Loading...

Groene stroom Loozen Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt gegenereerd d.m.v. milieuvriendelijke, onuitputtelijke bronnen zoals bodemwarmte, wind, aardwarmte, biomassa, zon. Zie ook alle populaire alternatieve energiebronnen in september 2022. Het is een stuk toekomstbestendiger vergeleken met grijze stroom dat wordt gefabriceerd met fossiele brandstoffen zoals steenkool, aardgas of aardolie. Hier lees je meer over voordelen van duurzame energie. Zonder problemen overstappen? De keuze m.b.t. Hollandse groene energie wordt alsmaar beter. Door de duurzame energie check kunnen jullie eenvoudig alle groene energieleveranciers in Loozen vergelijken. Streven jullie ook naar 0 op de meter? Spring dan direct naar het stukje over energieneutraal wonen in Loozen en snuffel tussen de meest afgesloten duurzame energiecontracten.


De voordelen van duurzame energie

Opvallend veel huishoudens en ondernemingen kiezen voor een groene energieleverancier, of regelen hun eigen stroom via zonnepanelen. De ISDE subsidie maakt dit aantrekkelijk. Interesse in een contract met schone energie? Groene stroom en groen gas kennen vele pluspunten als je het vergelijkt met grijze elektriciteit van Eneco, Vattenfall of Essent.

 • Bij de productie van duurzame elektra is er amper sprake van vervuiling.
 • Zodra jij overstapt naar hernieuwbare energie draag je bij aan innovatie op het gebied van schone stroom.
 • Groene elektriciteit is doorgaans niet veel duurder dan grijze stroom.
 • Zelf energie opwekken en terugleveren is zeker mogelijk. We hebben het dan over salderen, waarvoor je een kleine vergoeding ontvangt.
 • Onze duurzame energiebronnen kunnen oneindig produceren. We zitten nooit meer zonder.

Groene energie vergelijken in Loozen

De scherpste tarieven van duurzame energiebedrijven in Loozen vergelijken (september 2022)? Start met onze energievergelijker! Vul je postcode + huisnummer in, bepaal de hoeveelheid stroom dat je nodig hebt en kies de groene stroom en het groene gas dat bij jou past. Hierna vergelijk je alle beschikbare groene aanbieders. Is groene stroom / energie duurder i.v.m. grijze elektriciteit? Gelukkig is dat niet waar! Met behulp van subsidies voor duurzame energie en royale welkomstaanbiedingen is overstappen naar groene energie beslist aan te raden. Snel groene stroom in Loozen vergelijken? Volg de onderstaande stappen:

 1. Start met je postcode en huisnummer (tarieven zijn weer anders per woonplaats in Overijssel).
 2. Hoeveel energie verbruiken jullie (elektriciteit & gas).
 3. Genereer je jouw eigen elektra? Dit moet je gelijk aftrekken.
 4. Ga naar het onderwerp “groene stroom”.
 5. Kies de herkomst van de groene energie. Je kunt denken aan windmolens of zonnestroom uit NL.
 6. Selecteer of je Nederlandse schone energie wil inkopen (dit geeft je de zekerheid dat er niet met GvO’s gerommeld wordt.)
 7. Klik op het aanbod wat jullie geschikt vinden. Onder andere het voordeligste pakket of de groenste energieleverancier.
 8. Maak gebruik van de handige overstapservice. Ga verder naar: Essent gas.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen kunnen wij kiezen?

Duurzame energiebronnen als bio, bodem, zon, wind, aarde zullen weinig luchtvervuiling veroorzaken en het effect van CO-2 zijn heel minimaal. Bovendien, dit type alternatieve energie is niet uitputbaar. Heel anders i.v.m. aardolie, steenkool, aardgas, kolen (grijze elektra). De verwerking van fossiele brandstoffen komt ons klimaat niet ten goede. Streef jij naar een prettig leefklimaat? Check snel de diverse vormen van goedkope duurzame elektriciteit in september 2022. Lees nu verder over groene energie Beetsterzwaag vergelijken.

Windenergie

Windturbines leveren ons stroom zonder daarbij luchtvervuiling te veroorzaken. Het CO-2 effect is minimaal. Switchen naar windenergie? Stap over naar een maatschappij die stroom inkoopt van windmolens. Of schrijf je in voor een winddeel van een windmolen als De Blauwe Reiger (Burgerbrug).

Zonne-energie Loozen

Energie van de zon is een duurzame bron waar we in de toekomst van profiteren. Profiteer zelf van zonnekracht, en bestel zonnepanelen en zonneboilers. Kies voor een project als “zonnepanelen delen”. Of markeer in onze groene energie checker de duurzame “energie via zonnepanelen”.

Biomassa

Biomassa-energie beslaat meer dan de helft van de duurzame energie in Nederland. Stroom uit biomassa kent z’n oorsprong in vergissing en vergassing van organische natuur resten zoals rioolslib. Hiermee genereert men warmte. De samenstelling van biomassa is ontransparant. Dit kan mogelijk schadelijk zijn.

