Loading...

Groene stroom Ruurlo Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt opgewekt door middel van milieubewuste, toekomstbestendige bronnen als aardwarmte, zon, wind, bodemwarmte, waterkracht. Of lees direct meer over erkende alternatieve energiebronnen in december 2023. Vele malen duurzamer dan grijze stroom dat wordt opgewekt d.m.v. fossiele brandstoffen als steenkool, aardgas of aardolie. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Zonder problemen overstappen? Het aantal leveranciers van 100% groene energie uit Nederland wordt steeds beter. Geholpen door de duurzame energie checker kun je zonder problemen alle groene energieleveranciers in Ruurlo vergelijken. Streven jullie ook naar gasvrij wonen? Raadpleeg hiervoor het stukje over energieneutraal wonen in Ruurlo of bekijk de actuele ‘groene’ energiecontracten.


De voordelen van duurzame energie

Verrassend veel Nederlanders en ZZP’ers sluiten zich bewust aan bij een groene energieleverancier, of wekken zelf stroom op via zonnepanelen. Deze panelen zijn snel terugverdiend. Overweeg jij een overstap naar schone energie? Groene stroom en groen gas hebben veel voordelen als je het vergelijkt met grijze elektriciteit van Vattenfall, Essent of Eneco.

 • Bij de productie van duurzame elektra aanzienlijk minder CO2 vrij.
 • Op het moment dat je switcht naar hernieuwbare energie stimuleer je de ontwikkeling van groene stroom en groen gas.
 • Groene elektriciteit is normaal nauwelijks duurder dan grijze “vuile” stroom.
 • Reststroom terugleveren aan het net behoort tot de mogelijkheden. In de volksmond heet dat ‘salderen’, je verkoopt als het ware je eigen stroom.
 • De duurzame energiebronnen zijn niet onuitputbaar. Er is altijd voorraad.

Groene energie vergelijken in Ruurlo

De geldende tarieven van duurzame energiebedrijven in Ruurlo vergelijken (december 2023)? Gebruik onze duurzame energievergelijker! Vul jouw gegevens in, geef een schatting van je verbruik en geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom en groen gas. Verder check je de relevante groene energiemaatschappijen. Is groene stroom hoger geprijsd dan grijze stroom? Dit is niet het geval! Aan de hand van subsidies vanuit de overheid en aantrekkelijke welkomstpremies is het overstappen naar duurzame energie aantrekkelijker dan ooit. Snel groene stroom in Ruurlo vergelijken? Gebruik hiervoor onze 8 tips:

 1. Als eerste vul je jouw postcode + huisnummer in (tarieven verschillen per woonplaats in Gelderland).
 2. Geef aan hoeveel je verbruikt (gas en stroom).
 3. Hebben jullie zonnecellen? Trek dit daarvan af.
 4. Klik op de mogelijkheid “groene stroom”.
 5. Geef aan wat voor type groene energie je wenst. Mogelijkheden zijn hier o.a. windmolens uit NL of zonnepanelen.
 6. Kies bewust of je de schone energie uit Nederland wil afnemen (je weet dan zeker dat de stroom daadwerkelijk van duurzame aard is.)
 7. Selecteer het abonnement dat bij jou past. Ga voor het voordeligste energiecontract of de groenste energieleverancier.
 8. De overstap wordt vrijwel helemaal geregeld. Lees nu over: prijzen vergelijken van Budget Energie.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen zijn geschikt?

Duurzame energiebronnen als bijvoorbeeld waterkracht, zonne-energie, aardwarmte, bodemwarmte, biomassa zijn niet zo luchtvervuilend en de invloed op broeikaseffect zijn heel minimaal. En wat je niet mag vergeten, alternatieve energie raakt nooit op. Dat is een ander verhaal dan kolen, aardolie, petroleum, aardgas (grijze energie). Het verbranden van de fossiele brandstoffen heeft een negatief effect op onze klimaat. Kies jij bewust voor een groene leefomgeving? Bekijk dan de mogelijke opties voor goedkope duurzame elektriciteit in december 2023. Ook interessant: groene energie Groenekan vergelijken.

Windenergie

Windturbines wekken stroom op zonder daarbij luchtvervuiling te veroorzaken. Het effect van CO-2 is 50 keer lager dan grijze stroom. Interesse in windenergie? Kies voor een stroomaanbieder die Hollandse windstroom aanbiedt. Of kies voor een winddeel van bijvoorbeeld De Boerenzwaluw in Friesland.

Zonne-energie Ruurlo

De zon is een schone energiebron waar we in de toekomst van profiteren. Profiteer zelf van energie van de zon, en ga voor zonneboilers en zonnecellen. Je kunt ook zonnepanelen delen. Of markeer in onze groene energie checker de filter “energie via zonnepanelen”.

Biomassa

Biomassa energie bezorgt ons meer dan de helft van alle duurzame energie. Biomassa energie ontstaat door het branden / vergissen van organische stoffen als groente-, fruit- en tuinafval. Dit produceert warmte. De herkomst van biomassa is ontransparant. Het kan slecht voor het milieu zijn.

