Loading...

Groene stroom Schiphol-Rijk Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom genereren we d.m.v. niet vervuilende, onuitputbare bronnen als waterkracht, bodemwarmte, aardwarmte, wind, biomassa. Of lees direct meer over top-4 alternatieve energiebronnen in juni 2022. Dit is beduidend milieuvriendelijker in vergelijking met grijze stroom dat wordt geproduceerd aan de hand van fossiele brandstoffen zoals bijvoorbeeld aardolie, aardgas of steenkool. Check ook meteen voordelen van duurzame energie. Direct overstappen? Het assortiment Hollandse groene energie is enorm toegenomen. Dankzij de groene stroom vergelijker kunnen jullie zonder problemen alle groene energieleveranciers in Schiphol-Rijk vergelijken. Streef jij naar 0 op de meter? Bekijk hiervoor onze tips m.b.t energieneutraal wonen in Schiphol-Rijk en snuffel tussen de huidige duurzame energiecontracten.


Alle voordelen van duurzame energie

Steeds meer mensen en ondernemingen switchen naar een groene energieleverancier, of regelen hun eigen stroom met zonnepanelen. De ISDE subsidie maakt dit aantrekkelijk. Denk jij na over het overstappen naar schone energie? Groene stroom en groen gas kennen vele pluspunten als je het vergelijkt met grijze elektriciteit van Essent, Eneco of Vattenfall.

 • Bij het opwekken van duurzame elektra komen minder schadelijke stoffen vrij.
 • Wanneer je switcht naar hernieuwbare energie draag je bij aan de productie van schone stroom.
 • Groene elektriciteit is meestal amper duurder dan grijze “vuile” stroom.
 • Reststroom terugleveren aan het net is een optie. We hebben het dan over salderen, en hiervoor ontvang je een vergoeding.
 • De genoemde duurzame energiebronnen zijn onuitputtelijk. We grijpen nooit mis.

Groene energie vergelijken in Schiphol-Rijk

De laatste tarieven van duurzame energiebedrijven in Schiphol-Rijk vergelijken (juni 2022)? Gebruik onze groene energievergelijker! Vul jouw gegevens in, schat jouw verbruik en kies de groene stroom en het groene gas dat bij jou past. In de volgende stap check je de relevante groene stroomleveranciers. Is groene stroom / energie duurder i.v.m. grijze stroom? Dit is niet het geval! Aan de hand van subsidies voor groene stroom en royale welkomstpremies is switchen naar duurzame stroom aantrekkelijker dan ooit. Binnen een paar minuten groene stroom in Schiphol-Rijk vergelijken? Onze adviseur geeft je hiervoor 8 handvatten:

 1. Stap 1 is het invullen van je woongebied (prijzen van groene stroom zijn afhankelijk van woongebied in Noord-Holland).
 2. Geef aan hoeveel je verbruikt (gas en elektra).
 3. Hebben jullie zonnecellen? Verreken dit dan direct.
 4. Gebruik de mogelijkheid “groene stroom”.
 5. Selecteer het type groene energie. Je kunt denken aan windturbines of zonneparken.
 6. Beslis of je schone energie wenst van eigen bodem (je mag er dan op vertrouwen dat elektriciteit echt duurzaam is.)
 7. Ga voor het pakket wat jullie geschikt vinden. Opties zijn het voordeligste contract of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen regelt jouw nieuwe leverancier. Lees verder over: energie van Noordelijk Lokaal Duurzaam.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen kunnen interessant zijn?

Duurzame energiebronnen als bijv. bio, zon, bodem, aarde, wind zullen weinig luchtvervuiling veroorzaken en ook de schadelijke CO-2 uitstoot is minimaal. Goed om te noemen, deze vorm van alternatieve energie is ontzettend duurzaam. Heel anders i.v.m. kolen, aardgas, aardolie, petroleum (vuile stroom). Het toepassen van deze fossiele brandstoffen is een belangrijke aanjager van het broeikaseffect. Kies jij bewust voor een schonere lucht? Check snel de diverse vormen van goedkope duurzame elektriciteit in juni 2022. Misschien vind je dit ook relevant: groene energie Harlingen vergelijken.

Windenergie

Windturbines genereren stroom op een hele verantwoorde manier. Het effect van CO-2 blijft zeer beperkt. Overstappen naar windenergie? Selecteer een energieleverancier met groene stroom van de wind. Een alternatief is een gezamenlijk windmolenproject als De Boerenzwaluw in Friesland.

Zonne-energie Schiphol-Rijk

Zonnestroom is het type energie die onuitputtelijk is. Kies ook voor energie van de zon, en neem boilers en zonnepanelen. Kies voor de Collectieve Inkoop Zonnepanelen. Of selecteer in onze groene energie vergelijker de duurzame “energie via zonnepanelen”.

Biomassa

Biomassa energie levert ruim 55% van alle duurzame energie. Stroom uit biomassa wordt gemaakt door het verbranden van organische materialen als hout en gft-afval. Dit produceert warmte. De samenstelling van biomassa is ontransparant. Mogelijk is dit niet de beste optie.

