Loading...

Groene stroom Wachtum Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt gegenereerd met milieuvriendelijke, onuitputtelijke bronnen zoals aardwarmte, waterkracht, biomassa, wind, bodemwarmte. Zie ook alle erkende alternatieve energiebronnen in september 2023. Vele malen milieuvriendelijker als je het afzet tegen grijze elektriciteit dat wordt gefabriceerd met fossiele brandstoffen zoals o.a. aardgas, aardolie of steenkool. Zie ook de voordelen van duurzame energie. Direct overstappen? Het assortiment echte groene energie is enorm toegenomen. Aan de hand van de duurzame energie check kunnen jullie spoedig alle groene energieleveranciers in Wachtum vergelijken. Streven jullie ook naar gasvrij wonen? Spring dan direct naar het stappenplan voor energieneutraal wonen in Wachtum en snuffel tussen de populaire ‘groene’ energiecontracten.


De belangrijkste voordelen van duurzame energie

Opvallend veel huizeneigenaren en zakelijke gebruikers sluiten zich bewust aan bij een groene energieleverancier, of wekken zelf stroom op dankzij zonnepanelen. De overheid stimuleert dit. Oriënteer jij je op het overstappen naar schone energie? Er zijn genoeg positieve aspecten bij groene stroom en groen gas in verhouding tot grijze energie van Eneco, Vattenfall of Essent.

 • Bij het genereren van duurzame elektra aanzienlijk minder CO2 vrij.
 • Als je kiest voor hernieuwbare energie motiveer je de aanmaak van schone stroom.
 • Groene elektriciteit is gewoonlijk net zo aantrekkelijk geprijst i.v.m. grijze “vuile” stroom.
 • Je eigen stroom weer terugleveren is zeer lucratief. In de volksmond heet dat ‘salderen’, je krijgt hier een compensatie voor.
 • De duurzame energiebronnen zijn onuitputbaar. We grijpen nooit mis.

Groene energie vergelijken in Wachtum

De laatste tarieven van duurzame energiebedrijven in Wachtum vergelijken (september 2023)? Ga aan de slag met de duurzame energievergelijker! Vul jouw woonplaats in, schat hoeveel kWh + m3 jij gebruikt en selecteer het type groene stroom en groen gas. Vervolgens detecteer je de relevante groene stroom maatschappijen. Is groene stroom duurder dan reguliere stroom? Dit valt reuze mee! Middels subsidieregelingen en forse welkomstaanbiedingen is de overstap naar duurzaam opgewekte stroom aantrekkelijker dan ooit. Nu groene stroom in Wachtum vergelijken? Volg de onderstaande stappen:

 1. Voer je woonplaats in (prijzen verschillen per woongebied in Drenthe).
 2. Geef aan hoeveel je verbruikt (gas en elektra).
 3. Wekken jullie eigen elektra op (zon)? Trek dit daarvan af.
 4. Check het kopje “groene stroom”.
 5. Geef aan wat voor type groene energie je wenst. Bijv. specifiek stroom van windmolens van eigen bodem of zonneweides.
 6. Kies bewust of je Nederlandse schone energie wil inkopen (dit geeft je de zekerheid dat het om echt duurzame elektriciteit gaat.)
 7. Kies het pakket dat in jullie behoeftes voorziet. Onder andere het goedkoopste contract of de groenste energieleverancier.
 8. Maak gebruik van de handige overstapservice. Ga verder naar: groene stroom Qurrent.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen kan ik kiezen?

Duurzame energiebronnen als bijvoorbeeld bodemwarmte, waterkracht, biomassa, windenergie, zonne-energie veroorzaken geen luchtvervuiling en de CO-2 uitstoot is nauwelijks aanwezig. Daarnaast, deze vorm van alternatieve energie is niet uitputbaar. Dat is wel wat anders dan aardgas, steenkool, kolen, aardolie (grijze elektriciteit). Het gebruik van onze fossiele brandstoffen heeft een negatief effect op onze klimaat. Kies jij bewust voor een milieuvriendelijk Nederland? Ontdek dan de diverse vormen van goedkope duurzame elektriciteit in september 2023. Zoek ook naar groene energie Lemelerveld vergelijken.

Windenergie

Windturbines produceren stroom zonder daarbij luchtvervuiling te veroorzaken. Het broeikaseffect kan zo enorm gereduceerd worden. Gebruik maken van windenergie? Ga voor een aanbieder die Hollandse windstroom aanbiedt. Of schrijf je in voor een winddeel van bijvoorbeeld De Blauwe Reiger (Burgerbrug).

Zonne-energie Wachtum

Zonne-energie is een schone energiebron die oneindig gebruikt kan worden. Kies ook voor zonnecellen, en investeer in zonneboilers en zonnecellen. Neem een aandeel in collectieve panelen. Of markeer in onze groene energie checker de mogelijkheid “zonnestroom”.

Biomassa

Energieopwekking uit biomassa zorgt voor ruim 50% van de actuele leverbare duurzame energie. Energie uit biomassa ontstaat door het verbranden van organisch afval zoals resten uit de tuin. Het restproduct hiervan is warmte. De samenstelling van biomassa is doorgaans twijfelachtig. Dit hoeft niet altijd heel duurzaam te zijn.

