Loading...

Groene stroom Culemborg Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wekken we op met niet vervuilende, toekomstbestendige bronnen als zon, waterkracht, bodemwarmte, biomassa, wind. Of lees direct meer over voorbeelden van alternatieve energiebronnen in december 2022. Dit is beduidend toekomstbestendiger vergeleken met grijze elektriciteit dat wordt geproduceerd d.m.v. fossiele brandstoffen zoals o.a. aardgas, aardolie of steenkool. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. À la minute overstappen? Het assortiment Hollandse groene energie wordt steeds beter. Door gebruik te maken van onze groene energie check kunnen jullie probleemloos alle groene energieleveranciers in Culemborg vergelijken. Wil jij ook 0 op de meter? Scroll meteen naar onze toelichting op energieneutraal wonen in Culemborg of doorzoek de populaire ‘groene’ energiecontracten.


De voordelen van duurzame energie

Steeds meer consumenten en ondernemers sluiten zich bewust aan bij een groene energieleverancier, of regelen hun eigen stroom geholpen door zonnepanelen. Deze panelen zijn snel terugverdiend. Overweeg jij het overstappen naar schone energie? Groene stroom en groen gas kennen vele pluspunten wanneer met dit legt naast grijze energie van Essent, Vattenfall of Eneco.

 • Bij het opwekken van duurzame elektra aanzienlijk minder CO2 vrij.
 • Zodra jij switcht naar hernieuwbare energie bevorder je de productie van groene stroom.
 • Groene elektriciteit is normaal gesproken amper duurder dan grijze energie.
 • Reststroom terugleveren is een optie. We noemen dat salderen, waar je een financiële tegemoetkoming voor krijgt.
 • De genoemde duurzame energiebronnen zijn niet onuitputbaar. We grijpen nooit mis.

Groene energie vergelijken in Culemborg

De laatste tarieven van duurzame energiebedrijven in Culemborg vergelijken (december 2022)? Gebruik onze duurzame energievergelijker! Vul jouw woonplaats in, geef een schatting van je verbruik en kies de groene stroom en het groene gas dat bij jou past. In de volgende stap ontdek je de best matchende groene leveranciers. Is groene stroom / energie kostbaarder i.v.m. normale stroom? Dit is niet het geval! Met behulp van subsidies voor groene stroom en forse welkomstpremies is switchen naar duurzame stroom helemaal niet zo gek. Nu groene stroom in Culemborg vergelijken? Gebruik hiervoor onze 8 tips:

 1. Vul jouw postcode in (prijzen van elektra zijn afhankelijk van regio in Gelderland).
 2. Vul het geschatte verbruik in (gas en elektra).
 3. Wekken jullie eigen elektra op (zon)? Trek dit daarvan af.
 4. Selecteer het kopje “groene stroom”.
 5. Kies nu de energiebron van jouw voorkeur. Bijvoorbeeld Nederlandse windparken of zonnepanelen.
 6. Denk na of jij schone energie wenst van eigen bodem (dit geeft je de zekerheid dat de stroom daadwerkelijk van duurzame aard is.)
 7. Maak een keuze voor het contract dat bij jou past. Bijvoorbeeld het goedkoopste pakket of de groenste energieleverancier.
 8. Maak gebruik van de handige overstapservice. Ga verder naar: vergelijk tarieven Endinet Groep.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen kunnen interessant zijn?

Duurzame energiebronnen als aardwarmte, windenergie, waterkracht, bodemwarmte, biomassa zullen weinig luchtvervuiling veroorzaken en de uitstoot van CO2 wordt flink gereduceerd. Goed om te noemen, alternatieve energie is onuitputbaar. Dat is een ander verhaal dan kolen, aardgas, steenkool, aardolie (grijze elektriciteit). De verwerking van alle fossiele brandstoffen heeft een sterke invloed op klimaatverandering. Kiezen jullie ook voor een schonere wereld? Ontdek dan de verschillende soorten goedkope duurzame elektriciteit in december 2022. Ook interessant: groene energie Ruurlo vergelijken.

Windenergie

Windturbines leveren ons stroom zonder dat er sprake is van luchtvervuiling. Het CO-2 effect blijft zeer beperkt. Stap jij over op windenergie? Selecteer een energieleverancier met groene stroom van de wind. Of schrijf je in voor een winddeel van bijvoorbeeld De Jonge Held (Delfzijl).

Zonne-energie Culemborg

De zon is een bron waar we in de toekomst van profiteren. Ontdek zelf de voordelen van zonnekracht, en kies voor zonneboilers of panelen. Je kunt ook zonnepanelen delen. Of selecteer in onze groene energie vergelijker de variant “stroom van zonnepanelen”.

Biomassa

Biomassa energie bezorgt ons meer dan de helft van de duurzame energie in Nederland. Stroom uit biomassa ontstaat door de verbranding / gassing van organische materialen als hout en gft-afval. Dit genereert warme lucht. De oorsprong van de biomassa is vaak onduidelijk. Mogelijk is dit niet de beste optie.