Bodemwarmte

De zon warmt de bodem op, zo ontstaat bodemwarmte. Deze energie halen we uit de bodem, en gebruiken dit voor het verwarmen van woningen. Hiervoor kun je een warmtepomp gebruiken. Daarnaast kennen we stadswarmte: een samensmelting van aardwarmte en “restwarmte” dat komt van fabrieken (warmtenet) in de gemeente Haarlemmermeer.

groene-stroom-schiphol-rijk

Een energieneutrale woning in Schiphol-Rijk rond juni 2022

Middels deze webpagina ontdek je belangrijke info over groene stroom Schiphol-Rijk. De vraag is, waarom zou ik betalen voor stroom, als je ook zelf kan produceren. Een woning met een nihile of geen energielasten typeren we als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Schiphol-Rijk wordt steeds populairder. Zo’n woning realiseren jullie via het volgende model:

 • Je appartement van de juiste isolatiewaarden voorzien.
 • De energiebehoefte zo laag mogelijk houden.
 • De vereiste energie lokaal opwekken.

Het verbruik van energie verminderen bereik je door zuinige apparaten te kopen en bewust bezig te zijn met energie. Bijvoorbeeld “kouder douchen” en bij de sportvereniging of op je werk een douche nemen. De productie van energie is gemakkelijk te doen met zonnepanelen, een boiler of uiteraard een warmtepomp (ketel). In het najaar en winter neem je stroom af bij je energiebedrijf. Aan de andere kant, als je te veel opwekt kunnen jullie energie terugleveren (salderen). Onder aan de streep kom je tot “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Rond 2021 wordt de klassieke mono cv-ketel (zoals o.a. Atag, Remeha, Nefit, AWB of Vaillant) niet meer toegestaan. De oude & vertrouwde cv-ketel mag je dan alleen omruilen voor een duurzame energiebron. Een warmtepomp of een hybride systeem is de opvolger van de CV. Ben jij ook bezig met de kwestie: jullie CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Verdiep je dan in de verschillende soorten:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp haalt energie uit ventilatielucht precies voor het naar buiten wordt vervoerd. De warmte uit de lucht wordt geleid naar de cv-ketel. De ketel gebruikt de warmte voor vloerverwarming en warm water dat je kunt gebruiken. Het is dus een hybride product.
 2. Lucht-water warmtepomp: Een buitenunit (een airco-achtig apparaat) nuttigt warmte uit omgevingslucht. Deze warmte gaat via leidingen naar de warmtepomp die je in de woning plaatst. De installatie transformeert de buitenlucht naar warm water rond de 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze warmtepomp nuttigt energie uit de bodem met speciale bodemwarmtewisselaars. De installatie verandert dit naar toepasbare warmte voor de vloerverwarming van jouw appartement en douchewater. Het systeem werkt 2 kanten op: Het zorgt in de winter voor een warm huis, en afkoelen tijdens zomerse dagen.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp laten plaatsen in Schiphol-Rijk is prijzig. Goed om te weten, er is een betaalbaar alternatief: een hybride warmtepomp. De warmtepomp wordt aangesloten op jouw huidige cv-ketel. De investering is relatief klein, en zonder problemen te plaatsen. Overigens verklein je het negatieve CO2 effect en bespaar jij op de energiekosten. De kostprijs ligt tussen de €4100 tot +/- €7900. Mede door de toe te passen ISDE subsidie valt de terugverdientijd positief uit. Op groenestroomaanbieding.nl bekijk je ook groene stroom in Blauwhuis afsluiten.

Welke leveranciers leveren groene stroom?

Hedendaags is dit niet mogelijk bij alle maatschappijen. Vooral leveranciers als Engie, Eneco, Greenchoice, Pure Energie, Qurrent, Powerpeers bieden deze service. Wanneer je jouw postcode invoert achterhaal je eenvoudig welke groene stroom aanbieders in Schiphol-Rijk operationeel zijn.

Hoe stap ik over van energie ?

Overstappen is niet ingewikkeld. Het stappenplan is: jullie bestaande verbintenis ontbinden en daaropvolgend een andere, groene maatschappij nemen. Overstappen op groene stroom behoeft geen complexe acties. De volgende leverancier doet dit voor jou.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn zeer aantrekkelijk. Op dit moment zijn de prijzen van groene energie Schiphol-Rijk sterk verlaagd in verhouding tot de introductieprijs. Er zijn behoorlijk wat mensen die daardoor switchen naar stroom die duurzaam wordt geproduceerd. D.m.v. onze groene energie vergelijker reken je ’t zelf uit.

Uit welke groene pakketten kan ik kiezen?

Om je een gevoel te geven van enkele pakketten tref je hieronder toonaangevende stroom abonnementen. Aantekening: je vind daarbij ook diverse contracten op basis van grijze gas en stroom. Dankzij onze groene stroom checker bekijk je zonder problemen welke pakketten milieuvriendelijk zijn.

Huidige contracten in de provincie Noord-Holland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas vast 1 jaar
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Powerpeers – SamenStroom en CO2-gecompenseerd Gas Variabel
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 5 jaar
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Actie 1 jaar Vast
 • Delta – Groene Stroom en Gas Actieprijs Vast 1 jaar

Energieprijzen Schiphol-Rijk vergelijken Vergelijk de goedkoopste groene energiemaatschappijen en kortingen voor elektra en gas.