Loading...

Groene stroom Molenhoek Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom genereren we door middel van milieuvriendelijke, onuitputtelijke bronnen zoals wind, zon, aardwarmte, biomassa, waterkracht. Lees ook het kopje over voorbeelden van alternatieve energiebronnen in december 2022. Vele malen duurzamer vergeleken met grijze elektriciteit dat wordt gegenereerd door gebruik te maken van fossiele brandstoffen zoals steenkool, aardolie of aardgas. Check ook meteen voordelen van duurzame energie. Gemakkelijk overstappen? Het aantal leveranciers van 100% groene energie uit Nederland is enorm toegenomen. D.m.v. de groene stroom vergelijker kan je zonder problemen alle groene energieleveranciers in Molenhoek vergelijken. Streven jullie ook naar een gasloze woning? Raadpleeg hiervoor onze tips m.b.t energieneutraal wonen in Molenhoek of bekijk de recente ‘groene’ energiecontracten.


De voordelen van duurzame energie

Meer en meer consumenten en ondernemers sluiten zich bewust aan bij een groene energieleverancier, of genereren zelf stroom middels zonnepanelen. Hiervoor zijn aantrekkelijke subsidies. Denk jij na over de overstap naar schone energie? Er zijn veel voordelen van groene stroom en groen gas als je het vergelijkt met grijze energie van Essent, Eneco of Vattenfall.

 • Bij het genereren van duurzame elektra wordt de lucht niet vervuild.
 • Wanneer je kiest voor hernieuwbare energie bevorder je de productie van schone stroom.
 • Groene elektriciteit is normaliter niet duurder dan grijze energie.
 • Zelf energie opwekken en terugleveren is zeker mogelijk. We spreken hier over “salderen”, je verkoopt als het ware je eigen stroom.
 • De genoemde duurzame energiebronnen kunnen oneindig produceren. We grijpen nooit mis.

Groene energie vergelijken in Molenhoek

De scherpste tarieven van duurzame energiebedrijven in Molenhoek vergelijken (december 2022)? Open dan onze groene energievergelijker! Geef aan waar je woont (postcode), schat hoeveel kWh + m3 jij gebruikt en stel jouw ideale groene stroom + groen gas pakket samen. Hierna ontdek je de beste groene stroomleveranciers. Is groene energie / stroom kostbaarder i.v.m. stroom van fossiele brandstoffen? Helemaal niet! Via subsidieregelingen en forse cash-back acties is het overstappen naar duurzame energie beslist aan te raden. Simpel groene stroom in Molenhoek vergelijken? Gebruik hiervoor onze 8 tips:

 1. Start met je postcode en huisnummer (prijzen van elektra variëren per regio in Limburg).
 2. Voer je verwachte gebruik in (stroom & gas).
 3. Hebben jullie zonnecellen? Dit moet je gelijk aftrekken.
 4. Check het kopje “groene stroom”.
 5. Selecteer het type groene energie. Mogelijkheden zijn hier o.a. windmolens of zonneweides.
 6. Kies of jij schone energie wilt afnemen uit Nederland (jij mag er van vanuit gaan dat de stroom daadwerkelijk van duurzame aard is.)
 7. Ga voor het aanbod wat jullie geschikt vinden. Onder andere het meest betaalbare abonnement of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen regelt jouw nieuwe leverancier. Lees verder over: Huismerk Energie abonnement.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen kan ik kiezen?

Duurzame energiebronnen als bijvoorbeeld windenergie, aardwarmte, zonne-energie, waterkracht, bodemwarmte zullen weinig luchtvervuiling veroorzaken en de invloed op broeikaseffect zijn heel minimaal. Goed om te noemen, deze vorm van alternatieve energie is ontzettend duurzaam. Dit in tegenstelling tot aardgas, steenkool, petroleum, kolen (grijze elektriciteit). De verwerking van onze fossiele brandstoffen heeft een negatief effect op onze klimaat. Kiezen jullie ook voor een milieuvriendelijk Nederland? Check snel de populaire bronnen voor goedkope duurzame elektriciteit in december 2022. Lees nu verder over groene energie Broek op Langedijk vergelijken.

Windenergie

Windturbines produceren stroom waarbij de lucht niet vervuild wordt. Het CO-2 effect is minimaal. Stap jij over op windenergie? Stap over naar een energiemaatschappij die stroom inkoopt van windmolens. Of participeer in een winddeel van bijvoorbeeld De Witte Juffer (Culemborg).

Zonne-energie Molenhoek

De zon is het type energie waar we in de toekomst van profiteren. Stap ook over naar zonne energie, en investeer in zonnepanelen en boilers. Kies voor een project als “zonnepanelen delen”. Of markeer in de vergelijkingstool de duurzame “energie via zonnepanelen”.

Biomassa

Biomassa energie zorgt voor ruim 50% van de huidige voorradige duurzame energie. Biomassa energie wordt geproduceerd door de verbranding / gassing van organische natuur resten zoals aardappelschillen. Dit produceert warmte. Waar biomassa precies vandaan komt kan ontraceerbaar zijn. Dit kan mogelijk schadelijk zijn.

