Loading...

Groene stroom Etten Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom komt tot stand op basis van schone, stabiele bronnen als waterkracht, aardwarmte, wind, biomassa, bodemwarmte. Spring voor meer info naar veel gebruikte alternatieve energiebronnen in november 2023. Dit is beduidend duurzamer als je het afzet tegen grijze stroom dat wordt voortgebracht op basis van fossiele brandstoffen zoals o.a. aardgas, aardolie of steenkool. Zie ook de voordelen van duurzame energie. Eenvoudig overstappen? Het aantal aanbieders van Hollandse groene energie is enorm toegenomen. Aan de hand van onze groene stroom checker kunnen jullie eenvoudig alle groene energieleveranciers in Etten vergelijken. Is jouw doel ook een huis zonder gas? Scroll meteen naar het stukje over energieneutraal wonen in Etten en snuffel tussen de huidige duurzame energiecontracten.


De voordelen van duurzame energie

Steeds meer families en ondernemingen stappen over naar een groene energieleverancier, of zijn zelfvoorzienend door zonnepanelen. Deze panelen zijn snel terugverdiend. Oriënteer jij je op een pakket met schone energie? Er zijn genoeg positieve aspecten bij groene stroom en groen gas in verhouding tot grijze elektriciteit van Vattenfall, Eneco of Essent.

 • Bij de productie van duurzame elektra is er amper sprake van vervuiling.
 • Wanneer je kiest voor hernieuwbare energie stimuleer je de ontwikkeling van groene stroom.
 • Groene elektriciteit is in de regel net zo aantrekkelijk geprijst i.v.m. grijze elektriciteit.
 • Reststroom terugleveren aan het net is een optie. We spreken hier over “salderen”, en hiervoor ontvang je een vergoeding.
 • Duurzame energiebronnen kunnen oneindig produceren. Ze kunnen niet op raken.

Groene energie vergelijken in Etten

De scherpste tarieven van duurzame energiebedrijven in Etten vergelijken (november 2023)? Begin direct met de groene energievergelijker! Vul jouw woonplaats in, voer het geschatte verbruik in en geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom en groen gas. Daarna ontdek je alle groene stroom maatschappijen. Is groene stroom prijziger dan stroom van fossiele brandstoffen? Helemaal niet! Mede door subsidies vanuit de overheid en forse cash-back acties is switchen naar duurzame stroom aantrekkelijker dan ooit. Snel groene stroom in Etten vergelijken? Onze adviseur geeft je hiervoor 8 handvatten:

 1. Als eerste vul je jouw postcode + huisnummer in (prijzen van groene stroom zijn afhankelijk van woonplaats in Gelderland).
 2. Hoeveel energie verbruiken jullie (stroom & gas).
 3. Hebben jullie zonnecellen? Dit zal je energiebehoefte verlagen.
 4. Gebruik het onderwerp “groene stroom”.
 5. Kies nu de energiebron van jouw voorkeur. Mogelijkheden zijn hier o.a. windturbines of zonnepanelen.
 6. Denk na of jij Nederlandse schone energie wil inkopen (jij mag er van vanuit gaan dat er niet met GvO’s gerommeld wordt.)
 7. Maak een keuze voor het voorstel dat je wensen dekt. Onder andere een goedkoop energiecontract of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen van energie gaat gemakkelijk via internet. Check ook: abonnementen van RENDO Netwerken.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen zijn er allemaal?

Duurzame energiebronnen als biomassa, aardwarmte, zonne-energie, windenergie, waterkracht vervuilen de lucht niet tot nauwelijks en de CO-2 uitstoot zijn heel minimaal. Vergeet niet, alternatieve energie raakt nooit op. Dat is wel wat anders dan aardolie, kolen, steenkool, aardgas (grijze energie). Het verbranden van onze fossiele brandstoffen heeft een sterke invloed op klimaatverandering. Wil jij ook een milieuvriendelijk Nederland? Bekijk dan de mogelijke opties voor goedkope duurzame elektriciteit in november 2023. Vind alles uit over groene energie Terneuzen vergelijken.

Windenergie

Windturbines wekken stroom op op een hele verantwoorde manier. Uitstoot van CO-2 kan zo enorm gereduceerd worden. Switchen naar windenergie? Kies voor een energiemaatschappij met groene windstroom. Of kies voor een wind-energieproject (collectief) als De Vier Winden (Noord-Holland).

Zonne-energie Etten

Zonnestroom is een duurzame bron die oneindig gebruikt kan worden. Profiteer zelf van de mogelijkheden van onze zon, en neem zonnepanelen en boilers. Participeer in een zonnepanelenpark. Of markeer in onze groene energie checker de mogelijkheid “Nederlandse zonnestroom”.

Biomassa

Energieopwekking uit biomassa is verantwoordelijk voor ruim 60% van de duurzame energie in Nederland. Biomassa-energie kent z’n oorsprong in vergissing en vergassing van organische stoffen als rioolslib. Het restproduct hiervan is warmte. De herkomst van biomassa is vaak onduidelijk. Dit kan mogelijk schadelijk zijn.

