Loading...

Groene stroom Loon op Zand Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt opgewekt op basis van reine, toekomstbestendige bronnen als waterkracht, zon, wind, biomassa, aardwarmte. Zie ook alle veel gebruikte alternatieve energiebronnen in december 2022. Vele malen schoner dan grijze stroom dat wordt gegenereerd met behulp van fossiele brandstoffen als aardgas, aardolie of steenkool. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Snel overstappen? Het assortiment groene Nederlandse energie wordt alsmaar beter. Door middel van onze groene energie check kan je vandaag nog alle groene energieleveranciers in Loon op Zand vergelijken. Wil jij ook 0 op de meter? Zie ook de details aangaande energieneutraal wonen in Loon op Zand of doorzoek de populaire duurzame energiecontracten.


Voordelen van duurzame energie

Steeds meer woningeigenaren en bedrijven kiezen voor een groene energieleverancier, of zijn zelfvoorzienend via zonnepanelen. De overheid stimuleert dit. Denk jij na over de overstap naar schone energie? Er zijn genoeg positieve aspecten bij groene stroom en groen gas als je het vergelijkt met grijze elektriciteit van Essent, Vattenfall of Eneco.

 • Bij het maken van duurzame elektra is er amper sprake van vervuiling.
 • Wanneer je de keuze maakt voor hernieuwbare energie motiveer je de productie van groene stroom.
 • Groene elektriciteit is normaal gesproken niet duurder dan grijze energie.
 • Reststroom terugleveren aan het net behoort tot de mogelijkheden. We hebben het dan over salderen, en hiervoor ontvang je een vergoeding.
 • Duurzame energiebronnen zijn onuitputtelijk. Ze blijven altijd voorhanden.

Groene energie vergelijken in Loon op Zand

De huidige tarieven van duurzame energiebedrijven in Loon op Zand vergelijken (december 2022)? Open dan onze duurzame energievergelijker! Vul je postcode + huisnummer in, schat hoeveel kWh + m3 jij gebruikt en geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom en groen gas. Aansluitend vergelijk je de relevante groene energie-aanbieders. Is groene energie prijziger dan normale stroom? Gelukkig is dat niet waar! Mede door subsidies vanuit de overheid en royale welkomstpremies en acties is overstappen naar groene energie een goed idee. Vandaag nog groene stroom in Loon op Zand vergelijken? Ons advies vind je hieronder:

 1. Start met je postcode en huisnummer (prijzen van elektra variëren per woonplaats in Noord-Brabant).
 2. Voer je verwachte gebruik in (elektriciteit & gas).
 3. Wekken jullie eigen elektra op (zon)? Dit moet je gelijk aftrekken.
 4. Check het filter “groene stroom”.
 5. Kies de herkomst van de groene energie. Je kunt denken aan windturbines of zonnestroom uit NL.
 6. Kies bewust of je de schone energie uit Nederland wil afnemen (dit geeft je de zekerheid dat de elektriciteit ook echt duurzaam is.)
 7. Klik op het voorstel wat jullie geschikt vinden. Onder andere een goedkoop abonnement of de groenste energieleverancier.
 8. De overstap wordt vrijwel helemaal geregeld. Lees nu over: Energiedirect.nl gas.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen kunnen wij kiezen?

Duurzame energiebronnen als bijv. bodemwarmte, zonne-energie, windenergie, biomassa, aardwarmte veroorzaken geen luchtvervuiling en de invloed op broeikaseffect blijft beperkt. Het goede nieuws is, alternatieve energie is onuitputtelijk. Heel anders i.v.m. steenkool, petroleum, aardgas, aardolie (vuile elektriciteit). Het huidige verbranden van alle fossiele brandstoffen heeft een negatief effect op onze klimaat. Kiezen jullie ook voor een schonere wereld? Hieronder vind je de diverse vormen van goedkope duurzame elektriciteit in december 2022. Vind alles uit over groene energie Beesd vergelijken.

Windenergie

Windturbines wekken stroom op zonder de lucht te vervuilen. De CO-2 uitstoot is tot 100 keer lager. Overstappen naar windenergie? Selecteer een leverancier met groene windstroom. Of neem een aandeel in een collectieve windmolen zoals De Grote Geert (Delfzijl).

Zonne-energie Loon op Zand

Energie van de zon is een schone energiebron waar we in de toekomst van profiteren. Stap ook over naar zonnekracht, en installeer boilers en zonnepanelen. Kies voor een project als “zonnepanelen delen”. Of kies in de vergelijkingstool de duurzame “zonne-energie”.

Biomassa

Stroom genereren uit biomassa is verantwoordelijk voor ruim 60% van alle duurzame energie. Biomassa-energie wordt gemaakt door het verbranden van organische natuur resten zoals afval van landbouw. Hiermee genereert men warmte. De samenstelling van biomassa kan ontraceerbaar zijn. Het kan slecht voor het milieu zijn.

