Loading...

Groene stroom Blauwhuis Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom komt tot stand door gebruik te maken van milieuvriendelijke, stabiele bronnen als wind, waterkracht, zon, aardwarmte, biomassa. Zie ook alle voorbeelden van alternatieve energiebronnen in juni 2024. Vele malen toekomstbestendiger dan grijze elektriciteit dat wordt gegenereerd met fossiele brandstoffen zoals bijvoorbeeld aardgas, aardolie of steenkool. Zie ook de voordelen van duurzame energie. Zonder moeite overstappen? Het assortiment Hollandse groene energie wordt alsmaar beter. Door middel van de duurzame energie check kan jij vlug alle groene energieleveranciers in Blauwhuis vergelijken. Wil jij ook een gasloze woning? Scroll meteen naar onze toelichting op energieneutraal wonen in Blauwhuis en overweeg de meest afgesloten milieuvriendelijke energiecontracten.


Wat zijn de voordelen van duurzame energie

Opvallend veel families en ondernemers switchen naar een groene energieleverancier, of regelen hun eigen stroom geholpen door zonnepanelen. Deze panelen zijn snel terugverdiend. Oriënteer jij je op een contract met schone energie? Er zijn veel voordelen van groene stroom en groen gas wanneer met dit legt naast grijze elektriciteit van Vattenfall, Essent of Eneco.

 • Bij het maken van duurzame elektra wordt de lucht niet vervuild.
 • Als je switcht naar hernieuwbare energie vergroot je de aanmaak van schone stroom.
 • Groene elektriciteit is normaliter amper duurder dan grijze elektra.
 • Reststroom terugleveren aan het net kan interessant zijn. We spreken hier over “salderen”, waarvoor je een kleine vergoeding ontvangt.
 • De duurzame energiebronnen zijn onuitputbaar. We komen nooit te kort.

Groene energie vergelijken in Blauwhuis

De laatste tarieven van duurzame energiebedrijven in Blauwhuis vergelijken (juni 2024)? Begin direct met de energievergelijker! Geef aan waar je woont (postcode), bepaal de hoeveelheid stroom dat je nodig hebt en stel jouw ideale groene stroom + groen gas pakket samen. Dan bekijk je alle beschikbare groene aanbieders. Is groene stroom / energie kostbaarder i.v.m. stroom van fossiele brandstoffen? Helemaal niet! Dankzij subsidies en forse welkomstaanbiedingen is overstappen naar groene stroom beslist aan te raden. À la minute groene stroom in Blauwhuis vergelijken? Onze specialist helpen je hier graag bij:

 1. Start met je postcode en huisnummer (prijzen van groene stroom variëren per woonplaats in Friesland).
 2. Hoeveel energie verbruiken jullie (stroom & gas).
 3. Genereer je jouw eigen elektra? Dit moet je gelijk aftrekken.
 4. Selecteer het onderwerp “groene stroom”.
 5. Kies nu de energiebron van jouw voorkeur. Bijvoorbeeld windmolens van eigen bodem of zonnepanelen.
 6. Kies bewust of je schone energie wilt afnemen uit Nederland (je weet dan zeker dat er niet met GvO’s gerommeld wordt.)
 7. Maak een keuze voor het pakket dat je wensen dekt. Bijvoorbeeld het voordeligste contract of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen van energie gaat gemakkelijk via internet. Check ook: overstapbonus Enexis.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen zijn er allemaal?

Duurzame energiebronnen als bodem, aarde, wind, zon, water vervuilen de lucht nauwelijks en ook de schadelijke CO-2 uitstoot is minimaal. Het leukste is, deze vorm van alternatieve energie raakt nooit op. Dit in tegenstelling tot aardolie, petroleum, kolen, steenkool (vuile energie). Het toepassen van onze fossiele brandstoffen heeft een sterke invloed op klimaatverandering. Zet jij je in voor een schonere lucht? Check snel de diverse vormen van goedkope duurzame elektriciteit in juni 2024. Lees nu verder over groene energie Paterswolde vergelijken.

Windenergie

Windturbines genereren stroom op een hele verantwoorde manier. Het broeikaseffect kan zo enorm gereduceerd worden. Interesse in windenergie? Selecteer een energieaanbieder die rechtstreeks inkoopt bij Nederlandse turbines. Of neem een aandeel in een collectieve windmolen zoals Het Rode Hert (Culemborg).

Zonne-energie Blauwhuis

Energie van de zon is een bron die oneindig gebruikt kan worden. Ontdek zelf de voordelen van de mogelijkheden van onze zon, en investeer in boilers en zonnepanelen. Neem een aandeel in collectieve panelen. Of selecteer in onze groene energie vergelijker de mogelijkheid “zonnestroom”.

Biomassa

Biomassa energie levert ruim 55% van alle duurzame energie. Energie uit biomassa wordt geproduceerd door de verbranding / gassing van organische natuur resten zoals afval van landbouw. Hiermee genereert men warmte. Waar biomassa precies vandaan komt is niet altijd duidelijk. Dit kan mogelijk schadelijk zijn.

