Loading...

Groene stroom Ruinerwold Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wekken we op middels milieuvriendelijke, onuitputtelijke bronnen zoals waterkracht, wind, biomassa, aardwarmte, zon. Zie ook alle erkende alternatieve energiebronnen in oktober 2023. Het is een stuk schoner vergeleken met grijze elektra dat wordt geproduceerd via fossiele brandstoffen als aardolie, steenkool of aardgas. Zie ook de voordelen van duurzame energie. Gemakkelijk overstappen? Het assortiment groene energie van Nederlandse bodem groeit snel. Middels onze groene energie check kan je meteen alle groene energieleveranciers in Ruinerwold vergelijken. Kijk je ook uit naar een gasloze woning? Scroll meteen naar onze informatie over energieneutraal wonen in Ruinerwold en overweeg de huidige milieuvriendelijke energiecontracten.


Wat zijn de voordelen van duurzame energie

Steeds meer huizeneigenaren en zakelijke gebruikers ontdekken de voordelen van de groene energieleverancier, of zorgen voor hun eigen stroom via zonnepanelen. De terugverdientijd wordt steeds korter. Denk jij na over het overstappen naar schone energie? Groene stroom en groen gas hebben veel voordelen wanneer met dit legt naast grijze stroom van Essent, Vattenfall of Eneco.

 • Bij het opwekken van duurzame elektra vindt amper CO-2 uitstoot plaats.
 • Zodra jij switcht naar hernieuwbare energie stimuleer je de ontwikkeling van duurzame energie.
 • Groene elektriciteit is normaliter net zo goedkoop als grijze elektriciteit.
 • Je eigen stroom weer terugleveren behoort tot de mogelijkheden. In de volksmond heet dat ‘salderen’, je krijgt hier een compensatie voor.
 • Onze duurzame energiebronnen zijn onuitputtelijk. Ze kunnen niet op raken.

Groene energie vergelijken in Ruinerwold

De laatste tarieven van duurzame energiebedrijven in Ruinerwold vergelijken (oktober 2023)? Start met onze groene energievergelijker! Vul je postcode + huisnummer in, geef een schatting van je verbruik en geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom en groen gas. In de volgende stap vind je de beste groene stroom aanbieders. Is groene stroom prijziger dan normale stroom? Dit valt reuze mee! Met behulp van subsidies en aantrekkelijke cash-back acties is het overstappen naar duurzame energie beslist aan te raden. Nu groene stroom in Ruinerwold vergelijken? Gebruik hiervoor onze 8 tips:

 1. Vul jouw postcode in (de actuele tarieven zijn afhankelijk van woonplaats in Drenthe).
 2. Hoeveel energie verbruiken jullie (elektriciteit & gas).
 3. Genereer je jouw eigen elektra? Dit zal je energiebehoefte verlagen.
 4. Ga naar het kopje “groene stroom”.
 5. Geef aan wat voor type groene energie je wenst. Dit kan zijn windmolens of zonnepanelen.
 6. Kies bewust of je schone energie uit Nederland wilt (dit geeft je de zekerheid dat het om echt duurzame elektriciteit gaat.)
 7. Kies het pakket wat jullie geschikt vinden. Ga voor het goedkoopste energiecontract of de groenste energieleverancier.
 8. De overstap wordt vrijwel helemaal geregeld. Lees nu over: energie vergelijken bij Coteq Netbeheer.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen zijn geschikt?

Duurzame energiebronnen als onder andere windenergie, bodemwarmte, zonne-energie, aardwarmte, biomassa vervuilen de lucht niet tot nauwelijks en de CO-2 uitstoot zijn heel minimaal. Daarnaast, deze vorm van alternatieve energie is onuitputbaar. Totaal niet te vergelijken met petroleum, kolen, aardgas, aardolie (grijze stroom). Het verbranden van de fossiele brandstoffen komt ons klimaat niet ten goede. Kiezen jullie ook voor een prettig leefklimaat? Ontdek dan de verschillende soorten goedkope duurzame elektriciteit in oktober 2023. Zoek ook naar groene energie Grijpskerk vergelijken.

Windenergie

Windturbines maken stroom aan waarbij de lucht niet vervuild wordt. Het effect van CO-2 is 50 keer lager dan grijze stroom. Stap jij over op windenergie? Kies voor een maatschappij met groene stroom van de wind. Een alternatief is een winddeel van bijvoorbeeld Het Rode Hert (Culemborg).

Zonne-energie Ruinerwold

Energie van de zon is een vorm van hernieuwbare energie waar we in de toekomst van profiteren. Ervaar de kracht van zonnestroom, en installeer zonnepanelen en boilers. Kies voor een project als “zonnepanelen delen”. Of markeer in de groene stroom vergelijker de mogelijkheid “stroom van zonnepanelen”.

Biomassa

Biomassa-energie zorgt voor ruim 50% van de duurzame energie in Nederland. Biomassa energie komt tot stand door het branden / vergissen van organische dingen als resten uit de tuin. Het restproduct hiervan is warmte. De herkomst van biomassa is vaak onduidelijk. Dit hoeft niet altijd heel duurzaam te zijn.

