Loading...

Groene stroom Renswoude Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt opgewekt d.m.v. schone, onuitputtelijke bronnen zoals aardwarmte, waterkracht, zon, biomassa, bodemwarmte. Of lees direct meer over veel gebruikte alternatieve energiebronnen in april 2021. Het is een stuk beter voor het milieu vergeleken met grijze stroom dat wordt gegenereerd met behulp van fossiele brandstoffen als bijv. aardolie, aardgas of steenkool. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. À la minute overstappen? Het aanbod met groene Nederlandse energie begint steeds serieuzer te worden. D.m.v. onze groene stroom checker kunnen jullie vlug alle groene energieleveranciers in Renswoude vergelijken. Kijk je ook uit naar een gasloze woning? Bekijk hiervoor onze tips m.b.t energieneutraal wonen in Renswoude of doorzoek de recente ‘groene’ energiecontracten.


Wat zijn de voordelen van duurzame energie

Meer en meer gezinnen en ZZP’ers stappen over naar een groene energieleverancier, of genereren zelf stroom dankzij zonnepanelen. De overheid stimuleert dit. Oriënteer jij je op het overstappen naar schone energie? Groene stroom en groen gas hebben veel voordelen ten opzichte van grijze elektriciteit van Nuon, Eneco of Essent.

 • Tijdens het productieproces van duurzame elektra wordt de lucht niet vervuild.
 • Wanneer je de keuze maakt voor hernieuwbare energie stimuleer je verdere uitbreiding van schone stroom.
 • Groene elektriciteit is normaal verkrijgbaar voor dezelfde prijs als grijze elektra.
 • Reststroom terugleveren aan het net behoort tot de mogelijkheden. We hebben het dan over salderen, waarvoor je een kleine vergoeding ontvangt.
 • De duurzame energiebronnen zijn niet onuitputbaar. Ze blijven altijd voorhanden.

Groene energie vergelijken in Renswoude

De huidige tarieven van duurzame energiebedrijven in Renswoude vergelijken (april 2021)? Ga aan de slag met de groene energievergelijker! Vul jouw woonplaats in, schat jouw verbruik en stel jouw ideale groene stroom + groen gas pakket samen. Daaropvolgend check je alle groene energieleveranciers. Is groene energie / stroom hoger geprijsd dan grijze energie? Gelukkig is dat niet waar! Door subsidieregelingen en royale welkomstpremies is overstappen naar groene energie zeer aantrekkelijk. Direct groene stroom in Renswoude vergelijken? Ons advies vind je hieronder:

 1. Stap 1 is het invullen van je woongebied (prijzen van elektra schommelen per woonplaats in Utrecht).
 2. Geef het ingeschatte energieverbruik in (stroom & gas).
 3. Wekken jullie eigen elektra op (zon)? Breng dat in mindering.
 4. Zoek de mogelijkheid “groene stroom”.
 5. Geef aan wat voor type groene energie je wenst. Dit kan zijn Nederlandse windparken of zonnepanelen.
 6. Kies of jij de schone energie uit Nederland wil afnemen (dit geeft je de zekerheid dat de stroom daadwerkelijk van duurzame aard is.)
 7. Klik op het contract dat je wensen dekt. Opties zijn een goedkoop abonnement of de groenste energieleverancier.
 8. De overstap wordt vrijwel helemaal geregeld. Lees nu over: overstappen naar Leon Zeewolde.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen zijn er allemaal?

Duurzame energiebronnen zoals biomassa, waterkracht, aardwarmte, zonne-energie, windenergie veroorzaken geen luchtvervuiling en ook de schadelijke CO-2 uitstoot blijft beperkt. Daarbij komt, deze alternatieve energie is onuitputtelijk. Dat is wel wat anders dan kolen, steenkool, petroleum, aardolie (grijze energie). Het toepassen van alle fossiele brandstoffen is een belangrijke aanjager van het broeikaseffect. Kies jij bewust voor een prettig leefklimaat? Ontdek dan de mogelijke opties voor goedkope duurzame elektriciteit in april 2021. Misschien vind je dit ook relevant: groene energie Geervliet vergelijken.

Windenergie

Windturbines maken stroom aan zonder de lucht te vervuilen. Het CO-2 effect kan zo enorm gereduceerd worden. Stap jij over op windenergie? Stap over naar een aanbieder die Hollandse windstroom aanbiedt. Of participeer in een gezamenlijk windmolenproject als De Witte Juffer (Culemborg).

Zonne-energie Renswoude

Onze zon is een bron die oneindig gebruikt kan worden. Ontdek zelf de voordelen van zonne energie, en bestel zonneboilers of panelen. Participeer in een zonnepanelenpark. Of selecteer in de vergelijkingstool de filter “stroom van zonnepanelen”.

Biomassa

Energieopwekking uit biomassa bezorgt ons meer dan de helft van alle beschikbare duurzame energie. Stroom uit biomassa wordt gemaakt door het verbrandingsproces van organische materialen als rioolslib. Dit genereert warme lucht. De afkomst van biomassa is niet altijd duidelijk. Het kan slecht voor het milieu zijn.

