Loading...

Groene stroom Otterlo Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt opgewekt met schone, duurzame bronnen zoals bodemwarmte, aardwarmte, wind, zon, waterkracht. Zie ook alle veel gebruikte alternatieve energiebronnen in september 2022. Het is aanmerkelijk milieuvriendelijker vergeleken met grijze stroom dat tot stand komt d.m.v. fossiele brandstoffen als bijv. aardolie, steenkool of aardgas. Check ook meteen voordelen van duurzame energie. Simpel overstappen? Het aanbod met groene Nederlandse energie begint steeds serieuzer te worden. Aan de hand van de groene stroom vergelijker kan je simpelweg alle groene energieleveranciers in Otterlo vergelijken. Is jouw doel ook 0 op de meter? Raadpleeg hiervoor onze informatie over energieneutraal wonen in Otterlo en snuffel tussen de actuele milieuvriendelijke energiecontracten.


De voordelen van duurzame energie

Steeds meer mensen en ondernemers switchen naar een groene energieleverancier, of zijn zelfvoorzienend middels zonnepanelen. De terugverdientijd wordt steeds korter. Interesse in het overstappen naar schone energie? Groene stroom en groen gas zijn aantrekkelijk wanneer met dit legt naast grijze energie van Vattenfall, Essent of Eneco.

 • Tijdens het productieproces van duurzame elektra komen minder schadelijke stoffen vrij.
 • Als je switcht naar hernieuwbare energie bevorder je de aanmaak van duurzame energie.
 • Groene elektriciteit is normaliter net zo aantrekkelijk geprijst i.v.m. grijze elektriciteit.
 • Zelf opgewekte energie terugleveren kan interessant zijn. We hebben het dan over salderen, je krijgt hier een compensatie voor.
 • De genoemde duurzame energiebronnen zijn niet onuitputbaar. We grijpen nooit mis.

Groene energie vergelijken in Otterlo

De geldende tarieven van duurzame energiebedrijven in Otterlo vergelijken (september 2022)? Ga aan de slag met de duurzame energievergelijker! Voer jouw gegevens in, bepaal de hoeveelheid stroom dat je nodig hebt en selecteer het type groene stroom en groen gas. Verder detecteer je de best matchende groene leveranciers. Is groene stroom kostbaarder i.v.m. grijze stroom? Dit valt reuze mee! Dankzij subsidies voor duurzame energie en forse welkomstaanbiedingen is overstappen naar groene stroom beslist aan te raden. Binnen een paar minuten groene stroom in Otterlo vergelijken? Ons advies vind je hieronder:

 1. Als eerste vul je jouw postcode + huisnummer in (prijzen van elektra verschillen per postcode in Gelderland).
 2. Geef het ingeschatte energieverbruik in (gas en elektriciteit).
 3. Wekken jullie eigen elektra op (zon)? Verreken dit dan direct.
 4. Ga naar het filter “groene stroom”.
 5. Geef aan wat voor type groene energie je wenst. Bijv. specifiek stroom van Nederlandse windparken of zonnepanelen.
 6. Kies of jij schone energie uit Nederland wilt (dit geeft je de zekerheid dat elektriciteit echt duurzaam is.)
 7. Klik op het voorstel dat bij jou past. Opties zijn het voordeligste energiecontract of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen regelt jouw nieuwe leverancier. Lees verder over: Innova Energie overstappen.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen kan ik kiezen?

Duurzame energiebronnen zoals zonne-energie, bodemwarmte, biomassa, windenergie, waterkracht zullen weinig luchtvervuiling veroorzaken en de invloed op broeikaseffect wordt flink gereduceerd. Vergeet niet, de genoemde alternatieve energie is onuitputbaar. Dit in tegenstelling tot kolen, aardgas, steenkool, petroleum (grijze elektra). Het gebruik van alle fossiele brandstoffen heeft een negatief effect op onze klimaat. Streef jij naar een schonere lucht? Lees dan over de populaire bronnen voor goedkope duurzame elektriciteit in september 2022. Mensen zochten ook naar: groene energie Eext vergelijken.

Windenergie

Windturbines genereren stroom zonder daarbij luchtvervuiling te veroorzaken. Het effect van CO-2 is minimaal. Stap jij over op windenergie? Ga voor een energieaanbieder die Hollandse windstroom aanbiedt. Of participeer in een winddeel van een windmolen als De Trouwe Wachter (Burgerbrug).

Zonne-energie Otterlo

Zonne-energie is een vorm van hernieuwbare energie die nooit opraakt. Kies ook voor zonnecellen, en ga voor boilers en zonnepanelen. Kies voor de Collectieve Inkoop Zonnepanelen. Of markeer in onze groene energie checker de mogelijkheid “zonnestroom”.

Biomassa

Energie uit biomassa beslaat meer dan de helft van de actuele leverbare duurzame energie. Biomassa energie kent z’n oorsprong in vergissing en vergassing van organisch afval zoals tuinbouwafval. Dit genereert warme lucht. De herkomst van biomassa is vaak onduidelijk. Er kunnen schadelijke stoffen vrijkomen.