Bodemwarmte

De bodem wordt opgewarmd door de zon, op die manier ontstaat bodemwarmte. De warmte kunnen we uit de grond halen, en gebruiken dit voor ons verwarmingssysteem. Hierbij hoort een unieke warmtepomp. Ook populair is stadswarmte: een unieke koppeling van aardwarmte en restwarmte van fabrieken (wartenet) in de gemeente Mook en Middelaar.

groene-stroom-molenhoek

Een energieneutrale woning in Molenhoek rond december 2022

Door middel van onze website ontdek je nuttige details over groene stroom Molenhoek. De vraag is, waarom eigenlijk betalen voor stroom, terwijl jij ook zelfvoorzienend kan zijn. Een woonhuis met een beperkte of geen energierekening heet een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Molenhoek wil natuurlijk iedereen. Een huis als dit verwezenlijk jij op basis van 3 factoren:

 • Jullie appartement voorzien van goede isolatie.
 • Het verbruik van energie verminderen.
 • De energie die je verbruikt lokaal opwekken.

De energieconsumptie laag houden is mogelijk door te letten op het A++ label en wekelijks een analyse te maken van jullie gebruik. Voorbeelden zijn “let op het energielabel” en probeer je was zoveel mogelijk buiten op te hangen. Het zelf opwekken van stroom kan met zonnepanelen, een boiler en natuurlijk een warmtepomp installatie. Als het buiten koud is heb je wel stroom nodig van jullie energiebedrijf. Desondanks, wanneer je overhoud kun jij (energie) terugleveren (salderen). Al met al spreken we over “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Per 2021 is de “oude” mono cv-ketel (zoals o.a. Nefit, Remeha, Atag, AWB of Intergas) verboden. De “gewone” hr-ketel mag je dan enkel inruilen voor een duurzaam alternatief. Een warmtepomp of een hybride opstelling zijn populaire opties. Ben jij ook bezig met de kwestie: je CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Verdiep je dan in de verschillende modellen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp neemt de warmte uit de afvoer-ventilatielucht precies voor het naar buiten wordt gestuurd. De warmte uit de lucht komt bij de CV terecht. Jouw gas-ketel benut de warmte voor de centrale verwarming en warm water dat je kunt gebruiken. Feitelijk is dit een hybride warmtepomp.
 2. Lucht-water warmtepomp: De buitenunit (met een soort ventilator) nuttigt energie uit de lucht. De opgevangen warmte gaat via leidingen naar de warmtepomp die zich in de woning begeeft. Het systeem transformeert de koude lucht naar warm water rond de 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit type warmtepomp haalt warmte uit de bodem met een bodemwarmtewisselaar. De installatie converteert dit naar praktische warmte voor het opwarmen van jullie appartement en water om te gebruiken. De installatie kan twee dingen doen: verwarming in de koude maanden, en koelen tijdens warme periodes.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp installeren in Molenhoek is kostbaar. Goed nieuws, er is een betaalbaar alternatief: een hybride warmtepomp systeem. Dit systeem sluit je aan op de gasgestookte ketel. De investering is relatief klein, en zonder moeite toe te passen. Overigens verminder jij de bijdrage aan het broeikaseffect en bespaart men op energienota. De investering varieert tussen de €2900 – €6200. Dankzij de toe te passen ISDE subsidie spreken we over een korte terugverdientijd. Op groenestroomaanbieding.nl bekijk je ook groene stroom in Wachtum afsluiten.

Welke leveranciers bieden groene stroom?

Vandaag de dag is dat geen optie bij alle aanbieders. Vooral bedrijven zoals Qurrent, Van de Bron, Pure Energie, Powerpeers, Engie, Eneco verzorgen dit voor je. Op basis van je postcode check jij moeiteloos welke groene stroom aanbieders in Molenhoek voorhanden zijn.

Hoe kan ik overstappen?

Overstappen is zo gedaan. Twee acties zijn belangrijk: je lopende verbintenis annulerenen vervolgens een andere, groene maatschappij nemen. Op groene stroom overstappen benodigt geen complexe acties. Jouw volgende leverancier handelt alles af.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven vinden weverleidelijk. Op dit moment zijn de prijzen van groene energie Molenhoek een stuk lager dan enkele jaren geleden. We horen van veel families op basis daarvan voorkeur hebben voor duurzaam geproduceerde energie. Door de groene energie checker zie je zelf wat het verschil is.

Wat is het actuele aanbod met groene contracten?

Om je een voorbeeld te geven van huidige energie-abonnementen bekijk je hierna de meest populaire stroomcontracten. Belangrijk: je vind daarbij ook diverse contracten op basis van grijze gas en stroom. Met behulp van onze groene stroom checker bekijk je spoedig welke van deze contracten duurzaam en schoon zijn.

Geldige contracten in de provincie Limburg

 • Eneco – EcoStroom + AardGas vast 3 jaar
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker Actie
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Variabel
 • ENGIE – Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 5 jaar Actie
 • EnergieFlex – Groene Stroom en Gas 3 jaar vast Actie
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Vast 3 jaar
 • Oxxio – Groene Stroom en Gas 3 jaar Vast

Energieprijzen Molenhoek vergelijken Vergelijk de gunstigste groene energie-aanbieders en deals voor gas en stroom.