ook zelf stroom kan opwekken? Een huis met een beperkte of geen energierekening bestempelen we als “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Ommen is onderwerp van gesprek. Deze woningen implementeer je door de volgende aanpassingen te doen:

 • Jouw woning redelijk tot goed isoleren.
 • De energieconsumptie verlagen.
 • De stroom die je verbruikt opwekking middels panelen.

Het gebruik van elektra minimaliseren doe je door zuinige apparaten te kopen en dagelijks te focussen op je verbruik. Bijvoorbeeld “een efficiënte douchekop kopen” en stekkerdozen gebruiken waarmee je veel apparaten in één keer kunt uitschakelen. De productie van energie gaat middels zonnepanelen, een zonneboiler en natuurlijk een warmtepomp (ketel). Met zeer lage buitentemperaturen koop je stroom in bij een energieleverancier. Echter, als je te veel opwekt lever jij terug aan het net (salderen). Over een jaar gemeten kom je tot “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Per 2021 is de ouderwetse CV-ketel op gas (van bijv. AWB, Vaillant, Atag, Nefit of Remeha) uitgefaseerd. De oude & vertrouwde CV-ketel op gas mag je dan enkel omwisselen voor een alternatief dat minder of geen gas verbruikt. Een warmtepomp of een hybride warmtepomp worden veel toegepast. Is het een optie: een CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Bekijk dan de volgende type systemen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp profiteert van de afgevoerde warme ventilatielucht precies voor het naar buiten wordt geventileerd. De gewonnen warmte wordt geleid naar de cv-ketel. De gasketel gebruikt deze energie voor de centrale verwarming en voor warm tapwater. Installateurs spreken hier over een hybride warmtepomp.
 2. Lucht-water warmtepomp: Jullie eigen buitenunit (een soort van airco-installatie) onttrekt de energie uit de lucht buiten. De opgevangen warmte wordt geleidt naar een warmtepomp in de woning. Het systeem transformeert de buitenlucht naar heet gebruikswater tot zo’n 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze installatie nuttigt warmte uit de bodem via de unieke bodemwarmtewisselaar. Het apparaat vormt dit om naar naar geschikte warmte voor het verwarmen van je woning en gebruikswater. Het product kan twee dingen doen: verwarmen in de winter, en het koelt jouw huis in de zomer.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp laten plaatsen in Ommen is duur. Gelukkig, er is een tussenoplossing: een hybride warmtepomp systeem. Een combinatie van een warmtepomp met de HR-ketel. Het is betaalbaar en eenvoudig toe te passen. Overigens reduceer je de CO-2 uitstoot en besparen jullie op energielasten. De kostprijs ligt tussen de €2800 t/m €6100. Geholpen door de toe te passen ISDE subsidie is de aankoop extra aantrekkelijk (terugverdientijd). Je treft hier ook uitgebreide info over groene stroom in Zaandijk afsluiten.

Welke leveranciers hebben groene stroom?

Momenteel is dit niet mogelijk bij alle bedrijven. Met name partijen als Engie, Pure Energie, Eneco, Van de Bron, Qurrent, Powerpeers maken dit mogelijk. Via jullie adresgegevens detecteer je vandaag nog welke groene stroom aanbieders in Ommen aanwezig zijn.

Hoe kan ik overstappen?

Overstappen is zeer eenvoudig. Wat je moet doen is: jouw lopende abonnement annulerenen daarna een groene leverancier kiezen. Overstappen op groene stroom vereist geen complexe acties. Jullie nieuwe energiemaatschappij pakt dit allemaal op.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven worden erg goed. Hedendaags zijn de prijzen van groene energie Ommen flink lager in verhouding tot jaren geleden. We horen van veel gezinnen die daarom switchen naar energie die milieuvriendelijk wordt opgewekt. Geholpen door de groene energievergelijker check je ‘t verschil met grijze stroom.

Uit welke groene pakketten kan ik kiezen?

Om je een idee te geven van diverse contracten bekijk je hieronder enkele contracten. Update: dit zijn niet alleen groene pakketten, ook contracten op basis van grijze gas en stroom. D.m.v. de duurzame energie check achterhaal je moeiteloos welke contracten daadwerkelijk “groen” zijn.

Veel bekeken contracten in de provincie Overijssel

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas 1 jaar Vast Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Variabel
 • ENGIE – Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Powerpeers – Opwekkersstroom en CO2-gecompenseerd Gas Variabel
 • Essent – Modelcontract Stroom + Gas
 • Vattenfall – Groen uit Nederland en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • Delta – Groene Stroom en Gas Variabel 1 jaar

Energieprijzen Ommen vergelijken Vergelijk de beste groene energieleveranciers en kortingen voor gas en elektra.