Loading...

Groene stroom Nieuw-Roden Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom genereren we middels reine, duurzame bronnen zoals zon, wind, bodemwarmte, aardwarmte, waterkracht. Lees ook het kopje over populaire alternatieve energiebronnen in december 2022. Vele malen duurzamer dan grijze stroom dat wordt voortgebracht d.m.v. fossiele brandstoffen als bijv. steenkool, aardgas of aardolie. Hier lees je meer over voordelen van duurzame energie. Simpel overstappen? Het aanbod met 100% groene energie uit Nederland begint steeds serieuzer te worden. Middels onze groene stroom checker kun jij moeiteloos alle groene energieleveranciers in Nieuw-Roden vergelijken. Wil jij ook 0 op de meter? Scroll meteen naar de details aangaande energieneutraal wonen in Nieuw-Roden en overweeg de populaire milieuvriendelijke energiecontracten.


De belangrijkste voordelen van duurzame energie

Meer en meer huishoudens en ondernemers ontdekken de voordelen van de groene energieleverancier, of wekken zelf stroom op dankzij zonnepanelen. De ISDE subsidie maakt dit aantrekkelijk. Ben jij bezig met een pakket met schone energie? Er zijn veel voordelen van groene stroom en groen gas als je het vergelijkt met grijze elektriciteit van Eneco, Vattenfall of Essent.

 • Bij het maken van duurzame elektra komen minder schadelijke stoffen vrij.
 • Als je kiest voor hernieuwbare energie motiveer je verdere uitbreiding van schone stroom.
 • Groene elektriciteit is normaliter amper duurder dan grijze “vuile” stroom.
 • Reststroom terugleveren aan het net is een optie. We hebben het dan over salderen, waarvoor je een kleine vergoeding ontvangt.
 • Onze duurzame energiebronnen zijn onuitputtelijk. We grijpen nooit mis.

Groene energie vergelijken in Nieuw-Roden

De actuele tarieven van duurzame energiebedrijven in Nieuw-Roden vergelijken (december 2022)? Open dan onze groene energievergelijker! Vul je postcode + huisnummer in, schat hoeveel kWh + m3 jij gebruikt en maak een keuze uit de opties m.b.t. groene stroom en groen gas. Nadien check je de meest populaire groene stroom maatschappijen. Is groene stroom / energie duurder dan grijze energie? Dat hoeft niet zo te zijn! Met behulp van subsidies en hoge cash-back acties is de overstap naar duurzaam opgewekte stroom een goed idee. Nu groene stroom in Nieuw-Roden vergelijken? Volg dan ons stappenplan:

 1. Voer je woonplaats in (de actuele tarieven verschillen per woonplaats in Drenthe).
 2. Voer je verwachte gebruik in (elektra & gas).
 3. Hebben jullie zonnecellen? Verreken dit dan direct.
 4. Check het kopje “groene stroom”.
 5. Kies nu de energiebron van jouw voorkeur. Je kunt denken aan Nederlandse windparken of zonneweides.
 6. Denk na of jij schone energie uit Nederland wilt (dit is vaak een garantie dat elektriciteit echt duurzaam is.)
 7. Kies het contract wat je interessant vindt. Selecteer direct het meest aantrekkelijk geprijsde abonnement of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen van energie gaat gemakkelijk via internet. Check ook: Liander vergelijken.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen zijn beschikbaar?

Duurzame energiebronnen als onder andere aarde, bio, bodem, zon, water vervuilen de lucht nauwelijks en het effect van CO-2 zijn heel minimaal. Daarnaast, deze vorm van alternatieve energie raakt nooit op. Heel anders i.v.m. steenkool, kolen, aardolie, petroleum (grijze stroom). Het huidige verbranden van deze fossiele brandstoffen komt ons klimaat niet ten goede. Wil jij ook een schonere lucht? Ontdek dan de populaire bronnen voor goedkope duurzame elektriciteit in december 2022. Bekijk ook de mogelijkheden voor: groene energie Cromvoirt vergelijken.

Windenergie

Windturbines maken stroom aan zonder daarbij luchtvervuiling te veroorzaken. De CO-2 uitstoot is minimaal. Gebruik maken van windenergie? Selecteer een stroomaanbieder die stroom inkoopt van windmolens. Of schrijf je in voor een winddeel van bijvoorbeeld De Bonte Hen (Burgerbrug).

Zonne-energie Nieuw-Roden

Zonnestroom is een vorm van hernieuwbare energie die nooit opraakt. Ervaar de kracht van zonnekracht, en ga voor zonneboilers of panelen. Neem een aandeel in collectieve panelen. Of selecteer in onze groene energie vergelijker de milieuvriendelijke “energie via zonnepanelen”.

Biomassa

Energieopwekking uit biomassa is verantwoordelijk voor ruim 60% van de huidige voorradige duurzame energie. Energie vanuit biomassa ontstaat door het verbranden van organische natuur resten zoals akkerbouw afval. Het restproduct hiervan is warmte. Waar biomassa precies vandaan komt is vaak onduidelijk. Dit hoeft niet altijd heel duurzaam te zijn.

