Loading...

Groene stroom Wilp Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom genereren we aan de hand van reine, stabiele bronnen als aardwarmte, biomassa, zon, waterkracht, bodemwarmte. Zie ook alle top-4 alternatieve energiebronnen in september 2022. Vele malen beter voor het milieu vergeleken met grijze elektra dat wordt gecreëerd op basis van fossiele brandstoffen zoals aardgas, steenkool of aardolie. Check ook meteen voordelen van duurzame energie. Direct overstappen? Het assortiment groene energie van Nederlandse bodem wordt steeds beter. Door de groene stroom vergelijker kan je onmiddellijk alle groene energieleveranciers in Wilp vergelijken. Wil jij ook gasvrij wonen? Bekijk hiervoor onze tips m.b.t energieneutraal wonen in Wilp en check de meest afgesloten ‘groene’ energiecontracten.


Alle voordelen van duurzame energie

Opvallend veel mensen en ondernemingen ontdekken de voordelen van de groene energieleverancier, of genereren zelf stroom via zonnepanelen. De overheid stimuleert dit. Overweeg jij het overstappen naar schone energie? Er zijn genoeg positieve aspecten bij groene stroom en groen gas wanneer met dit legt naast grijze elektriciteit van Vattenfall, Essent of Eneco.

 • Bij het genereren van duurzame elektra aanzienlijk minder CO2 vrij.
 • Wanneer je de keuze maakt voor hernieuwbare energie vergroot je innovatie op het gebied van groene stroom en groen gas.
 • Groene elektriciteit is normaal gesproken verkrijgbaar voor dezelfde prijs als grijze stroom.
 • Reststroom terugleveren aan het net is een optie. In de volksmond heet dat ‘salderen’, je verkoopt als het ware je eigen stroom.
 • Onze duurzame energiebronnen zijn onuitputbaar. Er is altijd voorraad.

Groene energie vergelijken in Wilp

De huidige tarieven van duurzame energiebedrijven in Wilp vergelijken (september 2022)? Gebruik onze duurzame energievergelijker! Vul je postcode + huisnummer in, schat hoeveel kWh + m3 jij gebruikt en maak een keuze uit de opties m.b.t. groene stroom en groen gas. Nadien ontdek je alle beschikbare groene aanbieders. Is groene energie kostbaarder i.v.m. grijze energie? Gelukkig is dat niet waar! Met behulp van subsidies vanuit de overheid en forse welkomstpremies is het overstappen naar duurzame energie zeer aantrekkelijk. Binnen een paar minuten groene stroom in Wilp vergelijken? Volg de onderstaande stappen:

 1. Als eerste vul je jouw postcode + huisnummer in (prijzen van groene stroom variëren per regio in Gelderland).
 2. Hoeveel energie verbruiken jullie (gas en elektra).
 3. Hebben jullie zonnecellen? Verreken dit dan direct.
 4. Ga naar de mogelijkheid “groene stroom”.
 5. Kies de herkomst van de groene energie. Bijv. specifiek stroom van Nederlandse windparken of zonnestroom uit NL.
 6. Denk na of jij de schone energie uit Nederland wil afnemen (dit is vaak een garantie dat er niet met GvO’s gerommeld wordt.)
 7. Klik op het pakket dat je wensen dekt. Dat kan zijn het voordeligste contract of de groenste energieleverancier.
 8. De overstap wordt vrijwel helemaal geregeld. Lees nu over: abonnement bij Qwint.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen kunnen wij kiezen?

Duurzame energiebronnen zoals o.a. water, bio, zon, bodem, aarde zijn niet zo luchtvervuilend en de invloed op broeikaseffect is minimaal. Het goede nieuws is, deze alternatieve energie is onuitputtelijk. Heel anders i.v.m. petroleum, kolen, aardolie, aardgas (vuile elektra). Het gebruik van onze fossiele brandstoffen heeft een sterke invloed op klimaatverandering. Wil jij ook een groene leefomgeving? Doorzoek dan alle mogelijkheden rondom goedkope duurzame elektriciteit in september 2022. Mensen zochten ook naar: groene energie Marwijksoord vergelijken.

Windenergie

Windturbines produceren stroom zonder luchtvervuiling effecten. Uitstoot van CO-2 kan zo enorm gereduceerd worden. Stap jij over op windenergie? Stap over naar een stroomaanbieder die Hollandse windstroom aanbiedt. Of participeer in een wind-energieproject (collectief) als De Jonge Held (Delfzijl).

Zonne-energie Wilp

Energie van de zon is een bron die nooit opraakt. Stap ook over naar zonnestroom, en bestel zonneboilers of panelen. Neem een aandeel in collectieve panelen. Of selecteer in onze groene stroom checker de mogelijkheid “stroom van zonnepanelen”.

Biomassa

Biomassa-energie beslaat meer dan de helft van alle duurzame energie. Biomassa-energie kent z’n oorsprong in de verbranding / gassing van organisch afval zoals groente-, fruit- en tuinafval. Hiermee genereert men warmte. De herkomst van biomassa kan ontraceerbaar zijn. Het kan slecht voor het milieu zijn.