Bodemwarmte

Zonlicht verwarmt bodem(water), dit is in feite bodemwarmte. Steeds vaker onttrekken we de warmte uit de bodem, en gebruiken dit voor ons verwarmingssysteem. Hiervoor kun je een warmtepomp gebruiken. Daarnaast kennen we stadswarmte: een “combi” van enerzijds aardwarmte en restwarmte van bedrijven (warmtenet) in de gemeente De Wolden.

groene-stroom-ruinerwold

Een energieneutrale woning in Ruinerwold rond oktober 2023

D.m.v. deze webpagina bekijk je nuttige details over groene stroom Ruinerwold. Alleen, waarom zou ik betalen voor stroom, als je ook zelf kan produceren. Een appartement met een beperkte of geen energierekening noemen we een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Ruinerwold wint aan interesse. Zo’n huis verwezenlijk jij op de volgende manier:

 • Jullie woning uitrusten met een goede isolatie.
 • Het verbruik van energie minimaliseren.
 • De stroom die je verbruikt opwekking middels panelen.

De elektra consumptie beperken doe je door energiezuinige apparaten te gebruiken, en actief te letten op je verbruik. Dan kun je denken aan “niet alle radiatoren open zetten” en aan een lagere temperatuur wennen in je huis door de kachel lager zetten. Energie opwekken doe je met zonnecellen, een boiler en steeds vaker met een warmtepompsysteem. In de winter zul je vermoedelijk wel elektra inkopen bij jouw energiebedrijf. Alleen, als je te veel opwekt kan je stroom terugleveren (salderen). Onder aan de streep spreken we over “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Rond 2021 wordt de gebruikelijke hr-ketel (Remeha, Nefit, Atag, AWB of Vaillant) verboden. De oude & vertrouwde gasgestookte ketel mag je dan uitsluitend inruilen voor een duurzaam alternatief. Een warmtepomp of een hybride installatie is de opvolger van de CV. Denk je aan de mogelijkheid: jouw CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees verder over het lijstje hieronder met de modellen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp gebruikt de warmte uit de afvoer-ventilatielucht voordat dit naar buiten wordt gestuurd. Deze warmte wordt geleid naar de cv-ketel. De ketel gebruikt de warmte voor de centrale verwarming en warm water (keuken / badkamer). Een typisch voorbeeld van een hybride product.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit buiten (een soort van airco-installatie) neemt warmte uit omgevingslucht. Deze warmte vindt zijn weg naar de warmtepomp binnen in huis. De installatie converteert de buitenlucht van 5 graden naar heet gebruikswater van maximaal 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze variant onttrekt warmte uit de bodem via de unieke bodemwarmtewisselaar. De warmtepomp verwerkt dit naar geschikte warmte voor het verwarmen van jouw appartement en gebruikswater. Het apparaat kent 2 toepassingen: warmte in de herfst en winter, en koelen als je huis te warm is.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp laten plaatsen in Ruinerwold vergt een hele investering. Maar, hier is iets op gevonden: een hybride warmtepomp systeem. Deze warmtepomp wordt gecombineerd met de op gas draaiende ketel. Het is betaalbaar en zonder moeite te plaatsen. Bovendien verklein je de CO-2 uitstoot en kan je bezuinigen op kosten van energie. De inkoopprijs schommelt tussen €3500 tot +/- €7400. Dankzij de aantrekkelijk ISDE subsidie is de aankoop extra aantrekkelijk (terugverdientijd). Op groenestroomaanbieding.nl bekijk je ook groene stroom in Beesd afsluiten.

Welke leveranciers leveren groene stroom?

Op dit moment tref je de groene abonnementen niet bij alle bedrijven. Met name leveranciers zoals Greenchoice, Pure Energie, Eneco, Powerpeers, Engie, Van de Bron zijn hierin gespecialiseerd. Door je postcode in te vullen ontdek jij à la minute welke groene stroom aanbieders in Ruinerwold beschikbaar zijn.

Hoe stap ik over van energie ?

Overstappen is erg gemakkelijk. De beste manier: het huidige contract opzeggen en nadien een groen energiecontract afsluiten. Naar groene stroom overstappen vraagt niet om verdere actie van jou kant. De nieuwe maatschappij pakt dit allemaal op.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn best aanlokkelijk. Hedendaags zijn prijzen van groene energie Ruinerwold fors lager wanneer je dit vergelijkt met jaren geleden. We horen van veel gezinnen die mede hierdoor oversluiten naar stroom die duurzaam wordt geproduceerd. Op basis van onze “groene” vergelijker vind je het prijsverschil met grijze energie.

Wat is het actuele aanbod met groene contracten?

Om je een gevoel te geven van verschillende energie-abonnementen tref je bijgaand enkele stroomcontracten. Kanttekening: hiertussen zitten ook een aantal pakketten met grijze gas en stroom. Op basis van de duurzame energie check vind je snel welke aanbieders milieuvriendelijk zijn.

Veel bekeken contracten in de provincie Drenthe

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs Vast 1 jaar Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker Actie
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Vast 3 jaar
 • ENGIE – Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Powerpeers – Opwekkersstroom en CO2-gecompenseerd Gas Vast 1 jaar Actie
 • Essent – Groene Stroom Standaard en Gas Variabel
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • Oxxio – Groene Stroom en Gas Budget Vast 1 jaar

Energieprijzen Ruinerwold vergelijken Vergelijk de voordeligste groene energiemaatschappijen en kortingen voor gas en stroom.