Loading...

Groene stroom Drachtstercompagnie Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom komt tot stand op basis van milieubewuste, stabiele bronnen als aardwarmte, waterkracht, biomassa, bodemwarmte, wind. Zie ook alle populaire alternatieve energiebronnen in september 2023. Het is aanmerkelijk milieuvriendelijker als je het afzet tegen grijze stroom dat wordt gegenereerd met fossiele brandstoffen zoals bijvoorbeeld aardgas, aardolie of steenkool. Zie ook de voordelen van duurzame energie. Vandaag nog overstappen? Het aantal aanbieders van 100% groene energie uit Nederland begint steeds serieuzer te worden. Dankzij onze groene energie check kan je spoedig alle groene energieleveranciers in Drachtstercompagnie vergelijken. Wil jij ook 0 op de meter? Zie ook onze informatie over energieneutraal wonen in Drachtstercompagnie of bekijk de populaire ‘groene’ energiecontracten.


Wat zijn de voordelen van duurzame energie

Steeds meer consumenten en zakelijke gebruikers kiezen voor een groene energieleverancier, of genereren zelf stroom middels zonnepanelen. De ISDE subsidie maakt dit aantrekkelijk. Ben jij bezig met een overstap naar schone energie? Groene stroom en groen gas hebben veel voordelen als je het vergelijkt met grijze elektriciteit van Vattenfall, Eneco of Essent.

 • Bij de productie van duurzame elektra is er amper sprake van vervuiling.
 • Indien je gaat voor hernieuwbare energie vergroot je de productie van groene stroom.
 • Groene elektriciteit is in de regel net zo aantrekkelijk geprijst i.v.m. grijze “vuile” stroom.
 • Reststroom terugleveren aan het net kan interessant zijn. We noemen dat salderen, waarvoor je een kleine vergoeding ontvangt.
 • De duurzame energiebronnen zijn niet onuitputbaar. We zitten nooit meer zonder.

Groene energie vergelijken in Drachtstercompagnie

De laatste tarieven van duurzame energiebedrijven in Drachtstercompagnie vergelijken (september 2023)? Open dan onze groene energievergelijker! Vul jouw woonplaats in, bepaal de hoeveelheid stroom dat je nodig hebt en kies de groene stroom en het groene gas dat bij jou past. Vervolgens detecteer je alle groene aanbieders. Is groene energie prijziger dan normale stroom? Dit valt reuze mee! Aan de hand van subsidies voor groene stroom en royale welkomstaanbiedingen is overstappen naar groene energie een goed idee. Zonder moeite groene stroom in Drachtstercompagnie vergelijken? Gebruik hiervoor onze 8 tips:

 1. Start met je postcode en huisnummer (tarieven zijn weer anders per regio in Friesland).
 2. Vul het geschatte verbruik in (gas en elektra).
 3. Genereer je jouw eigen elektra? Trek dit daarvan af.
 4. Check het kopje “groene stroom”.
 5. Kies de herkomst van de groene energie. Je kunt denken aan Nederlandse windparken of zonnestroom uit NL.
 6. Selecteer of je de schone energie uit Nederland wil afnemen (jij mag er van vanuit gaan dat de stroom daadwerkelijk van duurzame aard is.)
 7. Maak een keuze voor het contract wat jullie geschikt vinden. Bijvoorbeeld het meest aantrekkelijk geprijsde contract of de groenste energieleverancier.
 8. Maak gebruik van de handige overstapservice. Ga verder naar: beoordeling Enduris.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen kunnen wij kiezen?

Duurzame energiebronnen als bijv. bodem, bio, water, zon, wind zijn niet zo luchtvervuilend en de uitstoot van CO2 is minimaal. Goed om te noemen, de genoemde alternatieve energie is onuitputbaar. Dat is een ander verhaal dan aardolie, steenkool, petroleum, aardgas (vuile energie). De verwerking van deze fossiele brandstoffen heeft een sterke invloed op klimaatverandering. Kiezen jullie ook voor een groene leefomgeving? Lees dan over de mogelijke opties voor goedkope duurzame elektriciteit in september 2023. Mensen zochten ook naar: groene energie Slenaken vergelijken.

Windenergie

Windturbines leveren ons stroom op een hele verantwoorde manier. Het broeikaseffect is 50 keer lager dan grijze stroom. Stap jij over op windenergie? Kies voor een maatschappij die stroom inkoopt van windmolens. Of participeer in een gezamenlijk windmolenproject als De Boerenzwaluw (Burum).

Zonne-energie Drachtstercompagnie

Energie van de zon is een vorm van hernieuwbare energie die oneindig gebruikt kan worden. Stap ook over naar zonnekracht, en kies voor zonneboilers en zonnecellen. Kies voor de Collectieve Inkoop Zonnepanelen. Of markeer in de vergelijkingstool de variant “energie via zonnepanelen”.

Biomassa

Biomassa energie is verantwoordelijk voor ruim 60% van alle beschikbare duurzame energie. Stroom uit biomassa kent z’n oorsprong in het branden / vergissen van organische stoffen als groente-, fruit- en tuinafval. Dit produceert warmte. De afkomst van biomassa is niet altijd duidelijk. Dit hoeft niet altijd heel duurzaam te zijn.