Bodemwarmte

De warmte van de zon verwarmt de bodem, dit is in feite bodemwarmte. Deze warmte halen we uit de bodem, en gebruiken dit voor ons verwarmingssysteem. Een warmtepomp ondersteunt dit proces. Een andere optie is stadswarmte: dit is een regionaal aardwarmte concept en restwarmte van bedrijven (warmtenet) in de gemeente Renswoude.

groene-stroom-renswoude

Een energieneutrale woning in Renswoude rond april 2021

Aan de hand van Groenestroomaanbieding.nl bekijk je belangrijke details over groene stroom Renswoude. Alleen, waarom eigenlijk stroom afnemen, als je ook zelfvoorzienend kan zijn. Een appartement met een beperkte of geen energierekening heet een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Renswoude wint aan interesse. Zo’n huis bereiken jullie door de volgende aanpassingen te doen:

 • Jouw appartement voorzien van goede isolatie.
 • De energieconsumptie zo laag mogelijk houden.
 • De energie die je consumeert zelf opwekken.

De stroomconsumptie stabiliseren is mogelijk door te letten op het A++ label en dagelijks te focussen op energie. Dan kun je denken aan “zet de verwarming uit in ruimte waar je niet bent” en de verwarming niet hoog aan zetten als je weg bent. Het opwekken van energie gaat middels zonnepanelen, een zonne-boiler of een warmtepomp. In het najaar en winter zul je elektriciteit inkopen bij jouw leverancier. Intussen, in de warmte maanden lever jij terug aan het net (salderen). Wanneer je dit verrekent bereik je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een tijdje is de gebruikelijke verwarmingsketel (als Remeha, Atag, AWB, Nefit of Vaillant) niet meer toegestaan. De huidige cv-ketel mag je dan uitsluitend inwisselen voor een toekomstbestendig alternatief. Een warmtepomp of een hybride installatie is sterk in opkomst. Ben jij ook bezig met de kwestie: je CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Verdiep je dan in de diverse installaties:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp profiteert van energie uit ventilatielucht voordat dit naar buiten wordt afgevoerd. De warmte die hieruit ontstaat gaat naar je cv-ketel. De HR-ketel past deze warmte toe voor verwarming (vloer / radiator) en voor warm tapwater. Installateurs spreken hier over een hybride systeem.
 2. Lucht-water warmtepomp: Jullie eigen buitenunit (een soort van airco-installatie) onttrekt de warmte uit de buitenlucht. De gewonnen warmte wordt vervoerd naar de warmtepomp die je in de woning plaatst. De installatie zet de koude lucht om in naar heet water tot zo’n 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit type warmtepomp haalt energie uit de bodem via de unieke bodemwarmtewisselaar. De warmtepomp verandert dit naar bruikbare warmte voor de opwarming van je appartement en gebruikswater. Het apparaat kan twee dingen doen: verwarming in de koude maanden, en koelen als de woning te heet is.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp installeren in Renswoude vergt een hele investering. Echter, er is een tussenoplossing: een hybride warmtepomp. Dit systeem sluit je aan op de op gas draaiende ketel. De investering is relatief klein, en probleemloos toe te passen. Daarnaast beperk je schadelijke CO2 effecten en kan jij besparen op kosten van energie. De prijs ligt in de range tussen de €2300 en €6100. Met behulp van de interessante ISDE subsidie is de terugverdientijd erg kort. Op groenestroomaanbieding.nl bekijk je ook groene stroom in Asperen afsluiten.

Welke leveranciers leveren groene stroom?

Vandaag de dag is dat geen optie bij alle bedrijven. In het bijzonder bedrijven zoals Greenchoice, Van de Bron, Qurrent, Engie, Pure Energie, Eneco faciliteren dit. Door je postcode in te vullen ontdek jij gemakkelijk welke groene stroom aanbieders in Renswoude voorhanden zijn.

Is overstappen moeilijk?

Overstappen is niet ingewikkeld. Wat jij moet doen: je bestaande verbintenis ontbinden en hierna een groen energie abonnement uitzoeken. Overstappen naar groene stroom vereist geen verdere woningaanpassingen. De volgende energieleverancier pakt dit allemaal op.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn zeer aanlokkelijk. Vandaag de dag zijn de prijzen van groene energie Renswoude fors lager wanneer je dit vergelijkt met de introductieprijs. Er zijn steeds meer huizeneigenaren die mede hierdoor switchen naar stroom die duurzaam wordt geproduceerd. Geholpen door de groene energievergelijker vind je het prijsverschil met grijze energie.

Hoeveel groene pakketten zijn er?

Om je een impressie te geven van huidige pakketten tref je onderstaand de meest populaire stroompakketten. Info: je vind daarbij ook diverse pakketten met grijze gas en stroom. Middels de duurzame energie checker zie je à la minute welke aanbieders “schoon” zijn.

Huidige contracten in de provincie Utrecht

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas Vast 1 jaar Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 3 jaar Prijs Zeker
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en Groen gas 1 jaar vast
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Powerpeers – Opwekkersstroom en CO2-gecompenseerd Gas Variabel
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 5 jaar
 • Nuon – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • Delta – Groene Stroom en Gas Actieprijs Vast 1 jaar

Energieprijzen Renswoude vergelijken Vergelijk de voordeligste groene energieleveranciers en contracten voor elektriciteit en gas.