Loading...

Groene stroom Zaandijk Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wekken we op met behulp van reine, toekomstbestendige bronnen als biomassa, waterkracht, aardwarmte, bodemwarmte, zon. Lees ook het kopje over veel gebruikte alternatieve energiebronnen in september 2023. Dit is beduidend schoner wanneer je het vergelijkt met grijze elektriciteit dat wordt opgewekt middels fossiele brandstoffen zoals o.a. aardgas, steenkool of aardolie. Hier lees je meer over voordelen van duurzame energie. Probleemloos overstappen? De keuze m.b.t. echte groene energie groeit snel. Dankzij de duurzame energie check kan jij meteen alle groene energieleveranciers in Zaandijk vergelijken. Streef jij naar gasvrij wonen? Bekijk direct onze toelichting op energieneutraal wonen in Zaandijk of bekijk de recente milieuvriendelijke energiecontracten.


Voordelen van duurzame energie

Verrassend veel mensen en ondernemers sluiten zich bewust aan bij een groene energieleverancier, of zorgen voor hun eigen stroom met behulp van zonnepanelen. Deze panelen zijn snel terugverdiend. Denk jij na over de overstap naar schone energie? Groene stroom en groen gas kennen vele pluspunten in verhouding tot grijze elektriciteit van Essent, Eneco of Vattenfall.

 • Bij het genereren van duurzame elektra wordt de lucht niet vervuild.
 • Op het moment dat je gaat voor hernieuwbare energie vergroot je de aanmaak van groene stroom en groen gas.
 • Groene elektriciteit is normaal net zo aantrekkelijk geprijst i.v.m. grijze stroom.
 • Je eigen stroom weer terugleveren is een optie. We hebben het dan over salderen, waarvoor je een kleine vergoeding ontvangt.
 • Onze duurzame energiebronnen schoon en onuitputtelijk. Er is altijd voorraad.

Groene energie vergelijken in Zaandijk

De huidige tarieven van duurzame energiebedrijven in Zaandijk vergelijken (september 2023)? Begin direct met de duurzame energievergelijker! Voer jouw gegevens in, geef een schatting van je verbruik en selecteer het type groene stroom en groen gas. Hierna vergelijk je alle groene stroom bedrijven. Is groene stroom kostbaarder i.v.m. grijze energie? Dit valt reuze mee! Met behulp van subsidies voor duurzame energie en forse welkomstpremies en acties is switchen naar duurzame stroom zeer interessant. Gelijk groene stroom in Zaandijk vergelijken? Volg dan ons stappenplan:

 1. Voer je woonplaats in (prijzen van elektra zijn afhankelijk van woonplaats in Noord-Holland).
 2. Geef het ingeschatte energieverbruik in (gas en elektriciteit).
 3. Wek je zelf elektriciteit op? Trek dit daarvan af.
 4. Ga naar de keuze “groene stroom”.
 5. Maak een keuze voor het soort groene energie. Mogelijkheden zijn hier o.a. windturbines of zonneweides.
 6. Kies of jij Nederlandse schone energie wil inkopen (dit geeft je de zekerheid dat elektriciteit echt duurzaam is.)
 7. Maak een keuze voor het pakket wat jullie geschikt vinden. Onder andere een goedkoop pakket of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen regelt jouw nieuwe leverancier. Lees verder over: vergelijk direct Energiedirect.nl.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen kan ik kiezen?

Duurzame energiebronnen als bijvoorbeeld zonne-energie, windenergie, bodemwarmte, biomassa, aardwarmte vervuilen de lucht nauwelijks en de CO-2 uitstoot zijn amper meetbaar. Het leukste is, deze alternatieve energie raakt nooit op. Heel anders i.v.m. kolen, petroleum, aardolie, steenkool (grijze elektra). Het toepassen van de fossiele brandstoffen komt ons klimaat niet ten goede. Streef jij naar een beter milieu? Check snel de diverse vormen van goedkope duurzame elektriciteit in september 2023. Lees nu verder over groene energie Molenhoek vergelijken.

Windenergie

Windturbines wekken stroom op zonder daarbij luchtvervuiling te veroorzaken. Het effect van CO-2 is minimaal. Overstappen naar windenergie? Stap over naar een energieaanbieder die Hollandse windstroom aanbiedt. Of kies voor een gezamenlijk windmolenproject als De Bonte Hen (Burgerbrug).

Zonne-energie Zaandijk

Onze zon is een vorm van hernieuwbare energie die oneindig gebruikt kan worden. Stap ook over naar zonnekracht, en neem boilers en zonnepanelen. Kies voor de Collectieve Inkoop Zonnepanelen. Of kies in onze groene stroom checker de duurzame “energie via zonnepanelen”.

Biomassa

Biomassa energie bezorgt ons meer dan de helft van de actuele leverbare duurzame energie. Biomassa-energie kent z’n oorsprong in het verbranden van organische dingen als etensresten. Hiermee genereert men warmte. Waar biomassa precies vandaan komt is niet altijd duidelijk. Dit hoeft niet altijd heel duurzaam te zijn.

