Loading...

Groene stroom Zuilichem Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt gegenereerd via niet vervuilende, onuitputbare bronnen als wind, waterkracht, aardwarmte, biomassa, bodemwarmte. Lees ook het kopje over veel gebruikte alternatieve energiebronnen in juli 2024. Het is een stuk beter voor het milieu dan grijze stroom dat wordt geproduceerd aan de hand van fossiele brandstoffen als bijv. aardolie, steenkool of aardgas. Hier lees je meer over voordelen van duurzame energie. Snel overstappen? Het assortiment groene Nederlandse energie groeit snel. Geholpen door de duurzame energie checker kunnen jullie rap alle groene energieleveranciers in Zuilichem vergelijken. Is jouw doel ook 0 op de meter? Bekijk hiervoor de details aangaande energieneutraal wonen in Zuilichem of bekijk de recente milieuvriendelijke energiecontracten.


Wat zijn de voordelen van duurzame energie

Opvallend veel huizeneigenaren en zakelijke gebruikers kiezen voor een groene energieleverancier, of zijn zelfvoorzienend met behulp van zonnepanelen. De overheid stimuleert dit. Interesse in een pakket met schone energie? Groene stroom en groen gas kennen vele pluspunten als je het vergelijkt met grijze stroom van Essent, Vattenfall of Eneco.

 • Bij de productie van duurzame elektra vindt amper CO-2 uitstoot plaats.
 • Als je de keuze maakt voor hernieuwbare energie vergroot je de ontwikkeling van schone stroom.
 • Groene elektriciteit is doorgaans verkrijgbaar voor dezelfde prijs als grijze elektriciteit.
 • Je eigen stroom weer terugleveren is zeker mogelijk. We noemen dat salderen, je krijgt hier een compensatie voor.
 • Duurzame energiebronnen zijn onuitputbaar. Ze blijven altijd voorhanden.

Groene energie vergelijken in Zuilichem

De laatste tarieven van duurzame energiebedrijven in Zuilichem vergelijken (juli 2024)? Start met onze groene energievergelijker! Voer jouw gegevens in, schat hoeveel kWh + m3 jij gebruikt en kies de groene stroom en het groene gas dat bij jou past. Hierna vergelijk je de meest relevante groene stroom aanbieders. Is groene stroom kostbaarder dan grijze stroom? Dit valt reuze mee! Middels subsidies en aantrekkelijke welkomstpremies is het overstappen naar duurzame energie een goed idee. Direct groene stroom in Zuilichem vergelijken? Ons advies vind je hieronder:

 1. Als eerste vul je jouw postcode + huisnummer in (prijzen van groene stroom verschillen per regio in Gelderland).
 2. Hoeveel energie verbruiken jullie (gas en elektriciteit).
 3. Wekken jullie eigen elektra op (zon)? Trek dit daarvan af.
 4. Check het filter “groene stroom”.
 5. Maak een keuze voor het soort groene energie. Je kunt denken aan Nederlandse windparken of zonne-energie.
 6. Denk na of jij schone energie wenst van eigen bodem (jij mag er van vanuit gaan dat het om echt duurzame elektriciteit gaat.)
 7. Selecteer het abonnement wat je interessant vindt. Bijvoorbeeld een goedkoop pakket of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen van energie gaat gemakkelijk via internet. Check ook: stroom van UnitedConsumers.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen zijn er allemaal?

Duurzame energiebronnen zoals o.a. aarde, wind, bodem, bio, zon veroorzaken geen luchtvervuiling en het effect van CO-2 is nauwelijks aanwezig. Het leukste is, de genoemde alternatieve energie is niet uitputbaar. Dat is een ander verhaal dan kolen, petroleum, aardgas, steenkool (grijze stroom). Het toepassen van onze fossiele brandstoffen zorgt voor schade aan milieu / klimaat. Wil jij ook een groene leefomgeving? Check snel alle mogelijkheden rondom goedkope duurzame elektriciteit in juli 2024. Misschien vind je dit ook relevant: groene energie Nieuw-Vossemeer vergelijken.

Windenergie

Windturbines produceren stroom zonder dat er sprake is van luchtvervuiling. Het CO-2 effect is tot 100 keer lager. Overstappen naar windenergie? Ga voor een energiemaatschappij met groene windstroom. Of kies voor een winddeel van bijvoorbeeld De Blauwe Reiger (Burgerbrug).

Zonne-energie Zuilichem

Zonne-energie is een bron die altijd aanwezig is. Profiteer zelf van zonnecellen, en neem boilers en zonnepanelen. Participeer in een zonnepanelenpark. Of kies in de vergelijkingstool de duurzame “zonne-energie”.

Biomassa

Energieopwekking uit biomassa levert ruim 55% van alle beschikbare duurzame energie. Energie vanuit biomassa ontstaat door vergissing en vergassing van organische dingen als rioolslib. Dit genereert warme lucht. Waar biomassa precies vandaan komt is doorgaans twijfelachtig. Dit kan mogelijk schadelijk zijn.