Bodemwarmte

De bodem wordt opgewarmd door de zon, we noemen dat bodemwarmte. De warmte kunnen we uit de grond halen, en dit nuttigen we voor het verwarmen van woningen. Daarbij gebruik je een speciale warmtepomp. Ook populair is stadswarmte: dit is een regionaal aardwarmte concept en warmtenet van industriële restwarmte in de gemeente Súdwest-Fryslân.

groene-stroom-blauwhuis

Een energieneutrale woning in Blauwhuis rond juni 2024

Middels deze pagina ontdek je belangrijke details over groene stroom Blauwhuis. Interessant, hoezo een stroomcontract afsluiten, als je ook zelf stroom kan opwekken? Een woonhuis met een lage of geen energierekening classificeren we als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Blauwhuis zien we steeds meer. Deze woningen implementeer je door de volgende aanpassingen te doen:

 • Jouw woning redelijk tot goed isoleren.
 • Gas en stroom gebruik verminderen.
 • De energie die je verbruikt lokaal opwekken.

Het energieverbruik reduceren is mogelijk door A++ apparaten aan te schaffen, en bewuster om te gaan met energie. Denk aan “de was ophangen i.p.v. de droger gebruiken” en dekens op de bank leggen. Het zelf opwekken van stroom kan met zonnepanelen, een (zonne) boiler en steeds vaker met een warmtepomp installatie. In koude periodes koop je stroom in bij je energie-aanbieder. Evenwel, als jullie meer opwekken dan je gebruikt kun jij (energie) terugleveren (salderen). Onder aan de streep kom je tot “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Vanaf 2021 is de “oude” CV-ketel op gas (van bijv. Vaillant, Intergas, Remeha, Nefit of AWB) uitgesloten. De “oude” CV-ketel op gas mag je dan uitsluitend inruilen voor een gasvrij alternatief. Een warmtepomp of een hybride opstelling is sterk in opkomst. Is het een optie: de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Bekijk dan de diverse modellen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp profiteert van de afgevoerde warme ventilatielucht net voor het naar buiten wordt afgevoerd. Deze warmte gaat rechtstreeks naar jouw CV. De HR-ketel past deze warmte toe voor de centrale verwarming en voor warm tapwater. Eigenlijk een hybride installatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit buiten (een airco-achtig apparaat) benut de energie uit omgevingslucht. Deze warmte gaat via leidingen naar de warmtepomp die in huis in geïnstalleerd. Het apparaat converteert de buitenlucht van 5 graden naar opgewarmd water van 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit systeem profiteert van warmte uit de bodem waarbij de bodemwarmtewisselaar wordt gebruikt. De warmtepomp verwerkt dit naar toepasbare warmte voor de vloerverwarming van jouw woning en kraanwater. De installatie werkt 2 kanten op: verwarming in de koude maanden, en koelen als de woning te heet is.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp laten plaatsen in Blauwhuis is kostbaar. Maar, er is een middenweg: een hybride warmtepomp installatie. Een combinatie van een warmtepomp met jullie gas-ketel. Goedkoop, en zonder moeite toe te passen. Trouwens, ook minimaliseer jij het negatieve CO2 effect en kan jij besparen op energienota. Het tarief schommelt tussen €2600 en €6100. Mede door de geldige ISDE subsidie heb je zo’n warmtepomp snel terugverdiend. Start nu ook met groene stroom in Krewerd afsluiten.

Welke leveranciers hebben groene stroom?

Tegenwoordig kan dit niet bij alle bedrijven. Unieke bedrijven zoals Eneco, Greenchoice, Pure Energie, Powerpeers, Van de Bron, Qurrent faciliteren dit. Op basis van je postcode check je ogenblikkelijk welke groene stroom aanbieders in Blauwhuis beschikbaar zijn.

Is overstappen moeilijk?

Overstappen is makkelijker dan je denkt. Het stappenplan is: het actuele abonnement annulerenen nadien een groen energie abonnement uitzoeken. Op groene stroom overstappen vereist geen verdere woningaanpassingen. Jullie toekomstige energiemaatschappij regelt alles.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven worden erg aantrekkelijk. Op dit ogenblik zijn de prijzen van groene energie Blauwhuis een stuk lager wanneer je dit vergelijkt met jaren geleden. Er zijn steeds meer families op basis daarvan overstappen naar duurzaam geproduceerde energie. Door middel van onze groene stroom vergeljker check je ’t verschil met grijze stroom.

Uit welke groene pakketten kan ik kiezen?

Om je een gevoel te geven van diverse contracten ontdek je bijgaand toonaangevende stroompakketten. Info: dit zijn niet alleen groene pakketten, ook pakketten met grijze gas en stroom. Door gebruik te maken van de duurzame energie check achterhaal je vandaag nog welke abonnementen echt “groen” zijn.

Veel afgesloten contracten in de provincie Friesland

 • Eneco – HollandseWind + AardGas vast 3 jaar
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker Actie
 • Greenchoice – Stroom en Gas Groenmix Vast
 • ENGIE – Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 4 jaar Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 1 jaar Actie
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Vast 1 jaar Actie
 • Delta – Groene Stroom en Gas Actieprijs Vast 3 jaar

Energieprijzen Blauwhuis vergelijken Vergelijk de gunstigste groene energieleveranciers en kortingsacties voor gas en elektra.