Bodemwarmte

De zon warmt de bodem op, dit is in feite bodemwarmte. We halen de warmte uit de grond, en dit wenden we aan voor een warm huis en warm water. Hiervoor kun je een warmtepomp gebruiken. Een andere optie is stadswarmte: een samensmelting van aardwarmte en restwarmte van fabrieken (wartenet) in de gemeente Hardenberg.

groene-stroom-loozen

Een energieneutrale woning in Loozen rond september 2022

Met deze website vind je belangrijke uitleg over groene stroom Loozen. De vraag is, hoezo betaalde stroom gebruiken, wanneer men ook zelf kan genereren. Een huis met een beperkte of geen energiekosten betitelen we als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Loozen wil natuurlijk iedereen. Dit soort huizen realiseren jullie op de volgende manier:

 • Jouw woning uitrusten met een goede isolatie.
 • De energieconsumptie reduceren.
 • De energie die je consumeert opwekking middels panelen.

De elektra consumptie laag houden doe je door zuinige apparaten te kopen en bewuster om te gaan met jullie gebruik. Veel gehoord is “het gebruik van lichtdimmers” en gebruik ‘kleurdoekjes’ om verschillende wassen te combineren. Energie opwekken doe je met zonnecellen, een (zonne) boiler en steeds vaker met een warmtepompsysteem. In de winter koop je stroom in bij een energiemaatschappij. Maar, als jullie meer opwekken dan je gebruikt kunnen jullie energie terugleveren (salderen). Over een jaar gemeten heb je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een tijdje is de gebruikelijke hr-ketel (Vaillant, Remeha, Nefit, AWB of Intergas) uitgesloten. De “oude” gasgestookte ketel mag je dan uitsluitend omruilen voor een toekomstbestendig alternatief. Een warmtepomp of een hybride warmtepomp worden als opvolgers gezien. Overweeg jij de optie: de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees dan zeker de volgende installaties:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp nuttigt de afgevoerde warme ventilatielucht nog voordat het naar buiten wordt vervoerd. De warmte die hieruit ontstaat wordt gebruik door de CV-ketel. De HR-ketel past deze warmte toe voor vloerverwarming en voor warm tapwater. Technisch gezien een hybride warmtepomp.
 2. Lucht-water warmtepomp: De buitenunit (een airco-achtig apparaat) neemt warmte uit omgevingslucht. De opgevangen warmte vindt zijn weg naar de warmtepomp die in huis in geïnstalleerd. Het systeem transformeert de koude lucht naar warm water van 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze variant haalt warmte uit de bodem met een bodemwarmtewisselaar. Het apparaat verwerkt dit naar toepasbare warmte voor de vloerverwarming van je woning en douchewater. De installatie kan twee dingen doen: verwarmen in de winter, en het koelt de woning in de warme maanden.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp laten plaatsen in Loozen vergt een hele investering. Maar, er is een tussenoplossing: een hybride warmtepomp installatie. De warmtepomp wordt aangesloten op de op gas draaiende ketel. Niet al te duur, en gemakkelijk te installeren. Tevens beperk je de CO-2 uitstoot en bespaart men op de energiekosten. De totaalprijs varieert tussen €3700 t/m €7800. Geholpen door de interessante ISDE subsidie valt de terugverdientijd positief uit. Op groenestroomaanbieding.nl bekijk je ook groene stroom in Uithoorn afsluiten.

Wie zijn aanbieders van groene stroom?

Tegenwoordig kan dit niet bij alle bedrijven. Vooral leveranciers als Pure Energie, Engie, Powerpeers, Greenchoice, Qurrent, Van de Bron faciliteren dit. Door je postcode in te vullen lees je meteen welke groene stroom aanbieders in Loozen voorhanden zijn.

Hoe stap ik over van energie ?

Overstappen is zeer eenvoudig. De bedoeling is: het huidige contract beëindigen en daaropvolgend een andere, groene maatschappij nemen. Overstappen op groene stroom vereist geen complexe acties. Jouw aanstaande energiemaatschappij regelt alles.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven vinden weaantrekkelijk. Op dit ogenblik zijn de prijzen van groene energie Loozen een stuk lager in verhouding tot de introductieprijs. We horen van veel huizeneigenaren die voorkeur hebben voor duurzaam geproduceerde energie. Door gebruik te maken van de groene energievergelijker tref je het verschil in prijs t.o.v. grijze elektra.

Welke groene abonnementen zijn er?

Om je een indruk te geven van diverse energie-abonnementen tref je bijgaand toonaangevende pakketten. Belangrijk: hiertussen zitten ook een aantal acties met grijze gas en stroom. Middels de duurzame energie check vergelijk je gemakkelijk welke abonnementen echt milieuvriendelijk zijn.

Populaire contracten in de provincie Overijssel

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Vast 1 jaar Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 3 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Stroom en Gas Groenmix Vast
 • ENGIE – Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 3 jaar Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 3 jaar
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas Vast Actie tot 1 jaar
 • HVC KringloopEnergie – Kringloopenergie Groene Stroom en Gas 3 Jaar Vast

Energieprijzen Loozen vergelijken Vergelijk de voordeligste groene energiemaatschappijen en aanbiedingen voor elektra en gas.