Loading...

Groene stroom Eexterzandvoort Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wekken we op d.m.v. reine, toekomstbestendige bronnen als wind, biomassa, zon, waterkracht, bodemwarmte. Meer daarover vind je via erkende alternatieve energiebronnen in mei 2024. Het is significant toekomstbestendiger wanneer je het vergelijkt met grijze energie dat wordt opgewekt aan de hand van fossiele brandstoffen als aardolie, steenkool of aardgas. Hier lees je meer over voordelen van duurzame energie. Gelijk overstappen? Het aantal aanbieders van groene Nederlandse energie begint steeds serieuzer te worden. Door gebruik te maken van de groene stroom vergelijker kan je à la minute alle groene energieleveranciers in Eexterzandvoort vergelijken. Kijk je ook uit naar gasvrij wonen? Spring dan direct naar de details aangaande energieneutraal wonen in Eexterzandvoort en check de populaire ‘groene’ energiecontracten.


Alle voordelen van duurzame energie

Meer en meer gezinnen en bedrijven stappen over naar een groene energieleverancier, of zijn zelfvoorzienend dankzij zonnepanelen. De ISDE subsidie maakt dit aantrekkelijk. Overweeg jij de overstap naar schone energie? Groene stroom en groen gas kennen vele pluspunten in vergelijking met grijze energie van Vattenfall, Essent of Eneco.

 • Tijdens het productieproces van duurzame elektra komen minder schadelijke stoffen vrij.
 • Zodra jij gaat voor hernieuwbare energie draag je bij aan de productie van duurzame energie.
 • Groene elektriciteit is gewoonlijk niet veel duurder dan grijze stroom.
 • Reststroom terugleveren aan het net kan interessant zijn. We spreken hier over “salderen”, waarvoor je een kleine vergoeding ontvangt.
 • De duurzame energiebronnen schoon en onuitputtelijk. Ze blijven altijd voorhanden.

Groene energie vergelijken in Eexterzandvoort

De laatste tarieven van duurzame energiebedrijven in Eexterzandvoort vergelijken (mei 2024)? Begin direct met de duurzame energievergelijker! Vul jouw woonplaats in, bepaal de hoeveelheid stroom dat je nodig hebt en maak een keuze uit de opties m.b.t. groene stroom en groen gas. Aansluitend check je alle groene stroomleveranciers. Is groene energie prijziger i.v.m. grijze stroom? Dat hoeft niet zo te zijn! Met behulp van subsidies voor duurzame energie en forse welkomstpremies en acties is de overstap naar duurzaam opgewekte stroom zeer aantrekkelijk. Zonder moeite groene stroom in Eexterzandvoort vergelijken? Volg de onderstaande stappen:

 1. Start met je postcode en huisnummer (tarieven zijn weer anders per regio in Drenthe).
 2. Hoeveel energie verbruiken jullie (elektra & gas).
 3. Wekken jullie eigen elektra op (zon)? Trek dit daarvan af.
 4. Klik op de keuze “groene stroom”.
 5. Kies nu de energiebron van jouw voorkeur. Je kunt denken aan windmolens uit NL of zonneparken.
 6. Denk na of jij Nederlandse schone energie wil inkopen (je mag er dan op vertrouwen dat het om echt duurzame elektriciteit gaat.)
 7. Selecteer het abonnement dat bij jou past. Onder andere een goedkoop energiecontract of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen van energie gaat gemakkelijk via internet. Check ook: gas licht Vattenfall.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen bestaan er?

Duurzame energiebronnen als bijvoorbeeld zonne-energie, windenergie, aardwarmte, waterkracht, bodemwarmte veroorzaken geen luchtvervuiling en de invloed op broeikaseffect blijft beperkt. Bovendien, alternatieve energie is onuitputtelijk. Heel anders i.v.m. petroleum, aardgas, aardolie, steenkool (vuile elektra). Het verbranden van alle fossiele brandstoffen komt ons klimaat niet ten goede. Zet jij je in voor een schonere lucht? Ontdek dan de mogelijke opties voor goedkope duurzame elektriciteit in mei 2024. Bekijk ook de mogelijkheden voor: groene energie Stevensweert vergelijken.

Windenergie

Windturbines leveren ons stroom zonder dat er sprake is van luchtvervuiling. De CO-2 uitstoot is 50 keer lager dan grijze stroom. Overstappen naar windenergie? Ga voor een stroomaanbieder die rechtstreeks inkoopt bij Nederlandse turbines. Of schrijf je in voor een wind-energieproject (collectief) als De Ranke Zwaan (Culemborg).

Zonne-energie Eexterzandvoort

Onze zon is een duurzame bron die oneindig gebruikt kan worden. Ervaar de kracht van zonne energie, en ga voor zonneboilers of panelen. Neem een aandeel in collectieve panelen. Of kies in de vergelijkingstool de optie “zonnestroom uit NL”.

Biomassa

Biomassa-energie is verantwoordelijk voor ruim 60% van de actuele leverbare duurzame energie. Biomassa-energie wordt gemaakt door het verbrandingsproces van organische materialen als rioolslib. Dit genereert warme lucht. De oorsprong van de biomassa is doorgaans twijfelachtig. Dit kan mogelijk schadelijk zijn.

