Loading...

Groene stroom Oud Ade Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom komt tot stand via milieuvriendelijke, onuitputtelijke bronnen zoals wind, biomassa, aardwarmte, zon, bodemwarmte. Of lees direct meer over veel gebruikte alternatieve energiebronnen in december 2023. Vele malen milieuvriendelijker dan grijze stroom dat wordt geproduceerd op basis van fossiele brandstoffen zoals bijvoorbeeld steenkool, aardgas of aardolie. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Probleemloos overstappen? Het aantal leveranciers van 100% groene energie uit Nederland is enorm toegenomen. Geholpen door onze groene stroom checker kun jij eenvoudig alle groene energieleveranciers in Oud Ade vergelijken. Streef jij naar een huis zonder gas? Check daarvoor onze toelichting op energieneutraal wonen in Oud Ade en snuffel tussen de recente milieuvriendelijke energiecontracten.


De belangrijkste voordelen van duurzame energie

Verrassend veel consumenten en ondernemers ontdekken de voordelen van de groene energieleverancier, of zijn zelfvoorzienend via zonnepanelen. De terugverdientijd wordt steeds korter. Oriënteer jij je op het overstappen naar schone energie? Groene stroom en groen gas zijn aantrekkelijk ten opzichte van grijze energie van Essent, Vattenfall of Eneco.

 • Bij het opwekken van duurzame elektra komen minder schadelijke stoffen vrij.
 • Op het moment dat je switcht naar hernieuwbare energie stimuleer je verdere uitbreiding van groene stroom.
 • Groene elektriciteit is doorgaans verkrijgbaar voor dezelfde prijs als grijze stroom.
 • Reststroom terugleveren is een optie. In de volksmond heet dat ‘salderen’, je verkoopt als het ware je eigen stroom.
 • De duurzame energiebronnen zijn onuitputtelijk. Ze blijven altijd voorhanden.

Groene energie vergelijken in Oud Ade

De scherpste tarieven van duurzame energiebedrijven in Oud Ade vergelijken (december 2023)? Gebruik onze groene energievergelijker! Voer jouw gegevens in, schat hoeveel kWh + m3 jij gebruikt en kies de groene stroom en het groene gas dat bij jou past. In de volgende stap vind je alle groene stroomleveranciers. Is groene energie / stroom duurder i.v.m. normale stroom? Dat hoeft niet zo te zijn! Via subsidies en aantrekkelijke welkomstaanbiedingen is de overstap naar duurzaam opgewekte stroom beslist aan te raden. Gelijk groene stroom in Oud Ade vergelijken? Volg de onderstaande stappen:

 1. Als eerste vul je jouw postcode + huisnummer in (prijzen zijn afhankelijk van postcode in Zuid-Holland).
 2. Voer je verwachte gebruik in (gas en elektra).
 3. Wekken jullie eigen elektra op (zon)? Breng dat in mindering.
 4. Zoek het kopje “groene stroom”.
 5. Kies de herkomst van de groene energie. Je kunt denken aan windmolens of zonneweides.
 6. Denk na of jij de schone energie uit Nederland wil afnemen (je mag er dan op vertrouwen dat het om echt duurzame elektriciteit gaat.)
 7. Ga voor het voorstel wat je interessant vindt. Dat kan zijn het meest betaalbare pakket of de groenste energieleverancier.
 8. De overstap wordt vrijwel helemaal geregeld. Lees nu over: NLE overstappen.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen zijn er allemaal?

Duurzame energiebronnen als bijvoorbeeld zonne-energie, windenergie, biomassa, waterkracht, aardwarmte vervuilen de lucht niet tot nauwelijks en de uitstoot van CO2 wordt flink gereduceerd. Daarbij komt, deze alternatieve energie raakt nooit op. Totaal niet te vergelijken met steenkool, aardolie, kolen, petroleum (grijze elektriciteit). Het verbranden van alle fossiele brandstoffen zorgt voor schade aan milieu / klimaat. Zet jij je in voor een schonere lucht? Doorzoek dan de mogelijke opties voor goedkope duurzame elektriciteit in december 2023. Bekijk ook de mogelijkheden voor: groene energie Eexterzandvoort vergelijken.

Windenergie

Windturbines maken stroom aan waarbij de lucht niet vervuild wordt. Het effect van CO-2 is minimaal. Interesse in windenergie? Kies voor een maatschappij met groene windstroom. Of kies voor een wind-energieproject (collectief) als De Blauwe Reiger (Burgerbrug).

Zonne-energie Oud Ade

Onze zon is een duurzame bron die onuitputtelijk is. Kies ook voor zonne energie, en installeer zonnepanelen en zonneboilers. Kies voor een project als “zonnepanelen delen”. Of kies in de groene stroom vergelijker de filter “Nederlandse zonnestroom”.

Biomassa

Energieopwekking uit biomassa is verantwoordelijk voor ruim 60% van de duurzame energie in Nederland. Stroom uit biomassa wordt gemaakt door het verbrandingsproces van organische dingen als etensresten. Hiermee genereert men warmte. De samenstelling van biomassa is niet altijd duidelijk. Het kan slecht voor het milieu zijn.

