Loading...

Groene stroom Nieuw-Vossemeer Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wekken we op met behulp van milieubewuste, onuitputtelijke bronnen zoals aardwarmte, bodemwarmte, waterkracht, zon, wind. Zie ook alle voorbeelden van alternatieve energiebronnen in december 2023. Het is significant beter voor het milieu in vergelijking met grijze stroom dat tot stand komt d.m.v. fossiele brandstoffen zoals aardolie, aardgas of steenkool. Hier lees je meer over voordelen van duurzame energie. Direct overstappen? Het assortiment Hollandse groene energie begint steeds serieuzer te worden. Middels de groene stroom vergelijker kun je probleemloos alle groene energieleveranciers in Nieuw-Vossemeer vergelijken. Streven jullie ook naar gasvrij wonen? Check daarvoor de details aangaande energieneutraal wonen in Nieuw-Vossemeer of bekijk de recente ‘groene’ energiecontracten.


De voordelen van duurzame energie

Verrassend veel woningeigenaren en ZZP’ers sluiten zich bewust aan bij een groene energieleverancier, of regelen hun eigen stroom dankzij zonnepanelen. De ISDE subsidie maakt dit aantrekkelijk. Interesse in het overstappen naar schone energie? Groene stroom en groen gas zijn aantrekkelijk ten opzichte van grijze elektriciteit van Essent, Eneco of Vattenfall.

 • Bij het maken van duurzame elektra wordt de lucht niet vervuild.
 • Zodra jij overstapt naar hernieuwbare energie motiveer je de aanmaak van duurzame energie.
 • Groene elektriciteit is normaliter niet duurder dan grijze elektra.
 • Zelf energie opwekken en terugleveren kan interessant zijn. We noemen dat salderen, en hiervoor ontvang je een vergoeding.
 • Duurzame energiebronnen schoon en onuitputtelijk. We komen nooit te kort.

Groene energie vergelijken in Nieuw-Vossemeer

De huidige tarieven van duurzame energiebedrijven in Nieuw-Vossemeer vergelijken (december 2023)? Open dan onze duurzame energievergelijker! Vul jouw woonplaats in, voer het geschatte verbruik in en maak een keuze uit de opties m.b.t. groene stroom en groen gas. Verder detecteer je alle beschikbare groene aanbieders. Is groene stroom / energie prijziger i.v.m. stroom van fossiele brandstoffen? Dat hoeft niet zo te zijn! Met behulp van subsidieregelingen en hoge cash-back acties is overstappen naar groene stroom aantrekkelijker dan ooit. Zonder moeite groene stroom in Nieuw-Vossemeer vergelijken? Volg de onderstaande stappen:

 1. Voer je woonplaats in (prijzen van groene stroom zijn weer anders per regio in Noord-Brabant).
 2. Hoeveel energie verbruiken jullie (gas en stroom).
 3. Genereer je jouw eigen elektra? Trek dit daarvan af.
 4. Check de keuze “groene stroom”.
 5. Kies de herkomst van de groene energie. Dit kan zijn windturbines of zonnepanelen.
 6. Selecteer of je schone energie uit Nederland wilt (dit is vaak een garantie dat het om echt duurzame elektriciteit gaat.)
 7. Selecteer het pakket met de beste voorwaarden. Onder andere het voordeligste energiecontract of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen regelt jouw nieuwe leverancier. Lees verder over: Enduris vergelijken.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen bestaan er?

Duurzame energiebronnen zoals water, bio, aarde, zon, bodem vervuilen de lucht niet tot nauwelijks en de invloed op broeikaseffect wordt flink gereduceerd. Bovendien, alternatieve energie is ontzettend duurzaam. Dat is wel wat anders dan kolen, aardolie, steenkool, petroleum (vuile elektra). Het huidige verbranden van fossiele brandstoffen is een belangrijke aanjager van het broeikaseffect. Wil jij ook een beter milieu? Doorzoek dan de diverse vormen van goedkope duurzame elektriciteit in december 2023. Misschien vind je dit ook relevant: groene energie Culemborg vergelijken.

Windenergie

Windturbines leveren ons stroom op een hele verantwoorde manier. Het broeikaseffect kan zo enorm gereduceerd worden. Gebruik maken van windenergie? Stap over naar een stroomaanbieder die stroom inkoopt van windmolens. Of participeer in een collectieve windmolen zoals De Boerenzwaluw (Burum).

Zonne-energie Nieuw-Vossemeer

Onze zon is een duurzame bron die altijd aanwezig is. Stap ook over naar zonnestroom, en investeer in zonnepanelen en zonneboilers. Participeer in een zonnepanelenpark. Of kies in onze groene energie vergelijker de filter “zonnestroom uit NL”.

Biomassa

Energieopwekking uit biomassa levert ruim 55% van de huidige voorradige duurzame energie. Biomassa energie kent z’n oorsprong in vergissing en vergassing van organische materialen als tuinbouwafval. Hiermee genereert men warmte. De samenstelling van biomassa is ontransparant. Het kan slecht voor het milieu zijn.

