Loading...

Groene stroom Cromvoirt Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom genereren we met reine, stabiele bronnen als biomassa, wind, zon, aardwarmte, bodemwarmte. Zie ook alle erkende alternatieve energiebronnen in december 2022. Het is significant schoner als je het afzet tegen grijze elektriciteit dat wordt opgewekt met fossiele brandstoffen zoals bijvoorbeeld aardolie, steenkool of aardgas. Hier lees je meer over voordelen van duurzame energie. Gelijk overstappen? Het aantal leveranciers van groene energie van Nederlandse bodem wordt alsmaar beter. D.m.v. de groene stroom vergelijker kunnen jullie meteen alle groene energieleveranciers in Cromvoirt vergelijken. Streef jij naar een gasloze woning? Spring dan direct naar de uitgebreide info over energieneutraal wonen in Cromvoirt en overweeg de actuele duurzame energiecontracten.


Wat zijn de voordelen van duurzame energie

Steeds meer woningeigenaren en ondernemingen sluiten zich bewust aan bij een groene energieleverancier, of zijn zelfvoorzienend door zonnepanelen. De ISDE subsidie maakt dit aantrekkelijk. Denk jij na over het overstappen naar schone energie? Groene stroom en groen gas hebben veel voordelen wanneer met dit legt naast grijze energie van Essent, Vattenfall of Eneco.

 • Bij het opwekken van duurzame elektra aanzienlijk minder CO2 vrij.
 • Op het moment dat je switcht naar hernieuwbare energie vergroot je verdere uitbreiding van schone stroom.
 • Groene elektriciteit is normaliter amper duurder dan grijze stroom.
 • Je eigen stroom weer terugleveren kan interessant zijn. We spreken hier over “salderen”, en hiervoor ontvang je een vergoeding.
 • De duurzame energiebronnen kunnen oneindig produceren. We kunnen ze niet opmaken.

Groene energie vergelijken in Cromvoirt

De actuele tarieven van duurzame energiebedrijven in Cromvoirt vergelijken (december 2022)? Gebruik onze groene energievergelijker! Vul je postcode + huisnummer in, schat jouw verbruik en selecteer het type groene stroom en groen gas. Vervolgens detecteer je de meest populaire groene energieleveranciers. Is groene energie hoger geprijsd i.v.m. grijze elektra? Dat hoeft niet zo te zijn! Door subsidies vanuit de overheid en interessante cash-back acties is switchen naar duurzame stroom beslist aan te raden. Zonder moeite groene stroom in Cromvoirt vergelijken? Volg dan ons stappenplan:

 1. Voer je woonplaats in (tarieven zijn afhankelijk van regio in Noord-Brabant).
 2. Voer je verwachte gebruik in (gas en elektra).
 3. Heb je zonnepanelen? Trek dit daarvan af.
 4. Klik op het filter “groene stroom”.
 5. Maak een keuze voor het soort groene energie. Mogelijkheden zijn hier o.a. windmolens of zonnepanelen.
 6. Beslis of je schone energie wilt afnemen uit Nederland (je weet dan zeker dat elektriciteit echt duurzaam is.)
 7. Kies het pakket dat je wensen dekt. Maak een keuze voor het goedkoopste energiepakket of de groenste energieleverancier.
 8. De overstap wordt vrijwel helemaal geregeld. Lees nu over: vergelijk tarieven Stedin.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen kan ik kiezen?

Duurzame energiebronnen als bijvoorbeeld aardwarmte, waterkracht, bodemwarmte, zonne-energie, biomassa vervuilen de lucht nauwelijks en het effect van CO-2 blijft beperkt. Het leukste is, alternatieve energie is onuitputtelijk. Totaal niet te vergelijken met steenkool, aardgas, kolen, aardolie (vuile elektra). De verwerking van de fossiele brandstoffen zorgt voor schade aan milieu / klimaat. Wil jij ook een schonere wereld? Check snel de verschillende soorten goedkope duurzame elektriciteit in december 2022. Zoek ook naar groene energie Ruinerwold vergelijken.

Windenergie

Windturbines genereren stroom zonder de lucht te vervuilen. Het broeikaseffect kan zo enorm gereduceerd worden. Interesse in windenergie? Stap over naar een energieaanbieder met groene stroom van de wind. Of neem een aandeel in een wind-energieproject (collectief) als De Boerenzwaluw (Burum).

Zonne-energie Cromvoirt

Energie van de zon is het type energie die nooit opraakt. Profiteer zelf van de mogelijkheden van onze zon, en installeer zonneboilers en zonnecellen. Kies voor de Collectieve Inkoop Zonnepanelen. Of markeer in onze groene energie vergelijker de optie “energie via zonnepanelen”.

Biomassa

Biomassa energie is verantwoordelijk voor ruim 60% van alle beschikbare duurzame energie. Biomassa energie wordt gemaakt door vergissing en vergassing van organische stoffen als mest en maïs. Hier komt warmte uit voort. De samenstelling van biomassa is ontransparant. Dit kan mogelijk schadelijk zijn.

