Loading...

Groene stroom Krewerd Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom genereren we aan de hand van niet vervuilende, onuitputbare bronnen als waterkracht, bodemwarmte, biomassa, wind, zon. Of lees direct meer over populaire alternatieve energiebronnen in mei 2024. Het is een stuk duurzamer als je het afzet tegen grijze energie dat wordt gecreëerd met fossiele brandstoffen zoals bijvoorbeeld aardgas, steenkool of aardolie. Hier lees je meer over voordelen van duurzame energie. Probleemloos overstappen? Het assortiment 100% groene energie uit Nederland wordt steeds beter. Door de groene stroom vergelijker kun je zonder problemen alle groene energieleveranciers in Krewerd vergelijken. Streef jij naar een huis zonder gas? Bekijk hiervoor het stappenplan voor energieneutraal wonen in Krewerd of doorzoek de recente ‘groene’ energiecontracten.


Wat zijn de voordelen van duurzame energie

Steeds meer gezinnen en ondernemingen stappen over naar een groene energieleverancier, of wekken zelf stroom op door zonnepanelen. De ISDE subsidie maakt dit aantrekkelijk. Interesse in een contract met schone energie? Er zijn genoeg positieve aspecten bij groene stroom en groen gas wanneer met dit legt naast grijze stroom van Eneco, Vattenfall of Essent.

 • Bij de productie van duurzame elektra wordt de lucht niet vervuild.
 • Wanneer je gaat voor hernieuwbare energie stimuleer je de productie van groene stroom.
 • Groene elektriciteit is normaal niet duurder dan grijze “vuile” stroom.
 • Reststroom terugleveren aan het net is een optie. We hebben het dan over salderen, je verkoopt als het ware je eigen stroom.
 • Onze duurzame energiebronnen zijn onuitputbaar. We komen nooit te kort.

Groene energie vergelijken in Krewerd

De huidige tarieven van duurzame energiebedrijven in Krewerd vergelijken (mei 2024)? Start met onze groene energievergelijker! Vul jouw gegevens in, bepaal de hoeveelheid stroom dat je nodig hebt en selecteer het type groene stroom en groen gas. In de volgende stap bekijk je de meest relevante groene bedrijven. Is groene energie prijziger dan grijze stroom? Dit is niet het geval! Met behulp van subsidies vanuit de overheid en royale welkomstpremies en acties is het overstappen naar duurzame energie helemaal niet zo gek. Zonder problemen groene stroom in Krewerd vergelijken? Onze adviseur geeft je hiervoor 8 handvatten:

 1. Als eerste vul je jouw postcode + huisnummer in (tarieven zijn afhankelijk van postcode in Groningen).
 2. Hoeveel energie verbruiken jullie (elektriciteit & gas).
 3. Genereer je jouw eigen elektra? Dit moet je gelijk aftrekken.
 4. Gebruik de mogelijkheid “groene stroom”.
 5. Selecteer het type groene energie. Dit kan zijn windmolens uit NL of zonnepanelen.
 6. Beslis of je schone energie wilt afnemen uit Nederland (dit geeft je de zekerheid dat elektriciteit echt duurzaam is.)
 7. Ga voor het aanbod wat je interessant vindt. Kies meteen voor het meest betaalbare abonnement of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen gaat eenvoudig online. Bekijk ook: Eneco welkomstkorting mei 2024.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen kunnen interessant zijn?

Duurzame energiebronnen zoals windenergie, zonne-energie, biomassa, aardwarmte, bodemwarmte zullen weinig luchtvervuiling veroorzaken en de uitstoot van CO2 wordt flink gereduceerd. Goed om te noemen, alternatieve energie is ontzettend duurzaam. Totaal niet te vergelijken met petroleum, aardolie, steenkool, aardgas (vuile elektriciteit). Het toepassen van fossiele brandstoffen zorgt voor schade aan milieu / klimaat. Streef jij naar een schonere wereld? Ontdek dan alle mogelijkheden rondom goedkope duurzame elektriciteit in mei 2024. Bekijk ook de mogelijkheden voor: groene energie Akmarijp vergelijken.

Windenergie

Windturbines maken stroom aan op een hele verantwoorde manier. Het CO-2 effect is tot 100 keer lager. Interesse in windenergie? Switch naar een maatschappij met groene windstroom. Of schrijf je in voor een gezamenlijk windmolenproject als De Trouwe Wachter (Burgerbrug).

Zonne-energie Krewerd

Zonnestroom is een bron die onuitputtelijk is. Kies ook voor zonnekracht, en kies voor zonneboilers en zonnecellen. Kies voor een project als “zonnepanelen delen”. Of markeer in onze groene stroom checker de milieuvriendelijke “zonnestroom”.

Biomassa

Biomassa energie bezorgt ons meer dan de helft van de actuele leverbare duurzame energie. Energie vanuit biomassa wordt geproduceerd door de verbranding / gassing van organische natuur resten zoals aardappelschillen. Het restproduct hiervan is warmte. De oorsprong van de biomassa is vaak onduidelijk. Dit hoeft niet altijd heel duurzaam te zijn.