Bodemwarmte

De bodem wordt opgewarmd door de zon, dit is in feite bodemwarmte. We halen de warmte uit de grond, en dit wenden we aan voor ons verwarmingssysteem. Hiervoor kun je een warmtepomp gebruiken. Een andere optie is stadswarmte: een “combi” van enerzijds aardwarmte en restwarmte afkomstig uit de industrie (warmtenet) in de gemeente Zaanstad.

groene-stroom-zaandijk

Een energieneutrale woning in Zaandijk rond september 2023

Op basis van deze webpagina check je bruikbare toelichting op groene stroom Zaandijk. Interessant, hoezo betalen voor stroom, terwijl jij ook zelf kan realiseren. Een huis met nauwelijks tot geen energierekening kwalificeren we als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Zaandijk wil natuurlijk iedereen. Een woning als dat realiseren jullie op de volgende manier:

 • Jouw woning van de juiste isolatiewaarden voorzien.
 • Het verbruik van energie verlagen.
 • De benodigde energiezelf opwekken.

Het verbruik van elektra verminderen doe je door A++ apparaten aan te schaffen, en bewust bezig te zijn met je verbruik. Onder andere alleen wassen met volle wasmachine” en laat de wasmachine de was eerst goed centrifugeren. Energie opwekken kan met zonnepanelen, een boiler en steeds vaker met een warmtepomp installatie. In koude periodes zul je vermoedelijk wel elektra inkopen bij jouw energie-aanbieder. Maar, als je te veel opwekt lever je stroom terug (salderen). Uiteindelijk heb je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een tijdje is de traditionele cv-ketel (van Intergas, Nefit, Vaillant, Remeha of Atag) uitgesloten. De “gewone” cv-ketel mag je dan alleen inwisselen voor een duurzaam alternatief. Een warmtepomp of een hybride opstelling worden veel toegepast. Zit je eraan te denken: een CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Verdiep je dan in de diverse installaties:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp gebruikt (warmte) ventilatielucht net voor het naar buiten wordt afgevoerd. Deze warmte komt bij de CV terecht. Jouw gas-ketel benut de warmte voor het opwarmen van je huis en heet tapwater (douche/bad). Feitelijk is dit een hybride situatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit buiten (een soort airco) onttrekt de warmte uit plaatselijke lucht. De warmte uit de lucht gaat via leidingen naar de warmtepomp die je in de woning plaatst. Het systeem converteert de buitenlucht van 5 graden naar warm water van 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze warmtepomp profiteert van energie uit de bodem en gebruikt hierbij een bodemwarmtewisselaar. Het vernuftige systeem converteert dit naar geschikte warmte voor het verwarmen van jullie huis en water om te gebruiken. De installatie heeft 2 functies: verwarmen in de winter, en koelen als de woning te heet is.

Hybride warmtepomp
Het laten plaatsen van warmtepomp in Zaandijk kan veel geld kosten. Gelukkig, er is een tussenoplossing: een hybride warmtepomp. Deze warmtepomp wordt gecombineerd met de op gas draaiende ketel. Het is betaalbaar en zonder problemen te plaatsen. Daarbij reduceer je de bijdrage aan het broeikaseffect en bezuinig je op stroomkosten. De aanschafprijs varieert tussen €4500 – €7300. Dankzij de actuele ISDE subsidie is de terugverdientijd erg kort. Op groenestroomaanbieding.nl bekijk je ook groene stroom in Haringhuizen afsluiten.

Welke leveranciers hebben groene stroom?

Op dit moment is dit niet mogelijk bij alle leveranciers. Vooral bedrijven als Engie, Eneco, Powerpeers, Greenchoice, Van de Bron, Pure Energie zijn hierin gespecialiseerd. Wanneer je jouw postcode invoert spot je moeiteloos welke groene stroom aanbieders in Zaandijk operationeel zijn.

Is overstappen moeilijk?

Overstappen is kinderspel. Wat je moet doen is: jullie bestaande pakket beëindigen en hierna een groene leverancier kiezen. Op groene stroom overstappen vergt geen complexe acties. Jouw aanstaande maatschappij pakt dit allemaal op.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn zeker aanlokkelijk. Hedendaags zijn de prijzen van groene energie Zaandijk flink lager dan jaren geleden. Er zijn behoorlijk wat woningeigenaren die daarom neigen naar dit milieuvriendelijke alternatief. Met behulp van de groene energievergelijker check je ’t verschil met grijze stroom.

Uit welke groene pakketten kan ik kiezen?

Om je een voorbeeld te geven van huidige pakketten bekijk je in het overzicht hieronder toonaangevende stroomcontracten. Aantekening: daartussen vind je ook enkele aanbiedingen voor grijze gas en stroom. Door middel van de duurzame energie checker detecteer je moeiteloos welke maatschappijen duurzaam zijn.

Veel afgesloten contracten in de provincie Noord-Holland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Vast 1 jaar Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 3 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Vast 3 jaar
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Powerpeers – SamenStroom en CO2-gecompenseerd Gas Variabel
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 3 jaar
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actie
 • Delta – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actieprijs

Energieprijzen Zaandijk vergelijken Vergelijk de goedkoopste groene energie-aanbieders en deals voor elektra en gas.