Loading...

Groene stroom Uithoorn Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt opgewekt met behulp van milieubewuste, onuitputtelijke bronnen zoals zon, biomassa, bodemwarmte, aardwarmte, waterkracht. Of lees direct meer over voorbeelden van alternatieve energiebronnen in december 2022. Het is een stuk beter voor het milieu dan grijze elektra dat wordt opgewekt d.m.v. fossiele brandstoffen zoals bijvoorbeeld aardolie, steenkool of aardgas. Hier lees je meer over voordelen van duurzame energie. Probleemloos overstappen? De keuze m.b.t. 100% groene energie uit Nederland groeit snel. Door middel van onze groene stroom checker kan jij vlug alle groene energieleveranciers in Uithoorn vergelijken. Is jouw doel ook een gasloze woning? Check daarvoor onze toelichting op energieneutraal wonen in Uithoorn en overweeg de meest afgesloten ‘groene’ energiecontracten.


Voordelen van duurzame energie

Steeds meer consumenten en bedrijven switchen naar een groene energieleverancier, of zorgen voor hun eigen stroom met zonnepanelen. De terugverdientijd wordt steeds korter. Oriënteer jij je op een pakket met schone energie? Groene stroom en groen gas hebben veel voordelen ten opzichte van grijze stroom van Essent, Vattenfall of Eneco.

 • Tijdens het productieproces van duurzame elektra vindt amper CO-2 uitstoot plaats.
 • Als je de keuze maakt voor hernieuwbare energie draag je bij aan de productie van groene stroom en groen gas.
 • Groene elektriciteit is standaard niet duurder dan grijze elektra.
 • Zelf opgewekte energie terugleveren kan natuurlijk ook. We noemen dat salderen, waarvoor je een kleine vergoeding ontvangt.
 • Duurzame energiebronnen zijn onuitputtelijk. We komen nooit te kort.

Groene energie vergelijken in Uithoorn

De huidige tarieven van duurzame energiebedrijven in Uithoorn vergelijken (december 2022)? Gebruik onze duurzame energievergelijker! Vul je postcode + huisnummer in, geef een schatting van je verbruik en geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom en groen gas. Daarna vergelijk je alle beschikbare groene leveranciers. Is groene energie / stroom kostbaarder i.v.m. normale stroom? Helemaal niet! Middels subsidieregelingen en aantrekkelijke cash-back acties is de overstap naar duurzaam opgewekte stroom zeer aantrekkelijk. À la minute groene stroom in Uithoorn vergelijken? Ons advies vind je hieronder:

 1. Vul jouw postcode in (prijzen van elektra zijn weer anders per postcode in Noord-Holland).
 2. Geef het ingeschatte energieverbruik in (elektra & gas).
 3. Wekken jullie eigen elektra op (zon)? Breng dat in mindering.
 4. Gebruik het menu “groene stroom”.
 5. Kies de herkomst van de groene energie. Bijvoorbeeld Nederlandse windparken of zonneparken.
 6. Kies bewust of je schone energie wenst van eigen bodem (dit is vaak een garantie dat het om echt duurzame elektriciteit gaat.)
 7. Ga voor het voorstel dat je wensen dekt. Onder andere een goedkoop energiecontract of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen gaat eenvoudig online. Bekijk ook: energieleverancier Oxxio.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen kunnen wij kiezen?

Duurzame energiebronnen als bijvoorbeeld wind, aarde, zon, bodem, bio vervuilen de lucht niet tot nauwelijks en de CO-2 uitstoot wordt flink gereduceerd. Daarbij komt, dit type alternatieve energie is niet uitputbaar. Dit in tegenstelling tot petroleum, steenkool, aardolie, aardgas (vuile elektriciteit). Het gebruik van onze fossiele brandstoffen is een belangrijke aanjager van het broeikaseffect. Zet jij je in voor een beter milieu? Lees dan over de verschillende soorten goedkope duurzame elektriciteit in december 2022. Zoek ook naar groene energie Kelpen-Oler vergelijken.

Windenergie

Windturbines produceren stroom zonder luchtvervuiling effecten. Uitstoot van CO-2 is minimaal. Stap jij over op windenergie? Stap over naar een aanbieder met groene windstroom. Of schrijf je in voor een wind-energieproject (collectief) als Het Rode Hert (Culemborg).

Zonne-energie Uithoorn

Zonnestroom is een duurzame bron die nooit opraakt. Ervaar de kracht van zonnekracht, en ga voor zonnepanelen en boilers. Neem een aandeel in collectieve panelen. Of kies in onze groene stroom checker de milieuvriendelijke “zonnestroom”.

Biomassa

Biomassa energie is verantwoordelijk voor ruim 60% van alle beschikbare duurzame energie. Energie uit biomassa kent z’n oorsprong in de verbranding / gassing van organische materialen als aardappelschillen. Dit genereert warme lucht. De oorsprong van de biomassa is doorgaans twijfelachtig. Dit hoeft niet altijd heel duurzaam te zijn.