Bodemwarmte

De zon warmt de bodem op, zo ontstaat bodemwarmte. Steeds vaker onttrekken we de warmte uit de bodem, en dit passen we toe voor het opwarmen van onze woning. Dit kan je doen met een warmtepomp. Daarnaast kennen we stadswarmte: een samensmelting van aardwarmte en warmtenet van industriële restwarmte in de gemeente Oude IJsselstreek.

groene-stroom-etten

Een energieneutrale woning in Etten rond november 2023

Op onze website check je praktische informatie over groene stroom Etten. Echter, hoezo betaalde stroom gebruiken, terwijl jij ook zelfvoorzienend kan zijn. Een woning met een verwaarloosbare of geen energiekosten betitelen we als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Etten wint aan interesse. Deze woningen verwezenlijk jij door de volgende aanpassingen te doen:

 • Jullie appartement van de juiste isolatiewaarden voorzien.
 • De energiebehoefte verminderen.
 • De benodigde energiezelf opwekken.

De energieconsumptie verlagen is mogelijk door te kiezen voor producten met A++ label en dagelijks te focussen op jullie gebruik. Onder andere zet de verwarming uit in ruimte waar je niet bent” en stekkerdozen gebruiken waarmee je veel apparaten in één keer kunt uitschakelen. De productie van energie is eenvoudig via zonnecellen, een zonne-boiler en natuurlijk een warmtepomp (ketel). In koude periodes heb je wel stroom nodig van je maatschappij. Evenwel, in de warmte maanden kan je stroom terugleveren (salderen). Onder aan de streep realiseer je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Nog heel even, en dan wordt de ouderwetse mono cv-ketel (zoals o.a. Intergas, Remeha, Nefit, AWB of Vaillant) verboden. De welbekende CV-ketel op gas mag je dan alleen vervangen voor een duurzaam alternatief. Een warmtepomp of een hybride warmtepomp is sterk in opkomst. Overweeg jij de optie: je CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Bekijk dan de verschillende modellen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp neemt de afgevoerde warme ventilatielucht precies voor het naar buiten wordt geventileerd. De warmte uit de lucht wordt geleid naar de cv-ketel. De ketel gebruikt de warmte voor de centrale verwarming en warm water (keuken / badkamer). Eigenlijk een hybride warmtepomp.
 2. Lucht-water warmtepomp: Jullie eigen buitenunit (een airco-achtig apparaat) onttrekt de warmte uit de lucht buiten. Deze warmte gaat via leidingen naar de warmtepomp die je in de woning plaatst. De installatie transformeert de koude lucht naar opgewarmd water van maximaal 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit systeem haalt energie uit de bodem met een bodemwarmtewisselaar. Het vernuftige systeem transformeert dit naar bruikbare warmte voor de vloerverwarming van je huis en kraanwater. De installatie kan twee dingen doen: verwarming in de koude maanden, en afkoelen tijdens zomerse dagen.

Hybride warmtepomp
Het laten plaatsen van warmtepomp in Etten kan duur uitvallen. Goed nieuws, er is een middenweg: een hybride warmtepomp installatie. Deze warmtepomp wordt gecombineerd met jouw huidige cv-ketel. Het is betaalbaar en gemakkelijk te plaatsen. Daarnaast beperk je de bijdrage aan het broeikaseffect en bespaart men op kosten van energie. De totaalprijs ligt in de range tussen de €4300 – €7500. Geholpen door de toepasbare ISDE subsidie valt de terugverdientijd positief uit. Wellicht ook beschikbaar: groene stroom in Noorbeek afsluiten.

Welke leveranciers bieden groene stroom?

Tegenwoordig is dit niet mogelijk bij alle bedrijven. Unieke organisaties zoals Qurrent, Powerpeers, Engie, Greenchoice, Van de Bron, Eneco bieden deze service. Door te adres te gebruiken spot jij moeiteloos welke groene stroom aanbieders in Etten aanwezig zijn.

Hoe kan ik overstappen?

Overstappen is kinderspel. Wat je moet doen is: het actuele abonnement annulerenen daaropvolgend een nieuwe, groene aanbieders selecteren. Overstappen op groene stroom behoeft geen verdere actie van jou kant. Jouw volgende energieleverancier regelt het papierwerk.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn zeker schappelijk. Hedendaags zijn de prijzen van groene energie Etten sterk verlaagd dan een paar jaar terug. Er zijn steeds meer huizeneigenaren op basis daarvan switchen naar duurzaam geproduceerde energie. Door middel van onze groene energie vergelijker tref je het verschil in prijs t.o.v. grijze elektra.

Wat voor groene contracten bestaan er?

Om je een indruk te geven van huidige abonnementen vind je bijgaand toonaangevende contracten. Aantekening: je vind daarbij ook diverse aanbiedingen voor grijze gas en stroom. Dankzij de duurzame energie check zie je snel welke van deze contracten duurzaam en schoon zijn.

Actuele contracten in de provincie Gelderland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs Vast 1 jaar Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 2 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en gas Vast 1 jaar
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Powerpeers – Opwekkersstroom en CO2-gecompenseerd Gas Variabel
 • EnergieFlex – 100% Sociaal Groen Gas en Groene Stroom 1 jaar vast
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 5 jaar
 • Oxxio – Groene Stroom en Gas Budget Vast 1 jaar

Energieprijzen Etten vergelijken Vergelijk de aantrekkelijkste groene energieleveranciers en aanbiedingen voor stroom en gas.