Bodemwarmte

Vooral in de zomer verwarmt de zon de bodem, dit heet bodemwarmte. Deze energie halen we uit de bodem, en dit wenden we aan voor ons verwarmingssysteem. Dit kan je doen met een warmtepomp. Een andere optie is stadswarmte: dit is een regionaal aardwarmte concept en restwarmte afkomstig uit de industrie (warmtenet) in de gemeente Smallingerland.

groene-stroom-drachtstercompagnie

Een energieneutrale woning in Drachtstercompagnie rond september 2023

Middels onze website vind je uitgebreide uitleg over groene stroom Drachtstercompagnie. Echter, waarom zou ik betalen voor stroom, wanneer men ook zelf stroom kan opwekken? Een woonhuis met een verwaarloosbare of geen energierekening heet een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Drachtstercompagnie zien we steeds meer. Deze woningen kan jij bereiken via het volgende model:

 • Je woning voorzien van goede isolatie.
 • Energieverbruik reduceren.
 • De benodigde energiemet eigen materiaal genereren.

De stroomconsumptie reduceren is mogelijk door te letten op het A++ label en bewuster om te gaan met jouw apparaten. Onder andere meer truien en dekens gebruiken” en niet meer water gebruiken dan noodzakelijk bij het koken. De productie van energie doe je met zonnecellen, een boiler of uiteraard een warmtepomp installatie. In koude periodes zul je vermoedelijk wel elektra inkopen bij een energie-aanbieder. Maar, in de zomer lever jij terug aan het net (salderen). Over een jaar gemeten spreken we over “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Nog heel even, en dan wordt de gebruikelijke mono cv-ketel (zoals o.a. AWB, Intergas, Atag, Remeha of Vaillant) uitgesloten. De welbekende cv-ketel mag je dan slechts inwisselen voor een groene verwarmingsbron. Een warmtepomp of een hybride opstelling is de opvolger van de CV. Ben jij ook bezig met de kwestie: je CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Verdiep je dan in de diverse soorten:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp gebruikt als bron energie uit ventilatielucht alvorens het naar buiten wordt geventileerd. Deze warmte komt bij de CV terecht. Je ketel verwerkt deze warmte voor het aansturen van de verwarming en voor het efficiënt opwarmen van water. Dit noemen we ook een hybride installatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit buiten (een soort airco) onttrekt de energie uit omgevingslucht. Deze warmte wordt overgedragen aan de warmtepomp die in huis in geïnstalleerd. Het systeem transformeert de buitenlucht naar verwarmingswater van 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze installatie haalt energie uit de bodem met speciale bodemwarmtewisselaars. Het systeem transformeert dit naar hogere temperatuur warmte voor het verwarmen van jullie woning en het tapwater. De warmtepomp werkt 2 kanten op: een warm huis in de winter, en koelen als de woning te heet is.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp laten plaatsen in Drachtstercompagnie vergt een hele investering. Echter, er is een goedkoper alternatief: een hybride warmtepomp installatie. Deze warmtepomp wordt gecombineerd met de gasgestookte ketel. De investering is relatief klein, en zonder problemen te plaatsen. Daarbij verklein je schadelijke CO2 effecten en besparen jullie op de energierekening. De investering schommelt tussen €4400 tot +/- €7000. Mede door de aantrekkelijk ISDE subsidie is de aankoop extra aantrekkelijk (terugverdientijd). Wellicht ook beschikbaar: groene stroom in Moerdijk afsluiten.

Welke leveranciers bieden groene stroom?

Tegenwoordig kan dit niet bij alle maatschappijen. Met name partijen als Qurrent, Greenchoice, Van de Bron, Powerpeers, Pure Energie, Eneco focussen hierop. Door te adres te gebruiken detecteer jij vlug welke groene stroom aanbieders in Drachtstercompagnie operationeel zijn.

Is overstappen ingewikkeld?

Overstappen is heel makkelijk. Twee acties zijn belangrijk: jullie huidige verbintenis ontbinden en natuurlijk een groene leverancier kiezen. Naar groene stroom overstappen vraagt niet om aanpassingen in de meterkast. De volgende energiemaatschappij pakt dit allemaal op.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn erg interessant. Momenteel zijn de prijzen van groene energie Drachtstercompagnie aantrekkelijker in verhouding tot enkele jaren geleden. Er zijn behoorlijk wat klanten die hierom kiezen voor duurzaam geproduceerde energie. Door gebruik te maken van onze “groene” vergelijker reken je ’t zelf uit.

Hoeveel groene pakketten zijn er?

Om je een gevoel te geven van diverse energie-abonnementen vind je hieronder de meest populaire pakketten. Voetnoot: hiertussen zitten ook een aantal pakketten met grijze gas en stroom. Door gebruik te maken van de duurzame energie checker zie je vandaag nog welke aanbieders duurzaam zijn.

Populaire contracten in de provincie Friesland

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas 1 jaar Vast Actie
 • Qurrent – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Greenchoice – Stroom en Gas Groenmix Vast
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 3 jaar Actie
 • Essent – Groene Stroom Standaard en Gas Variabel Onbepaald
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 5 jaar
 • Delta – Groene Stroom en Gas 3 jaar Vast Actie

Energieprijzen Drachtstercompagnie vergelijken Vergelijk de aantrekkelijkste groene energiebedrijven en welkomstpremies voor gas en stroom.