Bodemwarmte

De warmte van de zon verwarmt de bodem, dit heet bodemwarmte. We halen de warmte uit de grond, en dit wenden we aan voor verwarming + warm tapwater. Hiervoor kun je een warmtepomp gebruiken. Een andere optie is stadswarmte: dit is een regionaal aardwarmte concept en restwarmte van fabrieken (wartenet) in de gemeente Vught.

groene-stroom-cromvoirt

Een energieneutrale woning in Cromvoirt rond december 2022

Op basis van deze pagina ontdek je bruikbare uitleg over groene stroom Cromvoirt. De vraag is, waarom nog betaalde stroom gebruiken, terwijl jij ook zelf kan genereren. Een woonhuis met nauwelijks tot geen energierekening heet een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Cromvoirt is een wens van vele. Dit soort huizen kan jij bereiken via het volgende model:

 • Jullie appartement uitrusten met een goede isolatie.
 • De energiebehoefte minimaliseren.
 • De energie die je consumeert zelf opwekken.

Het energieverbruik verminderen bereik je door te kiezen voor producten met A++ label en bewuster om te gaan met jouw apparaten. Dan kun je denken aan “zet elektrische apparaten helemaal uit” en niet een te grote koelkast kopen. Het zelf opwekken van stroom doe je met zonnecellen, een zonne-boiler plus een warmtepomp installatie. In koude periodes neem je stroom af bij jullie aanbieder. Evengoed, als je te veel opwekt lever jij terug aan het net (salderen). Over een jaar gemeten heb je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een paar jaar is de oude en vertrouwde cv-ketel (van Nefit, Intergas, AWB, Atag of Remeha) uitgefaseerd. De “gewone” cv-ketel mag je dan alleen vervangen voor een duurzaam alternatief. Een warmtepomp of een hybride installatie worden als opvolgers gezien. Is het een optie: de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Bekijk dan de diverse type systemen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp neemt energie uit ventilatielucht nog voordat het naar buiten wordt afgezogen. De energie die dat genereert wordt geleid naar de cv-ketel. De HR-ketel past deze warmte toe voor het verwarmen van de woning en warm water dat je kunt gebruiken. We spreken dus over een hybride warmtepomp.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit buiten (een speciale buitenventilator) haalt energie uit de lucht buiten. De warmte uit de lucht vindt zijn weg naar de warmtepomp die in huis in geïnstalleerd. De installatie converteert de buitenlucht van 5 graden naar warm water van maximaal 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit type warmtepomp onttrekt energie uit de bodem via de unieke bodemwarmtewisselaar. De installatie verandert dit naar bruikbare warmte voor het aansturen van de verwarming van jouw woning en douchewater. De warmtepomp werkt 2 kanten op: verwarming in de koude maanden, en afkoelen tijdens zomerse dagen.

Hybride warmtepomp
Het laten plaatsen van warmtepomp in Cromvoirt is prijzig. Gelukkig, hier is iets op gevonden: een hybride warmtepomp. Deze installatie werkt samen met jouw huidige cv-ketel. Voordelig, en zonder problemen toe te passen. Verder minimaliseer jij schadelijke CO2 effecten en kan je bezuinigen op maandelijkse energielasten. De totaalprijs ligt in de range tussen de €2800 tot +/- €6900. Dankzij de toe te passen ISDE subsidie valt de terugverdientijd positief uit. Andere regio? Begin nu direct met groene stroom in Loon op Zand afsluiten.

Welke leveranciers leveren groene stroom?

Vandaag de dag kan dit niet bij alle leveranciers. Specifieke partijen zoals Greenchoice, Van de Bron, Pure Energie, Powerpeers, Engie, Eneco verzorgen dit voor je. Door te adres te gebruiken achterhaal je probleemloos welke groene stroom aanbieders in Cromvoirt voorhanden zijn.

Hoe kan ik overstappen?

Overstappen is kinderspel. Wat je moet doen is: jouw lopende pakket annulerenen aansluitend een groene leverancier kiezen. Overstappen naar groene stroom vraagt niet om verdere woningaanpassingen. Je aanstaande energieaanbieder doet dit voor jou.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven worden erg interessant. Momenteel zijn de prijzen van groene energie Cromvoirt sterk verlaagd in vergelijking met de beginperiode. Er zijn behoorlijk wat huizeneigenaren die daarom voorkeur hebben voor deze vorm van schone energie. Door middel van onze groene stroom vergeljker tref je het verschil in prijs t.o.v. grijze elektra.

Wat voor groene contracten bestaan er?

Om je een impressie te geven van diverse abonnementen bekijk je onderstaand de meest populaire energiecontracten. Info: dit zijn niet alleen groene pakketten, ook pakketten met grijze gas en stroom. D.m.v. de duurzame energie check ontdek je binnen no-time welke leveranciers milieuvriendelijk zijn.

Huidige contracten in de provincie Noord-Brabant

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Vast 1 jaar Actie
 • Qurrent – Windstroom en Gas Variabel
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas Onbepaalde tijd
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Powerpeers – SamenStroom en CO2-gecompenseerd Gas Vast 1 jaar Actie
 • EnergieFlex – Groene Stroom en Gas 1 jaar vast
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 3 jaar Vast Actie
 • Delta – Groene Stroom en Gas Vast 3 jaar Actie

Energieprijzen Cromvoirt vergelijken Vergelijk de goedkoopste groene energie-aanbieders en contracten voor gas en elektra.