Loading...

Groene stroom Greonterp Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom genereren we met behulp van schone, toekomstbestendige bronnen als biomassa, bodemwarmte, waterkracht, zon, aardwarmte. Zie ook alle voorbeelden van alternatieve energiebronnen in oktober 2023. Het is aanmerkelijk milieuvriendelijker vergeleken met grijze stroom dat wordt voortgebracht via fossiele brandstoffen zoals o.a. steenkool, aardolie of aardgas. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Probleemloos overstappen? De keuze m.b.t. groene Nederlandse energie wordt steeds beter. D.m.v. de groene stroom vergelijker kunnen jullie zonder problemen alle groene energieleveranciers in Greonterp vergelijken. Streef jij naar een gasloze woning? Zie ook de uitgebreide info over energieneutraal wonen in Greonterp of bekijk de actuele duurzame energiecontracten.


Wat zijn de voordelen van duurzame energie

Meer en meer huishoudens en ondernemingen ontdekken de voordelen van de groene energieleverancier, of regelen hun eigen stroom via zonnepanelen. De ISDE subsidie maakt dit aantrekkelijk. Ben jij bezig met een overstap naar schone energie? Er zijn genoeg positieve aspecten bij groene stroom en groen gas als je het vergelijkt met grijze stroom van Vattenfall, Eneco of Essent.

 • Bij de productie van duurzame elektra aanzienlijk minder CO2 vrij.
 • Indien je gaat voor hernieuwbare energie stimuleer je innovatie op het gebied van groene stroom en groen gas.
 • Groene elektriciteit is gemiddeld verkrijgbaar voor dezelfde prijs als grijze elektriciteit.
 • Zelf opgewekte energie terugleveren kan interessant zijn. Dit heet salderen, en hiervoor ontvang je een vergoeding.
 • De duurzame energiebronnen kunnen oneindig produceren. Ze blijven altijd voorhanden.

Groene energie vergelijken in Greonterp

De actuele tarieven van duurzame energiebedrijven in Greonterp vergelijken (oktober 2023)? Ga aan de slag met de duurzame energievergelijker! Vul je postcode + huisnummer in, voer het geschatte verbruik in en kies de groene stroom en het groene gas dat bij jou past. Verder vergelijk je alle groene stroomleveranciers. Is groene energie hoger geprijsd i.v.m. stroom van fossiele brandstoffen? Dat hoeft niet zo te zijn! Met behulp van subsidieregelingen en interessante cash-back acties is overstappen naar groene energie helemaal niet zo gek. Simpel groene stroom in Greonterp vergelijken? Onze specialist helpen je hier graag bij:

 1. Vul jouw postcode in (tarieven verschillen per postcode in Friesland).
 2. Voer je verwachte gebruik in (gas en stroom).
 3. Genereer je jouw eigen elektra? Dit zal je energiebehoefte verlagen.
 4. Check de keuze “groene stroom”.
 5. Kies de herkomst van de groene energie. Dit kan zijn windmolens uit NL of zonnepanelen.
 6. Denk na of jij schone energie wenst van eigen bodem (je mag er dan op vertrouwen dat er niet met GvO’s gerommeld wordt.)
 7. Klik op het pakket wat jullie geschikt vinden. Dat kan zijn het voordeligste energiepakket of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen gaat eenvoudig online. Bekijk ook: oversluiten Cogas.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen kunnen interessant zijn?

Duurzame energiebronnen zoals waterkracht, zonne-energie, windenergie, aardwarmte, biomassa zijn niet zo luchtvervuilend en ook de schadelijke CO-2 uitstoot blijft beperkt. Het goede nieuws is, alternatieve energie is onuitputtelijk. Dat is een ander verhaal dan petroleum, aardgas, steenkool, aardolie (grijze elektriciteit). De verbranding van alle fossiele brandstoffen heeft een sterke invloed op klimaatverandering. Zet jij je in voor een prettig leefklimaat? Doorzoek dan de diverse vormen van goedkope duurzame elektriciteit in oktober 2023. Wellicht spreekt dit je ook aan: groene energie Vijfhuizen vergelijken.

Windenergie

Windturbines leveren ons stroom op een hele verantwoorde manier. De CO-2 uitstoot is tot 100 keer lager. Switchen naar windenergie? Selecteer een maatschappij die Hollandse windstroom aanbiedt. Een alternatief is een collectieve windmolen zoals De Bonte Hen (Burgerbrug).

Zonne-energie Greonterp

Energie van de zon is een vorm van hernieuwbare energie die oneindig gebruikt kan worden. Ervaar de kracht van zonne energie, en investeer in zonneboilers en zonnecellen. Kies voor een project als “zonnepanelen delen”. Of kies in onze groene energie vergelijker de duurzame “zonnestroom”.

Biomassa

Energieopwekking uit biomassa beslaat meer dan de helft van de actuele leverbare duurzame energie. Energie uit biomassa wordt geproduceerd door het verbranden van organische materialen als etensresten. Hiermee genereert men warmte. De afkomst van biomassa is niet altijd duidelijk. Dit kan mogelijk schadelijk zijn.

