Loading...

Groene stroom Delden Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wekken we op met niet vervuilende, onuitputtelijke bronnen zoals wind, waterkracht, aardwarmte, zon, bodemwarmte. Spring voor meer info naar voorbeelden van alternatieve energiebronnen in juni 2022. Het is een stuk milieuvriendelijker wanneer je het vergelijkt met grijze energie dat wordt voortgebracht d.m.v. fossiele brandstoffen zoals bijvoorbeeld aardgas, steenkool of aardolie. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Probleemloos overstappen? Het aantal aanbieders van echte groene energie is enorm toegenomen. Middels de duurzame energie checker kun je ogenblikkelijk alle groene energieleveranciers in Delden vergelijken. Wil jij ook 0 op de meter? Spring dan direct naar onze tips m.b.t energieneutraal wonen in Delden en check de huidige ‘groene’ energiecontracten.


De belangrijkste voordelen van duurzame energie

Steeds meer gezinnen en ZZP’ers sluiten zich bewust aan bij een groene energieleverancier, of zijn zelfvoorzienend middels zonnepanelen. Deze panelen zijn snel terugverdiend. Denk jij na over een overstap naar schone energie? Er zijn veel voordelen van groene stroom en groen gas als je het vergelijkt met grijze stroom van Eneco, Vattenfall of Essent.

 • Bij de productie van duurzame elektra aanzienlijk minder CO2 vrij.
 • Zodra jij de keuze maakt voor hernieuwbare energie draag je bij aan verdere uitbreiding van schone stroom.
 • Groene elektriciteit is normaal niet veel duurder dan grijze energie.
 • Zelf energie opwekken en terugleveren is zeker mogelijk. In de volksmond heet dat ‘salderen’, en hiervoor ontvang je een vergoeding.
 • De duurzame energiebronnen zijn onuitputbaar. We zitten nooit meer zonder.

Groene energie vergelijken in Delden

De huidige tarieven van duurzame energiebedrijven in Delden vergelijken (juni 2022)? Ga aan de slag met de energievergelijker! Geef aan waar je woont (postcode), voer het geschatte verbruik in en geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom en groen gas. Nadien vergelijk je de beste groene stroom aanbieders. Is groene energie duurder i.v.m. reguliere stroom? Dit is niet het geval! Middels subsidieregelingen en interessante welkomstbonussen is overstappen naar groene energie zeer aantrekkelijk. Zonder moeite groene stroom in Delden vergelijken? Gebruik hiervoor onze 8 tips:

 1. Start met je postcode en huisnummer (de actuele tarieven zijn afhankelijk van postcode in Overijssel).
 2. Geef het ingeschatte energieverbruik in (gas en stroom).
 3. Heb je zonnepanelen? Dit moet je gelijk aftrekken.
 4. Gebruik de mogelijkheid “groene stroom”.
 5. Kies de herkomst van de groene energie. Bijvoorbeeld Nederlandse windparken of zonne-energie.
 6. Kies bewust of je Nederlandse schone energie wil inkopen (dit is vaak een garantie dat elektriciteit echt duurzaam is.)
 7. Ga voor het voorstel dat bij jou past. Ga voor het goedkoopste pakket of de groenste energieleverancier.
 8. De overstap wordt vrijwel helemaal geregeld. Lees nu over: review Huismerk Energie.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen zijn beschikbaar?

Duurzame energiebronnen als bodem, bio, wind, aarde, water veroorzaken geen luchtvervuiling en de CO-2 uitstoot zijn heel minimaal. Daarbij komt, alternatieve energie is onuitputtelijk. Dit in tegenstelling tot aardgas, steenkool, aardolie, petroleum (vuile elektriciteit). Het gebruik van deze fossiele brandstoffen heeft een sterke invloed op klimaatverandering. Kiezen jullie ook voor een schonere wereld? Hieronder vind je de mogelijke opties voor goedkope duurzame elektriciteit in juni 2022. Misschien vind je dit ook relevant: groene energie Schiphol-Rijk vergelijken.

Windenergie

Windturbines produceren stroom op een hele verantwoorde manier. De CO-2 uitstoot is minimaal. Switchen naar windenergie? Switch naar een energieleverancier met groene stroom van de wind. Of participeer in een winddeel van bijvoorbeeld De Ranke Zwaan (Culemborg).

Zonne-energie Delden

Zonnestroom is een schone energiebron die onuitputtelijk is. Ervaar de kracht van zonnecellen, en investeer in boilers en zonnepanelen. Neem een aandeel in collectieve panelen. Of selecteer in onze groene energie checker de mogelijkheid “zonnestroom”.

Biomassa

Energieopwekking uit biomassa is verantwoordelijk voor ruim 60% van alle duurzame energie. Biomassa energie komt tot stand door het verbranden van organische materialen als afval van landbouw. Het restproduct hiervan is warmte. De herkomst van biomassa is ontransparant. Dit kan mogelijk schadelijk zijn.

