Loading...

Groene stroom Akmarijp Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom komt tot stand op basis van reine, toekomstbestendige bronnen als wind, zon, biomassa, bodemwarmte, waterkracht. Zie ook alle voorbeelden van alternatieve energiebronnen in juli 2024. Het is een stuk duurzamer vergeleken met grijze elektra dat wordt opgewekt d.m.v. fossiele brandstoffen zoals o.a. steenkool, aardolie of aardgas. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Snel overstappen? De keuze m.b.t. echte groene energie groeit snel. Aan de hand van de duurzame energie check kun jij simpelweg alle groene energieleveranciers in Akmarijp vergelijken. Streven jullie ook naar 0 op de meter? Spring dan direct naar onze tips m.b.t energieneutraal wonen in Akmarijp of bekijk de actuele ‘groene’ energiecontracten.


Voordelen van duurzame energie

Opvallend veel huishoudens en ZZP’ers ontdekken de voordelen van de groene energieleverancier, of zijn zelfvoorzienend met behulp van zonnepanelen. Hiervoor zijn aantrekkelijke subsidies. Interesse in een overstap naar schone energie? Groene stroom en groen gas zijn aantrekkelijk in vergelijking met grijze energie van Vattenfall, Essent of Eneco.

 • Bij het genereren van duurzame elektra aanzienlijk minder CO2 vrij.
 • Zodra jij de keuze maakt voor hernieuwbare energie vergroot je de ontwikkeling van duurzame energie.
 • Groene elektriciteit is standaard nauwelijks duurder dan grijze elektra.
 • Je eigen stroom weer terugleveren is een optie. In de volksmond heet dat ‘salderen’, je krijgt hier een compensatie voor.
 • Duurzame energiebronnen zijn niet onuitputbaar. Ze blijven altijd voorhanden.

Groene energie vergelijken in Akmarijp

De actuele tarieven van duurzame energiebedrijven in Akmarijp vergelijken (juli 2024)? Open dan onze energievergelijker! Vul jouw woonplaats in, schat jouw verbruik en stel jouw ideale groene stroom + groen gas pakket samen. Hierna check je de meest relevante groene stroom maatschappijen. Is groene energie / stroom kostbaarder i.v.m. stroom van fossiele brandstoffen? Helemaal niet! Middels subsidieregelingen en aantrekkelijke welkomstbonussen is overstappen naar groene stroom zeer interessant. Gemakkelijk groene stroom in Akmarijp vergelijken? Ons advies vind je hieronder:

 1. Voer je woonplaats in (prijzen van groene stroom schommelen per woongebied in Friesland).
 2. Geef aan hoeveel je verbruikt (gas en elektriciteit).
 3. Hebben jullie zonnecellen? Breng dat in mindering.
 4. Zoek het filter “groene stroom”.
 5. Maak een keuze voor het soort groene energie. Bijvoorbeeld windmolens van eigen bodem of zonnepanelen.
 6. Beslis of je schone energie wenst van eigen bodem (jij mag er van vanuit gaan dat elektriciteit echt duurzaam is.)
 7. Maak een keuze voor het pakket dat je wensen dekt. Opties zijn het voordeligste energiepakket of de groenste energieleverancier.
 8. De overstap wordt vrijwel helemaal geregeld. Lees nu over: elektriciteit van Energieflex.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen kunnen wij kiezen?

Duurzame energiebronnen als bio, bodem, zon, wind, aarde zullen weinig luchtvervuiling veroorzaken en de invloed op broeikaseffect zijn heel minimaal. Het goede nieuws is, deze alternatieve energie is onuitputbaar. Dit in tegenstelling tot petroleum, aardgas, kolen, steenkool (vuile energie). Het huidige verbranden van fossiele brandstoffen zorgt voor schade aan milieu / klimaat. Wil jij ook een schonere lucht? Bekijk dan de populaire bronnen voor goedkope duurzame elektriciteit in juli 2024. Zoek ook naar groene energie Noordbeemster vergelijken.

Windenergie

Windturbines produceren stroom waarbij de lucht niet vervuild wordt. Het effect van CO-2 is minimaal. Switchen naar windenergie? Ga voor een energieleverancier die rechtstreeks inkoopt bij Nederlandse turbines. Een alternatief is een collectieve windmolen zoals De Witte Juffer (Culemborg).

Zonne-energie Akmarijp

Zonnestroom is een duurzame bron die nooit opraakt. Profiteer zelf van energie van de zon, en neem zonneboilers of panelen. Neem een aandeel in collectieve panelen. Of markeer in de vergelijkingstool de filter “Nederlandse zonnestroom”.

Biomassa

Energie uit biomassa is verantwoordelijk voor ruim 60% van alle duurzame energie. Energie vanuit biomassa ontstaat door het branden / vergissen van organisch afval zoals tuinbouwafval. Hiermee genereert men warmte. De afkomst van biomassa is ontransparant. Mogelijk is dit niet de beste optie.

