Loading...

Groene stroom Groenekan Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom genereren we met milieuvriendelijke, stabiele bronnen als bodemwarmte, biomassa, aardwarmte, zon, wind. Spring voor meer info naar erkende alternatieve energiebronnen in december 2022. Het is een stuk duurzamer vergeleken met grijze elektriciteit dat wordt voortgebracht d.m.v. fossiele brandstoffen als steenkool, aardolie of aardgas. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Direct overstappen? Het assortiment 100% groene energie uit Nederland is enorm toegenomen. D.m.v. onze groene stroom checker kan jij moeiteloos alle groene energieleveranciers in Groenekan vergelijken. Streef jij naar gasvrij wonen? Raadpleeg hiervoor het stappenplan voor energieneutraal wonen in Groenekan en check de recente milieuvriendelijke energiecontracten.


Voordelen van duurzame energie

Verrassend veel gezinnen en ondernemers kiezen voor een groene energieleverancier, of zijn zelfvoorzienend middels zonnepanelen. De overheid stimuleert dit. Oriënteer jij je op een pakket met schone energie? Groene stroom en groen gas zijn aantrekkelijk in vergelijking met grijze energie van Vattenfall, Essent of Eneco.

 • Tijdens het productieproces van duurzame elektra komen minder schadelijke stoffen vrij.
 • Als je overstapt naar hernieuwbare energie vergroot je de ontwikkeling van schone stroom.
 • Groene elektriciteit is standaard niet duurder dan grijze elektra.
 • Reststroom terugleveren behoort tot de mogelijkheden. Dit heet salderen, waarvoor je een kleine vergoeding ontvangt.
 • De duurzame energiebronnen kunnen oneindig produceren. Ze kunnen niet op raken.

Groene energie vergelijken in Groenekan

De scherpste tarieven van duurzame energiebedrijven in Groenekan vergelijken (december 2022)? Start met onze duurzame energievergelijker! Voer jouw gegevens in, voer het geschatte verbruik in en stel jouw ideale groene stroom + groen gas pakket samen. Verder detecteer je de meest populaire groene energieleveranciers. Is groene energie hoger geprijsd i.v.m. grijze energie? Gelukkig is dat niet waar! Via subsidieregelingen en forse cash-back acties is overstappen naar groene stroom beslist aan te raden. Snel groene stroom in Groenekan vergelijken? Volg de onderstaande stappen:

 1. Start met je postcode en huisnummer (tarieven verschillen per regio in Utrecht).
 2. Hoeveel energie verbruiken jullie (elektriciteit & gas).
 3. Hebben jullie zonnecellen? Dit moet je gelijk aftrekken.
 4. Check de mogelijkheid “groene stroom”.
 5. Maak een keuze voor het soort groene energie. Dit kan zijn windmolens of zonneweides.
 6. Beslis of je schone energie uit Nederland wilt (dit geeft je de zekerheid dat de elektriciteit ook echt duurzaam is.)
 7. Maak een keuze voor het abonnement wat jullie geschikt vinden. Kies meteen voor het meest aantrekkelijk geprijsde pakket of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen van energie gaat gemakkelijk via internet. Check ook: actie De Vastelastenbond.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen zijn geschikt?

Duurzame energiebronnen zoals o.a. aarde, bodem, zon, bio, water zullen weinig luchtvervuiling veroorzaken en het effect van CO-2 zijn amper meetbaar. En wat je niet mag vergeten, deze vorm van alternatieve energie raakt nooit op. Dit in tegenstelling tot steenkool, kolen, aardolie, petroleum (vuile stroom). De verbranding van deze fossiele brandstoffen is een belangrijke aanjager van het broeikaseffect. Zet jij je in voor een schonere wereld? Hieronder vind je de populaire bronnen voor goedkope duurzame elektriciteit in december 2022. Ook interessant: groene energie Vinkeveen vergelijken.

Windenergie

Windturbines wekken stroom op zonder dat er sprake is van luchtvervuiling. Uitstoot van CO-2 is tot 100 keer lager. Interesse in windenergie? Stap over naar een maatschappij met groene windstroom. Of kies voor een collectieve windmolen zoals De Grote Geert (Delfzijl).

Zonne-energie Groenekan

Zonnestroom is het type energie die nooit opraakt. Ervaar de kracht van energie van de zon, en bestel zonnepanelen en boilers. Kies voor de Collectieve Inkoop Zonnepanelen. Of kies in onze groene energie vergelijker de milieuvriendelijke “zonnestroom uit NL”.

Biomassa

Energie uit biomassa is verantwoordelijk voor ruim 60% van de huidige voorradige duurzame energie. Stroom uit biomassa kent z’n oorsprong in vergissing en vergassing van organische stoffen als akkerbouw afval. Het restproduct hiervan is warmte. De afkomst van biomassa is doorgaans twijfelachtig. Mogelijk is dit niet de beste optie.

