Loading...

Groene stroom Beetsterzwaag Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt gegenereerd met behulp van milieubewuste, onuitputtelijke bronnen zoals bodemwarmte, zon, biomassa, aardwarmte, waterkracht. Meer daarover vind je via veel gebruikte alternatieve energiebronnen in december 2023. Het is aanmerkelijk beter voor het milieu vergeleken met grijze stroom dat wordt gefabriceerd aan de hand van fossiele brandstoffen zoals aardolie, steenkool of aardgas. Zie ook de voordelen van duurzame energie. Zonder problemen overstappen? Het aantal aanbieders van echte groene energie wordt steeds beter. Op basis van de duurzame energie checker kun je meteen alle groene energieleveranciers in Beetsterzwaag vergelijken. Is jouw doel ook een gasloze woning? Scroll meteen naar de uitgebreide info over energieneutraal wonen in Beetsterzwaag of doorzoek de actuele ‘groene’ energiecontracten.


Alle voordelen van duurzame energie

Steeds meer huishoudens en ZZP’ers switchen naar een groene energieleverancier, of zorgen voor hun eigen stroom met zonnepanelen. De ISDE subsidie maakt dit aantrekkelijk. Oriënteer jij je op een contract met schone energie? Er zijn genoeg positieve aspecten bij groene stroom en groen gas ten opzichte van grijze stroom van Eneco, Vattenfall of Essent.

 • Tijdens het productieproces van duurzame elektra is er amper sprake van vervuiling.
 • Zodra jij de keuze maakt voor hernieuwbare energie draag je bij aan verdere uitbreiding van duurzame energie.
 • Groene elektriciteit is normaal amper duurder dan grijze “vuile” stroom.
 • Reststroom terugleveren aan het net kan natuurlijk ook. We hebben het dan over salderen, waarvoor je een kleine vergoeding ontvangt.
 • De genoemde duurzame energiebronnen kunnen oneindig produceren. We zitten nooit meer zonder.

Groene energie vergelijken in Beetsterzwaag

De actuele tarieven van duurzame energiebedrijven in Beetsterzwaag vergelijken (december 2023)? Open dan onze groene energievergelijker! Voer jouw gegevens in, geef een schatting van je verbruik en kies de groene stroom en het groene gas dat bij jou past. Aansluitend check je alle beschikbare groene energie-aanbieders. Is groene energie kostbaarder i.v.m. normale stroom? Dat hoeft niet zo te zijn! Dankzij subsidies en forse cash-back acties is switchen naar duurzame stroom een goed idee. Zonder moeite groene stroom in Beetsterzwaag vergelijken? Volg dan ons stappenplan:

 1. Voer je woonplaats in (prijzen van elektra zijn weer anders per regio in Friesland).
 2. Voer je verwachte gebruik in (gas en elektriciteit).
 3. Genereer je jouw eigen elektra? Trek dit daarvan af.
 4. Zoek het kopje “groene stroom”.
 5. Kies de herkomst van de groene energie. Dit kan zijn windmolens of zonneparken.
 6. Kies bewust of je schone energie wenst van eigen bodem (dit is vaak een garantie dat de stroom daadwerkelijk van duurzame aard is.)
 7. Kies het aanbod dat je wensen dekt. Selecteer direct een goedkoop abonnement of de groenste energieleverancier.
 8. De overstap wordt vrijwel helemaal geregeld. Lees nu over: welkomstpremie Greenchoice.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen kunnen interessant zijn?

Duurzame energiebronnen als bodem, water, zon, bio, aarde vervuilen de lucht niet tot nauwelijks en het effect van CO-2 wordt flink gereduceerd. Vergeet niet, de genoemde alternatieve energie is niet uitputbaar. Dit in tegenstelling tot steenkool, aardgas, petroleum, aardolie (grijze elektriciteit). Het verbranden van onze fossiele brandstoffen zorgt voor schade aan milieu / klimaat. Wil jij ook een groene leefomgeving? Check snel de verschillende soorten goedkope duurzame elektriciteit in december 2023. Bekijk ook de mogelijkheden voor: groene energie Oud Ade vergelijken.

Windenergie

Windturbines produceren stroom waarbij de lucht niet vervuild wordt. De CO-2 uitstoot kan zo enorm gereduceerd worden. Switchen naar windenergie? Stap over naar een aanbieder die Hollandse windstroom aanbiedt. Of schrijf je in voor een collectieve windmolen zoals De Grote Geert (Delfzijl).

Zonne-energie Beetsterzwaag

Zonnestroom is een bron die nooit opraakt. Stap ook over naar de mogelijkheden van onze zon, en kies voor zonnepanelen en zonneboilers. Participeer in een zonnepanelenpark. Of markeer in de vergelijkingstool de mogelijkheid “zonne-energie”.

Biomassa

Energie uit biomassa beslaat meer dan de helft van alle beschikbare duurzame energie. Biomassa energie ontstaat door vergissing en vergassing van organische natuur resten zoals mest en maïs. Dit genereert warme lucht. De afkomst van biomassa kan ontraceerbaar zijn. Dit kan mogelijk schadelijk zijn.

