Loading...

Groene stroom Terneuzen Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt opgewekt middels niet vervuilende, stabiele bronnen als waterkracht, bodemwarmte, zon, aardwarmte, wind. Meer daarover vind je via veel gebruikte alternatieve energiebronnen in juli 2024. Het is veel duurzamer wanneer je het vergelijkt met grijze elektriciteit dat wordt opgewekt door gebruik te maken van fossiele brandstoffen zoals aardgas, steenkool of aardolie. Check ook meteen voordelen van duurzame energie. À la minute overstappen? Het aanbod met Hollandse groene energie is enorm toegenomen. Geholpen door de duurzame energie check kan jij rap alle groene energieleveranciers in Terneuzen vergelijken. Wil jij ook een gasloze woning? Raadpleeg hiervoor de uitgebreide info over energieneutraal wonen in Terneuzen en snuffel tussen de populaire milieuvriendelijke energiecontracten.


De voordelen van duurzame energie

Opvallend veel consumenten en ondernemers switchen naar een groene energieleverancier, of genereren zelf stroom geholpen door zonnepanelen. Hiervoor zijn aantrekkelijke subsidies. Ben jij bezig met de overstap naar schone energie? Groene stroom en groen gas hebben veel voordelen in verhouding tot grijze stroom van Eneco, Vattenfall of Essent.

 • Bij het genereren van duurzame elektra is er amper sprake van vervuiling.
 • Indien je gaat voor hernieuwbare energie motiveer je innovatie op het gebied van groene stroom.
 • Groene elektriciteit is meestal net zo aantrekkelijk geprijst i.v.m. grijze elektra.
 • Reststroom terugleveren is zeker mogelijk. Dit heet salderen, waarvoor je een kleine vergoeding ontvangt.
 • De duurzame energiebronnen zijn onuitputbaar. Ze blijven altijd voorhanden.

Groene energie vergelijken in Terneuzen

De geldende tarieven van duurzame energiebedrijven in Terneuzen vergelijken (juli 2024)? Ga aan de slag met de groene energievergelijker! Vul jouw gegevens in, bepaal de hoeveelheid stroom dat je nodig hebt en selecteer het type groene stroom en groen gas. Hierna ontdek je alle groene stroom aanbieders. Is groene stroom kostbaarder i.v.m. grijze stroom? Dit is niet het geval! Via subsidies en royale welkomstpremies is overstappen naar groene stroom aantrekkelijker dan ooit. Binnen een paar minuten groene stroom in Terneuzen vergelijken? Volg dan ons stappenplan:

 1. Als eerste vul je jouw postcode + huisnummer in (prijzen van groene stroom verschillen per woonplaats in Zeeland).
 2. Vul het geschatte verbruik in (stroom & gas).
 3. Wekken jullie eigen elektra op (zon)? Breng dat in mindering.
 4. Ga naar de keuze “groene stroom”.
 5. Selecteer het type groene energie. Bijvoorbeeld windmolens uit NL of zonneparken.
 6. Selecteer of je de schone energie uit Nederland wil afnemen (dit geeft je de zekerheid dat de stroom daadwerkelijk van duurzame aard is.)
 7. Selecteer het aanbod dat je wensen dekt. Ga voor het meest aantrekkelijk geprijsde contract of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen regelt jouw nieuwe leverancier. Lees verder over: vergelijk Clean Energy.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen zijn geschikt?

Duurzame energiebronnen zoals zon, bodem, aarde, water, wind vervuilen de lucht niet tot nauwelijks en de uitstoot van CO2 zijn heel minimaal. Vergeet niet, deze vorm van alternatieve energie is onuitputbaar. Dit in tegenstelling tot aardgas, aardolie, kolen, petroleum (vuile elektriciteit). De verwerking van alle fossiele brandstoffen heeft een sterke invloed op klimaatverandering. Kiezen jullie ook voor een prettig leefklimaat? Bekijk dan de verschillende soorten goedkope duurzame elektriciteit in juli 2024. Mensen zochten ook naar: groene energie Idzega vergelijken.

Windenergie

Windturbines wekken stroom op zonder luchtvervuiling effecten. Het effect van CO-2 blijft zeer beperkt. Gebruik maken van windenergie? Kies voor een stroomaanbieder die rechtstreeks inkoopt bij Nederlandse turbines. Een alternatief is een wind-energieproject (collectief) als De Bonte Hen (Burgerbrug).

Zonne-energie Terneuzen

Zonnestroom is een duurzame bron die altijd aanwezig is. Kies ook voor zonnecellen, en neem zonnepanelen en boilers. Participeer in een zonnepanelenpark. Of selecteer in de groene stroom vergelijker de milieuvriendelijke “energie via zonnepanelen”.

Biomassa

Biomassa-energie is verantwoordelijk voor ruim 60% van de huidige voorradige duurzame energie. Biomassa energie komt tot stand door vergissing en vergassing van organische stoffen als hout en gft-afval. Hier komt warmte uit voort. De herkomst van biomassa is doorgaans twijfelachtig. Dit hoeft niet altijd heel duurzaam te zijn.