Bodemwarmte

De zon warmt de bodem op, dit heet bodemwarmte. De warmte kunnen we uit de grond halen, en dit nuttigen we voor verwarming + warm tapwater. Hierbij hoort een unieke warmtepomp. Ook populair is stadswarmte: een samensmelting van aardwarmte en “restwarmte” dat komt van fabrieken (warmtenet) in de gemeente Berkelland.

groene-stroom-ruurlo

Een energieneutrale woning in Ruurlo rond december 2023

Op onze website detecteer je alle info over groene stroom Ruurlo. Interessant, waarom zou ik betaalde stroom gebruiken, als je ook zelf kan produceren. Een appartement met nauwelijks tot geen energiekosten bestempelen we als “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Ruurlo is onderwerp van gesprek. Deze woningen realiseren jullie aan de hand van drie aspecten:

 • Jouw woning redelijk tot goed isoleren.
 • De energieconsumptie verlagen.
 • De benodigde energieopwekking middels panelen.

De elektra consumptie laag houden doe je door A++ apparaten aan te schaffen, en bewuster om te gaan met jouw apparaten. Denk aan “een goede thermoskan gebruiken” en je eten in de koelkast laten ontdooien. Het zelf opwekken van stroom doe je met zonnecellen, een (zonne) boiler of uiteraard een warmtepomp installatie. In koude periodes neem je stroom af bij jouw leverancier. Aan de andere kant, als je te veel opwekt lever je stroom terug (salderen). Al met al kom je tot “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een paar jaar is de “oude” cv-ketel (van Remeha, Nefit, Vaillant, Atag of AWB) uitgesloten. De huidige hr-ketel mag je dan uitsluitend inruilen voor een groene verwarmingsbron. Een warmtepomp of een hybride warmtepomp zijn populaire opties. Ben jij ook bezig met de kwestie: een CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees dan zeker de volgende type systemen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp gebruikt als bron energie uit ventilatielucht precies voor het naar buiten wordt vervoerd. De warmte uit de lucht wordt gebruik door de CV-ketel. De gasketel gebruikt deze energie voor het aansturen van de verwarming en voor het efficiënt opwarmen van water. Installateurs spreken hier over een hybride warmtepomp.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit buiten (een speciale buitenventilator) nuttigt warmte uit de buitenlucht. De gewonnen warmte vindt zijn weg naar de warmtepomp in de woning. De warmtepomp transformeert de buitenlucht naar warm water van 40+ graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit type warmtepomp profiteert van warmte uit de bodem via de unieke bodemwarmtewisselaar. De installatie vormt dit om naar naar bruikbare warmte voor het verwarmen van jouw appartement en gebruikswater. Het systeem werkt op 2 manieren: een warm huis in de winter, en afkoelen tijdens zomerse dagen.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp laten plaatsen in Ruurlo kan veel geld kosten. Gelukkig, je kunt besparen: een hybride warmtepomp systeem. Een combinatie van een warmtepomp met jouw huidige cv-ketel. Voordelig, en eenvoudig toe te passen. Bovendien verminder jij de CO-2 uitstoot en bespaart men op energienota. De aanschafprijs ligt zo tussen de €3200 t/m €6400. Dankzij de interessante ISDE subsidie is de terugverdientijd erg kort. Start nu ook met groene stroom in Beetsterzwaag afsluiten.

Hoeveel aanbieders hebben groene stroom?

Momenteel kan dit niet bij alle aanbieders. Unieke organisaties zoals Greenchoice, Qurrent, Van de Bron, Eneco, Engie, Powerpeers faciliteren dit. Door te adres te gebruiken tref jij onmiddellijk welke groene stroom aanbieders in Ruurlo aanwezig zijn.

Hoe werkt overstappen?

Overstappen is zo gedaan. De beste manier: jullie actuele levering annulerenen natuurlijk een andere, groene maatschappij nemen. Naar groene stroom overstappen benodigt geen complexe acties. Jouw toekomstige leverancier pakt dit allemaal op.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn zeer goed. Hedendaags zijn de prijzen van groene energie Ruurlo een stuk lager als je het afzet tegen de beginperiode. Er zijn veel consumenten die om deze reden oversluiten naar dit milieuvriendelijke alternatief. Aan de hand van de groene energievergelijker reken je ’t zelf uit.

Wat voor groene contracten bestaan er?

Om je een indruk te geven van verschillende energie-abonnementen bekijk je hieronder veel gekozen energiecontracten. Aantekening: je vind daarbij ook diverse aanbiedingen voor grijze gas en stroom. Geholpen door de duurzame energie checker zie je eenvoudig welke abonnementen echt “schoon” zijn.

Populaire contracten in de provincie Gelderland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs Actie 1 jaar Vast
 • Qurrent – Windstroom en Gas Variabel
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas 1 jaar vast Actie
 • ENGIE – Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 4 jaar Actie
 • EnergieFlex – Modelcontract Groene Stroom en Gas
 • Vattenfall – Stroom en Gas Onbepaalde tijd
 • Delta – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast

Energieprijzen Ruurlo vergelijken Vergelijk de aantrekkelijkste groene energieleveranciers en welkomstpremies voor gas en stroom.