Bodemwarmte

De zon warmt de bodem op, op die manier ontstaat bodemwarmte. De warmte kunnen we uit de grond halen, en gebruiken dit voor een warm huis en warm water. Dit kan je doen met een warmtepomp. Soms is ook stadswarmte een optie: een unieke koppeling van aardwarmte en restwarmte van fabrieken (wartenet) in de gemeente Súdwest-Fryslân.

groene-stroom-greonterp

Een energieneutrale woning in Greonterp rond oktober 2023

Met deze webpagina ontdek je bruikbare details over groene stroom Greonterp. Alleen, waarom eigenlijk betalen voor stroom, als je ook zelfvoorzienend kan zijn. Een woning met nauwelijks tot geen energierekening heet een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Greonterp wint aan interesse. Een huis als dit implementeer je via het volgende model:

 • Jouw huis zo goed mogelijk isoleren.
 • Elektra en gas afname minimaal houden.
 • De vereiste energie zelfstandig producten.

De consumptie van elektriciteit laag houden is mogelijk door te kiezen voor producten met A++ label en actief te letten op energie. Bijvoorbeeld “de verwarming omlaag doen” en de gevels isoleren. Energie opwekken is eenvoudig via zonnecellen, een (duurzame) boiler en steeds vaker met een warmtepompsysteem. In koude periodes neem je stroom af bij een energie-aanbieder. Aan de andere kant, als je te veel opwekt kun jij (energie) terugleveren (salderen). Onder aan de streep bereik je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Nog heel even, en dan wordt de “gewone” gasgestookte ketel (zoals Remeha, Intergas, Vaillant, Nefit of AWB) niet meer toegestaan. De “gewone” hr-ketel mag je dan alleen nog maar omruilen voor een milieuvriendelijk alternatief. Een warmtepomp of een hybride warmtepomp is sterk in opkomst. Overweeg jij de optie: je CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Bekijk dan het lijstje hieronder met de soorten:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp gebruikt als bron (warmte) ventilatielucht precies voor het naar buiten wordt geventileerd. De energie die dat genereert wordt geleid naar de cv-ketel. De ketel gebruikt de warmte voor het opwarmen van je huis en warm water (keuken / badkamer). Het is dus een hybride installatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit die buiten staat (een soort airco) haalt energie uit de omgevingslucht. De gewonnen warmte gaat via leidingen naar de warmtepomp die je in de woning plaatst. Het apparaat transformeert de koude lucht naar warm water van 40+ graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze warmtepomp haalt energie uit de bodem en gebruikt hierbij een bodemwarmtewisselaar. Het apparaat verwerkt dit naar bruikbare warmte voor de verwarming van je huis en douchewater. Het apparaat werkt op 2 manieren: warmte in de herfst en winter, en het koelt jouw huis in de zomer.

Hybride warmtepomp
Een installateur voor de warmtepomp in Greonterp vergt een hele investering. Goed nieuws, hier is iets op gevonden: een hybride warmtepomp. Deze warmtepomp wordt gecombineerd met jouw huidige cv-ketel. Voordelig, en gemakkelijk te plaatsen. Tevens reduceer je de CO-2 uitstoot en bezuinig je op de energiekosten. De inkoopprijs varieert tussen de €2900 tot +/- €6100. Mede door de toe te passen ISDE subsidie heb je zo’n warmtepomp snel terugverdiend. Start nu ook met groene stroom in Ossenwaard afsluiten.

Hoeveel aanbieders hebben groene stroom?

Vandaag de dag tref je de groene abonnementen niet bij alle bedrijven. Vooral aanbieders zoals Eneco, Pure Energie, Van de Bron, Qurrent, Engie, Greenchoice zijn hierin gespecialiseerd. Door je postcode in te vullen spot je rap welke groene stroom aanbieders in Greonterp actief zijn.

Is overstappen moeilijk?

Overstappen is heel makkelijk. De bedoeling is: jullie bestaande pakket opzeggen en hierna een groen energiecontract afsluiten. Naar groene stroom overstappen benodigt geen aanpassingen in de meterkast. Jullie toekomstige aanbieder regelt alles.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn best aantrekkelijk. Momenteel zijn de prijzen van groene energie Greonterp flink lager dan een paar jaar terug. Er zijn behoorlijk wat klanten die kiezen voor deze vorm van schone energie. Middels onze “groene” vergelijker check je ’t verschil met grijze stroom.

Hoeveel groene pakketten zijn er?

Om je een gevoel te geven van enkele energiepakketten ontdek je hierna veel gekozen stroompakketten. Kanttekening: dit zijn niet alleen groene pakketten, ook contracten op basis van grijze gas en stroom. Door gebruik te maken van de duurzame energie checker vergelijk je direct welke aanbieders milieuvriendelijk zijn.

Actuele contracten in de provincie Friesland

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas Actie 1 jaar Vast
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker Actie
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas 1 jaar vast Actie
 • ENGIE – Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 5 jaar Actie
 • EnergieFlex – 100% Sociaal Groen Gas en Groene Stroom 3 jaar vast
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 1 jaar
 • UnitedConsumers – Windstroom en Gas Variabel 3 jaar

Energieprijzen Greonterp vergelijken Vergelijk de aantrekkelijkste groene energiemaatschappijen en aanbiedingen voor gas en elektra.