Bodemwarmte

Zonlicht verwarmt bodem(water), zo ontstaat bodemwarmte. De warmte kunnen we uit de grond halen, en dit nuttigen we voor het verwarmen van woningen. Dit kan je doen met een warmtepomp. Ook populair is stadswarmte: een combinatie van aardwarmte en warmtenet van industriële restwarmte in de gemeente Delfzijl.

groene-stroom-krewerd

Een energieneutrale woning in Krewerd rond mei 2024

Met behulp van Groenestroomaanbieding.nl check je alle details over groene stroom Krewerd. Maar, waarom nog betalen voor stroom, wanneer men ook zelfvoorzienend kan zijn. Een woonhuis met een beperkte of geen energielasten kwalificeren we als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Krewerd is een wens van vele. Zo’n woning bereiken jullie op de volgende manier:

 • Jullie appartement zo goed mogelijk isoleren.
 • Elektra en gas afname zo laag mogelijk houden.
 • De energie die je consumeert opwekking middels panelen.

Het gebruik van elektra minimaliseren is mogelijk door te letten op het A++ label en dagelijks te focussen op je verbruik. Voorbeelden zijn “let op het energielabel” en niet een te grote vriezer kopen. Energie opwekken gaat middels zonnepanelen, een zonne-boiler of een warmtepomp. Als het buiten koud is zul je vermoedelijk wel elektra inkopen bij het energie-aanbieder. Alleen, als het warm is kun jij (energie) terugleveren (salderen). Al met al heb je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Rond 2021 wordt de oude en vertrouwde mono cv-ketel (zoals o.a. Atag, Remeha, AWB, Nefit of Vaillant) verboden. De huidige cv-ketel mag je dan alleen omwisselen voor een alternatief dat minder of geen gas verbruikt. Een warmtepomp of een hybride oplossing is de opvolger van de CV. Ben jij ook bezig met de kwestie: jouw CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Bekijk dan de volgende soorten:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp benut (warmte) ventilatielucht nog voordat het naar buiten wordt gestuurd. De warmte die hieruit ontstaat komt bij de CV terecht. De HR-ketel past deze warmte toe voor verwarming (vloer / radiator) en heet tapwater (douche/bad). In dit geval hebben we het over een hybride installatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit buiten (een airco-achtig apparaat) profiteert van warmte uit de lucht buiten. De warmte uit de lucht wordt vervoerd naar de warmtepomp in de woning. De warmtepomp zet de koude lucht om in naar heet gebruikswater van maximaal 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze installatie neemt energie uit de bodem met een bodemwarmtewisselaar. Het apparaat verwerkt dit naar geschikte warmte voor het aansturen van de verwarming van je huis en douchewater. Het product kan twee dingen doen: Het zorgt in de winter voor een warm huis, en afkoelen tijdens zomerse dagen.

Hybride warmtepomp
Een installateur voor de warmtepomp in Krewerd kan duur uitvallen. Gelukkig, er is een middenweg: een hybride warmtepomp systeem. Een combinatie van een warmtepomp met jouw huidige cv-ketel. Goedkoop, en probleemloos te plaatsen. Overigens verlagen jullie schadelijke CO2 effecten en besparen jullie op maandelijkse energielasten. De totaalprijs ligt in de range tussen de €4500 t/m €6200. Mede door de toepasbare ISDE subsidie heb je zo’n warmtepomp snel terugverdiend. Wellicht ook beschikbaar: groene stroom in Steensel afsluiten.

Welke leveranciers leveren groene stroom?

Vandaag de dag is dit niet mogelijk bij alle aanbieders. Met name bedrijven als Qurrent, Eneco, Powerpeers, Pure Energie, Greenchoice, Van de Bron bieden deze service. Door je postcode in te vullen achterhaal jij direct welke groene stroom aanbieders in Krewerd beschikbaar zijn.

Is overstappen moeilijk?

Overstappen is niet ingewikkeld. De bedoeling is: jullie huidige contract opzeggen en uiteraard een groene leverancier kiezen. Naar groene stroom overstappen vereist geen verdere woningaanpassingen. Jouw volgende maatschappij regelt het papierwerk.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn erg aanlokkelijk. Tegenwoordig zijn de prijzen van groene energie Krewerd flink lager als je het afzet tegen enkele jaren geleden. We zien meer en meer gezinnen op basis daarvan overstappen naar duurzaam geproduceerde energie. D.m.v. onze groene stroom vergeljker reken je ’t zelf uit.

Wat voor groene contracten bestaan er?

Om je een indruk te geven van verschillende energie-abonnementen vergelijk je in het overzicht hieronder toonaangevende energiecontracten. Belangrijk: hiertussen zitten ook een aantal contracten op basis van grijze gas en stroom. Op basis van de duurzame energie checker zie je eenvoudig welke leveranciers milieuvriendelijk zijn.

Huidige contracten in de provincie Groningen

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas Vast 1 jaar Actie
 • Qurrent – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Greenchoice – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • ENGIE – Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 3 jaar Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 3 jaar
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 1 jaar
 • Oxxio – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast

Energieprijzen Krewerd vergelijken Vergelijk de aantrekkelijkste groene energiebedrijven en contracten voor elektriciteit en gas.