Bodemwarmte

Zonlicht verwarmt bodem(water), dit heet bodemwarmte. Deze warmte halen we uit de bodem, en dit nuttigen we voor ons verwarmingssysteem. Daarbij gebruik je een speciale warmtepomp. Soms is ook stadswarmte een optie: dit is een regionaal aardwarmte concept en restwarmte van bedrijven (warmtenet) in de gemeente Coevorden.

groene-stroom-wachtum

Een energieneutrale woning in Wachtum rond september 2023

Middels onze website ontdek je praktische uitleg over groene stroom Wachtum. Maar, waarom nog elektriciteit inkopen, wanneer men ook zelf kan realiseren. Een woning met nauwelijks tot geen energienota typeren we als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Wachtum zien we steeds meer. Deze woningen realiseren jullie via het volgende model:

 • Jouw huis redelijk tot goed isoleren.
 • Het verbruik van energie minimaliseren.
 • De vereiste energie met eigen materiaal genereren.

De stroomconsumptie beperken is mogelijk door te kiezen voor producten met A++ label en bewuster om te gaan met je verbruik. Veel gehoord is “zet elektrische apparaten helemaal uit” en een thermoskan gebruiken om je koffie warm te houden. Zelfstandig energie-opwekken kan met zonnepanelen, een boiler plus een warmtepomp (ketel). Met zeer lage buitentemperaturen zul je vermoedelijk wel elektra inkopen bij een aanbieder. Evengoed, als het warm is lever je stroom terug (salderen). Wanneer je dit verrekent kom je tot “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een tijdje is de “oude” mono cv-ketel (zoals o.a. AWB, Remeha, Nefit, Atag of Intergas) uitgefaseerd. De “oude” CV-ketel op gas kun je dan enkel inruilen voor een alternatief dat minder of geen gas verbruikt. Een warmtepomp of een hybride installatie is de opvolger van de CV. Zit je eraan te denken: een CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees verder over onderstaande types:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp nuttigt de warmte uit de afvoer-ventilatielucht nog voordat het naar buiten wordt afgevoerd. Deze warmte komt bij de CV terecht. De HR-ketel past deze warmte toe voor het opwarmen van je huis en voor warm tapwater. We spreken dus over een hybride systeem.
 2. Lucht-water warmtepomp: Een buitenunit (met een soort ventilator) benut de energie uit de buitenlucht. De warmte uit de lucht wordt geleidt naar een warmtepomp in de woning. Het apparaat zet de koude lucht om in naar warm water van 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit systeem profiteert van warmte uit de bodem via de unieke bodemwarmtewisselaar. Het vernuftige systeem converteert dit naar praktische warmte voor de verwarming van jullie appartement en kraanwater. Het systeem werkt op 2 manieren: verwarming in de koude maanden, en het koelt jouw huis in de zomer.

Hybride warmtepomp
Een installateur voor de warmtepomp in Wachtum is duur. Maar, er is een goedkoper alternatief: een hybride warmtepomp systeem. Een combinatie van een warmtepomp met jouw huidige cv-ketel. Niet al te duur, en zonder moeite te installeren. Verder beperk je de CO-2 uitstoot en kan je bezuinigen op maandelijkse energielasten. Het tarief varieert tussen €2900 tot +/- €7300. Dankzij de actuele ISDE subsidie is de terugverdientijd erg kort. Nu ook online: groene stroom in Etten afsluiten.

Welke leveranciers hebben groene stroom?

Hedendaags is dit niet mogelijk bij alle maatschappijen. In het bijzonder maatschappijen zoals Greenchoice, Powerpeers, Qurrent, Pure Energie, Van de Bron, Eneco zijn hierin gespecialiseerd. Wanneer je jouw postcode invoert lees je binnen no-time welke groene stroom aanbieders in Wachtum aanwezig zijn.

Hoe werkt overstappen?

Overstappen is heel eenvoudig. Wat je moet doen is: het huidige contract opzeggen en vervolgens een groene leverancier kiezen. Overstappen op groene stroom vergt geen aanpassingen aan de woning. De nieuwe energieleverancier zorgt dat je niet zonder energie komt te zitten.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn best uitnodigend. Op dit ogenblik zijn prijzen van groene energie Wachtum flink lager in vergelijking met enkele jaren geleden. We horen van veel huizeneigenaren die daardoor switchen naar deze vorm van schone energie. Door onze “groene” vergelijker vind je het prijsverschil met grijze energie.

Uit welke groene pakketten kan ik kiezen?

Om je een impressie te geven van beschikbare energiepakketten vergelijk je onderstaand toonaangevende energiecontracten. Info: daartussen vind je ook enkele aanbieders van grijze gas en stroom. Met behulp van onze groene energie check ontdek je vlug welke aanbieders “groen” zijn.

Veel afgesloten contracten in de provincie Drenthe

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs Actie 1 jaar Vast
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 2 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Variabel
 • ENGIE – Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Powerpeers – Opwekkersstroom en CO2-gecompenseerd Gas Variabel
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 1 jaar Actie
 • Vattenfall – Groen uit Nederland en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • Delta – Groene Stroom en Gas 3 jaar Vast Actieprijs

Energieprijzen Wachtum vergelijken Vergelijk de gunstigste groene energieleveranciers en aanbiedingen voor elektra en gas.