Loading...

Groene stroom Eesterga Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt gegenereerd via milieubewuste, onuitputtelijke bronnen zoals zon, aardwarmte, wind, waterkracht, bodemwarmte. Lees ook het kopje over erkende alternatieve energiebronnen in november 2023. Het is significant duurzamer als je het afzet tegen grijze elektriciteit dat wordt opgewekt met behulp van fossiele brandstoffen als bijv. aardolie, steenkool of aardgas. Hier lees je meer over voordelen van duurzame energie. Eenvoudig overstappen? De keuze m.b.t. Hollandse groene energie wordt steeds beter. Middels de groene stroom vergelijker kun jij moeiteloos alle groene energieleveranciers in Eesterga vergelijken. Is jouw doel ook geen gasververbruik meer? Bekijk direct de uitgebreide info over energieneutraal wonen in Eesterga of doorzoek de huidige milieuvriendelijke energiecontracten.


Alle voordelen van duurzame energie

Meer en meer woningeigenaren en zakelijke gebruikers switchen naar een groene energieleverancier, of genereren zelf stroom door zonnepanelen. Hiervoor zijn aantrekkelijke subsidies. Oriënteer jij je op een contract met schone energie? Er zijn veel voordelen van groene stroom en groen gas in vergelijking met grijze stroom van Essent, Eneco of Vattenfall.

 • Tijdens het productieproces van duurzame elektra wordt de lucht niet vervuild.
 • Zodra jij de keuze maakt voor hernieuwbare energie stimuleer je de productie van duurzame energie.
 • Groene elektriciteit is doorgaans net zo goedkoop als grijze elektriciteit.
 • Je eigen stroom weer terugleveren kan interessant zijn. We hebben het dan over salderen, waarvoor je een kleine vergoeding ontvangt.
 • De duurzame energiebronnen schoon en onuitputtelijk. Ze kunnen niet op raken.

Groene energie vergelijken in Eesterga

De huidige tarieven van duurzame energiebedrijven in Eesterga vergelijken (november 2023)? Start met onze groene energievergelijker! Voer jouw gegevens in, bepaal de hoeveelheid stroom dat je nodig hebt en kies de groene stroom en het groene gas dat bij jou past. Daarna vind je de relevante groene stroom aanbieders. Is groene energie / stroom hoger geprijsd i.v.m. grijze stroom? Dit valt reuze mee! Middels subsidies voor groene stroom en aantrekkelijke welkomstbonussen is het overstappen naar duurzame energie voor iedereen aan te raden. Eenvoudig groene stroom in Eesterga vergelijken? Ons advies vind je hieronder:

 1. Voer je woonplaats in (prijzen van elektra schommelen per regio in Friesland).
 2. Hoeveel energie verbruiken jullie (gas en elektra).
 3. Heb je zonnepanelen? Dit zal je energiebehoefte verlagen.
 4. Zoek de keuze “groene stroom”.
 5. Selecteer het type groene energie. Dit kan zijn Nederlandse windparken of zonneparken.
 6. Beslis of je schone energie wenst van eigen bodem (jij mag er van vanuit gaan dat er niet met GvO’s gerommeld wordt.)
 7. Maak een keuze voor het abonnement wat je interessant vindt. Maak een keuze voor een goedkoop abonnement of de groenste energieleverancier.
 8. De overstap wordt vrijwel helemaal geregeld. Lees nu over: gas licht HVC.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen bestaan er?

Duurzame energiebronnen zoals o.a. bodemwarmte, waterkracht, zonne-energie, windenergie, aardwarmte vervuilen de lucht nauwelijks en de invloed op broeikaseffect is nauwelijks aanwezig. Het goede nieuws is, dit type alternatieve energie is onuitputbaar. Heel anders i.v.m. steenkool, petroleum, aardolie, aardgas (vuile energie). Het gebruik van fossiele brandstoffen is een belangrijke aanjager van het broeikaseffect. Zet jij je in voor een beter milieu? Bekijk dan de mogelijke opties voor goedkope duurzame elektriciteit in november 2023. Ook interessant: groene energie Stegeren vergelijken.

Windenergie

Windturbines genereren stroom waarbij de lucht niet vervuild wordt. Het CO-2 effect is 50 keer lager dan grijze stroom. Stap jij over op windenergie? Stap over naar een maatschappij die stroom inkoopt van windmolens. Of neem een aandeel in een collectieve windmolen zoals De Boerenzwaluw in Friesland.

Zonne-energie Eesterga

Zonne-energie is een schone energiebron waar we in de toekomst van profiteren. Ontdek zelf de voordelen van de mogelijkheden van onze zon, en installeer zonnepanelen en zonneboilers. Kies voor een project als “zonnepanelen delen”. Of kies in de groene stroom vergelijker de variant “stroom van zonnepanelen”.

Biomassa

Energieopwekking uit biomassa is verantwoordelijk voor ruim 60% van alle beschikbare duurzame energie. Stroom uit biomassa wordt gemaakt door vergissing en vergassing van organisch afval zoals afval van landbouw. Dit produceert warmte. De herkomst van biomassa is ontransparant. Mogelijk is dit niet de beste optie.

