Loading...

Groene stroom Hoeven Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wekken we op met milieubewuste, onuitputbare bronnen als wind, bodemwarmte, aardwarmte, biomassa, zon. Of lees direct meer over voorbeelden van alternatieve energiebronnen in oktober 2022. Vele malen milieuvriendelijker als je het afzet tegen grijze elektriciteit dat wordt gegenereerd door middel van fossiele brandstoffen als bijv. aardgas, aardolie of steenkool. Hier lees je meer over voordelen van duurzame energie. Probleemloos overstappen? Het aantal aanbieders van groene energie van Nederlandse bodem wordt steeds beter. Op basis van de duurzame energie checker kun je à la minute alle groene energieleveranciers in Hoeven vergelijken. Kijk je ook uit naar 0 op de meter? Bekijk direct het stukje over energieneutraal wonen in Hoeven en snuffel tussen de recente milieuvriendelijke energiecontracten.


De voordelen van duurzame energie

Verrassend veel consumenten en zakelijke gebruikers switchen naar een groene energieleverancier, of wekken zelf stroom op geholpen door zonnepanelen. De overheid stimuleert dit. Ben jij bezig met een contract met schone energie? Groene stroom en groen gas kennen vele pluspunten ten opzichte van grijze stroom van Essent, Vattenfall of Eneco.

 • Bij de productie van duurzame elektra aanzienlijk minder CO2 vrij.
 • Zodra jij overstapt naar hernieuwbare energie motiveer je de productie van groene stroom.
 • Groene elektriciteit is normaliter amper duurder dan grijze “vuile” stroom.
 • Reststroom terugleveren is een optie. We hebben het dan over salderen, en hiervoor ontvang je een vergoeding.
 • Duurzame energiebronnen zijn niet onuitputbaar. Ze blijven altijd voorhanden.

Groene energie vergelijken in Hoeven

De laatste tarieven van duurzame energiebedrijven in Hoeven vergelijken (oktober 2022)? Gebruik onze groene energievergelijker! Vul jouw gegevens in, bepaal de hoeveelheid stroom dat je nodig hebt en stel jouw ideale groene stroom + groen gas pakket samen. In de volgende stap check je de beste groene stroom bedrijven. Is groene stroom / energie duurder dan grijze stroom? Dat hoeft niet zo te zijn! Middels subsidies vanuit de overheid en royale welkomstpremies en acties is overstappen naar groene stroom zeer aantrekkelijk. Eenvoudig groene stroom in Hoeven vergelijken? Gebruik hiervoor onze 8 tips:

 1. Als eerste vul je jouw postcode + huisnummer in (de actuele tarieven zijn afhankelijk van woongebied in Noord-Brabant).
 2. Geef aan hoeveel je verbruikt (stroom & gas).
 3. Hebben jullie zonnecellen? Trek dit daarvan af.
 4. Selecteer het onderwerp “groene stroom”.
 5. Selecteer het type groene energie. Bijv. specifiek stroom van windmolens uit NL of zonnestroom uit NL.
 6. Denk na of jij de schone energie uit Nederland wil afnemen (je weet dan zeker dat er niet met GvO’s gerommeld wordt.)
 7. Maak een keuze voor het abonnement met de beste voorwaarden. Maak een keuze voor het goedkoopste energiecontract of de groenste energieleverancier.
 8. Maak gebruik van de handige overstapservice. Ga verder naar: Pure Energie 1 jaar contract oktober 2022.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen kunnen interessant zijn?

Duurzame energiebronnen zoals wind, aarde, bodem, bio, zon vervuilen de lucht nauwelijks en de invloed op broeikaseffect wordt flink gereduceerd. Bovendien, deze vorm van alternatieve energie is niet uitputbaar. Dat is wel wat anders dan petroleum, aardgas, steenkool, aardolie (grijze elektriciteit). Het huidige verbranden van fossiele brandstoffen is een belangrijke aanjager van het broeikaseffect. Kiezen jullie ook voor een groene leefomgeving? Bekijk dan de verschillende soorten goedkope duurzame elektriciteit in oktober 2022. Vind alles uit over groene energie Wilp vergelijken.

Windenergie

Windturbines genereren stroom waarbij de lucht niet vervuild wordt. Uitstoot van CO-2 is 50 keer lager dan grijze stroom. Switchen naar windenergie? Switch naar een leverancier die Hollandse windstroom aanbiedt. Of neem een aandeel in een wind-energieproject (collectief) als De Trouwe Wachter (Burgerbrug).

Zonne-energie Hoeven

Energie van de zon is een bron die nooit opraakt. Ontdek zelf de voordelen van zonnekracht, en neem zonneboilers en zonnecellen. Kies voor de Collectieve Inkoop Zonnepanelen. Of markeer in de vergelijkingstool de mogelijkheid “zonnestroom uit NL”.

Biomassa

Biomassa-energie beslaat meer dan de helft van de huidige voorradige duurzame energie. Energie vanuit biomassa wordt geproduceerd door het verbranden van organische dingen als groente-, fruit- en tuinafval. Dit produceert warmte. Waar biomassa precies vandaan komt is vaak onduidelijk. Het kan slecht voor het milieu zijn.

