Loading...

Groene stroom Slenaken Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom genereren we via milieubewuste, stabiele bronnen als zon, bodemwarmte, aardwarmte, waterkracht, biomassa. Of lees direct meer over erkende alternatieve energiebronnen in december 2022. Het is veel milieuvriendelijker als je het afzet tegen grijze elektriciteit dat wordt opgewekt d.m.v. fossiele brandstoffen zoals o.a. aardgas, steenkool of aardolie. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Vandaag nog overstappen? Het aanbod met groene energie van Nederlandse bodem groeit snel. Aan de hand van de duurzame energie check kunnen jullie snel alle groene energieleveranciers in Slenaken vergelijken. Kijk je ook uit naar 0 op de meter? Bekijk hiervoor het stappenplan voor energieneutraal wonen in Slenaken en overweeg de actuele milieuvriendelijke energiecontracten.


De belangrijkste voordelen van duurzame energie

Steeds meer woningeigenaren en zakelijke gebruikers switchen naar een groene energieleverancier, of wekken zelf stroom op via zonnepanelen. Hiervoor zijn aantrekkelijke subsidies. Interesse in het overstappen naar schone energie? Er zijn veel voordelen van groene stroom en groen gas ten opzichte van grijze elektriciteit van Vattenfall, Essent of Eneco.

 • Tijdens het productieproces van duurzame elektra aanzienlijk minder CO2 vrij.
 • Zodra jij overstapt naar hernieuwbare energie bevorder je de ontwikkeling van groene stroom en groen gas.
 • Groene elektriciteit is gemiddeld nauwelijks duurder dan grijze “vuile” stroom.
 • Reststroom terugleveren kan natuurlijk ook. We spreken hier over “salderen”, waar je een financiële tegemoetkoming voor krijgt.
 • De genoemde duurzame energiebronnen schoon en onuitputtelijk. We zitten nooit meer zonder.

Groene energie vergelijken in Slenaken

De scherpste tarieven van duurzame energiebedrijven in Slenaken vergelijken (december 2022)? Ga aan de slag met de duurzame energievergelijker! Geef aan waar je woont (postcode), geef een schatting van je verbruik en selecteer het type groene stroom en groen gas. Aansluitend vergelijk je alle groene stroom aanbieders. Is groene stroom duurder dan reguliere stroom? Dit is niet het geval! Mede door subsidies vanuit de overheid en hoge welkomstpremies is het overstappen naar duurzame energie zeer interessant. Binnen een paar minuten groene stroom in Slenaken vergelijken? Onze adviseur geeft je hiervoor 8 handvatten:

 1. Als eerste vul je jouw postcode + huisnummer in (prijzen van elektra variëren per woonplaats in Limburg).
 2. Geef aan hoeveel je verbruikt (gas en elektra).
 3. Wek je zelf elektriciteit op? Trek dit daarvan af.
 4. Zoek de keuze “groene stroom”.
 5. Kies de herkomst van de groene energie. Bijvoorbeeld windmolens of zonnestroom uit NL.
 6. Kies bewust of je schone energie wenst van eigen bodem (dit is vaak een garantie dat elektriciteit echt duurzaam is.)
 7. Ga voor het contract wat je interessant vindt. Onder andere het meest betaalbare contract of de groenste energieleverancier.
 8. De overstap wordt vrijwel helemaal geregeld. Lees nu over: aanbiedingen van Allure Energie.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen zijn er allemaal?

Duurzame energiebronnen als bijv. wind, zon, bodem, aarde, water veroorzaken geen luchtvervuiling en ook de schadelijke CO-2 uitstoot is minimaal. Daarnaast, alternatieve energie is ontzettend duurzaam. Heel anders i.v.m. petroleum, steenkool, aardolie, aardgas (vuile energie). Het huidige verbranden van deze fossiele brandstoffen heeft een negatief effect op onze klimaat. Kies jij bewust voor een schonere lucht? Doorzoek dan de diverse vormen van goedkope duurzame elektriciteit in december 2022. Mensen zochten ook naar: groene energie Hellevoetsluis vergelijken.

Windenergie

Windturbines maken stroom aan zonder dat er sprake is van luchtvervuiling. Uitstoot van CO-2 is minimaal. Interesse in windenergie? Stap over naar een aanbieder met groene windstroom. Of kies voor een wind-energieproject (collectief) als De Trouwe Wachter (Burgerbrug).

Zonne-energie Slenaken

Energie van de zon is het type energie die onuitputtelijk is. Kies ook voor zonnestroom, en kies voor zonneboilers en zonnecellen. Kies voor de Collectieve Inkoop Zonnepanelen. Of kies in onze groene energie vergelijker de duurzame “Nederlandse zonnestroom”.

Biomassa

Stroom genereren uit biomassa beslaat meer dan de helft van de actuele leverbare duurzame energie. Energie uit biomassa ontstaat door vergissing en vergassing van organische stoffen als tuinbouwafval. Dit produceert warmte. De oorsprong van de biomassa kan ontraceerbaar zijn. Het kan slecht voor het milieu zijn.