Bodemwarmte

Vooral in de zomer verwarmt de zon de bodem, zo ontstaat bodemwarmte. We halen de warmte uit de grond, en dit wenden we aan voor ons verwarmingssysteem. Hiervoor kun je een warmtepomp gebruiken. Daarnaast kennen we stadswarmte: een “combi” van enerzijds aardwarmte en restwarmte afkomstig uit de industrie (warmtenet) in de gemeente Ede.

groene-stroom-otterlo

Een energieneutrale woning in Otterlo rond september 2022

Aan de hand van deze website lees je uitgebreide uitleg over groene stroom Otterlo. Echter, waarom nog stroom afnemen, als je ook zelf kan genereren. Een appartement met nauwelijks tot geen energiekosten typeren we als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Otterlo is onderwerp van gesprek. Zo’n woning bereiken jullie via het volgende model:

 • Je appartement redelijk tot goed isoleren.
 • Het afnemen van energie onder controle krijgen.
 • De vereiste energie opwekking middels panelen.

Het verbruik van elektra beperken is te realiseren door energiezuinige apparaten te gebruiken, en bewuster om te gaan met jullie gebruik. Bijvoorbeeld “alleen wassen met volle wasmachine” en dekens op de bank leggen. Het genereren van stroom kan met zonnepanelen, een boiler of een warmtepomp. In de winter zul je vermoedelijk wel elektra inkopen bij jouw maatschappij. Niettemin, als je te veel opwekt lever jij terug aan het net (salderen). Over een jaar gemeten bereik je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Per 2021 is de klassieke gasgestookte ketel (zoals Intergas, Atag, Vaillant, AWB of Remeha) uitgefaseerd. De “gewone” verwarmingsketel mag je dan alleen nog maar inruilen voor een alternatief dat minder of geen gas verbruikt. Een warmtepomp of een hybride installatie worden als opvolgers gezien. Overweeg jij de optie: jouw CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Check hiervoor de verschillende installaties:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp benut de warmte uit de afvoer-ventilatielucht nog voordat het naar buiten wordt vervoerd. Deze warmte komt bij de CV terecht. Jouw gas-ketel benut de warmte voor vloerverwarming en warm water (keuken / badkamer). Een typisch voorbeeld van een hybride installatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit die buiten staat (met een soort ventilator) onttrekt de warmte uit de omgevingslucht. De warmte uit de lucht wordt geleidt naar een warmtepomp die je in de woning plaatst. Dit systeem zet de koude lucht om in naar opgewarmd water van 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit systeem onttrekt energie uit de bodem met speciale bodemwarmtewisselaars. Het vernuftige systeem transformeert dit naar bruikbare warmte voor de verwarming van jouw appartement en gebruikswater. De warmtepomp heeft een dubbele functie: verwarming in de koude maanden, en afkoelen tijdens zomerse dagen.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp installeren in Otterlo is kostbaar. Goed om te weten, er is een middenweg: een hybride warmtepomp systeem. Een combinatie van een warmtepomp met de gasgestookte ketel. De investering is relatief klein, en gemakkelijk te plaatsen. Trouwens, ook verminder jij de bijdrage aan het broeikaseffect en kan je bezuinigen op stroomkosten. De inkoopprijs schommelt tussen €4100 – €6300. Met behulp van de interessante ISDE subsidie is de aankoop extra aantrekkelijk (terugverdientijd). Nu ook online: groene stroom in Zuilichem afsluiten.

Welke leveranciers bieden groene stroom?

Hedendaags is dat geen optie bij alle bedrijven. In het bijzonder bedrijven zoals Eneco, Qurrent, Van de Bron, Pure Energie, Engie, Powerpeers faciliteren dit. Door te adres te gebruiken tref je vlug welke groene stroom aanbieders in Otterlo operationeel zijn.

Hoe kan ik overstappen?

Overstappen is een eitje. Het stappenplan is: jullie actuele abonnement annulerenen daarna een nieuwe, groene aanbieders selecteren. Naar groene stroom overstappen vereist geen aanpassingen aan de woning. De nieuwe energieaanbieder regelt alles.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn best uitnodigend. Op het moment zijn prijzen van groene energie Otterlo een stuk lager wanneer je dit vergelijkt met de beginperiode. Er zijn veel consumenten die mede hierdoor oversluiten naar deze vorm van schone energie. Op basis van onze groene stroom vergeljker zie je zelf wat het verschil is.

Uit welke groene pakketten kan ik kiezen?

Om je een voorbeeld te geven van verschillende abonnementen vergelijk je hierna veel gekozen energiecontracten. Let op: hiertussen zitten ook een aantal aanbiedingen voor grijze gas en stroom. Dankzij de duurzame energie check vergelijk je moeiteloos welke contracten daadwerkelijk duurzaam zijn.

Veel afgesloten contracten in de provincie Gelderland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas 1 jaar Vast Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en gas Vast 1 jaar
 • ENGIE – Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Powerpeers – SamenStroom en CO2-gecompenseerd Gas Vast 1 jaar Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 1 jaar
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 3 jaar
 • UnitedConsumers – Windstroom en Gas Variabel 3 jaar

Energieprijzen Otterlo vergelijken Vergelijk de voordeligste groene energie-aanbieders en kortingsacties voor stroom en gas.