Loading...

Groene stroom Grijpskerk Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom genereren we met niet vervuilende, onuitputtelijke bronnen zoals bodemwarmte, aardwarmte, wind, biomassa, waterkracht. Of lees direct meer over top-4 alternatieve energiebronnen in april 2024. Het is significant duurzamer vergeleken met grijze energie dat wordt gefabriceerd met behulp van fossiele brandstoffen zoals bijvoorbeeld steenkool, aardgas of aardolie. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Nu overstappen? Het aantal aanbieders van groene energie van Nederlandse bodem begint steeds serieuzer te worden. Geholpen door de duurzame energie check kun jij direct alle groene energieleveranciers in Grijpskerk vergelijken. Kijk je ook uit naar een huis zonder gas? Check daarvoor onze informatie over energieneutraal wonen in Grijpskerk en check de populaire milieuvriendelijke energiecontracten.


De belangrijkste voordelen van duurzame energie

Opvallend veel consumenten en zakelijke gebruikers switchen naar een groene energieleverancier, of regelen hun eigen stroom door zonnepanelen. De ISDE subsidie maakt dit aantrekkelijk. Ben jij bezig met een overstap naar schone energie? Groene stroom en groen gas zijn aantrekkelijk als je het vergelijkt met grijze stroom van Essent, Vattenfall of Eneco.

 • Tijdens het productieproces van duurzame elektra vindt amper CO-2 uitstoot plaats.
 • Als je de keuze maakt voor hernieuwbare energie bevorder je de ontwikkeling van schone stroom.
 • Groene elektriciteit is gewoonlijk net zo goedkoop als grijze elektra.
 • Reststroom terugleveren aan het net kan natuurlijk ook. Dit heet salderen, je verkoopt als het ware je eigen stroom.
 • De duurzame energiebronnen zijn onuitputbaar. We zitten nooit meer zonder.

Groene energie vergelijken in Grijpskerk

De geldende tarieven van duurzame energiebedrijven in Grijpskerk vergelijken (april 2024)? Start met onze energievergelijker! Vul jouw woonplaats in, bepaal de hoeveelheid stroom dat je nodig hebt en geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom en groen gas. Nadien ontdek je de beste groene stroom aanbieders. Is groene energie hoger geprijsd i.v.m. grijze energie? Dat hoeft niet zo te zijn! Mede door subsidieregelingen en aantrekkelijke cash-back acties is switchen naar duurzame stroom zeer aantrekkelijk. Gemakkelijk groene stroom in Grijpskerk vergelijken? Onze specialist helpen je hier graag bij:

 1. Als eerste vul je jouw postcode + huisnummer in (prijzen van groene stroom zijn weer anders per woonplaats in Groningen).
 2. Geef aan hoeveel je verbruikt (stroom & gas).
 3. Heb je zonnepanelen? Dit moet je gelijk aftrekken.
 4. Klik op het onderwerp “groene stroom”.
 5. Kies de herkomst van de groene energie. Bijv. specifiek stroom van Nederlandse windparken of zonneweides.
 6. Beslis of je schone energie wilt afnemen uit Nederland (je weet dan zeker dat de elektriciteit ook echt duurzaam is.)
 7. Selecteer het pakket dat je wensen dekt. Kies meteen voor het voordeligste energiepakket of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen van energie gaat gemakkelijk via internet. Check ook: actie Anode Energie.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen zijn er allemaal?

Duurzame energiebronnen zoals o.a. bio, wind, aarde, zon, bodem zijn niet zo luchtvervuilend en ook de schadelijke CO-2 uitstoot zijn heel minimaal. En wat je niet mag vergeten, alternatieve energie is onuitputtelijk. Dat is een ander verhaal dan petroleum, aardolie, aardgas, kolen (grijze elektra). De verwerking van onze fossiele brandstoffen komt ons klimaat niet ten goede. Kies jij bewust voor een milieuvriendelijk Nederland? Lees dan over de diverse vormen van goedkope duurzame elektriciteit in april 2024. Zoek ook naar groene energie Vinkega vergelijken.

Windenergie

Windturbines produceren stroom op een hele verantwoorde manier. Uitstoot van CO-2 is tot 100 keer lager. Interesse in windenergie? Stap over naar een aanbieder die Hollandse windstroom aanbiedt. Of participeer in een wind-energieproject (collectief) als De Bonte Hen (Burgerbrug).

Zonne-energie Grijpskerk

Onze zon is een schone energiebron die oneindig gebruikt kan worden. Ervaar de kracht van zonnecellen, en ga voor zonnepanelen en zonneboilers. Neem een aandeel in collectieve panelen. Of kies in onze groene stroom checker de mogelijkheid “zonnestroom uit NL”.

Biomassa

Biomassa-energie levert ruim 55% van de huidige voorradige duurzame energie. Stroom uit biomassa kent z’n oorsprong in het verbrandingsproces van organische stoffen als resten uit de tuin. Het restproduct hiervan is warmte. Waar biomassa precies vandaan komt is ontransparant. Mogelijk is dit niet de beste optie.