Bodemwarmte

De warmte van de zon verwarmt de bodem, we noemen dat bodemwarmte. We halen de warmte uit de grond, en dit nuttigen we voor het opwarmen van onze woning. Een warmtepomp ondersteunt dit proces. Ook is er zoiets als stadswarmte: een unieke koppeling van aardwarmte en restwarmte afkomstig uit de industrie (warmtenet) in de gemeente Loon op Zand.

groene-stroom-loon-op-zand

Een energieneutrale woning in Loon op Zand rond december 2022

Op basis van deze pagina bekijk je bruikbare info over groene stroom Loon op Zand. Alleen, hoezo betaalde stroom gebruiken, wanneer men ook zelf stroom kan opwekken? Een woonhuis met een lage of geen energielasten typeren we als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Loon op Zand wordt steeds populairder. Zo’n woning implementeer je via het volgende model:

 • Je appartement uitrusten met een goede isolatie.
 • Gas en stroom gebruik verlagen.
 • De benodigde energielokaal opwekken.

De consumptie van elektriciteit beperken bereik je door te kiezen voor producten met A++ label en bewust bezig te zijn met jouw apparaten. Denk aan “niet alle radiatoren open zetten” en een modulerende thermostaat gebruiken. Het opwekken van energie is gemakkelijk te doen met zonnepanelen, een (duurzame) boiler plus een warmtepomp installatie. In koude periodes neem je stroom af bij jouw maatschappij. Alleen, als het warm is kun jij (energie) terugleveren (salderen). Uiteindelijk spreken we over “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Binnen enkele jaren wordt de welbekende verwarmingsketel (als Vaillant, Remeha, Nefit, Atag of AWB) uitgesloten. De huidige mono cv-ketel kun je dan enkel vervangen voor een gasvrij alternatief. Een warmtepomp of een hybride opstelling worden als opvolgers gezien. Overweeg jij de optie: jullie CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Verdiep je dan in onderstaande soorten:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp neemt (warmte) ventilatielucht voordat dit naar buiten wordt gestuurd. De warmte uit de lucht komt bij de CV terecht. Je ketel verwerkt deze warmte voor verwarming (vloer / radiator) en warm water dat je kunt gebruiken. Technisch gezien een hybride warmtepomp.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit buiten (een soort airco) nuttigt warmte uit omgevingslucht. Deze warmte gaat via leidingen naar de warmtepomp die je in de woning plaatst. De warmtepomp verandert de koude buitenlucht naar warm water tot zo’n 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze variant haalt energie uit de bodem via de unieke bodemwarmtewisselaar. Het vernuftige systeem verwerkt dit naar praktische warmte voor het aansturen van de verwarming van jullie huis en water om te gebruiken. De warmtepomp heeft 2 functies: een warm huis in de winter, en afkoelen tijdens zomerse dagen.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp installeren in Loon op Zand is prijzig. Goed om te weten, je kunt besparen: een hybride warmtepomp installatie. Deze warmtepomp wordt gecombineerd met de HR-ketel. De investering is relatief klein, en probleemloos te installeren. Daarnaast verminder jij de bijdrage aan het broeikaseffect en bezuinig je op de energiekosten. De investering ligt tussen de €2300 t/m €7000. Via de toe te passen ISDE subsidie is de terugverdientijd erg kort. Start nu ook met groene stroom in Ugchelen afsluiten.

Welke leveranciers leveren groene stroom?

Hedendaags vind je de groene contracten niet bij alle bedrijven. Met name leveranciers zoals Eneco, Qurrent, Engie, Greenchoice, Van de Bron, Powerpeers faciliteren dit. Op basis van je postcode tref jij snel welke groene stroom aanbieders in Loon op Zand aanwezig zijn.

Hoe kan ik overstappen?

Overstappen is een eitje. Twee acties zijn belangrijk: je bestaande levering opzeggen en daaropvolgend een andere, groene maatschappij nemen. Naar groene stroom overstappen behoeft geen verdere woningaanpassingen. Jouw aanstaande energieaanbieder regelt het papierwerk.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven worden erg verleidelijk. Op dit ogenblik zijn prijzen van groene energie Loon op Zand sterk verlaagd wanneer je dit vergelijkt met de beginperiode. Er zijn veel mensen die mede hierdoor switchen naar dit milieuvriendelijke alternatief. Middels de groene energie checker zie je zelf wat het verschil is.

Wat is het actuele aanbod met groene contracten?

Om je een impressie te geven van diverse abonnementen tref je onderstaand vaak bestelde stroompakketten. Kanttekening: daartussen vind je ook enkele acties met grijze gas en stroom. Aan de hand van onze groene energie check ontdek je direct welke leveranciers “schoon” zijn.

Actuele contracten in de provincie Noord-Brabant

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs Vast 1 jaar Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 2 jaar Prijs Zeker
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas 1 jaar vast Actie
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas variabel onbepaalde tijd
 • Essent – Groene Stroom Standaard en Gas Variabel
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 1 jaar
 • UnitedConsumers – Windstroom en Gas Variabel 3 jaar

Energieprijzen Loon op Zand vergelijken Vergelijk de aantrekkelijkste groene energieleveranciers en kortingsacties voor elektriciteit en gas.