Bodemwarmte

De bodem wordt opgewarmd door de zon, op die manier ontstaat bodemwarmte. Steeds vaker onttrekken we de warmte uit de bodem, en gebruiken dit voor verwarming + warm tapwater. Dit kan je doen met een warmtepomp. Soms is ook stadswarmte een optie: een unieke koppeling van aardwarmte en restwarmte afkomstig uit de industrie (warmtenet) in de gemeente Opsterland.

groene-stroom-beetsterzwaag

Een energieneutrale woning in Beetsterzwaag rond december 2023

Middels Groenestroomaanbieding.nl bekijk je handige toelichting op groene stroom Beetsterzwaag. Alleen, hoezo stroom afnemen, als je ook zelfvoorzienend kan zijn. Een woning met een lage of geen energienota classificeren we als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Beetsterzwaag wil natuurlijk iedereen. Zo’n woning bewerkstellig je op de volgende manier:

 • Jouw appartement voorzien van goede isolatie.
 • Elektra en gas afname verlagen.
 • De energie die je verbruikt met eigen materiaal genereren.

Het verbruik van energie laag houden bereik je door A++ apparaten aan te schaffen, en actief te letten op energie. Bijvoorbeeld “korter douchen” en de vaatwasser zoveel mogelijk tijdens het daltarief aanzetten als je hier gebruik van maakt. Het zelf opwekken van stroom kan met zonnepanelen, een (zonne) boiler of uiteraard een warmtepomp installatie. In koude periodes neem je stroom af bij jullie aanbieder. Daartegenover, als jullie meer opwekken dan je gebruikt kun jij (energie) terugleveren (salderen). Al met al heb je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een paar jaar is de “oude” CV-ketel op gas (van bijv. Atag, Nefit, AWB, Intergas of Remeha) uitgesloten. De welbekende verwarmingsketel mag je dan slechts omwisselen voor een duurzaam alternatief. Een warmtepomp of een hybride opstelling is de opvolger van de CV. Denk je aan de mogelijkheid: je CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Bekijk dan de verschillende installaties:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp nuttigt de afgevoerde warme ventilatielucht alvorens het naar buiten wordt gestuurd. Deze warmte wordt gebruik door de CV-ketel. De HR-ketel past deze warmte toe voor verwarming (vloer / radiator) en heet tapwater (douche/bad). In dit geval hebben we het over een hybride product.
 2. Lucht-water warmtepomp: De buitenunit (een soort airco) neemt energie uit de omgevingslucht. De gewonnen warmte gaat via leidingen naar de warmtepomp die zich in de woning begeeft. De warmtepomp converteert de buitenlucht van 5 graden naar verwarmingswater van maximaal 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze variant profiteert van warmte uit de bodem met speciale bodemwarmtewisselaars. Het systeem vormt dit om naar naar bruikbare warmte voor het aansturen van de verwarming van jouw woning en kraanwater. Deze setup werkt 2 kanten op: een warm huis in de winter, en het koelt de woning in de warme maanden.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp installeren in Beetsterzwaag is duur. Goed nieuws, er is een tussenoplossing: een hybride warmtepomp. Deze installatie werkt samen met de HR-ketel. Goedkoop, en simpel te plaatsen. Trouwens, ook verklein je schadelijke CO2 effecten en besparen jullie op maandelijkse energielasten. Het tarief ligt in de range tussen de €4000 tot +/- €7500. Via de geldige ISDE subsidie valt de terugverdientijd positief uit. Op groenestroomaanbieding.nl bekijk je ook groene stroom in Kelpen-Oler afsluiten.

Welke leveranciers leveren groene stroom?

Hedendaags is dit niet mogelijk bij alle aanbieders. Vooral partijen als Pure Energie, Powerpeers, Van de Bron, Qurrent, Engie, Eneco focussen hierop. Wanneer je jouw postcode invoert achterhaal je vandaag nog welke groene stroom aanbieders in Beetsterzwaag voorhanden zijn.

Hoe werkt overstappen?

Overstappen is een eitje. De beste manier: je bestaande verbintenis ontbinden en vervolgens een groen energiecontract afsluiten. Op groene stroom overstappen behoeft geen verdere woningaanpassingen. Jouw nieuwe leverancier doet dit voor jou.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven vinden weschappelijk. Op dit ogenblik zijn prijzen van groene energie Beetsterzwaag een stuk lager in verhouding tot een paar jaar terug. We zien meer en meer huizeneigenaren die mede hierdoor oversluiten naar duurzaam geproduceerde energie. Met behulp van de groene energie checker tref je het verschil in prijs t.o.v. grijze elektra.

Wat is het actuele aanbod met groene contracten?

Om je een indruk te geven van enkele abonnementen vergelijk je hierna de meest populaire stroom abonnementen. Info: niet uitsluitend 100% duurzame contracten, ook aanbieders van grijze gas en stroom. Middels onze groene energie check bekijk je à la minute welke leveranciers “groen” zijn.

Veel afgesloten contracten in de provincie Friesland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas vast 3 jaar
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas 1 jaar vast Actie
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 5 jaar Actie
 • EnergieFlex – 100% Sociaal Groen Gas en Groene Stroom 1 jaar vast
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Vast 1 jaar Actie
 • Oxxio – Stroom en Gas Modelcontract

Energieprijzen Beetsterzwaag vergelijken Vergelijk de goedkoopste groene energie-aanbieders en deals voor gas en elektriciteit.