Loading...

Groene stroom Zurich Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom komt tot stand via niet vervuilende, onuitputtelijke bronnen zoals biomassa, wind, waterkracht, zon, aardwarmte. Meer daarover vind je via erkende alternatieve energiebronnen in juli 2024. Het is significant beter voor het milieu in vergelijking met grijze elektriciteit dat tot stand komt aan de hand van fossiele brandstoffen als steenkool, aardgas of aardolie. Zie ook de voordelen van duurzame energie. Snel overstappen? De keuze m.b.t. echte groene energie is enorm toegenomen. Middels de groene stroom vergelijker kan jij nu alle groene energieleveranciers in Zurich vergelijken. Wil jij ook 0 op de meter? Scroll meteen naar de uitgebreide info over energieneutraal wonen in Zurich en overweeg de actuele milieuvriendelijke energiecontracten.


De belangrijkste voordelen van duurzame energie

Verrassend veel consumenten en zakelijke gebruikers kiezen voor een groene energieleverancier, of regelen hun eigen stroom met zonnepanelen. De ISDE subsidie maakt dit aantrekkelijk. Interesse in een contract met schone energie? Groene stroom en groen gas kennen vele pluspunten ten opzichte van grijze energie van Eneco, Vattenfall of Essent.

 • Bij het maken van duurzame elektra vindt amper CO-2 uitstoot plaats.
 • Zodra jij overstapt naar hernieuwbare energie draag je bij aan verdere uitbreiding van schone stroom.
 • Groene elektriciteit is meestal net zo goedkoop als grijze elektra.
 • Reststroom terugleveren is zeker mogelijk. We spreken hier over “salderen”, en hiervoor ontvang je een vergoeding.
 • Onze duurzame energiebronnen kunnen oneindig produceren. Er is altijd voorraad.

Groene energie vergelijken in Zurich

De geldende tarieven van duurzame energiebedrijven in Zurich vergelijken (juli 2024)? Begin direct met de groene energievergelijker! Vul jouw woonplaats in, schat jouw verbruik en kies de groene stroom en het groene gas dat bij jou past. Daaropvolgend detecteer je de meest populaire groene energie-aanbieders. Is groene stroom prijziger dan grijze elektriciteit? Helemaal niet! Aan de hand van subsidies voor duurzame energie en forse welkomstpremies en acties is overstappen naar groene stroom zeer aantrekkelijk. Simpel groene stroom in Zurich vergelijken? Onze adviseur geeft je hiervoor 8 handvatten:

 1. Voer je woonplaats in (prijzen van elektra zijn weer anders per regio in Friesland).
 2. Hoeveel energie verbruiken jullie (gas en elektriciteit).
 3. Heb je zonnepanelen? Dit moet je gelijk aftrekken.
 4. Klik op het menu “groene stroom”.
 5. Kies nu de energiebron van jouw voorkeur. Bijvoorbeeld windmolens van eigen bodem of zonneparken.
 6. Kies of jij schone energie uit Nederland wilt (je weet dan zeker dat elektriciteit echt duurzaam is.)
 7. Klik op het abonnement dat je wensen dekt. Maak een keuze voor het meest betaalbare pakket of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen regelt jouw nieuwe leverancier. Lees verder over: stroom van Liander.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen kan ik kiezen?

Duurzame energiebronnen zoals bodem, bio, aarde, water, zon vervuilen de lucht nauwelijks en ook de schadelijke CO-2 uitstoot wordt flink gereduceerd. Het mooiste is, deze alternatieve energie is onuitputtelijk. Heel anders i.v.m. steenkool, aardolie, kolen, petroleum (vuile elektriciteit). Het gebruik van fossiele brandstoffen komt ons klimaat niet ten goede. Kiezen jullie ook voor een prettig leefklimaat? Doorzoek dan alle mogelijkheden rondom goedkope duurzame elektriciteit in juli 2024. Vind alles uit over groene energie Nieuwdorp vergelijken.

Windenergie

Windturbines genereren stroom zonder dat er sprake is van luchtvervuiling. Het CO-2 effect blijft zeer beperkt. Switchen naar windenergie? Stap over naar een energiemaatschappij met groene stroom van de wind. Of neem een aandeel in een wind-energieproject (collectief) als De Ranke Zwaan (Culemborg).

Zonne-energie Zurich

Zonnestroom is een bron die nooit opraakt. Ervaar de kracht van energie van de zon, en bestel zonnepanelen en zonneboilers. Je kunt ook zonnepanelen delen. Of markeer in onze groene energie checker de milieuvriendelijke “zonnestroom uit NL”.

Biomassa

Energie uit biomassa is verantwoordelijk voor ruim 60% van de duurzame energie in Nederland. Biomassa-energie wordt geproduceerd door de verbranding / gassing van organische natuur resten zoals groente-, fruit- en tuinafval. Hier komt warmte uit voort. De samenstelling van biomassa is vaak onduidelijk. Dit hoeft niet altijd heel duurzaam te zijn.

