Loading...

Groene stroom Vinkeveen Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt gegenereerd door gebruik te maken van schone, onuitputbare bronnen als zon, waterkracht, wind, bodemwarmte, biomassa. Of lees direct meer over voorbeelden van alternatieve energiebronnen in december 2022. Het is aanmerkelijk beter voor het milieu als je het afzet tegen grijze elektra dat wordt opgewekt met behulp van fossiele brandstoffen zoals aardolie, aardgas of steenkool. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Eenvoudig overstappen? Het assortiment groene energie van Nederlandse bodem wordt alsmaar beter. Met behulp van de duurzame energie checker kun jij rap alle groene energieleveranciers in Vinkeveen vergelijken. Wil jij ook een huis zonder gas? Raadpleeg hiervoor het stappenplan voor energieneutraal wonen in Vinkeveen en snuffel tussen de meest afgesloten duurzame energiecontracten.


De voordelen van duurzame energie

Steeds meer Nederlanders en bedrijven ontdekken de voordelen van de groene energieleverancier, of wekken zelf stroom op dankzij zonnepanelen. De ISDE subsidie maakt dit aantrekkelijk. Denk jij na over een overstap naar schone energie? Groene stroom en groen gas kennen vele pluspunten wanneer met dit legt naast grijze energie van Eneco, Vattenfall of Essent.

 • Tijdens het productieproces van duurzame elektra aanzienlijk minder CO2 vrij.
 • Indien je kiest voor hernieuwbare energie draag je bij aan de productie van groene energie.
 • Groene elektriciteit is in de regel verkrijgbaar voor dezelfde prijs als grijze “vuile” stroom.
 • Reststroom terugleveren behoort tot de mogelijkheden. We hebben het dan over salderen, waar je een financiële tegemoetkoming voor krijgt.
 • De duurzame energiebronnen kunnen oneindig produceren. We grijpen nooit mis.

Groene energie vergelijken in Vinkeveen

De huidige tarieven van duurzame energiebedrijven in Vinkeveen vergelijken (december 2022)? Begin direct met de duurzame energievergelijker! Vul jouw woonplaats in, geef een schatting van je verbruik en stel jouw ideale groene stroom + groen gas pakket samen. Daarna check je alle beschikbare groene energieleveranciers. Is groene stroom prijziger dan grijze energie? Dit is niet het geval! Middels subsidies voor groene stroom en forse cash-back acties is overstappen naar groene stroom aantrekkelijker dan ooit. Nu groene stroom in Vinkeveen vergelijken? Onze specialist helpen je hier graag bij:

 1. Als eerste vul je jouw postcode + huisnummer in (de actuele tarieven zijn afhankelijk van postcode in Utrecht).
 2. Hoeveel energie verbruiken jullie (elektra & gas).
 3. Heb je zonnepanelen? Breng dat in mindering.
 4. Selecteer de mogelijkheid “groene stroom”.
 5. Kies de herkomst van de groene energie. Je kunt denken aan windmolens of zonneparken.
 6. Kies bewust of je schone energie wenst van eigen bodem (dit is vaak een garantie dat het om echt duurzame elektriciteit gaat.)
 7. Maak een keuze voor het pakket wat je interessant vindt. Kies meteen voor het meest betaalbare energiecontract of de groenste energieleverancier.
 8. De overstap wordt vrijwel helemaal geregeld. Lees nu over: energie-aanbieder Engie.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen bestaan er?

Duurzame energiebronnen als windenergie, waterkracht, zonne-energie, bodemwarmte, aardwarmte vervuilen de lucht niet tot nauwelijks en de invloed op broeikaseffect wordt flink gereduceerd. Daarbij komt, de genoemde alternatieve energie is onuitputtelijk. Heel anders i.v.m. steenkool, aardolie, kolen, petroleum (vuile elektriciteit). Het gebruik van de fossiele brandstoffen komt ons klimaat niet ten goede. Zet jij je in voor een schonere lucht? Hieronder vind je alle mogelijkheden rondom goedkope duurzame elektriciteit in december 2022. Lees nu verder over groene energie Kudelstaart vergelijken.

Windenergie

Windturbines produceren stroom zonder dat er sprake is van luchtvervuiling. Uitstoot van CO-2 is tot 100 keer lager. Gebruik maken van windenergie? Ga voor een stroomaanbieder met groene windstroom. Een alternatief is een wind-energieproject (collectief) als De Vier Winden (Noord-Holland).

Zonne-energie Vinkeveen

Zonnestroom is een vorm van hernieuwbare energie waar we in de toekomst van profiteren. Kies ook voor energie van de zon, en installeer boilers en zonnepanelen. Je kunt ook zonnepanelen delen. Of kies in de groene stroom vergelijker de milieuvriendelijke “energie via zonnepanelen”.

Biomassa

Stroom genereren uit biomassa zorgt voor ruim 50% van de duurzame energie in Nederland. Energie vanuit biomassa wordt gemaakt door de verbranding / gassing van organische natuur resten zoals mest en maïs. Het restproduct hiervan is warmte. De oorsprong van de biomassa kan ontraceerbaar zijn. Het kan slecht voor het milieu zijn.

