Loading...

Groene stroom Vijfhuizen Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt gegenereerd middels milieuvriendelijke, toekomstbestendige bronnen als biomassa, aardwarmte, bodemwarmte, waterkracht, zon. Meer daarover vind je via veel gebruikte alternatieve energiebronnen in december 2023. Het is aanmerkelijk schoner dan grijze stroom dat wordt gegenereerd d.m.v. fossiele brandstoffen zoals o.a. aardgas, steenkool of aardolie. Hier lees je meer over voordelen van duurzame energie. Nu overstappen? Het aanbod met Hollandse groene energie wordt alsmaar beter. Door middel van de duurzame energie check kun je gemakkelijk alle groene energieleveranciers in Vijfhuizen vergelijken. Wil jij ook geen gasververbruik meer? Bekijk direct de details aangaande energieneutraal wonen in Vijfhuizen of bekijk de meest afgesloten duurzame energiecontracten.


De belangrijkste voordelen van duurzame energie

Opvallend veel woningeigenaren en zakelijke gebruikers sluiten zich bewust aan bij een groene energieleverancier, of regelen hun eigen stroom met zonnepanelen. Hiervoor zijn aantrekkelijke subsidies. Oriënteer jij je op een contract met schone energie? Er zijn genoeg positieve aspecten bij groene stroom en groen gas in verhouding tot grijze elektriciteit van Vattenfall, Essent of Eneco.

 • Bij het opwekken van duurzame elektra vindt amper CO-2 uitstoot plaats.
 • Als je kiest voor hernieuwbare energie draag je bij aan verdere uitbreiding van groene energie.
 • Groene elektriciteit is gewoonlijk amper duurder dan grijze energie.
 • Reststroom terugleveren aan het net is zeer lucratief. In de volksmond heet dat ‘salderen’, je verkoopt als het ware je eigen stroom.
 • De genoemde duurzame energiebronnen zijn onuitputbaar. We zitten nooit meer zonder.

Groene energie vergelijken in Vijfhuizen

De laatste tarieven van duurzame energiebedrijven in Vijfhuizen vergelijken (december 2023)? Start met onze groene energievergelijker! Vul jouw woonplaats in, geef een schatting van je verbruik en selecteer het type groene stroom en groen gas. Hierna vind je de relevante groene stroom bedrijven. Is groene stroom / energie hoger geprijsd i.v.m. grijze elektra? Dit is niet het geval! Mede door subsidies vanuit de overheid en hoge welkomstpremies is overstappen naar groene stroom zeer interessant. Nu groene stroom in Vijfhuizen vergelijken? Onze specialist helpen je hier graag bij:

 1. Stap 1 is het invullen van je woongebied (prijzen van groene stroom verschillen per postcode in Noord-Holland).
 2. Hoeveel energie verbruiken jullie (stroom & gas).
 3. Wekken jullie eigen elektra op (zon)? Dit moet je gelijk aftrekken.
 4. Ga naar het filter “groene stroom”.
 5. Selecteer het type groene energie. Bijvoorbeeld windmolens uit NL of zonnepanelen.
 6. Kies bewust of je Nederlandse schone energie wil inkopen (je weet dan zeker dat de stroom daadwerkelijk van duurzame aard is.)
 7. Selecteer het abonnement met de beste voorwaarden. Bijvoorbeeld het meest aantrekkelijk geprijsde contract of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen van energie gaat gemakkelijk via internet. Check ook: energie-aanbieder De Vastelastenbond.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen zijn er allemaal?

Duurzame energiebronnen als bijv. waterkracht, bodemwarmte, zonne-energie, aardwarmte, biomassa vervuilen de lucht nauwelijks en de CO-2 uitstoot is nauwelijks aanwezig. Het leukste is, deze vorm van alternatieve energie is onuitputtelijk. Totaal niet te vergelijken met aardgas, steenkool, kolen, aardolie (grijze elektra). Het toepassen van de fossiele brandstoffen heeft een sterke invloed op klimaatverandering. Streef jij naar een groene leefomgeving? Lees dan over de diverse vormen van goedkope duurzame elektriciteit in december 2023. Misschien vind je dit ook relevant: groene energie Kring van Dorth vergelijken.

Windenergie

Windturbines wekken stroom op zonder dat er sprake is van luchtvervuiling. Uitstoot van CO-2 is 50 keer lager dan grijze stroom. Gebruik maken van windenergie? Kies voor een energieleverancier die Hollandse windstroom aanbiedt. Of kies voor een collectieve windmolen zoals De Ranke Zwaan (Culemborg).

Zonne-energie Vijfhuizen

Energie van de zon is een vorm van hernieuwbare energie waar we in de toekomst van profiteren. Stap ook over naar zonnecellen, en kies voor zonnepanelen en zonneboilers. Participeer in een zonnepanelenpark. Of markeer in onze groene energie vergelijker de milieuvriendelijke “stroom van zonnepanelen”.

Biomassa

Stroom genereren uit biomassa levert ruim 55% van de duurzame energie in Nederland. Energie uit biomassa wordt gemaakt door vergissing en vergassing van organische materialen als akkerbouw afval. Hier komt warmte uit voort. De afkomst van biomassa is vaak onduidelijk. Er kunnen schadelijke stoffen vrijkomen.