Bodemwarmte

Zonlicht verwarmt bodem(water), op die manier ontstaat bodemwarmte. Deze energie halen we uit de bodem, en dit passen we toe voor ons verwarmingssysteem. Een warmtepomp ondersteunt dit proces. Een andere optie is stadswarmte: een “combi” van enerzijds aardwarmte en warmtenet van industriële restwarmte in de gemeente Culemborg.

groene-stroom-culemborg

Een energieneutrale woning in Culemborg rond december 2022

Op deze webpagina lees je belangrijke info over groene stroom Culemborg. Maar, waarom betalen voor stroom, als je ook zelf kan realiseren. Een appartement met een nihile of geen energierekening typeren we als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Culemborg is onderwerp van gesprek. Een woning als dat verwezenlijk jij op basis van 3 factoren:

 • Jullie appartement zo goed mogelijk isoleren.
 • Gas en stroom gebruik verlagen.
 • De stroom die je verbruikt zelf opwekken.

Het verbruik van elektra minimaliseren is te realiseren door A++ apparaten aan te schaffen, en bewust bezig te zijn met stroom. Voorbeelden zijn “een goede thermoskan gebruiken” en kamerdeuren zoveel mogelijk gesloten houden. Zelfstandig energie-opwekken doe je met zonnecellen, een (zonne) boiler en steeds vaker met een warmtepompsysteem. Met zeer lage buitentemperaturen heb je wel stroom nodig van jullie maatschappij. Intussen, als jullie meer opwekken dan je gebruikt kan je stroom terugleveren (salderen). Uiteindelijk realiseer je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Nog heel even, en dan wordt de ouderwetse gasgestookte ketel (zoals Nefit, Intergas, AWB, Vaillant of Atag) uitgesloten. De “gewone” CV-ketel op gas mag je dan enkel vervangen voor een gasvrij alternatief. Een warmtepomp of een hybride systeem zijn populaire opties. Overweeg jij de optie: jullie CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Bekijk dan de diverse installaties:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp haalt energie uit ventilatielucht precies voor het naar buiten wordt afgezogen. De warmte die hieruit ontstaat wordt gebruik door de CV-ketel. De ketel gebruikt de warmte voor vloerverwarming en warm water dat je kunt gebruiken. Feitelijk is dit een hybride warmtepomp.
 2. Lucht-water warmtepomp: Een buitenunit (met een soort ventilator) onttrekt de energie uit de lucht. De warmte uit de lucht vindt zijn weg naar de warmtepomp in de woning. Het apparaat verandert de koude buitenlucht naar verwarmingswater van 40+ graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit type warmtepomp haalt warmte uit de bodem en gebruikt hierbij een bodemwarmtewisselaar. De warmtepomp verandert dit naar praktische warmte voor de verwarming van je woning en water om te gebruiken. De installatie heeft 2 functies: warmte in de herfst en winter, en het koelt jouw huis in de zomer.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp laten plaatsen in Culemborg is kostbaar. Goed om te weten, hier is iets op gevonden: een hybride warmtepomp. Deze warmtepomp wordt gecombineerd met de op gas draaiende ketel. Voordelig, en zonder problemen toe te passen. Daarnaast verlagen jullie de bijdrage aan het broeikaseffect en kan jij besparen op kosten van energie. De investering varieert tussen de €3100 t/m €6400. Met behulp van de aantrekkelijk ISDE subsidie spreken we over een korte terugverdientijd. Je treft hier ook uitgebreide info over groene stroom in Loozen afsluiten.

Welke leveranciers hebben groene stroom?

Tegenwoordig kan dit niet bij alle aanbieders. Specifieke leveranciers als Eneco, Qurrent, Van de Bron, Engie, Pure Energie, Greenchoice bieden deze service. Op basis van je postcode ontdek je binnen no-time welke groene stroom aanbieders in Culemborg voorhanden zijn.

Is overstappen ingewikkeld?

Overstappen is heel makkelijk. De beste manier: het huidige contract annulerenen daarna een groene leverancier kiezen. Op groene stroom overstappen benodigt geen verdere woningaanpassingen. Je volgende leverancier handelt alles af.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn opvallend goed. Tegenwoordig zijn de prijzen van groene energie Culemborg een stuk lager als je het afzet tegen de beginperiode. Er zijn behoorlijk wat klanten die oversluiten naar dit milieuvriendelijke alternatief. Geholpen door onze groene stroom vergeljker vind je het prijsverschil met grijze energie.

Welke groene abonnementen zijn er?

Om je een voorbeeld te geven van enkele energie-abonnementen vergelijk je onderstaand vaak bestelde energiecontracten. Let op: dit zijn niet alleen groene pakketten, ook contracten op basis van grijze gas en stroom. Op basis van de duurzame energie check bekijk je spoedig welke leveranciers duurzaam zijn.

Geldige contracten in de provincie Gelderland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs Actie 1 jaar Vast
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker Actie
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas Onbepaalde tijd
 • ENGIE – Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 3 jaar Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 5 jaar
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • HVC KringloopEnergie – Kringloopenergie Groene Stroom en Gas 3 Jaar Vast

Energieprijzen Culemborg vergelijken Vergelijk de goedkoopste groene energieleveranciers en welkomstacties voor gas en elektriciteit.