Bodemwarmte

De bodem wordt opgewarmd door de zon, zo ontstaat bodemwarmte. Deze warmte halen we uit de bodem, en dit zetten we in voor een warm huis en warm water. Daarbij gebruik je een speciale warmtepomp. Daarnaast kennen we stadswarmte: een “combi” van enerzijds aardwarmte en restwarmte van fabrieken (wartenet) in de gemeente De Friese Meren.

groene-stroom-akmarijp

Een energieneutrale woning in Akmarijp rond juli 2024

Met deze webpagina lees je nuttige informatie over groene stroom Akmarijp. Interessant, waarom zou ik betaalde stroom gebruiken, als je ook zelf stroom kan opwekken? Een woning met nauwelijks tot geen energierekening kwalificeren we als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Akmarijp wordt steeds populairder. Een huis als dit kan jij bereiken via het volgende model:

 • Je appartement redelijk tot goed isoleren.
 • Het afnemen van energie zo laag mogelijk houden.
 • De vereiste energie met eigen materiaal genereren.

Het verbruik van energie laag houden doe je door A++ apparaten aan te schaffen, en bewust bezig te zijn met jullie gebruik. Dan kun je denken aan “een afwasteil gebruiken” en zoveel mogelijk dubbel glas. Het opwekken van energie is gemakkelijk te doen met zonnepanelen, een (duurzame) boiler plus een warmtepomp (ketel). In de winter heb je wel stroom nodig van jouw aanbieder. Maar, als jullie meer opwekken dan je gebruikt lever je stroom terug (salderen). Uiteindelijk bereik je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een paar jaar is de ouderwetse verwarmingsketel (als Remeha, Nefit, Intergas, AWB of Vaillant) niet langer toegestaan. De “oude” verwarmingsketel mag je dan alleen omwisselen voor een groene verwarmingsbron. Een warmtepomp of een hybride installatie worden als opvolgers gezien. Ben jij ook bezig met de kwestie: jouw CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Bekijk dan het lijstje hieronder met de types:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp gebruikt als bron (warmte) ventilatielucht alvorens het naar buiten wordt geventileerd. De gewonnen warmte gaat naar je cv-ketel. De HR-ketel past deze warmte toe voor vloerverwarming en heet tapwater (douche/bad). In dit geval hebben we het over een hybride product.
 2. Lucht-water warmtepomp: Jullie eigen buitenunit (met een soort ventilator) nuttigt warmte uit de lucht buiten. De gewonnen warmte gaat via leidingen naar de warmtepomp die je in de woning plaatst. Het apparaat verandert de koude buitenlucht naar opgewarmd water van 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit type warmtepomp haalt energie uit de bodem met een bodemwarmtewisselaar. Het vernuftige systeem verandert dit naar toepasbare warmte voor het opwarmen van je huis en gebruikswater. Deze setup werkt 2 kanten op: verwarming in de koude maanden, en het koelt jouw huis in de zomer.

Hybride warmtepomp
Het laten plaatsen van warmtepomp in Akmarijp is duur. Goed nieuws, er is een betaalbaar alternatief: een hybride warmtepomp. Deze warmtepomp wordt gecombineerd met jullie gas-ketel. Niet al te duur, en eenvoudig te installeren. Tevens beperk je de bijdrage aan het broeikaseffect en besparen jullie op energielasten. De aanschafprijs ligt in de range tussen de €2800 t/m €7900. Geholpen door de ruime ISDE subsidie valt de terugverdientijd positief uit. Je treft hier ook uitgebreide info over groene stroom in Hoeven afsluiten.

Welke leveranciers bieden groene stroom?

Momenteel is dat geen optie bij alle maatschappijen. Specifieke organisaties als Eneco, Greenchoice, Powerpeers, Engie, Qurrent, Van de Bron focussen hierop. Op basis van je postcode spot jij snel welke groene stroom aanbieders in Akmarijp actief zijn.

Is overstappen ingewikkeld?

Overstappen is erg gemakkelijk. De beste manier: je huidige verbintenis stopzetten en vervolgens een nieuwe, groene aanbieders selecteren. Naar groene stroom overstappen behoeft geen verdere actie van jou kant. Jullie nieuwe energieleverancier pakt dit allemaal op.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn zeker schappelijk. Vandaag de dag zijn prijzen van groene energie Akmarijp sterk verlaagd als je het afzet tegen de beginperiode. We horen van veel klanten die daardoor switchen naar dit milieuvriendelijke alternatief. Door onze groene energie vergelijker vind je het prijsverschil met grijze energie.

Hoeveel groene pakketten zijn er?

Om je een voorbeeld te geven van beschikbare pakketten ontdek je hieronder veel gekozen energiepakketten. Voetnoot: je vind daarbij ook diverse contracten op basis van grijze gas en stroom. Dankzij onze groene stroom checker achterhaal je ogenblikkelijk welke van deze contracten duurzaam zijn.

Actuele contracten in de provincie Friesland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs Actie 1 jaar Vast
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker Actie
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas Onbepaalde tijd
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 2 jaar Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 1 jaar
 • Vattenfall – Stroom en Gas Onbepaalde tijd
 • Energiedirect.nl – Groene Stroom en CO2 Gecompenseerd Gas Vast 2 jaar

Energieprijzen Akmarijp vergelijken Vergelijk de aantrekkelijkste groene energieleveranciers en welkomstpremies voor gas en stroom.