Bodemwarmte

Zonlicht verwarmt bodem(water), dit heet bodemwarmte. Deze energie halen we uit de bodem, en dit zetten we in voor verwarming + warm tapwater. Daarbij gebruik je een speciale warmtepomp. Een andere optie is stadswarmte: een “combi” van enerzijds aardwarmte en restwarmte van fabrieken (wartenet) in de gemeente Zaltbommel.

groene-stroom-zuilichem

Een energieneutrale woning in Zuilichem rond juli 2024

Via onze website lees je alle informatie over groene stroom Zuilichem. Alleen, waarom eigenlijk een stroomcontract afsluiten, als je ook zelf kan realiseren. Een woonhuis met een nihile of geen energielasten duiden we aan als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Zuilichem is een wens van vele. Deze woningen kan jij bereiken op basis van 3 factoren:

 • Jouw appartement uitrusten met een goede isolatie.
 • Gas en stroom gebruik onder controle krijgen.
 • De energie die je consumeert zelfstandig producten.

De elektra consumptie verlagen is mogelijk door energiezuinige apparaten te gebruiken, en bewuster om te gaan met jouw apparaten. Denk aan “het huis verwarmen met kookwarmte” en draai geen warm programma als dit niet nodig is. Energie opwekken is gemakkelijk te doen met zonnepanelen, een (zonne) boiler plus een warmtepomp. In de winter zul je vermoedelijk wel elektra inkopen bij jullie energie-aanbieder. Intussen, als jullie meer opwekken dan je gebruikt kunnen jullie energie terugleveren (salderen). Wanneer je dit verrekent kom je tot “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een paar jaar is de welbekende hr-ketel (Remeha, Intergas, Nefit, AWB of Vaillant) verboden. De welbekende hr-ketel mag je dan slechts omruilen voor een alternatief dat minder of geen gas verbruikt. Een warmtepomp of een hybride warmtepomp is de opvolger van de CV. Is het een optie: een CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees dan zeker de volgende installaties:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp neemt warmte uit de ventilatielucht precies voor het naar buiten wordt vervoerd. De gewonnen warmte komt bij de CV terecht. De HR-ketel past deze warmte toe voor vloerverwarming en warm water dat je kunt gebruiken. Het is dus een hybride warmtepomp.
 2. Lucht-water warmtepomp: De buitenunit (een airco-achtig apparaat) haalt energie uit de lucht buiten. De warmte uit de lucht gaat naar de warmtepomp die je in de woning plaatst. De warmtepomp transformeert de buitenlucht naar warm water rond de 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze variant profiteert van energie uit de bodem waarbij de bodemwarmtewisselaar wordt gebruikt. De installatie verandert dit naar bruikbare warmte voor het aansturen van de verwarming van je huis en gebruikswater. De installatie werkt 2 kanten op: Het zorgt in de winter voor een warm huis, en het koelt de woning in de warme maanden.

Hybride warmtepomp
De installatie van een warmtepomp in Zuilichem kan duur uitvallen. Echter, hier is iets op gevonden: een hybride warmtepomp. Dit systeem sluit je aan op jouw huidige cv-ketel. Niet al te duur, en zonder problemen te installeren. Overigens beperk je schadelijke CO2 effecten en bespaar jij op energielasten. De aanschafprijs ligt in de range tussen de €3400 – €7800. Mede door de actuele ISDE subsidie heb je zo’n warmtepomp snel terugverdiend. Je treft hier ook uitgebreide info over groene stroom in Helden afsluiten.

Welke leveranciers leveren groene stroom?

Momenteel vind je de groene contracten niet bij alle bedrijven. Vooral leveranciers zoals Qurrent, Pure Energie, Eneco, Engie, Van de Bron, Powerpeers maken dit mogelijk. Op basis van je postcode spot je vlug welke groene stroom aanbieders in Zuilichem beschikbaar zijn.

Hoe kan ik overstappen?

Overstappen is makkelijker dan je denkt. De beste manier: je lopende abonnement ontbinden en vervolgens een groene leverancier kiezen. Naar groene stroom overstappen benodigt geen verdere woningaanpassingen. Je toekomstige leverancier regelt alles.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn opvallend schappelijk. Tegenwoordig zijn de prijzen van groene energie Zuilichem fors lager dan jaren geleden. Er zijn behoorlijk wat gezinnen die hierom overstappen naar duurzaam geproduceerde energie. Met behulp van onze groene energie vergelijker reken je ’t zelf uit.

Wat voor groene contracten bestaan er?

Om je een idee te geven van diverse abonnementen vergelijk je bijgaand vaak bestelde energiecontracten. Kanttekening: je vind daarbij ook diverse aanbiedingen voor grijze gas en stroom. Middels de duurzame energie checker achterhaal je ogenblikkelijk welke van deze contracten duurzaam zijn.

Populaire contracten in de provincie Gelderland

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas Actie 1 jaar Vast
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 2 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Variabel
 • ENGIE – Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 1 jaar Actie
 • EnergieFlex – 100% Sociaal Groen Gas en Groene Stroom 1 jaar vast
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 1 jaar
 • Delta – Groene Stroom en Gas Variabel 1 jaar

Energieprijzen Zuilichem vergelijken Vergelijk de gunstigste groene energiemaatschappijen en kortingsacties voor gas en elektriciteit.