Bodemwarmte

De bodem wordt opgewarmd door de zon, dit is in feite bodemwarmte. Steeds vaker onttrekken we de warmte uit de bodem, en dit nuttigen we voor het opwarmen van onze woning. Hierbij hoort een unieke warmtepomp. Ook populair is stadswarmte: een unieke koppeling van aardwarmte en restwarmte van bedrijven (warmtenet) in de gemeente Aa en Hunze.

groene-stroom-eexterzandvoort

Een energieneutrale woning in Eexterzandvoort rond mei 2024

Door middel van onze website lees je belangrijke details over groene stroom Eexterzandvoort. De vraag is, waarom eigenlijk stroom afnemen, wanneer men ook zelf stroom kan opwekken? Een appartement met een beperkte of geen energielasten noemen we een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Eexterzandvoort wil natuurlijk iedereen. Een woning als dat bewerkstellig je door de volgende aanpassingen te doen:

 • Je appartement zo goed mogelijk isoleren.
 • Gas en stroom gebruik minimaal houden.
 • De benodigde energieopwekking middels panelen.

De elektra consumptie verlagen is te realiseren door te letten op het A++ label en actief te letten op jouw apparaten. Denk aan “de verwarming omlaag doen” en niet een te grote koelkast kopen. Energie opwekken is eenvoudig via zonnecellen, een (duurzame) boiler plus een warmtepomp (ketel). In koude periodes heb je wel stroom nodig van jullie leverancier. Daarentegen, als jullie meer opwekken dan je gebruikt lever jij terug aan het net (salderen). Onder aan de streep heb je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Nog heel even, en dan wordt de ouderwetse mono cv-ketel (zoals o.a. AWB, Vaillant, Intergas, Remeha of Nefit) uitgesloten. De oude & vertrouwde gasgestookte ketel mag je dan slechts vervangen voor een milieuvriendelijk alternatief. Een warmtepomp of een hybride oplossing is de opvolger van de CV. Ben jij ook bezig met de kwestie: jullie CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees dan zeker de diverse type systemen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp gebruikt als bron warmte uit de ventilatielucht alvorens het naar buiten wordt gestuurd. De warmte die hieruit ontstaat wordt geleid naar de cv-ketel. De ketel gebruikt de warmte voor het aansturen van de verwarming en voor warm tapwater. Eigenlijk een hybride warmtepomp.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit buiten (een airco-achtig apparaat) profiteert van warmte uit de lucht buiten. De warmte uit de lucht wordt vervoerd naar de warmtepomp die zich in de woning begeeft. Dit systeem converteert de buitenlucht van 5 graden naar verwarmingswater rond de 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze warmtepomp onttrekt energie uit de bodem en gebruikt hierbij een bodemwarmtewisselaar. Het vernuftige systeem vormt dit om naar naar geschikte warmte voor het opwarmen van je woning en water om te gebruiken. Het apparaat kent 2 toepassingen: warmte in de herfst en winter, en het koelt jouw huis in de zomer.

Hybride warmtepomp
Een installateur voor de warmtepomp in Eexterzandvoort is prijzig. Goed nieuws, je kunt besparen: een hybride warmtepomp. Deze warmtepomp wordt gecombineerd met de gasgestookte ketel. Het is betaalbaar en probleemloos te plaatsen. Overigens reduceer je de CO-2 uitstoot en besparen jullie op energielasten. De totaalprijs schommelt tussen €3400 tot €6100. Dankzij de aantrekkelijk ISDE subsidie valt de terugverdientijd positief uit. Wellicht ook beschikbaar: groene stroom in Nieuwdorp afsluiten.

Welke leveranciers leveren groene stroom?

Tegenwoordig is dat geen optie bij alle aanbieders. Vooral organisaties zoals Engie, Greenchoice, Qurrent, Eneco, Pure Energie, Van de Bron focussen hierop. Op basis van je postcode detecteer je eenvoudig welke groene stroom aanbieders in Eexterzandvoort voorhanden zijn.

Hoe kan ik overstappen?

Overstappen is erg simpel. Twee acties zijn belangrijk: jouw lopende contract ontbinden en uiteraard een groene leverancier kiezen. Overstappen naar groene stroom vraagt niet om aanpassingen in de meterkast. Jullie volgende leverancier doet dit voor jou.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn erg goed. Op dit moment zijn de prijzen van groene energie Eexterzandvoort een stuk lager in verhouding tot de introductieprijs. We horen van veel huizeneigenaren die daarom switchen naar deze vorm van schone energie. Geholpen door de groene energievergelijker reken je ’t zelf uit.

Wat is het actuele aanbod met groene contracten?

Om je een voorbeeld te geven van diverse pakketten vind je bijgaand veel gekozen energiepakketten. Voetnoot: daartussen vind je ook enkele aanbieders van grijze gas en stroom. Middels de duurzame energie checker vergelijk je vlug welke abonnementen echt “groen” zijn.

Actuele contracten in de provincie Drenthe

 • Eneco – Modelcontract EcoStroom en AardGas
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 2 jaar Prijs Zeker
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en Groen gas 1 jaar vast
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Powerpeers – Opwekkersstroom en CO2-gecompenseerd Gas Variabel
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 1 jaar Actie
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actie
 • HVC KringloopEnergie – Kringloopenergie Groene Stroom en Gas 3 Jaar Vast

Energieprijzen Eexterzandvoort vergelijken Vergelijk de gunstigste groene energie-aanbieders en kortingen voor elektra en gas.