Bodemwarmte

Zonlicht verwarmt bodem(water), zo ontstaat bodemwarmte. De warmte kunnen we uit de grond halen, en dit nuttigen we voor verwarming + warm tapwater. Dit kan je doen met een warmtepomp. Ook populair is stadswarmte: een unieke koppeling van aardwarmte en “restwarmte” dat komt van fabrieken (warmtenet) in de gemeente Hof van Twente.

groene-stroom-delden

Een energieneutrale woning in Delden rond juni 2022

Door middel van deze website lees je handige info over groene stroom Delden. Interessant, hoezo stroom afnemen, wanneer men ook zelf stroom kan opwekken? Een appartement met een verwaarloosbare of geen energienota noemen we een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Delden wint aan interesse. Een huis als dit bereiken jullie door de volgende aanpassingen te doen:

 • Je huis uitrusten met een goede isolatie.
 • Elektra en gas afname minimaliseren.
 • De energie die je consumeert opwekking middels panelen.

De stroomconsumptie beperken bereik je door te kiezen voor producten met A++ label en dagelijks te focussen op jullie gebruik. Voorbeelden zijn “neem een waterbespaarder” en laat je eten eerst koud worden voordat je het in de koelkast zet. Energie opwekken kan met zonnepanelen, een boiler plus een warmtepomp (ketel). Als het buiten koud is zul je vermoedelijk wel elektra inkopen bij je energiebedrijf. Maar, als het warm is kan je stroom terugleveren (salderen). Al met al spreken we over “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Vanaf 2021 is de klassieke verwarmingsketel (als Nefit, Vaillant, Remeha, Atag of Intergas) verbannen. De klassieke verwarmingsketel mag je dan alleen vervangen voor een toekomstbestendig alternatief. Een warmtepomp of een hybride opstelling worden als opvolgers gezien. Overweeg jij de optie: je CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees dan zeker het lijstje hieronder met de soorten:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp profiteert van (warmte) ventilatielucht voordat dit naar buiten wordt afgevoerd. Deze warmte gaat naar je cv-ketel. De ketel gebruikt de warmte voor het verwarmen van de woning en warm water (keuken / badkamer). Feitelijk is dit een hybride systeem.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit die buiten staat (een soort van airco-installatie) profiteert van warmte uit de lucht. De gewonnen warmte wordt vervoerd naar de warmtepomp die je in de woning plaatst. Het systeem transformeert de buitenlucht naar heet water tot zo’n 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit type warmtepomp neemt energie uit de bodem via de unieke bodemwarmtewisselaar. Het systeem verwerkt dit naar bruikbare warmte voor de opwarming van je huis en kraanwater. De warmtepomp kent 2 toepassingen: een warm huis in de winter, en koelen als de woning te heet is.

Hybride warmtepomp
Het laten plaatsen van warmtepomp in Delden vergt een hele investering. Maar, er is een middenweg: een hybride warmtepomp systeem. Deze installatie werkt samen met jouw huidige cv-ketel. De investering is relatief klein, en gemakkelijk te plaatsen. Overigens verklein je schadelijke CO2 effecten en bespaart men op kosten van energie. De totaalprijs varieert tussen €4200 en €6400. Via de geldige ISDE subsidie is de terugverdientijd erg kort. Andere regio? Begin nu direct met groene stroom in Marrum afsluiten.

Welke leveranciers leveren groene stroom?

Vandaag de dag is dit niet mogelijk bij alle bedrijven. Juist partijen als Eneco, Pure Energie, Engie, Greenchoice, Qurrent, Van de Bron focussen hierop. Op basis van je postcode achterhaal je binnen no-time welke groene stroom aanbieders in Delden actief zijn.

Hoe werkt overstappen?

Overstappen is binnen een paar minuten geregeld. Wat jij moet doen: je huidige abonnement stopzetten en daarna een andere, groene maatschappij nemen. Op groene stroom overstappen vergt geen aanpassingen aan de woning. Je toekomstige energieleverancier doet dit voor jou.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn best verleidelijk. Tegenwoordig zijn de prijzen van groene energie Delden fors lager in vergelijking met jaren geleden. Er zijn veel klanten die om deze reden voorkeur hebben voor dit milieuvriendelijke alternatief. Op basis van onze groene stroom vergeljker tref je het verschil in prijs t.o.v. grijze elektra.

Hoeveel groene pakketten zijn er?

Om je een idee te geven van beschikbare abonnementen ontdek je onderstaand veel gekozen stroom abonnementen. Kanttekening: dit zijn niet alleen groene pakketten, ook pakketten met grijze gas en stroom. Aan de hand van de groene stroom vergelijker bekijk je à la minute welke pakketten duurzaam zijn.

Populaire contracten in de provincie Overijssel

 • Eneco – EcoStroom + AardGas vast 3 jaar
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 3 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Stroom en Gas Groenmix Vast
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 2 jaar Actie
 • EnergieFlex – Groene Stroom en Gas 3 jaar vast Actie
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • Nederlandse Energie Maatschappij – Modelcontract Groene Stroom en Gas

Energieprijzen Delden vergelijken Vergelijk de goedkoopste groene energieleveranciers en contracten voor elektra en gas.