Loading...

Groene stroom Westendorp Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt gegenereerd op basis van niet vervuilende, stabiele bronnen als zon, bodemwarmte, waterkracht, aardwarmte, wind. Of lees direct meer over voorbeelden van alternatieve energiebronnen in juli 2024. Dit is beduidend duurzamer wanneer je het vergelijkt met grijze elektriciteit dat wordt gegenereerd met behulp van fossiele brandstoffen als bijv. steenkool, aardgas of aardolie. Check ook meteen voordelen van duurzame energie. Gemakkelijk overstappen? Het aantal aanbieders van echte groene energie is enorm toegenomen. Geholpen door de duurzame energie check kunnen jullie eenvoudig alle groene energieleveranciers in Westendorp vergelijken. Streef jij naar een huis zonder gas? Spring dan direct naar de details aangaande energieneutraal wonen in Westendorp en check de populaire ‘groene’ energiecontracten.


Wat zijn de voordelen van duurzame energie

Meer en meer woningeigenaren en ZZP’ers sluiten zich bewust aan bij een groene energieleverancier, of zorgen voor hun eigen stroom met zonnepanelen. Deze panelen zijn snel terugverdiend. Denk jij na over de overstap naar schone energie? Er zijn genoeg positieve aspecten bij groene stroom en groen gas in verhouding tot grijze energie van Essent, Eneco of Vattenfall.

 • Tijdens het productieproces van duurzame elektra aanzienlijk minder CO2 vrij.
 • Als je switcht naar hernieuwbare energie motiveer je de ontwikkeling van duurzame energie.
 • Groene elektriciteit is gemiddeld verkrijgbaar voor dezelfde prijs als grijze elektra.
 • Je eigen stroom weer terugleveren kan natuurlijk ook. In de volksmond heet dat ‘salderen’, je krijgt hier een compensatie voor.
 • De genoemde duurzame energiebronnen kunnen oneindig produceren. We zitten nooit meer zonder.

Groene energie vergelijken in Westendorp

De geldende tarieven van duurzame energiebedrijven in Westendorp vergelijken (juli 2024)? Open dan onze duurzame energievergelijker! Geef aan waar je woont (postcode), schat jouw verbruik en selecteer het type groene stroom en groen gas. Vervolgens vergelijk je alle beschikbare groene stroom bedrijven. Is groene stroom kostbaarder i.v.m. grijze elektra? Dit is niet het geval! Met behulp van subsidies en hoge cash-back acties is overstappen naar groene energie helemaal niet zo gek. Zonder moeite groene stroom in Westendorp vergelijken? Onze specialist helpen je hier graag bij:

 1. Voer je woonplaats in (prijzen van elektra zijn afhankelijk van woonplaats in Gelderland).
 2. Voer je verwachte gebruik in (gas en elektriciteit).
 3. Genereer je jouw eigen elektra? Dit zal je energiebehoefte verlagen.
 4. Zoek de mogelijkheid “groene stroom”.
 5. Selecteer het type groene energie. Bijvoorbeeld windturbines of zonnestroom uit NL.
 6. Kies bewust of je Nederlandse schone energie wil inkopen (dit geeft je de zekerheid dat het om echt duurzame elektriciteit gaat.)
 7. Selecteer het contract dat bij jou past. Bijvoorbeeld het meest aantrekkelijk geprijsde energiepakket of de groenste energieleverancier.
 8. De overstap wordt vrijwel helemaal geregeld. Lees nu over: verbruik Energiedirect.nl.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen zijn beschikbaar?

Duurzame energiebronnen als onder andere windenergie, waterkracht, bodemwarmte, zonne-energie, biomassa zijn niet zo luchtvervuilend en het effect van CO-2 is nauwelijks aanwezig. Daarbij komt, dit type alternatieve energie is onuitputtelijk. Totaal niet te vergelijken met petroleum, steenkool, aardgas, kolen (vuile elektriciteit). De verwerking van de fossiele brandstoffen komt ons klimaat niet ten goede. Zet jij je in voor een beter milieu? Ontdek dan de verschillende soorten goedkope duurzame elektriciteit in juli 2024. Wellicht spreekt dit je ook aan: groene energie Loppersum vergelijken.

Windenergie

Windturbines genereren stroom zonder dat er sprake is van luchtvervuiling. Het CO-2 effect is 50 keer lager dan grijze stroom. Interesse in windenergie? Stap over naar een maatschappij die stroom inkoopt van windmolens. Of participeer in een winddeel van bijvoorbeeld De Boerenzwaluw (Burum).

Zonne-energie Westendorp

Onze zon is een schone energiebron die altijd aanwezig is. Ervaar de kracht van zonnestroom, en investeer in zonnepanelen en zonneboilers. Je kunt ook zonnepanelen delen. Of kies in de vergelijkingstool de mogelijkheid “zonnestroom”.

Biomassa

Biomassa energie levert ruim 55% van de duurzame energie in Nederland. Stroom uit biomassa wordt geproduceerd door de verbranding / gassing van organisch afval zoals rioolslib. Dit produceert warmte. Waar biomassa precies vandaan komt is niet altijd duidelijk. Er kunnen schadelijke stoffen vrijkomen.