Bodemwarmte

De zon warmt de bodem op, zo ontstaat bodemwarmte. Deze energie halen we uit de bodem, en dit wenden we aan voor het opwarmen van onze woning. Dit kan je doen met een warmtepomp. Daarnaast kennen we stadswarmte: een unieke koppeling van aardwarmte en restwarmte van fabrieken (wartenet) in de gemeente Uithoorn.

groene-stroom-uithoorn

Een energieneutrale woning in Uithoorn rond december 2022

Op basis van deze webpagina lees je handige toelichting op groene stroom Uithoorn. Maar, waarom eigenlijk elektriciteit inkopen, terwijl jij ook zelfvoorzienend kan zijn. Een huis met een bescheiden of geen energielasten bestempelen we als “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Uithoorn wil natuurlijk iedereen. Een huis als dit implementeer je op de volgende manier:

 • Je huis van de juiste isolatiewaarden voorzien.
 • Elektra en gas afname reduceren.
 • De energie die je verbruikt opwekking middels panelen.

De consumptie van elektriciteit verlagen is te realiseren door zuinige apparaten te kopen en dagelijks te focussen op energie. Dan kun je denken aan “zet elektrische apparaten helemaal uit” en goed op het energieverbruik letten wanneer je een nieuw elektrisch apparaat koopt. Zelfstandig energie-opwekken kan met zonnepanelen, een (duurzame) boiler of een warmtepomp. In koude periodes zul je vermoedelijk wel elektra inkopen bij jouw leverancier. Echter, wanneer je overhoud lever je stroom terug (salderen). Over een jaar gemeten realiseer je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Binnen enkele jaren wordt de oude en vertrouwde hr-ketel (Nefit, Remeha, Intergas, Atag of AWB) niet meer toegestaan. De klassieke gasgestookte ketel mag je dan uitsluitend inruilen voor een duurzame energiebron. Een warmtepomp of een hybride warmtepomp is de opvolger van de CV. Overweeg jij de optie: jullie CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Check hiervoor onderstaande installaties:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp neemt energie uit ventilatielucht voordat dit naar buiten wordt gestuurd. De warmte die hieruit ontstaat wordt gebruik door de CV-ketel. Jouw gas-ketel benut de warmte voor het opwarmen van je huis en voor het efficiënt opwarmen van water. Feitelijk is dit een hybride situatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: De buitenunit (met een soort ventilator) onttrekt de energie uit de lucht buiten. Deze warmte wordt vervoerd naar de warmtepomp die zich in de woning begeeft. Het apparaat zet de koude lucht om in naar warm water van maximaal 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit systeem profiteert van warmte uit de bodem waarbij de bodemwarmtewisselaar wordt gebruikt. De installatie transformeert dit naar praktische warmte voor de centrale verwarming van je woning en water om te gebruiken. De warmtepomp werkt op 2 manieren: verwarmen in de winter, en koelen in de zomer.

Hybride warmtepomp
De installatie van een warmtepomp in Uithoorn kan duur uitvallen. Goed nieuws, er is een middenweg: een hybride warmtepomp installatie. Dit systeem sluit je aan op jullie gas-ketel. De investering is relatief klein, en eenvoudig toe te passen. Tevens verminder jij schadelijke CO2 effecten en kan je bezuinigen op de energierekening. De investering ligt in de range tussen de €2700 – €7400. Met behulp van de toepasbare ISDE subsidie is de terugverdientijd erg kort. Nu ook online: groene stroom in Drachtstercompagnie afsluiten.

Welke leveranciers bieden groene stroom?

Vandaag de dag kan dit niet bij alle bedrijven. Met name maatschappijen als Van de Bron, Eneco, Engie, Greenchoice, Powerpeers, Qurrent verzorgen dit voor je. Op basis van je postcode lees jij moeiteloos welke groene stroom aanbieders in Uithoorn voorhanden zijn.

Hoe kan ik overstappen?

Overstappen is binnen een paar minuten geregeld. Wat je moet doen is: jullie bestaande verbintenis annulerenen nadien een groen energiecontract afsluiten. Overstappen op groene stroom behoeft geen verdere actie van jou kant. Jullie nieuwe energiemaatschappij regelt alles.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn best uitnodigend. Tegenwoordig zijn de prijzen van groene energie Uithoorn fors lager dan een paar jaar terug. We horen van veel gezinnen die daarom overstappen naar stroom die duurzaam wordt geproduceerd. D.m.v. onze “groene” vergelijker tref je het verschil in prijs t.o.v. grijze elektra.

Uit welke groene pakketten kan ik kiezen?

Om je een gevoel te geven van verschillende contracten tref je in het overzicht hieronder toonaangevende stroompakketten. Info: daartussen vind je ook enkele pakketten met grijze gas en stroom. Dankzij de duurzame energie checker bekijk je à la minute welke abonnementen echt duurzaam zijn.

Veel bekeken contracten in de provincie Noord-Holland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs Vast 1 jaar Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 3 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Stroom en Gas Groenmix Vast
 • ENGIE – Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Powerpeers – SamenStroom en CO2-gecompenseerd Gas Vast 1 jaar Actie
 • EnergieFlex – Modelcontract Groene Stroom en Gas
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 3 jaar
 • Delta – Groene Stroom en Gas Variabel

Energieprijzen Uithoorn vergelijken Vergelijk de gunstigste groene energieleveranciers en kortingsacties voor gas en elektriciteit.