Loading...

Groene stroom Hellevoetsluis Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt opgewekt door middel van milieuvriendelijke, onuitputtelijke bronnen zoals waterkracht, biomassa, wind, bodemwarmte, aardwarmte. Zie ook alle erkende alternatieve energiebronnen in juli 2024. Het is significant toekomstbestendiger wanneer je het vergelijkt met grijze energie dat tot stand komt aan de hand van fossiele brandstoffen zoals aardolie, steenkool of aardgas. Zie ook de voordelen van duurzame energie. Snel overstappen? De keuze m.b.t. groene energie van Nederlandse bodem is enorm toegenomen. Op basis van onze groene stroom checker kunnen jullie vlug alle groene energieleveranciers in Hellevoetsluis vergelijken. Streef jij naar een huis zonder gas? Check daarvoor de uitgebreide info over energieneutraal wonen in Hellevoetsluis en snuffel tussen de huidige duurzame energiecontracten.


Voordelen van duurzame energie

Steeds meer huizeneigenaren en zakelijke gebruikers ontdekken de voordelen van de groene energieleverancier, of genereren zelf stroom met behulp van zonnepanelen. De terugverdientijd wordt steeds korter. Oriënteer jij je op een pakket met schone energie? Groene stroom en groen gas hebben veel voordelen in vergelijking met grijze elektriciteit van Eneco, Vattenfall of Essent.

 • Tijdens het productieproces van duurzame elektra wordt de lucht niet vervuild.
 • Indien je gaat voor hernieuwbare energie motiveer je de aanmaak van groene energie.
 • Groene elektriciteit is normaal net zo goedkoop als grijze elektriciteit.
 • Reststroom terugleveren kan interessant zijn. We noemen dat salderen, waarvoor je een kleine vergoeding ontvangt.
 • De duurzame energiebronnen zijn onuitputtelijk. We zitten nooit meer zonder.

Groene energie vergelijken in Hellevoetsluis

De actuele tarieven van duurzame energiebedrijven in Hellevoetsluis vergelijken (juli 2024)? Gebruik onze duurzame energievergelijker! Geef aan waar je woont (postcode), schat hoeveel kWh + m3 jij gebruikt en geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom en groen gas. Hierna ontdek je de relevante groene energiebedrijven. Is groene energie prijziger i.v.m. stroom van fossiele brandstoffen? Dit valt reuze mee! Met behulp van subsidies voor duurzame energie en aantrekkelijke welkomstpremies en acties is de overstap naar duurzaam opgewekte stroom voor iedereen aan te raden. Binnen een paar minuten groene stroom in Hellevoetsluis vergelijken? Ons advies vind je hieronder:

 1. Stap 1 is het invullen van je woongebied (prijzen schommelen per postcode in Zuid-Holland).
 2. Voer je verwachte gebruik in (gas en stroom).
 3. Wek je zelf elektriciteit op? Trek dit daarvan af.
 4. Klik op de keuze “groene stroom”.
 5. Geef aan wat voor type groene energie je wenst. Bijv. specifiek stroom van windmolens van eigen bodem of zonnestroom uit NL.
 6. Kies bewust of je schone energie uit Nederland wilt (jij mag er van vanuit gaan dat er niet met GvO’s gerommeld wordt.)
 7. Ga voor het voorstel dat je wensen dekt. Onder andere het voordeligste contract of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen regelt jouw nieuwe leverancier. Lees verder over: E.ON contract afsluiten.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen zijn geschikt?

Duurzame energiebronnen zoals bio, zon, water, bodem, wind vervuilen de lucht nauwelijks en het effect van CO-2 zijn heel minimaal. Daarnaast, alternatieve energie raakt nooit op. Heel anders i.v.m. aardolie, petroleum, kolen, aardgas (grijze elektra). De verbranding van fossiele brandstoffen heeft een sterke invloed op klimaatverandering. Kies jij bewust voor een schonere wereld? Bekijk dan de diverse vormen van goedkope duurzame elektriciteit in juli 2024. Mensen zochten ook naar: groene energie Westendorp vergelijken.

Windenergie

Windturbines produceren stroom zonder luchtvervuiling effecten. Uitstoot van CO-2 kan zo enorm gereduceerd worden. Overstappen naar windenergie? Kies voor een aanbieder met groene stroom van de wind. Of neem een aandeel in een wind-energieproject (collectief) als De Grote Geert (Delfzijl).

Zonne-energie Hellevoetsluis

Zonnestroom is een schone energiebron waar we in de toekomst van profiteren. Kies ook voor zonne energie, en investeer in zonneboilers en zonnecellen. Neem een aandeel in collectieve panelen. Of markeer in de vergelijkingstool de duurzame “Nederlandse zonnestroom”.

Biomassa

Energieopwekking uit biomassa zorgt voor ruim 50% van alle beschikbare duurzame energie. Energie vanuit biomassa wordt geproduceerd door de verbranding / gassing van organische stoffen als resten uit de tuin. Het restproduct hiervan is warmte. De afkomst van biomassa kan ontraceerbaar zijn. Het kan slecht voor het milieu zijn.