Bodemwarmte

Zonlicht verwarmt bodem(water), we noemen dat bodemwarmte. Steeds vaker onttrekken we de warmte uit de bodem, en dit passen we toe voor het verwarmen van woningen. Hiervoor kun je een warmtepomp gebruiken. Soms is ook stadswarmte een optie: dit is een regionaal aardwarmte concept en “restwarmte” dat komt van fabrieken (warmtenet) in de gemeente De Ronde Venen.

groene-stroom-vinkeveen

Een energieneutrale woning in Vinkeveen rond december 2022

Aan de hand van deze pagina lees je handige uitleg over groene stroom Vinkeveen. Alleen, waarom stroom afnemen, wanneer men ook zelfvoorzienend kan zijn. Een woonhuis met een verwaarloosbare of geen energierekening beschrijven we als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Vinkeveen is onderwerp van gesprek. Een huis als dit verwezenlijk jij op basis van 3 factoren:

 • Jullie appartement redelijk tot goed isoleren.
 • Elektra en gas afname verminderen.
 • De energie die je consumeert opwekking middels panelen.

De elektra consumptie minimaliseren is mogelijk door zuinige apparaten te kopen en actief te letten op energie. Dan kun je denken aan “het gebruik van lichtdimmers” en doe je wasmachine zo vol mogelijk. Zelfstandig energie-opwekken gaat middels zonnepanelen, een (zonne) boiler en natuurlijk een warmtepomp (ketel). In de winter zul je elektriciteit inkopen bij jullie energiemaatschappij. Evengoed, als jullie meer opwekken dan je gebruikt kan je stroom terugleveren (salderen). Over een jaar gemeten heb je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Binnen enkele jaren wordt de “oude” gasgestookte ketel (zoals Nefit, Vaillant, AWB, Remeha of Atag) niet meer toegestaan. De huidige gasgestookte ketel mag je dan alleen omruilen voor een duurzame energiebron. Een warmtepomp of een hybride opstelling is de opvolger van de CV. Is het een optie: jullie CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees dan zeker de diverse type systemen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp gebruikt (warmte) ventilatielucht precies voor het naar buiten wordt gestuurd. De gewonnen warmte wordt gebruik door de CV-ketel. De HR-ketel past deze warmte toe voor de centrale verwarming en warm water (keuken / badkamer). Het is dus een hybride installatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: Een buitenunit (een speciale buitenventilator) haalt energie uit omgevingslucht. De warmte uit de lucht wordt overgedragen aan de warmtepomp die zich in de woning begeeft. De installatie transformeert de buitenlucht naar verwarmingswater van 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit systeem profiteert van warmte uit de bodem waarbij de bodemwarmtewisselaar wordt gebruikt. Het systeem transformeert dit naar geschikte warmte voor de vloerverwarming van jullie huis en douchewater. Het apparaat heeft een dubbele functie: verwarmen in de winter, en koelen tijdens warme periodes.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp laten plaatsen in Vinkeveen kan duur uitvallen. Echter, er is een goedkoper alternatief: een hybride warmtepomp systeem. De warmtepomp wordt aangesloten op jouw huidige cv-ketel. Niet al te duur, en zonder problemen te plaatsen. Daarbij verlagen jullie de bijdrage aan het broeikaseffect en bespaart men op energielasten. Het tarief ligt zo tussen de €4500 en €7600. Mede door de toepasbare ISDE subsidie spreken we over een korte terugverdientijd. Nu ook online: groene stroom in Eexterzandvoort afsluiten.

Welke leveranciers bieden groene stroom?

Vandaag de dag tref je de groene abonnementen niet bij alle maatschappijen. Specifieke leveranciers zoals Eneco, Powerpeers, Engie, Van de Bron, Greenchoice, Qurrent verzorgen dit voor je. Door je postcode in te vullen ontdek jij meteen welke groene stroom aanbieders in Vinkeveen aanwezig zijn.

Hoe kan ik overstappen?

Overstappen is zeer eenvoudig. Het stappenplan is: het actuele contract beëindigen en daaropvolgend een andere, groene maatschappij nemen. Overstappen op groene stroom vergt geen complexe acties. Je volgende leverancier doet dit voor jou.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn zeker schappelijk. Momenteel zijn prijzen van groene energie Vinkeveen een stuk lager als je het afzet tegen de beginperiode. We horen van veel mensen die om deze reden overstappen naar duurzaam geproduceerde energie. Door gebruik te maken van de groene energie checker check je ’t verschil met grijze stroom.

Uit welke groene pakketten kan ik kiezen?

Om je een idee te geven van beschikbare energiecontracten bekijk je onderstaand vaak bestelde stroomcontracten. Voetnoot: hiertussen zitten ook een aantal contracten op basis van grijze gas en stroom. Middels de duurzame energie checker zie je ogenblikkelijk welke contracten daadwerkelijk duurzaam zijn.

Actuele contracten in de provincie Utrecht

 • Eneco – EcoStroom + AardGas 1 jaar Vast Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 2 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Vast 3 jaar
 • ENGIE – Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Powerpeers – SamenStroom en CO2-gecompenseerd Gas Variabel
 • EnergieFlex – Groene Stroom en Gas 1 jaar vast
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas Vast Actie tot 1 jaar
 • Oxxio – Groene Stroom en Gas 3 jaar Vast

Energieprijzen Vinkeveen vergelijken Vergelijk de gunstigste groene energie-aanbieders en welkomstacties voor stroom en gas.