Bodemwarmte

De bodem wordt opgewarmd door de zon, op die manier ontstaat bodemwarmte. De warmte kunnen we uit de grond halen, en dit passen we toe voor het opwarmen van onze woning. Daarbij gebruik je een speciale warmtepomp. Ook is er zoiets als stadswarmte: een “combi” van enerzijds aardwarmte en restwarmte afkomstig uit de industrie (warmtenet) in de gemeente Halderberge.

groene-stroom-hoeven

Een energieneutrale woning in Hoeven rond oktober 2022

Met deze pagina vergelijk je uitgebreide details over groene stroom Hoeven. Maar, waarom elektriciteit inkopen, terwijl jij ook zelf kan realiseren. Een woonhuis met een bescheiden of geen energienota bestempelen we als “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Hoeven wordt steeds populairder. Dit soort huizen verwezenlijk jij door de volgende aanpassingen te doen:

 • Jouw appartement zo goed mogelijk isoleren.
 • Elektra en gas afname onder controle krijgen.
 • De energie die je consumeert zelf opwekken.

De energieconsumptie reduceren is mogelijk door te letten op het A++ label en wekelijks een analyse te maken van jullie gebruik. Veel gehoord is “een efficiënte douchekop kopen” en spouwmuren isoleren. Zelfstandig energie-opwekken is eenvoudig via zonnecellen, een (duurzame) boiler en natuurlijk een warmtepomp. In de winter zul je vermoedelijk wel elektra inkopen bij jouw aanbieder. Evenwel, als je te veel opwekt kun jij (energie) terugleveren (salderen). Al met al realiseer je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Binnen enkele jaren wordt de ouderwetse hr-ketel (Intergas, AWB, Remeha, Nefit of Atag) verbannen. De welbekende cv-ketel mag je dan alleen nog maar inwisselen voor een alternatief dat minder of geen gas verbruikt. Een warmtepomp of een hybride installatie worden als opvolgers gezien. Zit je eraan te denken: jouw CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Bekijk dan de verschillende types:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp gebruikt energie uit ventilatielucht precies voor het naar buiten wordt afgevoerd. De gewonnen warmte komt bij de CV terecht. De ketel gebruikt de warmte voor het verwarmen van de woning en voor warm tapwater. Installateurs spreken hier over een hybride installatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: De buitenunit (een speciale buitenventilator) neemt warmte uit de buitenlucht. De opgevangen warmte gaat naar de warmtepomp in de woning. Dit systeem transformeert de koude lucht naar heet water rond de 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit systeem onttrekt warmte uit de bodem met speciale bodemwarmtewisselaars. Het systeem verwerkt dit naar hogere temperatuur warmte voor het opwarmen van je woning en gebruikswater. Het apparaat kent 2 toepassingen: verwarming in de koude maanden, en afkoelen tijdens zomerse dagen.

Hybride warmtepomp
Een installateur voor de warmtepomp in Hoeven kan veel geld kosten. Echter, er is een betaalbaar alternatief: een hybride warmtepomp installatie. Een combinatie van een warmtepomp met jouw huidige cv-ketel. Goedkoop, en eenvoudig te plaatsen. Trouwens, ook reduceer je het negatieve CO2 effect en bespaart men op maandelijkse energielasten. De prijs ligt in de range tussen de €2600 tot €7900. Met behulp van de geldige ISDE subsidie valt de terugverdientijd positief uit. Andere regio? Begin nu direct met groene stroom in Rucphen afsluiten.

Hoeveel aanbieders hebben groene stroom?

Op dit moment vind je de groene contracten niet bij alle maatschappijen. Vooral organisaties als Powerpeers, Van de Bron, Qurrent, Pure Energie, Greenchoice, Engie maken dit mogelijk. Op basis van je postcode lees jij eenvoudig welke groene stroom aanbieders in Hoeven voorhanden zijn.

Hoe stap ik over van energie ?

Overstappen is makkelijker dan je denkt. Het stappenplan is: je huidige pakket beëindigen en daaropvolgend een andere, groene maatschappij nemen. Overstappen naar groene stroom vereist geen aanpassingen aan de woning. Jullie toekomstige leverancier zorgt dat je niet zonder energie komt te zitten.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn best verleidelijk. Vandaag de dag zijn prijzen van groene energie Hoeven aantrekkelijker dan enkele jaren geleden. We horen van veel gezinnen die daardoor overstappen naar energie die milieuvriendelijk wordt opgewekt. Met behulp van onze “groene” vergelijker reken je ’t zelf uit.

Wat voor groene contracten bestaan er?

Om je een indruk te geven van verschillende energiecontracten vergelijk je in het overzicht hieronder vaak bestelde pakketten. Opmerking: dit zijn niet alleen groene pakketten, ook pakketten met grijze gas en stroom. Middels onze groene energie check check je moeiteloos welke van deze contracten “groen” zijn.

Geldige contracten in de provincie Noord-Brabant

 • Eneco – EcoStroom + AardGas vast 1 jaar
 • Qurrent – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Greenchoice – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Powerpeers – Opwekkersstroom en CO2-gecompenseerd Gas Variabel
 • EnergieFlex – 100% Sociaal Groen Gas en Groene Stroom 1 jaar vast
 • Vattenfall – Stroom en Gas Onbepaalde tijd
 • Delta – Groene Stroom en Gas Variabel

Energieprijzen Hoeven vergelijken Vergelijk de voordeligste groene energiemaatschappijen en welkomstpremies voor elektriciteit en gas.