Bodemwarmte

De bodem wordt opgewarmd door de zon, we noemen dat bodemwarmte. We halen de warmte uit de grond, en dit passen we toe voor verwarming + warm tapwater. Daarbij gebruik je een speciale warmtepomp. Ook is er zoiets als stadswarmte: een combinatie van aardwarmte en restwarmte van fabrieken (wartenet) in de gemeente Terneuzen.

groene-stroom-terneuzen

Een energieneutrale woning in Terneuzen rond juli 2024

Op deze webpagina ontdek je praktische info over groene stroom Terneuzen. Echter, waarom zou ik stroom afnemen, als je ook zelf kan realiseren. Een appartement met nauwelijks tot geen energierekening bestempelen we als “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Terneuzen is onderwerp van gesprek. Zo’n huis bewerkstellig je aan de hand van drie aspecten:

 • Jullie huis uitrusten met een goede isolatie.
 • Energieverbruik zo laag mogelijk houden.
 • De benodigde energiezelf opwekken.

De elektra consumptie verlagen is mogelijk door energiezuinige apparaten te gebruiken, en bewust bezig te zijn met je verbruik. Onder andere de verwarming omlaag doen” en probeer je was zoveel mogelijk buiten op te hangen. Het genereren van stroom doe je met zonnecellen, een (zonne) boiler of uiteraard een warmtepomp (ketel). In het najaar en winter neem je stroom af bij je aanbieder. Desondanks, als jullie meer opwekken dan je gebruikt kunnen jullie energie terugleveren (salderen). Onder aan de streep realiseer je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een tijdje is de “gewone” CV-ketel op gas (van bijv. Vaillant, Nefit, AWB, Atag of Intergas) uitgefaseerd. De klassieke mono cv-ketel mag je dan alleen vervangen voor een milieuvriendelijk alternatief. Een warmtepomp of een hybride warmtepomp worden veel toegepast. Ben jij ook bezig met de kwestie: jullie CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees dan zeker de diverse soorten:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp gebruikt als bron de afgevoerde warme ventilatielucht precies voor het naar buiten wordt geventileerd. De warmte uit de lucht gaat naar je cv-ketel. De ketel gebruikt de warmte voor verwarming (vloer / radiator) en warm water (keuken / badkamer). Installateurs spreken hier over een hybride systeem.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit buiten (een soort van airco-installatie) neemt warmte uit plaatselijke lucht. Deze warmte wordt overgedragen aan de warmtepomp die je in de woning plaatst. Het apparaat verandert de koude buitenlucht naar heet water van 40+ graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze installatie haalt energie uit de bodem via de unieke bodemwarmtewisselaar. Het apparaat transformeert dit naar geschikte warmte voor de opwarming van jullie huis en water om te gebruiken. De warmtepomp heeft 2 functies: verwarming in de koude maanden, en koelen in de zomer.

Hybride warmtepomp
Het laten plaatsen van warmtepomp in Terneuzen is duur. Goed nieuws, er is een tussenoplossing: een hybride warmtepomp. De warmtepomp wordt aangesloten op de gasgestookte ketel. Het is betaalbaar en zonder moeite te installeren. Bovendien reduceer je de CO-2 uitstoot en bezuinig je op de energierekening. De aanschafprijs ligt tussen de €3000 t/m €6800. Mede door de geldige ISDE subsidie valt de terugverdientijd positief uit. Je treft hier ook uitgebreide info over groene stroom in Delden afsluiten.

Wie zijn aanbieders van groene stroom?

Momenteel kan dit niet bij alle aanbieders. Met name organisaties zoals Qurrent, Engie, Pure Energie, Van de Bron, Greenchoice, Powerpeers maken dit mogelijk. Door je postcode in te vullen achterhaal je à la minute welke groene stroom aanbieders in Terneuzen operationeel zijn.

Hoe kan ik overstappen?

Overstappen is zeer eenvoudig. De beste manier: je lopende abonnement opzeggen en daarna een andere, groene maatschappij nemen. Overstappen op groene stroom behoeft geen aanpassingen aan de woning. De nieuwe energieaanbieder handelt alles af.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn zeer aantrekkelijk. Tegenwoordig zijn de prijzen van groene energie Terneuzen fors lager in vergelijking met enkele jaren geleden. We zien meer en meer klanten die om deze reden voorkeur hebben voor stroom die duurzaam wordt geproduceerd. Middels de groene energie checker vind je het prijsverschil met grijze energie.

Hoeveel groene pakketten zijn er?

Om je een gevoel te geven van enkele energiepakketten vind je hieronder veel gekozen stroompakketten. Info: je vind daarbij ook diverse contracten op basis van grijze gas en stroom. Op basis van onze groene energie check bekijk je moeiteloos welke van deze contracten “schoon” zijn.

Populaire contracten in de provincie Zeeland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs Actie 1 jaar Vast
 • Qurrent – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Greenchoice – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • ENGIE – Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Powerpeers – SamenStroom en CO2-gecompenseerd Gas Variabel
 • EnergieFlex – Modelcontract Groene Stroom en Gas
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actie
 • Delta – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actieprijs

Energieprijzen Terneuzen vergelijken Vergelijk de aantrekkelijkste groene energiebedrijven en deals voor gas en elektriciteit.