Bodemwarmte

Vooral in de zomer verwarmt de zon de bodem, we noemen dat bodemwarmte. Deze warmte halen we uit de bodem, en dit nuttigen we voor het verwarmen van woningen. Een warmtepomp ondersteunt dit proces. Ook populair is stadswarmte: een combinatie van aardwarmte en restwarmte afkomstig uit de industrie (warmtenet) in de gemeente Zuidhorn.

groene-stroom-grijpskerk

Een energieneutrale woning in Grijpskerk rond april 2024

Via deze webpagina detecteer je praktische info over groene stroom Grijpskerk. Maar, hoezo stroom afnemen, als je ook zelf stroom kan opwekken? Een huis met een bescheiden of geen energienota beschrijven we als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Grijpskerk wordt steeds populairder. Deze woningen implementeer je door de volgende aanpassingen te doen:

 • Jouw woning redelijk tot goed isoleren.
 • De energieconsumptie verlagen.
 • De stroom die je verbruikt met eigen materiaal genereren.

Het gebruik van elektra beperken doe je door energiezuinige apparaten te gebruiken, en dagelijks te focussen op jullie gebruik. O.a. “gebruik uitsluiten A+ apparaten” en stekkerdozen gebruiken waarmee je veel apparaten in één keer kunt uitschakelen. Zelfstandig energie-opwekken kan met zonnepanelen, een zonne-boiler en steeds vaker met een warmtepomp installatie. Met zeer lage buitentemperaturen zul je elektriciteit inkopen bij het energiebedrijf. Evengoed, in de warmte maanden kunnen jullie energie terugleveren (salderen). Al met al realiseer je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een tijdje is de ouderwetse hr-ketel (Remeha, Intergas, Nefit, Atag of AWB) niet langer toegestaan. De “oude” hr-ketel mag je dan slechts omwisselen voor een milieuvriendelijk alternatief. Een warmtepomp of een hybride systeem is sterk in opkomst. Denk je aan de mogelijkheid: jouw CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Verdiep je dan in de volgende type systemen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp profiteert van energie uit ventilatielucht net voor het naar buiten wordt afgezogen. De energie die dat genereert wordt geleid naar de cv-ketel. De gasketel gebruikt deze energie voor verwarming (vloer / radiator) en voor het efficiënt opwarmen van water. Het is dus een hybride installatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: Jullie eigen buitenunit (een soort airco) benut de warmte uit de lucht buiten. De onttrokken warmte wordt vervoerd naar de warmtepomp die je in de woning plaatst. Dit systeem transformeert de koude lucht naar heet gebruikswater rond de 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze variant onttrekt energie uit de bodem via de unieke bodemwarmtewisselaar. De warmtepomp vormt dit om naar naar praktische warmte voor de vloerverwarming van jouw woning en water om te gebruiken. Het apparaat heeft een dubbele functie: verwarmen in de winter, en koelen als je huis te warm is.

Hybride warmtepomp
Het laten plaatsen van warmtepomp in Grijpskerk vergt een hele investering. Maar, er is een middenweg: een hybride warmtepomp systeem. Dit systeem sluit je aan op de op gas draaiende ketel. Niet al te duur, en gemakkelijk te installeren. Bovendien verlagen jullie de CO-2 uitstoot en bespaart men op energienota. De prijs ligt in de range tussen de €3600 t/m €6800. Geholpen door de aantrekkelijk ISDE subsidie valt de terugverdientijd positief uit. Op groenestroomaanbieding.nl bekijk je ook groene stroom in Otterlo afsluiten.

Welke leveranciers hebben groene stroom?

Vandaag de dag vind je de groene contracten niet bij alle bedrijven. Vooral organisaties zoals Qurrent, Eneco, Greenchoice, Engie, Van de Bron, Pure Energie zijn hierin gespecialiseerd. Door te adres te gebruiken detecteer je nu welke groene stroom aanbieders in Grijpskerk voorhanden zijn.

Hoe kan ik overstappen?

Overstappen is zo gepiept. De bedoeling is: je bestaande pakket ontbinden en hierna een andere, groene maatschappij nemen. Overstappen naar groene stroom vereist geen verdere actie van jou kant. Jouw volgende maatschappij handelt alles af.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven worden erg verleidelijk. Op het moment zijn de prijzen van groene energie Grijpskerk een stuk lager wanneer je dit vergelijkt met jaren geleden. Er zijn steeds meer klanten op basis daarvan kiezen voor deze vorm van schone energie. D.m.v. onze groene energie vergelijker check je ’t verschil met grijze stroom.

Wat voor groene contracten bestaan er?

Om je een impressie te geven van diverse energiecontracten bekijk je in het overzicht hieronder veel gekozen pakketten. Commentaar: hiertussen zitten ook een aantal acties met grijze gas en stroom. Met behulp van de groene stroom vergelijker ontdek je meteen welke contracten daadwerkelijk “groen” zijn.

Veel afgesloten contracten in de provincie Groningen

 • Eneco – EcoStroom + AardGas vast 3 jaar
 • Qurrent – Windstroom en Gas Variabel
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas 1 jaar vast Actie
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 3 jaar Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 1 jaar
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Actie 1 jaar Vast
 • Delta – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast

Energieprijzen Grijpskerk vergelijken Vergelijk de goedkoopste groene energieleveranciers en deals voor elektra en gas.