Bodemwarmte

Zonlicht verwarmt bodem(water), dit heet bodemwarmte. Deze warmte halen we uit de bodem, en dit wenden we aan voor ons verwarmingssysteem. Hierbij hoort een unieke warmtepomp. Soms is ook stadswarmte een optie: een samensmelting van aardwarmte en restwarmte van bedrijven (warmtenet) in de gemeente De Bilt.

groene-stroom-groenekan

Een energieneutrale woning in Groenekan rond december 2022

Door middel van Groenestroomaanbieding.nl ontdek je nuttige informatie over groene stroom Groenekan. Interessant, waarom eigenlijk een stroomcontract afsluiten, terwijl jij ook zelfvoorzienend kan zijn. Een woning met een lage of geen energiekosten classificeren we als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Groenekan wordt steeds populairder. Een woning als dat bewerkstellig je op de volgende manier:

 • Jouw appartement van de juiste isolatiewaarden voorzien.
 • Elektra en gas afname verlagen.
 • De energie die je consumeert met eigen materiaal genereren.

De consumptie van elektriciteit stabiliseren bereik je door zuinige apparaten te kopen en dagelijks te focussen op stroom. Onder andere wassen op 30 graden” en je cv-pomp een stuk lager zetten. De productie van energie gaat middels zonnepanelen, een (zonne) boiler en natuurlijk een warmtepomp (ketel). In het najaar en winter zul je vermoedelijk wel elektra inkopen bij jullie aanbieder. Desondanks, als het warm is kan je stroom terugleveren (salderen). Al met al bereik je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Rond 2021 wordt de oude en vertrouwde verwarmingsketel (als Remeha, Intergas, Nefit, Vaillant of Atag) uitgesloten. De “oude” hr-ketel mag je dan enkel inruilen voor een duurzame energiebron. Een warmtepomp of een hybride installatie worden als opvolgers gezien. Denk je aan de mogelijkheid: de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Verdiep je dan in de verschillende types:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp gebruikt de warmte uit de afvoer-ventilatielucht voordat dit naar buiten wordt afgevoerd. De warmte uit de lucht wordt geleid naar de cv-ketel. De gasketel gebruikt deze energie voor de centrale verwarming en warm water dat je kunt gebruiken. We spreken dus over een hybride systeem.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit buiten (met een soort ventilator) nuttigt energie uit de omgevingslucht. De onttrokken warmte vindt zijn weg naar de warmtepomp die in huis in geïnstalleerd. Dit systeem transformeert de buitenlucht naar warm water van 40+ graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit systeem onttrekt warmte uit de bodem met een bodemwarmtewisselaar. Het systeem vormt dit om naar naar bruikbare warmte voor de centrale verwarming van jullie huis en het tapwater. De warmtepomp heeft 2 functies: Het zorgt in de winter voor een warm huis, en afkoelen tijdens zomerse dagen.

Hybride warmtepomp
Een installateur voor de warmtepomp in Groenekan is prijzig. Goed nieuws, je kunt besparen: een hybride warmtepomp. Een combinatie van een warmtepomp met de op gas draaiende ketel. Goedkoop, en probleemloos toe te passen. Overigens reduceer je het negatieve CO2 effect en bespaar jij op kosten van energie. De aanschafprijs ligt tussen de €4200 en €6300. Met behulp van de geldige ISDE subsidie is de terugverdientijd erg kort. Start nu ook met groene stroom in Oud Ade afsluiten.

Welke leveranciers leveren groene stroom?

Vandaag de dag is dit niet mogelijk bij alle aanbieders. Specifieke leveranciers als Van de Bron, Pure Energie, Eneco, Qurrent, Powerpeers, Greenchoice zijn hierin gespecialiseerd. Wanneer je jouw postcode invoert check je moeiteloos welke groene stroom aanbieders in Groenekan aanwezig zijn.

Is overstappen moeilijk?

Overstappen is zo gepiept. De beste manier: jullie huidige contract opzeggen en hierna een groene leverancier kiezen. Overstappen op groene stroom vraagt niet om complexe acties. Jouw volgende maatschappij doet dit voor jou.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn zeker uitnodigend. Momenteel zijn de prijzen van groene energie Groenekan een stuk lager dan de beginperiode. Er zijn steeds meer woningeigenaren op basis daarvan oversluiten naar deze vorm van schone energie. Dankzij de groene energie checker reken je ’t zelf uit.

Welke groene abonnementen zijn er?

Om je een voorbeeld te geven van enkele pakketten vind je bijgaand vaak bestelde energiepakketten. Let op: niet uitsluitend 100% duurzame contracten, ook acties met grijze gas en stroom. Met behulp van de duurzame energie check vergelijk je spoedig welke aanbieders “groen” zijn.

Huidige contracten in de provincie Utrecht

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs 1 jaar Vast Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas 1 jaar vast Actie
 • ENGIE – Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 5 jaar Actie
 • EnergieFlex – 100% Sociaal Groen Gas en Groene Stroom 1 jaar vast
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 3 jaar
 • Energiedirect.nl – Groene Stroom en CO2 Gecompenseerd Gas onbepaalde tijd

Energieprijzen Groenekan vergelijken Vergelijk de beste groene energieleveranciers en welkomstpremies voor gas en elektra.