Loading...

Groene stroom Vinkega Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt opgewekt door middel van milieubewuste, onuitputbare bronnen als bodemwarmte, aardwarmte, waterkracht, zon, wind. Zie ook alle voorbeelden van alternatieve energiebronnen in juli 2021. Vele malen duurzamer als je het afzet tegen grijze energie dat tot stand komt op basis van fossiele brandstoffen als bijv. aardolie, steenkool of aardgas. Zie ook de voordelen van duurzame energie. À la minute overstappen? Het aantal aanbieders van 100% groene energie uit Nederland is enorm toegenomen. Met behulp van de duurzame energie check kunnen jullie rap alle groene energieleveranciers in Vinkega vergelijken. Streef jij naar gasvrij wonen? Bekijk direct het stappenplan voor energieneutraal wonen in Vinkega en check de populaire ‘groene’ energiecontracten.


De belangrijkste voordelen van duurzame energie

Meer en meer woningeigenaren en bedrijven ontdekken de voordelen van de groene energieleverancier, of zorgen voor hun eigen stroom door zonnepanelen. De ISDE subsidie maakt dit aantrekkelijk. Denk jij na over het overstappen naar schone energie? Groene stroom en groen gas kennen vele pluspunten in vergelijking met grijze energie van Vattenfall, Essent of Eneco.

 • Bij het opwekken van duurzame elektra aanzienlijk minder CO2 vrij.
 • Wanneer je kiest voor hernieuwbare energie motiveer je de ontwikkeling van groene stroom.
 • Groene elektriciteit is normaal niet duurder dan grijze stroom.
 • Reststroom terugleveren behoort tot de mogelijkheden. We noemen dat salderen, en hiervoor ontvang je een vergoeding.
 • Onze duurzame energiebronnen zijn onuitputtelijk. We kunnen ze niet opmaken.

Groene energie vergelijken in Vinkega

De scherpste tarieven van duurzame energiebedrijven in Vinkega vergelijken (juli 2021)? Open dan onze duurzame energievergelijker! Geef aan waar je woont (postcode), geef een schatting van je verbruik en geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom en groen gas. Dan detecteer je de meest populaire groene stroom aanbieders. Is groene stroom kostbaarder dan grijze elektriciteit? Gelukkig is dat niet waar! Met behulp van subsidies voor groene stroom en aantrekkelijke welkomstaanbiedingen is de overstap naar duurzaam opgewekte stroom zeer interessant. Eenvoudig groene stroom in Vinkega vergelijken? Onze adviseur geeft je hiervoor 8 handvatten:

 1. Start met je postcode en huisnummer (de actuele tarieven schommelen per postcode in Friesland).
 2. Geef het ingeschatte energieverbruik in (gas en stroom).
 3. Heb je zonnepanelen? Verreken dit dan direct.
 4. Gebruik het onderwerp “groene stroom”.
 5. Maak een keuze voor het soort groene energie. Mogelijkheden zijn hier o.a. windmolens uit NL of zonnepanelen.
 6. Denk na of jij schone energie uit Nederland wilt (dit geeft je de zekerheid dat de elektriciteit ook echt duurzaam is.)
 7. Klik op het aanbod dat bij jou past. Bijvoorbeeld het meest aantrekkelijk geprijsde contract of de groenste energieleverancier.
 8. De overstap wordt vrijwel helemaal geregeld. Lees nu over: energie-aanbieder Eneco.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen kunnen interessant zijn?

Duurzame energiebronnen als onder andere wind, zon, bio, water, bodem veroorzaken geen luchtvervuiling en de CO-2 uitstoot is nauwelijks aanwezig. Vergeet niet, deze vorm van alternatieve energie raakt nooit op. Totaal niet te vergelijken met petroleum, aardolie, steenkool, kolen (grijze elektra). Het verbranden van deze fossiele brandstoffen heeft een sterke invloed op klimaatverandering. Kiezen jullie ook voor een prettig leefklimaat? Ontdek dan de verschillende soorten goedkope duurzame elektriciteit in juli 2021. Vind alles uit over groene energie Kropswolde vergelijken.

Windenergie

Windturbines leveren ons stroom zonder dat er sprake is van luchtvervuiling. Het CO-2 effect is tot 100 keer lager. Switchen naar windenergie? Stap over naar een stroomaanbieder die Hollandse windstroom aanbiedt. Een alternatief is een wind-energieproject (collectief) als De Blauwe Reiger (Burgerbrug).

Zonne-energie Vinkega

Zonne-energie is het type energie die onuitputtelijk is. Stap ook over naar energie van de zon, en investeer in zonneboilers of panelen. Je kunt ook zonnepanelen delen. Of kies in onze groene stroom checker de filter “energie via zonnepanelen”.

Biomassa

Energieopwekking uit biomassa levert ruim 55% van de duurzame energie in Nederland. Biomassa energie wordt geproduceerd door vergissing en vergassing van organische materialen als rioolslib. Het restproduct hiervan is warmte. De afkomst van biomassa is vaak onduidelijk. Mogelijk is dit niet de beste optie.