Bodemwarmte

Zonlicht verwarmt bodem(water), dit is in feite bodemwarmte. Steeds vaker onttrekken we de warmte uit de bodem, en dit nuttigen we voor een warm huis en warm water. Hiervoor kun je een warmtepomp gebruiken. Een andere optie is stadswarmte: dit is een regionaal aardwarmte concept en restwarmte van bedrijven (warmtenet) in de gemeente Voorst.

groene-stroom-wilp

Een energieneutrale woning in Wilp rond september 2022

Op basis van deze webpagina check je uitgebreide uitleg over groene stroom Wilp. Alleen, hoezo betalen voor stroom, als je ook zelf stroom kan opwekken? Een appartement met een verwaarloosbare of geen energierekening betitelen we als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Wilp is een wens van vele. Zo’n woning kan jij bereiken op basis van 3 factoren:

 • Jullie woning redelijk tot goed isoleren.
 • Energieverbruik reduceren.
 • De stroom die je verbruikt met eigen materiaal genereren.

Het gebruik van elektra laag houden is mogelijk door te kiezen voor producten met A++ label en bewust bezig te zijn met jullie gebruik. Onder andere led-lampen gebruiken” en laat de wasmachine de was eerst goed centrifugeren. Het opwekken van energie gaat middels zonnepanelen, een boiler of uiteraard een warmtepomp installatie. Als het buiten koud is heb je wel stroom nodig van jullie energieleverancier. Daarentegen, als jullie meer opwekken dan je gebruikt kan je stroom terugleveren (salderen). Onder aan de streep heb je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Nog heel even, en dan wordt de klassieke hr-ketel (Intergas, Atag, Remeha, AWB of Vaillant) niet langer toegestaan. De “gewone” gasgestookte ketel kun je dan enkel omruilen voor een toekomstbestendig alternatief. Een warmtepomp of een hybride oplossing is de opvolger van de CV. Is het een optie: een CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Verdiep je dan in de volgende modellen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp benut (warmte) ventilatielucht alvorens het naar buiten wordt afgezogen. De energie die dat genereert komt bij de CV terecht. Jouw gas-ketel benut de warmte voor het opwarmen van je huis en heet tapwater (douche/bad). Dit noemen we ook een hybride installatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit buiten (een airco-achtig apparaat) haalt energie uit de buitenlucht. De gewonnen warmte wordt overgedragen aan de warmtepomp die zich in de woning begeeft. Dit systeem verandert de koude buitenlucht naar opgewarmd water van 40+ graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze warmtepomp onttrekt energie uit de bodem waarbij de bodemwarmtewisselaar wordt gebruikt. De installatie verandert dit naar hogere temperatuur warmte voor het verwarmen van je woning en gebruikswater. Het product heeft 2 functies: een warm huis in de winter, en koelen tijdens warme periodes.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp laten plaatsen in Wilp is duur. Gelukkig, er is een goedkoper alternatief: een hybride warmtepomp systeem. Dit systeem sluit je aan op de gasgestookte ketel. Goedkoop, en eenvoudig toe te passen. Daarnaast minimaliseer jij de uitstoot van CO2 en bespaar jij op energienota. De prijs schommelt tussen €3700 t/m €7000. Via de toepasbare ISDE subsidie valt de terugverdientijd positief uit. Op groenestroomaanbieding.nl bekijk je ook groene stroom in Greonterp afsluiten.

Hoeveel aanbieders hebben groene stroom?

Tegenwoordig vind je de groene contracten niet bij alle leveranciers. Specifieke aanbieders zoals Pure Energie, Qurrent, Greenchoice, Engie, Eneco, Van de Bron verzorgen dit voor je. Door te adres te gebruiken achterhaal je rap welke groene stroom aanbieders in Wilp actief zijn.

Hoe kan ik overstappen?

Overstappen is binnen een paar minuten geregeld. Wat jij moet doen: jouw lopende verbintenis annulerenen hierna een groen energiecontract afsluiten. Overstappen op groene stroom behoeft geen complexe acties. Jouw aanstaande energieleverancier pakt dit allemaal op.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn opvallend aanlokkelijk. Momenteel zijn prijzen van groene energie Wilp aantrekkelijker in verhouding tot de introductieprijs. Er zijn veel gezinnen die daardoor overstappen naar duurzaam geproduceerde energie. Met behulp van de groene energie checker tref je het verschil in prijs t.o.v. grijze elektra.

Uit welke groene pakketten kan ik kiezen?

Om je een idee te geven van verschillende energiepakketten bekijk je hierna veel gekozen stroomcontracten. Opmerking: je vind daarbij ook diverse contracten op basis van grijze gas en stroom. Middels de duurzame energie check bekijk je binnen no-time welke van deze contracten milieuvriendelijk zijn.

Veel bekeken contracten in de provincie Gelderland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas 1 jaar Vast Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 3 jaar Prijs Zeker
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en Groen gas 1 jaar vast
 • ENGIE – Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas variabel onbepaalde tijd
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 1 jaar
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Vast 1 jaar Actie
 • Delta – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actie

Energieprijzen Wilp vergelijken Vergelijk de voordeligste groene energiebedrijven en welkomstacties voor gas en elektra.