Bodemwarmte

Vooral in de zomer verwarmt de zon de bodem, zo ontstaat bodemwarmte. We halen de warmte uit de grond, en dit wenden we aan voor het verwarmen van woningen. Hierbij hoort een unieke warmtepomp. Een andere optie is stadswarmte: een “combi” van enerzijds aardwarmte en warmtenet van industriële restwarmte in de gemeente Steenbergen.

groene-stroom-nieuw-vossemeer

Een energieneutrale woning in Nieuw-Vossemeer rond december 2023

D.m.v. deze pagina lees je handige informatie over groene stroom Nieuw-Vossemeer. De vraag is, waarom stroom afnemen, wanneer men ook zelf kan realiseren. Een woning met een verwaarloosbare of geen energiekosten kwalificeren we als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Nieuw-Vossemeer wint aan interesse. Dit soort huizen verwezenlijk jij door de volgende aanpassingen te doen:

 • Jullie appartement van de juiste isolatiewaarden voorzien.
 • De energiebehoefte verminderen.
 • De energie die je verbruikt zelf opwekken.

De consumptie van elektriciteit minimaliseren is mogelijk door energiezuinige apparaten te gebruiken, en bewuster om te gaan met je verbruik. Onder andere gebruik alleen A++ producten” en de helderheid (brightness) van je beeldscherm niet te hoog zetten. Zelfstandig energie-opwekken is gemakkelijk te doen met zonnepanelen, een (zonne) boiler of uiteraard een warmtepomp (ketel). In koude periodes zul je elektriciteit inkopen bij jullie energiemaatschappij. Daartegenover, als het warm is lever jij terug aan het net (salderen). Over een jaar gemeten realiseer je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Binnen enkele jaren wordt de klassieke mono cv-ketel (zoals o.a. Nefit, Vaillant, AWB, Atag of Remeha) verboden. De huidige CV-ketel op gas kun je dan enkel omruilen voor een groene verwarmingsbron. Een warmtepomp of een hybride warmtepomp is de opvolger van de CV. Overweeg jij de optie: jouw CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees dan zeker het lijstje hieronder met de soorten:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp gebruikt als bron de warmte uit de afvoer-ventilatielucht precies voor het naar buiten wordt gestuurd. De warmte die hieruit ontstaat gaat rechtstreeks naar jouw CV. De HR-ketel past deze warmte toe voor de centrale verwarming en voor warm tapwater. Eigenlijk een hybride installatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: Een buitenunit (een airco-achtig apparaat) neemt warmte uit de lucht buiten. De onttrokken warmte gaat naar de warmtepomp die je in de woning plaatst. De warmtepomp converteert de buitenlucht van 5 graden naar verwarmingswater van 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze warmtepomp onttrekt warmte uit de bodem met speciale bodemwarmtewisselaars. Het vernuftige systeem converteert dit naar praktische warmte voor de centrale verwarming van je appartement en het tapwater. Het systeem kan twee dingen doen: warmte in de herfst en winter, en koelen als je huis te warm is.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp installeren in Nieuw-Vossemeer is kostbaar. Goed nieuws, er is een goedkoper alternatief: een hybride warmtepomp installatie. Een combinatie van een warmtepomp met de op gas draaiende ketel. Het is betaalbaar en probleemloos toe te passen. Verder reduceer je de CO-2 uitstoot en besparen jullie op energielasten. De prijs ligt in de range tussen de €3500 en €7600. Mede door de aantrekkelijk ISDE subsidie heb je zo’n warmtepomp snel terugverdiend. Je treft hier ook uitgebreide info over groene stroom in Westbroek afsluiten.

Hoeveel aanbieders hebben groene stroom?

Hedendaags is dat geen optie bij alle bedrijven. Met name organisaties zoals Qurrent, Engie, Powerpeers, Greenchoice, Pure Energie, Van de Bron maken dit mogelijk. Via jullie adresgegevens zie je meteen welke groene stroom aanbieders in Nieuw-Vossemeer operationeel zijn.

Hoe werkt overstappen?

Overstappen is makkelijker dan je denkt. Wat jij moet doen: het actuele abonnement stopzetten en nadien een andere, groene maatschappij nemen. Op groene stroom overstappen benodigt geen aanpassingen in de meterkast. Je nieuwe maatschappij doet dit voor jou.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven vinden weinteressant. Op dit moment zijn de prijzen van groene energie Nieuw-Vossemeer flink lager als je het afzet tegen de introductieprijs. Er zijn behoorlijk wat klanten op basis daarvan switchen naar dit milieuvriendelijke alternatief. Door middel van onze groene energie vergelijker zie je zelf wat het verschil is.

Wat is het actuele aanbod met groene contracten?

Om je een impressie te geven van verschillende pakketten ontdek je hieronder enkele stroompakketten. Let op: dit zijn niet alleen groene pakketten, ook acties met grijze gas en stroom. D.m.v. de groene stroom vergelijker check je binnen no-time welke aanbieders “groen” zijn.

Veel afgesloten contracten in de provincie Noord-Brabant

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs Vast 1 jaar Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 2 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Stroom en Gas Groenmix Vast
 • ENGIE – Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 1 jaar Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 1 jaar Actie
 • Vattenfall – Groen uit Nederland en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • Delta – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast

Energieprijzen Nieuw-Vossemeer vergelijken Vergelijk de aantrekkelijkste groene energie-aanbieders en welkomstacties voor gas en elektriciteit.