Bodemwarmte

De bodem wordt opgewarmd door de zon, we noemen dat bodemwarmte. Deze energie halen we uit de bodem, en dit wenden we aan voor het verwarmen van woningen. Een warmtepomp ondersteunt dit proces. Daarnaast kennen we stadswarmte: een “combi” van enerzijds aardwarmte en restwarmte van bedrijven (warmtenet) in de gemeente Hellevoetsluis.

groene-stroom-hellevoetsluis

Een energieneutrale woning in Hellevoetsluis rond juli 2024

Op basis van deze pagina lees je bruikbare info over groene stroom Hellevoetsluis. De vraag is, waarom zou ik betalen voor stroom, terwijl jij ook zelf kan produceren. Een woonhuis met een verwaarloosbare of geen energierekening classificeren we als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Hellevoetsluis wordt steeds populairder. Zo’n huis kan jij bereiken via het volgende model:

 • Jouw huis voorzien van goede isolatie.
 • Energieverbruik zo laag mogelijk houden.
 • De energie die je verbruikt lokaal opwekken.

De stroomconsumptie laag houden is mogelijk door te letten op het A++ label en bewust bezig te zijn met energie. O.a. “neem een waterbespaarder” en de vriezer niet te dicht tegen de muur aanzetten. Het zelf opwekken van stroom doe je met zonnecellen, een (duurzame) boiler plus een warmtepompsysteem. In de winter koop je stroom in bij jouw energieleverancier. Daartegenover, als de zon schijnt kun jij (energie) terugleveren (salderen). Al met al realiseer je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Per 2021 is de ouderwetse hr-ketel (Intergas, Atag, Nefit, Remeha of Vaillant) verbannen. De welbekende verwarmingsketel kun je dan enkel inruilen voor een toekomstbestendig alternatief. Een warmtepomp of een hybride systeem worden als opvolgers gezien. Is het een optie: de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees dan zeker onderstaande soorten:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp nuttigt de warmte uit de afvoer-ventilatielucht voordat dit naar buiten wordt vervoerd. De warmte die hieruit ontstaat wordt gebruik door de CV-ketel. De ketel gebruikt de warmte voor de centrale verwarming en warm water (keuken / badkamer). Eigenlijk een hybride product.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit buiten (een soort airco) haalt warmte uit lokale luchtstromen. De opgevangen warmte gaat naar de warmtepomp die je in de woning plaatst. De warmtepomp zet de koude lucht om in naar verwarmingswater van 40+ graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze warmtepomp haalt energie uit de bodem en gebruikt hierbij een bodemwarmtewisselaar. Het systeem vormt dit om naar naar toepasbare warmte voor het verwarmen van jullie woning en gebruikswater. Deze setup heeft een dubbele functie: een warm huis in de winter, en koelen als je huis te warm is.

Hybride warmtepomp
De installatie van een warmtepomp in Hellevoetsluis kan duur uitvallen. Echter, er is een goedkoper alternatief: een hybride warmtepomp systeem. Deze warmtepomp wordt gecombineerd met de HR-ketel. Voordelig, en gemakkelijk te installeren. Daarbij verminder jij de uitstoot van CO2 en besparen jullie op de energierekening. De kostprijs varieert tussen €4100 tot +/- €7100. Geholpen door de interessante ISDE subsidie spreken we over een korte terugverdientijd. Je treft hier ook uitgebreide info over groene stroom in Renswoude afsluiten.

Hoeveel aanbieders hebben groene stroom?

Hedendaags vind je de groene contracten niet bij alle bedrijven. Met name partijen als Van de Bron, Qurrent, Eneco, Pure Energie, Powerpeers, Greenchoice maken dit mogelijk. Door je postcode in te vullen spot je vandaag nog welke groene stroom aanbieders in Hellevoetsluis actief zijn.

Is overstappen moeilijk?

Overstappen is niet ingewikkeld. Wat jij moet doen: je bestaande abonnement beëindigen en daarna een andere, groene maatschappij nemen. Overstappen naar groene stroom behoeft geen verdere actie van jou kant. Jullie aanstaande energieaanbieder regelt het papierwerk.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven vinden weaantrekkelijk. Tegenwoordig zijn prijzen van groene energie Hellevoetsluis sterk verlaagd als je het afzet tegen enkele jaren geleden. Er zijn veel mensen die neigen naar energie die milieuvriendelijk wordt opgewekt. Op basis van onze groene energie vergelijker vind je het prijsverschil met grijze energie.

Uit welke groene pakketten kan ik kiezen?

Om je een idee te geven van beschikbare abonnementen tref je onderstaand toonaangevende stroomcontracten. Voetnoot: daartussen vind je ook enkele aanbiedingen voor grijze gas en stroom. Geholpen door de groene stroom vergelijker check je eenvoudig welke aanbieders “schoon” zijn.

Actuele contracten in de provincie Zuid-Holland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Vast 1 jaar Actie
 • Qurrent – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Vast 3 jaar
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Powerpeers – SamenStroom en CO2-gecompenseerd Gas Variabel
 • EnergieFlex – Groene Stroom en Gas 3 jaar vast Actie
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Actie 1 jaar Vast
 • Delta – Groene Stroom en Gas Vast 3 jaar Actie

Energieprijzen Hellevoetsluis vergelijken Vergelijk de beste groene energieleveranciers en aanbiedingen voor gas en elektriciteit.