Bodemwarmte

De zon warmt de bodem op, zo ontstaat bodemwarmte. Steeds vaker onttrekken we de warmte uit de bodem, en dit passen we toe voor verwarming + warm tapwater. Hierbij hoort een unieke warmtepomp. Ook is er zoiets als stadswarmte: een unieke koppeling van aardwarmte en restwarmte van bedrijven (warmtenet) in de gemeente Haarlemmermeer.

groene-stroom-vijfhuizen

Een energieneutrale woning in Vijfhuizen rond december 2023

D.m.v. onze website lees je bruikbare info over groene stroom Vijfhuizen. Alleen, waarom eigenlijk betalen voor stroom, als je ook zelfvoorzienend kan zijn. Een woonhuis met nauwelijks tot geen energienota bestempelen we als “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Vijfhuizen zien we steeds meer. Deze woningen verwezenlijk jij aan de hand van drie aspecten:

 • Je woning voorzien van goede isolatie.
 • De energieconsumptie verlagen.
 • De benodigde energieopwekking middels panelen.

Het gebruik van elektra beperken doe je door energiezuinige apparaten te gebruiken, en dagelijks te focussen op je verbruik. Denk aan “nemen van ledverlichting” en zo min mogelijk een elektrische kachel gebruiken. Het zelf opwekken van stroom is gemakkelijk te doen met zonnepanelen, een (zonne) boiler of uiteraard een warmtepompsysteem. Met zeer lage buitentemperaturen heb je wel stroom nodig van jouw maatschappij. Maar, wanneer je overhoud lever jij terug aan het net (salderen). Wanneer je dit verrekent kom je tot “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Vanaf 2021 is de klassieke mono cv-ketel (zoals o.a. Nefit, Vaillant, Atag, Remeha of Intergas) verbannen. De “oude” hr-ketel kun je dan enkel vervangen voor een groene verwarmingsbron. Een warmtepomp of een hybride installatie is de opvolger van de CV. Ben jij ook bezig met de kwestie: jullie CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Check hiervoor de volgende modellen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp benut (warmte) ventilatielucht alvorens het naar buiten wordt afgezogen. De gewonnen warmte wordt geleid naar de cv-ketel. Jouw gas-ketel benut de warmte voor het verwarmen van de woning en heet tapwater (douche/bad). Eigenlijk een hybride warmtepomp.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit die buiten staat (met een soort ventilator) haalt warmte uit de lucht. De opgevangen warmte vindt zijn weg naar de warmtepomp die je in de woning plaatst. Het systeem converteert de buitenlucht van 5 graden naar verwarmingswater van maximaal 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit systeem haalt energie uit de bodem met een bodemwarmtewisselaar. De warmtepomp converteert dit naar bruikbare warmte voor de verwarming van jullie huis en douchewater. Het apparaat werkt op 2 manieren: warmte in de herfst en winter, en het koelt jouw huis in de zomer.

Hybride warmtepomp
Het laten plaatsen van warmtepomp in Vijfhuizen kan veel geld kosten. Goed om te weten, er is een betaalbaar alternatief: een hybride warmtepomp. Deze warmtepomp wordt gecombineerd met jullie gas-ketel. Het is betaalbaar en eenvoudig toe te passen. Daarnaast beperk je schadelijke CO2 effecten en bespaar jij op kosten van energie. De investering ligt tussen de €2700 tot +/- €6300. Dankzij de aantrekkelijk ISDE subsidie is de aankoop extra aantrekkelijk (terugverdientijd). Nu ook online: groene stroom in Eesterga afsluiten.

Hoeveel aanbieders hebben groene stroom?

Vandaag de dag vind je de groene contracten niet bij alle bedrijven. Juist organisaties als Greenchoice, Van de Bron, Eneco, Powerpeers, Qurrent, Engie focussen hierop. Via jullie adresgegevens spot jij snel welke groene stroom aanbieders in Vijfhuizen operationeel zijn.

Is overstappen moeilijk?

Overstappen is zo gedaan. Wat jij moet doen: jullie bestaande levering annulerenen natuurlijk een groen energie abonnement uitzoeken. Naar groene stroom overstappen behoeft geen verdere actie van jou kant. Jouw nieuwe energieaanbieder handelt alles af.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn best interessant. Hedendaags zijn de prijzen van groene energie Vijfhuizen fors lager wanneer je dit vergelijkt met een paar jaar terug. Er zijn behoorlijk wat huizeneigenaren die switchen naar duurzaam geproduceerde energie. Geholpen door onze groene stroom vergeljker check je ’t verschil met grijze stroom.

Uit welke groene pakketten kan ik kiezen?

Om je een impressie te geven van enkele energiepakketten vergelijk je bijgaand vaak bestelde stroom abonnementen. Opmerking: je vind daarbij ook diverse pakketten met grijze gas en stroom. Met behulp van de groene stroom vergelijker check je binnen no-time welke pakketten milieuvriendelijk zijn.

Geldige contracten in de provincie Noord-Holland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Vast 1 jaar Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 2 jaar Prijs Zeker
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en Groen gas 1 jaar vast
 • ENGIE – Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 3 jaar Actie
 • EnergieFlex – Modelcontract Groene Stroom en Gas
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Actie 1 jaar Vast
 • Energiedirect.nl – Groene Stroom en CO2 Gecompenseerd Gas Vast 1 jaar

Energieprijzen Vijfhuizen vergelijken Vergelijk de gunstigste groene energie-aanbieders en deals voor stroom en gas.