Bodemwarmte

Vooral in de zomer verwarmt de zon de bodem, zo ontstaat bodemwarmte. Deze warmte halen we uit de bodem, en dit nuttigen we voor het verwarmen van woningen. Hierbij hoort een unieke warmtepomp. Een andere optie is stadswarmte: dit is een regionaal aardwarmte concept en restwarmte van bedrijven (warmtenet) in de gemeente Weststellingwerf.

groene-stroom-vinkega

Een energieneutrale woning in Vinkega rond juli 2021

D.m.v. deze website lees je bruikbare toelichting op groene stroom Vinkega. Alleen, waarom nog betalen voor stroom, als je ook zelf kan produceren. Een huis met een bescheiden of geen energiekosten betitelen we als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Vinkega wint aan interesse. Dit soort huizen bewerkstellig je via het volgende model:

 • Jullie woning zo goed mogelijk isoleren.
 • Het verbruik van energie verlagen.
 • De benodigde energiezelfstandig producten.

Het gebruik van elektra reduceren doe je door te kiezen voor producten met A++ label en wekelijks een analyse te maken van jouw apparaten. Bijvoorbeeld “de was ophangen i.p.v. de droger gebruiken” en de gordijnen dicht doen. Zelfstandig energie-opwekken is gemakkelijk te doen met zonnepanelen, een zonneboiler of uiteraard een warmtepomp (ketel). In het najaar en winter heb je wel stroom nodig van jouw energie-aanbieder. Daartegenover, in de warmte maanden kan je stroom terugleveren (salderen). Uiteindelijk kom je tot “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Per 2021 is de gebruikelijke gasgestookte ketel (zoals Nefit, Vaillant, Atag, Intergas of Remeha) verbannen. De “gewone” gasgestookte ketel mag je dan uitsluitend omruilen voor een groene verwarmingsbron. Een warmtepomp of een hybride systeem is de opvolger van de CV. Is het een optie: de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Verdiep je dan in het lijstje hieronder met de type systemen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp benut de afgevoerde warme ventilatielucht net voor het naar buiten wordt gestuurd. De energie die dat genereert wordt gebruik door de CV-ketel. Jouw gas-ketel benut de warmte voor het opwarmen van je huis en warm water (keuken / badkamer). We spreken dus over een hybride product.
 2. Lucht-water warmtepomp: Een buitenunit (een speciale buitenventilator) nuttigt warmte uit de omgevingslucht. Deze warmte wordt overgedragen aan de warmtepomp binnen in huis. De warmtepomp converteert de buitenlucht van 5 graden naar heet water tot zo’n 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze warmtepomp onttrekt energie uit de bodem via de unieke bodemwarmtewisselaar. Het systeem vormt dit om naar naar praktische warmte voor de opwarming van jouw appartement en water om te gebruiken. Het product heeft een dubbele functie: een warm huis in de winter, en het koelt de woning in de warme maanden.

Hybride warmtepomp
De installatie van een warmtepomp in Vinkega is prijzig. Goed om te weten, er is een goedkoper alternatief: een hybride warmtepomp installatie. Dit systeem sluit je aan op jouw huidige cv-ketel. Het is betaalbaar en simpel te plaatsen. Trouwens, ook reduceer je de uitstoot van CO2 en bespaart men op stroomkosten. De totaalprijs varieert tussen de €2500 – €6800. Mede door de toe te passen ISDE subsidie is de aankoop extra aantrekkelijk (terugverdientijd). Wellicht ook beschikbaar: groene stroom in Eext afsluiten.

Hoeveel aanbieders hebben groene stroom?

Vandaag de dag kan dit niet bij alle leveranciers. Met name maatschappijen als Powerpeers, Qurrent, Engie, Eneco, Pure Energie, Greenchoice maken dit mogelijk. Door je postcode in te vullen achterhaal jij onmiddellijk welke groene stroom aanbieders in Vinkega actief zijn.

Is overstappen ingewikkeld?

Overstappen is erg gemakkelijk. Wat je moet doen is: je lopende abonnement opzeggen en uiteraard een groene leverancier kiezen. Naar groene stroom overstappen vergt geen aanpassingen in de meterkast. Je aanstaande aanbieder regelt het papierwerk.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn erg goed. Vandaag de dag zijn de prijzen van groene energie Vinkega fors lager in vergelijking met enkele jaren geleden. Er zijn behoorlijk wat gezinnen die hierom overstappen naar stroom die duurzaam wordt geproduceerd. Op basis van de groene energie checker check je ‘t verschil met grijze stroom.

Wat voor groene contracten bestaan er?

Om je een gevoel te geven van enkele energiepakketten vind je hierna toonaangevende contracten. Voetnoot: dit zijn niet alleen groene pakketten, ook contracten op basis van grijze gas en stroom. Dankzij onze groene energie check achterhaal je snel welke contracten daadwerkelijk milieuvriendelijk zijn.

Veel afgesloten contracten in de provincie Friesland

 • Eneco – HollandseWind + AardGas vast 1 jaar
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker Actie
 • Greenchoice – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • ENGIE – Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas variabel onbepaalde tijd
 • EnergieFlex – Groene Stroom en Gas 1 jaar vast
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • HVC KringloopEnergie – Windstroom en CO2 Neutraal Gas 1 Jaar Vast Actie

Energieprijzen Vinkega vergelijken Vergelijk de gunstigste groene energie-aanbieders en kortingen voor elektriciteit en gas.