Bodemwarmte

De bodem wordt opgewarmd door de zon, dit heet bodemwarmte. Deze energie halen we uit de bodem, en dit nuttigen we voor verwarming + warm tapwater. Daarbij gebruik je een speciale warmtepomp. Ook populair is stadswarmte: een samensmelting van aardwarmte en restwarmte van fabrieken (wartenet) in de gemeente Noordenveld.

groene-stroom-nieuw-roden

Een energieneutrale woning in Nieuw-Roden rond december 2022

Middels onze website ontdek je belangrijke informatie over groene stroom Nieuw-Roden. Maar, waarom zou ik elektriciteit inkopen, wanneer men ook zelf kan genereren. Een woning met een nihile of geen energiekosten heet een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Nieuw-Roden is onderwerp van gesprek. Een huis als dit bereiken jullie op de volgende manier:

 • Jullie huis uitrusten met een goede isolatie.
 • Energieverbruik onder controle krijgen.
 • De stroom die je verbruikt zelf opwekken.

Het verbruik van energie verlagen is te realiseren door zuinige apparaten te kopen en bewust bezig te zijn met energie. Veel gehoord is “de oven efficiënt gebruiken” en de vaatwasser zoveel mogelijk tijdens het daltarief aanzetten als je hier gebruik van maakt. De productie van energie doe je met zonnecellen, een (zonne) boiler plus een warmtepomp (ketel). In de winter koop je stroom in bij het maatschappij. Desondanks, als je te veel opwekt lever jij terug aan het net (salderen). Uiteindelijk realiseer je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een paar jaar is de ouderwetse cv-ketel (van Nefit, Vaillant, AWB, Remeha of Intergas) verbannen. De “oude” gasgestookte ketel mag je dan uitsluitend omwisselen voor een milieuvriendelijk alternatief. Een warmtepomp of een hybride installatie worden als opvolgers gezien. Overweeg jij de optie: jullie CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Check hiervoor onderstaande types:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp neemt energie uit ventilatielucht alvorens het naar buiten wordt vervoerd. Deze warmte gaat naar je cv-ketel. Jouw gas-ketel benut de warmte voor verwarming (vloer / radiator) en heet tapwater (douche/bad). Technisch gezien een hybride systeem.
 2. Lucht-water warmtepomp: De buitenunit (een speciale buitenventilator) haalt warmte uit de lucht. Deze warmte gaat naar de warmtepomp die in huis in geïnstalleerd. De warmtepomp converteert de buitenlucht van 5 graden naar heet water tot zo’n 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit type warmtepomp nuttigt energie uit de bodem waarbij de bodemwarmtewisselaar wordt gebruikt. Het apparaat converteert dit naar geschikte warmte voor het verwarmen van jullie appartement en gebruikswater. Deze setup werkt 2 kanten op: warmte in de herfst en winter, en het koelt jouw huis in de zomer.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp laten plaatsen in Nieuw-Roden is kostbaar. Echter, er is een tussenoplossing: een hybride warmtepomp systeem. Deze warmtepomp wordt gecombineerd met de HR-ketel. Niet al te duur, en simpel te plaatsen. Trouwens, ook beperk je de uitstoot van CO2 en kan je bezuinigen op maandelijkse energielasten. Het tarief varieert tussen de €4000 tot +/- €6100. Dankzij de toepasbare ISDE subsidie heb je zo’n warmtepomp snel terugverdiend. Andere regio? Begin nu direct met groene stroom in West-Graftdijk afsluiten.

Hoeveel aanbieders hebben groene stroom?

Tegenwoordig is dat geen optie bij alle leveranciers. Specifieke leveranciers als Engie, Greenchoice, Eneco, Pure Energie, Qurrent, Van de Bron maken dit mogelijk. Wanneer je jouw postcode invoert zie jij gemakkelijk welke groene stroom aanbieders in Nieuw-Roden aanwezig zijn.

Hoe werkt overstappen?

Overstappen is erg gemakkelijk. De beste manier: je bestaande levering beëindigen en vervolgens een andere, groene maatschappij nemen. Naar groene stroom overstappen benodigt geen verdere woningaanpassingen. De nieuwe energieaanbieder doet dit voor jou.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven vinden weuitnodigend. Hedendaags zijn prijzen van groene energie Nieuw-Roden een stuk lager dan de beginperiode. Er zijn steeds meer klanten die mede hierdoor overstappen naar duurzaam geproduceerde energie. Aan de hand van de groene energie checker zie je zelf wat het verschil is.

Welke groene abonnementen zijn er?

Om je een gevoel te geven van huidige contracten vind je in het overzicht hieronder vaak bestelde stroom abonnementen. Commentaar: je vind daarbij ook diverse aanbiedingen voor grijze gas en stroom. Aan de hand van de duurzame energie check ontdek je simpelweg welke maatschappijen duurzaam zijn.

Veel afgesloten contracten in de provincie Drenthe

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas Vast 1 jaar Actie
 • Qurrent – Windstroom en Gas Variabel
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en gas Vast 1 jaar
 • ENGIE – Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 4 jaar Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 1 jaar Actie
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 5 jaar
 • Oxxio – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast

Energieprijzen Nieuw-Roden vergelijken Vergelijk de voordeligste groene energieleveranciers en aanbiedingen voor stroom en gas.