Bodemwarmte

De bodem wordt opgewarmd door de zon, dit heet bodemwarmte. Steeds vaker onttrekken we de warmte uit de bodem, en dit nuttigen we voor het opwarmen van onze woning. Dit kan je doen met een warmtepomp. Soms is ook stadswarmte een optie: een combinatie van aardwarmte en restwarmte afkomstig uit de industrie (warmtenet) in de gemeente Kaag en Braassem.

groene-stroom-oud-ade

Een energieneutrale woning in Oud Ade rond december 2023

Met behulp van Groenestroomaanbieding.nl bekijk je bruikbare details over groene stroom Oud Ade. Interessant, waarom eigenlijk een stroomcontract afsluiten, als je ook zelf stroom kan opwekken? Een huis met een lage of geen energielasten classificeren we als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Oud Ade is een wens van vele. Zo’n woning verwezenlijk jij aan de hand van drie aspecten:

 • Je appartement van de juiste isolatiewaarden voorzien.
 • Elektra en gas afname minimaal houden.
 • De stroom die je verbruikt met eigen materiaal genereren.

Het gebruik van elektra minimaliseren is mogelijk door te letten op het A++ label en actief te letten op energie. Voorbeelden zijn “zet elektrische apparaten helemaal uit” en de eco-stand gebruiken met vieze was. De productie van energie kan met zonnepanelen, een (duurzame) boiler en steeds vaker met een warmtepomp. Met zeer lage buitentemperaturen heb je wel stroom nodig van het energiebedrijf. Maar, in de warmte maanden kunnen jullie energie terugleveren (salderen). Onder aan de streep bereik je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Rond 2021 wordt de “oude” mono cv-ketel (zoals o.a. Intergas, Atag, Vaillant, Nefit of Remeha) niet langer toegestaan. De oude & vertrouwde hr-ketel mag je dan slechts vervangen voor een milieuvriendelijk alternatief. Een warmtepomp of een hybride warmtepomp zijn populaire opties. Denk je aan de mogelijkheid: jouw CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees dan zeker onderstaande installaties:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp gebruikt energie uit ventilatielucht alvorens het naar buiten wordt geventileerd. De gewonnen warmte wordt gebruik door de CV-ketel. De gasketel gebruikt deze energie voor vloerverwarming en warm water (keuken / badkamer). We spreken dus over een hybride situatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: Jullie eigen buitenunit (een soort van airco-installatie) onttrekt de warmte uit de omgevingslucht. De onttrokken warmte gaat via leidingen naar de warmtepomp binnen in huis. Het apparaat verandert de koude buitenlucht naar heet gebruikswater van 40+ graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze variant profiteert van energie uit de bodem waarbij de bodemwarmtewisselaar wordt gebruikt. Het vernuftige systeem zet dit om naar naar toepasbare warmte voor het verwarmen van jullie woning en het tapwater. De warmtepomp werkt op 2 manieren: warmte in de herfst en winter, en koelen in de zomer.

Hybride warmtepomp
De installatie van een warmtepomp in Oud Ade kan duur uitvallen. Gelukkig, er is een middenweg: een hybride warmtepomp systeem. Deze installatie werkt samen met de HR-ketel. Het is betaalbaar en zonder problemen te plaatsen. Overigens beperk je de CO-2 uitstoot en bespaar jij op de energiekosten. De investering ligt in de range tussen de €2500 tot +/- €6500. Mede door de toepasbare ISDE subsidie heb je zo’n warmtepomp snel terugverdiend. Wellicht ook beschikbaar: groene stroom in Zurich afsluiten.

Hoeveel aanbieders hebben groene stroom?

Tegenwoordig kan dit niet bij alle bedrijven. Specifieke organisaties zoals Greenchoice, Engie, Qurrent, Van de Bron, Eneco, Pure Energie faciliteren dit. Op basis van je postcode lees jij binnen no-time welke groene stroom aanbieders in Oud Ade operationeel zijn.

Is overstappen ingewikkeld?

Overstappen is zo gedaan. Twee acties zijn belangrijk: jullie actuele pakket ontbinden en aansluitend een andere, groene maatschappij nemen. Naar groene stroom overstappen vraagt niet om verdere woningaanpassingen. Je nieuwe energieleverancier regelt alles.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn opvallend aantrekkelijk. Op dit ogenblik zijn de prijzen van groene energie Oud Ade fors lager in vergelijking met enkele jaren geleden. Er zijn steeds meer mensen die oversluiten naar stroom die duurzaam wordt geproduceerd. Met behulp van de groene energievergelijker reken je ’t zelf uit.

Wat is het actuele aanbod met groene contracten?

Om je een voorbeeld te geven van enkele energiecontracten tref je onderstaand veel gekozen stroomcontracten. Let op: je vind daarbij ook diverse contracten op basis van grijze gas en stroom. Met behulp van onze groene stroom checker vergelijk je ogenblikkelijk welke aanbieders “schoon” zijn.

Geldige contracten in de provincie Zuid-Holland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas vast 4 jaar
 • Qurrent – Windstroom en Gas Variabel
 • Greenchoice – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 4 jaar Actie
 • EnergieFlex – 100% Sociaal Groen Gas en Groene Stroom 3 jaar vast
 • Vattenfall – Groen uit Nederland en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • Delta – Groene Stroom en Gas Vast 3 jaar Actie

Energieprijzen Oud Ade vergelijken Vergelijk de goedkoopste groene energie-aanbieders en kortingsacties voor gas en elektriciteit.