Bodemwarmte

De zon warmt de bodem op, op die manier ontstaat bodemwarmte. We halen de warmte uit de grond, en dit nuttigen we voor een warm huis en warm water. Dit kan je doen met een warmtepomp. Een andere optie is stadswarmte: een “combi” van enerzijds aardwarmte en “restwarmte” dat komt van fabrieken (warmtenet) in de gemeente Gulpen-Wittem.

groene-stroom-slenaken

Een energieneutrale woning in Slenaken rond december 2022

Met deze pagina check je alle info over groene stroom Slenaken. Maar, waarom zou ik stroom afnemen, wanneer men ook zelf kan genereren. Een woning met een bescheiden of geen energiekosten classificeren we als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Slenaken wordt steeds populairder. Deze woningen realiseren jullie op basis van 3 factoren:

 • Jullie woning uitrusten met een goede isolatie.
 • Elektra en gas afname zo laag mogelijk houden.
 • De vereiste energie zelf opwekken.

Het gebruik van elektra reduceren is te realiseren door te kiezen voor producten met A++ label en bewust bezig te zijn met energie. Bijvoorbeeld “gebruik niet de standby modus” en de verwarming uitzetten in kamers die waar je weinig komt. Het opwekken van energie is eenvoudig via zonnecellen, een zonneboiler plus een warmtepomp installatie. In koude periodes neem je stroom af bij je energieleverancier. Evenwel, als jullie meer opwekken dan je gebruikt lever je stroom terug (salderen). Onder aan de streep kom je tot “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Nog heel even, en dan wordt de traditionele verwarmingsketel (als Atag, Nefit, Intergas, Vaillant of AWB) niet langer toegestaan. De “oude” cv-ketel mag je dan uitsluitend inruilen voor een toekomstbestendig alternatief. Een warmtepomp of een hybride opstelling worden veel toegepast. Zit je eraan te denken: je CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Check hiervoor de diverse installaties:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp benut (warmte) ventilatielucht alvorens het naar buiten wordt afgezogen. De warmte uit de lucht gaat rechtstreeks naar jouw CV. De ketel gebruikt de warmte voor vloerverwarming en warm water (keuken / badkamer). In dit geval hebben we het over een hybride installatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: Een buitenunit (een soort van airco-installatie) neemt energie uit lokale luchtstromen. De warmte uit de lucht wordt geleidt naar een warmtepomp die je in de woning plaatst. Dit systeem verandert de koude buitenlucht naar warm water van 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit systeem nuttigt energie uit de bodem met een bodemwarmtewisselaar. Het systeem transformeert dit naar hogere temperatuur warmte voor de opwarming van jullie woning en gebruikswater. De installatie kan twee dingen doen: verwarmen in de winter, en koelen als je huis te warm is.

Hybride warmtepomp
Een installateur voor de warmtepomp in Slenaken kan duur uitvallen. Goed nieuws, er is een middenweg: een hybride warmtepomp installatie. Dit systeem sluit je aan op de HR-ketel. Het is betaalbaar en zonder moeite te installeren. Daarbij verlagen jullie de bijdrage aan het broeikaseffect en bespaar jij op de energiekosten. De aanschafprijs varieert tussen €2700 en €6100. Geholpen door de actuele ISDE subsidie is de terugverdientijd erg kort. Je treft hier ook uitgebreide info over groene stroom in Briltil afsluiten.

Hoeveel aanbieders hebben groene stroom?

Vandaag de dag kan dit niet bij alle bedrijven. Vooral leveranciers als Powerpeers, Engie, Van de Bron, Greenchoice, Eneco, Qurrent verzorgen dit voor je. Door je postcode in te vullen zie jij nu welke groene stroom aanbieders in Slenaken operationeel zijn.

Hoe stap ik over van energie ?

Overstappen is zo gedaan. Het stappenplan is: je actuele pakket opzeggen en nadien een nieuwe, groene aanbieders selecteren. Overstappen op groene stroom vergt geen verdere actie van jou kant. Je volgende leverancier pakt dit allemaal op.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn opvallend aantrekkelijk. Tegenwoordig zijn prijzen van groene energie Slenaken sterk verlaagd in vergelijking met jaren geleden. We zien meer en meer woningeigenaren op basis daarvan voorkeur hebben voor duurzaam geproduceerde energie. Aan de hand van onze groene energie vergelijker zie je zelf wat het verschil is.

Hoeveel groene pakketten zijn er?

Om je een impressie te geven van huidige contracten bekijk je hieronder vaak bestelde abonnementen. Voetnoot: daartussen vind je ook enkele pakketten met grijze gas en stroom. D.m.v. de groene stroom vergelijker detecteer je eenvoudig welke contracten daadwerkelijk “groen” zijn.

Actuele contracten in de provincie Limburg

 • Eneco – HollandseWind + AardGas vast 3 jaar
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 3 jaar Prijs Zeker
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en Groen gas 1 jaar vast
 • ENGIE – Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Powerpeers – Modelcontract Groene Stroom en CO2-gecompenseerd Gas
 • Essent – Modelcontract Stroom + Gas
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 1 jaar
 • Delta – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actieprijs

Energieprijzen Slenaken vergelijken Vergelijk de voordeligste groene energieleveranciers en kortingsacties voor stroom en gas.