Bodemwarmte

Vooral in de zomer verwarmt de zon de bodem, we noemen dat bodemwarmte. Deze energie halen we uit de bodem, en dit passen we toe voor het opwarmen van onze woning. Hiervoor kun je een warmtepomp gebruiken. Daarnaast kennen we stadswarmte: een “combi” van enerzijds aardwarmte en restwarmte afkomstig uit de industrie (warmtenet) in de gemeente Oude IJsselstreek.

groene-stroom-westendorp

Een energieneutrale woning in Westendorp rond juli 2024

Met behulp van deze website check je nuttige uitleg over groene stroom Westendorp. Alleen, waarom stroom afnemen, als je ook zelfvoorzienend kan zijn. Een woonhuis met een bescheiden of geen energiekosten noemen we een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Westendorp is een wens van vele. Zo’n woning bewerkstellig je door de volgende aanpassingen te doen:

 • Jullie woning zo goed mogelijk isoleren.
 • Het verbruik van energie zo laag mogelijk houden.
 • De vereiste energie opwekking middels panelen.

Het gebruik van elektra verminderen is mogelijk door te letten op het A++ label en wekelijks een analyse te maken van energie. Denk aan “gebruik uitsluiten A+ apparaten” en plaats je boiler, geiser of ketel op een zo strategisch mogelijke plek. Energie opwekken kan met zonnepanelen, een (duurzame) boiler en natuurlijk een warmtepomp (ketel). In het najaar en winter zul je elektriciteit inkopen bij het aanbieder. Intussen, als je te veel opwekt lever je stroom terug (salderen). Onder aan de streep realiseer je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een paar jaar is de oude en vertrouwde mono cv-ketel (zoals o.a. AWB, Vaillant, Remeha, Nefit of Atag) niet langer toegestaan. De klassieke hr-ketel mag je dan alleen inwisselen voor een duurzaam alternatief. Een warmtepomp of een hybride installatie zijn populaire opties. Zit je eraan te denken: jouw CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Check hiervoor de volgende installaties:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp profiteert van de warmte uit de afvoer-ventilatielucht precies voor het naar buiten wordt afgezogen. Deze warmte wordt gebruik door de CV-ketel. De ketel gebruikt de warmte voor verwarming (vloer / radiator) en warm water dat je kunt gebruiken. Een typisch voorbeeld van een hybride systeem.
 2. Lucht-water warmtepomp: Jullie eigen buitenunit (met een soort ventilator) benut de energie uit de buitenlucht. De warmte uit de lucht gaat via leidingen naar de warmtepomp binnen in huis. De installatie transformeert de koude lucht naar heet gebruikswater van 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit systeem nuttigt energie uit de bodem via de unieke bodemwarmtewisselaar. Het vernuftige systeem converteert dit naar toepasbare warmte voor de opwarming van je appartement en gebruikswater. Het systeem kan twee dingen doen: verwarming in de koude maanden, en het koelt jouw huis in de zomer.

Hybride warmtepomp
Het laten plaatsen van warmtepomp in Westendorp is duur. Maar, er is een middenweg: een hybride warmtepomp installatie. Dit systeem sluit je aan op de gasgestookte ketel. Het is betaalbaar en probleemloos te installeren. Overigens reduceer je schadelijke CO2 effecten en kan jij besparen op energienota. Het tarief ligt tussen de €2600 tot +/- €7400. Mede door de aantrekkelijk ISDE subsidie valt de terugverdientijd positief uit. Start nu ook met groene stroom in Geervliet afsluiten.

Wie zijn aanbieders van groene stroom?

Op dit moment is dit niet mogelijk bij alle leveranciers. Vooral organisaties zoals Eneco, Qurrent, Van de Bron, Greenchoice, Pure Energie, Powerpeers focussen hierop. Via jullie adresgegevens check je direct welke groene stroom aanbieders in Westendorp aanwezig zijn.

Is overstappen moeilijk?

Overstappen is heel eenvoudig. Het stappenplan is: het huidige contract annulerenen hierna een groene leverancier kiezen. Overstappen naar groene stroom behoeft geen aanpassingen aan de woning. Jullie aanstaande energiemaatschappij regelt alles.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn zeker goed. Op dit moment zijn de prijzen van groene energie Westendorp een stuk lager wanneer je dit vergelijkt met de beginperiode. Er zijn steeds meer huizeneigenaren die mede hierdoor overstappen naar duurzaam geproduceerde energie. Geholpen door onze groene energie vergelijker check je ’t verschil met grijze stroom.

Welke groene abonnementen zijn er?

Om je een idee te geven van enkele energie-abonnementen tref je onderstaand enkele stroom abonnementen. Opmerking: dit zijn niet alleen groene pakketten, ook aanbiedingen voor grijze gas en stroom. Aan de hand van de duurzame energie check achterhaal je simpelweg welke van deze contracten duurzaam en schoon zijn.

Huidige contracten in de provincie Gelderland

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas Vast 1 jaar Actie
 • Qurrent – Windstroom en Gas Variabel
 • Greenchoice – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • ENGIE – Modelcontract Groene stroom en gas
 • Powerpeers – SamenStroom en CO2-gecompenseerd Gas Variabel
 • EnergieFlex – 100% Sociaal Groen Gas en Groene Stroom 3 jaar vast
 • Vattenfall – Stroom en Gas Onbepaalde tijd
 • UnitedConsumers – Windstroom en Gas Variabel 3 jaar

Energieprijzen Westendorp vergelijken Vergelijk de goedkoopste groene energieleveranciers en welkomstpremies voor gas en elektriciteit.