Bodemwarmte

Zonlicht verwarmt bodem(water), zo ontstaat bodemwarmte. Deze energie halen we uit de bodem, en dit wenden we aan voor ons verwarmingssysteem. Een warmtepomp ondersteunt dit proces. Ook is er zoiets als stadswarmte: een samensmelting van aardwarmte en warmtenet van industriële restwarmte in de gemeente Súdwest-Fryslân.

groene-stroom-zurich

Een energieneutrale woning in Zurich rond juli 2024

Via onze website check je praktische details over groene stroom Zurich. Echter, waarom eigenlijk betalen voor stroom, wanneer men ook zelf kan genereren. Een huis met een verwaarloosbare of geen energienota bestempelen we als “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Zurich zien we steeds meer. Zo’n huis kan jij bereiken op basis van 3 factoren:

 • Jouw appartement van de juiste isolatiewaarden voorzien.
 • Het verbruik van energie reduceren.
 • De benodigde energiezelf opwekken.

Het verbruik van energie laag houden is mogelijk door te kiezen voor producten met A++ label en actief te letten op je verbruik. O.a. “zet elektrische apparaten helemaal uit” en zet de koelkast precies waterpas. Het genereren van stroom kan met zonnepanelen, een (duurzame) boiler of een warmtepomp. In koude periodes neem je stroom af bij het aanbieder. Daartegenover, in de zomer kun jij (energie) terugleveren (salderen). Al met al spreken we over “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Per 2021 is de “gewone” verwarmingsketel (als Remeha, Atag, AWB, Intergas of Nefit) verbannen. De “gewone” CV-ketel op gas mag je dan uitsluitend vervangen voor een duurzaam alternatief. Een warmtepomp of een hybride warmtepomp zijn populaire opties. Ben jij ook bezig met de kwestie: de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees dan zeker onderstaande modellen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp profiteert van warmte uit de ventilatielucht precies voor het naar buiten wordt gestuurd. De warmte die hieruit ontstaat wordt gebruik door de CV-ketel. Je ketel verwerkt deze warmte voor het aansturen van de verwarming en voor het efficiënt opwarmen van water. Feitelijk is dit een hybride product.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit buiten (een soort airco) neemt warmte uit de buitenlucht. De warmte uit de lucht vindt zijn weg naar de warmtepomp die zich in de woning begeeft. Dit systeem zet de koude lucht om in naar heet water van 40+ graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit type warmtepomp neemt warmte uit de bodem met speciale bodemwarmtewisselaars. De installatie verwerkt dit naar toepasbare warmte voor de verwarming van jullie woning en het tapwater. Deze setup kan twee dingen doen: Het zorgt in de winter voor een warm huis, en koelen als je huis te warm is.

Hybride warmtepomp
De installatie van een warmtepomp in Zurich is kostbaar. Gelukkig, hier is iets op gevonden: een hybride warmtepomp systeem. Deze installatie werkt samen met jullie gas-ketel. Het is betaalbaar en zonder problemen te plaatsen. Tevens verklein je de uitstoot van CO2 en kan jij besparen op energielasten. De inkoopprijs varieert tussen €3000 t/m €6200. Geholpen door de toepasbare ISDE subsidie valt de terugverdientijd positief uit. Andere regio? Begin nu direct met groene stroom in Hellevoetsluis afsluiten.

Wie zijn aanbieders van groene stroom?

Vandaag de dag vind je de groene contracten niet bij alle bedrijven. Specifieke partijen als Qurrent, Engie, Van de Bron, Greenchoice, Eneco, Pure Energie bieden deze service. Wanneer je jouw postcode invoert spot jij à la minute welke groene stroom aanbieders in Zurich operationeel zijn.

Hoe werkt overstappen?

Overstappen is een eitje. De beste manier: jullie bestaande levering opzeggen en vervolgens een nieuwe, groene aanbieders selecteren. Overstappen op groene stroom benodigt geen verdere actie van jou kant. De nieuwe maatschappij zorgt dat je niet zonder energie komt te zitten.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn zeer interessant. Tegenwoordig zijn de prijzen van groene energie Zurich fors lager wanneer je dit vergelijkt met de beginperiode. Er zijn behoorlijk wat mensen op basis daarvan neigen naar energie die milieuvriendelijk wordt opgewekt. Met behulp van de groene energievergelijker vind je het prijsverschil met grijze energie.

Hoeveel groene pakketten zijn er?

Om je een voorbeeld te geven van huidige energiecontracten tref je hieronder toonaangevende stroomcontracten. Voetnoot: dit zijn niet alleen groene pakketten, ook acties met grijze gas en stroom. Door de groene stroom vergelijker check je rap welke maatschappijen duurzaam en schoon zijn.

Actuele contracten in de provincie Friesland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas vast 1 jaar
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker Actie
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Variabel
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Powerpeers – Opwekkersstroom en CO2-gecompenseerd Gas Variabel
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 5 jaar
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 3 jaar Vast Actie
 • Energiedirect.nl – Groene Stroom en CO2 Gecompenseerd Gas onbepaalde tijd

Energieprijzen Zurich vergelijken Vergelijk de beste groene energiemaatschappijen en welkomstpremies voor gas en elektriciteit.