Bodemwarmte

Vooral in de zomer verwarmt de zon de bodem, op die manier ontstaat bodemwarmte. Steeds vaker onttrekken we de warmte uit de bodem, en gebruiken dit voor het verwarmen van woningen. Hiervoor kun je een warmtepomp gebruiken. Ook is er zoiets als stadswarmte: een combinatie van aardwarmte en warmtenet van industriële restwarmte in de gemeente De Friese Meren.

groene-stroom-eesterga

Een energieneutrale woning in Eesterga rond november 2023

D.m.v. deze pagina detecteer je bruikbare informatie over groene stroom Eesterga. Echter, waarom betaalde stroom gebruiken, terwijl jij ook zelf kan realiseren. Een appartement met een beperkte of geen energierekening classificeren we als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Eesterga is een wens van vele. Zo’n huis implementeer je aan de hand van drie aspecten:

 • Je appartement zo goed mogelijk isoleren.
 • Gas en stroom gebruik verlagen.
 • De stroom die je verbruikt zelfstandig producten.

De stroomconsumptie stabiliseren is mogelijk door energiezuinige apparaten te gebruiken, en bewust bezig te zijn met jouw apparaten. Onder andere wassen op 30 graden” en de gordijnen dicht doen. Het genereren van stroom is eenvoudig via zonnecellen, een (duurzame) boiler of een warmtepomp (ketel). In de winter zul je vermoedelijk wel elektra inkopen bij je aanbieder. Daarentegen, als jullie meer opwekken dan je gebruikt kunnen jullie energie terugleveren (salderen). Wanneer je dit verrekent bereik je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een tijdje is de “gewone” verwarmingsketel (als AWB, Vaillant, Nefit, Remeha of Atag) verbannen. De welbekende verwarmingsketel mag je dan enkel omwisselen voor een gasvrij alternatief. Een warmtepomp of een hybride oplossing is de opvolger van de CV. Zit je eraan te denken: de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees dan zeker het lijstje hieronder met de modellen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp haalt de afgevoerde warme ventilatielucht nog voordat het naar buiten wordt afgevoerd. De energie die dat genereert wordt geleid naar de cv-ketel. Jouw gas-ketel benut de warmte voor het aansturen van de verwarming en voor het efficiënt opwarmen van water. Oftewel: een hybride situatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: Een buitenunit (een speciale buitenventilator) profiteert van warmte uit de omgevingslucht. Deze warmte vindt zijn weg naar de warmtepomp die zich in de woning begeeft. De warmtepomp converteert de buitenlucht van 5 graden naar warm water rond de 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze warmtepomp profiteert van warmte uit de bodem en gebruikt hierbij een bodemwarmtewisselaar. De installatie transformeert dit naar toepasbare warmte voor de verwarming van jouw woning en douchewater. De installatie werkt op 2 manieren: warmte in de herfst en winter, en het koelt de woning in de warme maanden.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp laten plaatsen in Eesterga kan veel geld kosten. Goed nieuws, er is een goedkoper alternatief: een hybride warmtepomp systeem. Deze installatie werkt samen met de gasgestookte ketel. Het is betaalbaar en eenvoudig te installeren. Tevens verminder jij de uitstoot van CO2 en besparen jullie op maandelijkse energielasten. De investering ligt tussen de €3100 t/m €6200. Mede door de toe te passen ISDE subsidie is de terugverdientijd erg kort. Wellicht ook beschikbaar: groene stroom in Nieuw-Roden afsluiten.

Hoeveel aanbieders hebben groene stroom?

Vandaag de dag is dit niet mogelijk bij alle aanbieders. Vooral bedrijven zoals Engie, Powerpeers, Van de Bron, Greenchoice, Pure Energie, Eneco maken dit mogelijk. Wanneer je jouw postcode invoert achterhaal jij binnen no-time welke groene stroom aanbieders in Eesterga aanwezig zijn.

Is overstappen moeilijk?

Overstappen is makkelijker dan je denkt. Twee acties zijn belangrijk: jullie actuele levering ontbinden en daarna een groene leverancier kiezen. Overstappen naar groene stroom vereist geen aanpassingen in de meterkast. De toekomstige energieaanbieder zorgt dat je niet zonder energie komt te zitten.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven vinden weinteressant. Op dit ogenblik zijn prijzen van groene energie Eesterga flink lager in verhouding tot een paar jaar terug. Er zijn steeds meer families die daarom overstappen naar energie die milieuvriendelijk wordt opgewekt. D.m.v. onze groene stroom vergeljker zie je zelf wat het verschil is.

Hoeveel groene pakketten zijn er?

Om je een idee te geven van enkele energie-abonnementen ontdek je in het overzicht hieronder toonaangevende stroompakketten. Voetnoot: hiertussen zitten ook een aantal aanbiedingen voor grijze gas en stroom. Geholpen door de duurzame energie checker bekijk je simpelweg welke van deze contracten duurzaam zijn.

Huidige contracten in de provincie Friesland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Vast 1 jaar Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas Onbepaalde tijd
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 3 jaar Actie
 • Essent – Modelcontract Stroom + Gas
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Actie 1 jaar Vast
 • Delta – Groene Stroom en Gas Vast 3 jaar Actie

Energieprijzen Eesterga vergelijken Vergelijk de aantrekkelijkste groene energiebedrijven en aanbiedingen voor elektriciteit en gas.