Loading...

Groene stroom Briltil Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom genereren we via niet vervuilende, toekomstbestendige bronnen als zon, waterkracht, wind, bodemwarmte, biomassa. Meer daarover vind je via top-4 alternatieve energiebronnen in mei 2024. Vele malen beter voor het milieu dan grijze elektra dat wordt gecreëerd met behulp van fossiele brandstoffen zoals steenkool, aardgas of aardolie. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Gelijk overstappen? Het aantal leveranciers van echte groene energie wordt steeds beter. Met behulp van de duurzame energie checker kan jij zonder problemen alle groene energieleveranciers in Briltil vergelijken. Wil jij ook een huis zonder gas? Scroll meteen naar de uitgebreide info over energieneutraal wonen in Briltil en snuffel tussen de actuele duurzame energiecontracten.


Voordelen van duurzame energie

Meer en meer Nederlanders en ondernemers kiezen voor een groene energieleverancier, of wekken zelf stroom op met behulp van zonnepanelen. Hiervoor zijn aantrekkelijke subsidies. Oriënteer jij je op een pakket met schone energie? Er zijn veel voordelen van groene stroom en groen gas wanneer met dit legt naast grijze stroom van Vattenfall, Essent of Eneco.

 • Bij het genereren van duurzame elektra aanzienlijk minder CO2 vrij.
 • Indien je overstapt naar hernieuwbare energie vergroot je de productie van groene stroom en groen gas.
 • Groene elektriciteit is normaal verkrijgbaar voor dezelfde prijs als grijze elektriciteit.
 • Reststroom terugleveren aan het net behoort tot de mogelijkheden. Dit heet salderen, en hiervoor ontvang je een vergoeding.
 • De duurzame energiebronnen zijn onuitputbaar. We kunnen ze niet opmaken.

Groene energie vergelijken in Briltil

De scherpste tarieven van duurzame energiebedrijven in Briltil vergelijken (mei 2024)? Open dan onze duurzame energievergelijker! Voer jouw gegevens in, schat hoeveel kWh + m3 jij gebruikt en maak een keuze uit de opties m.b.t. groene stroom en groen gas. Dan vergelijk je de meest relevante groene leveranciers. Is groene stroom / energie hoger geprijsd dan stroom van fossiele brandstoffen? Dit valt reuze mee! Via subsidies vanuit de overheid en interessante welkomstaanbiedingen is overstappen naar groene stroom zeer aantrekkelijk. Simpel groene stroom in Briltil vergelijken? Volg dan ons stappenplan:

 1. Voer je woonplaats in (tarieven zijn weer anders per woongebied in Groningen).
 2. Geef aan hoeveel je verbruikt (gas en elektriciteit).
 3. Hebben jullie zonnecellen? Dit moet je gelijk aftrekken.
 4. Gebruik de optie “groene stroom”.
 5. Kies nu de energiebron van jouw voorkeur. Bijvoorbeeld windmolens van eigen bodem of zonnestroom uit NL.
 6. Selecteer of je schone energie wenst van eigen bodem (je mag er dan op vertrouwen dat de elektriciteit ook echt duurzaam is.)
 7. Kies het voorstel wat jullie geschikt vinden. Bijvoorbeeld het voordeligste abonnement of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen van energie gaat gemakkelijk via internet. Check ook: contract afsluiten bij Essent.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen kunnen interessant zijn?

Duurzame energiebronnen zoals zon, water, wind, aarde, bodem vervuilen de lucht niet tot nauwelijks en de invloed op broeikaseffect is nauwelijks aanwezig. Vergeet niet, dit type alternatieve energie is onuitputtelijk. Dit in tegenstelling tot aardgas, steenkool, petroleum, aardolie (vuile elektra). De verbranding van onze fossiele brandstoffen heeft een negatief effect op onze klimaat. Zet jij je in voor een schonere lucht? Check snel de populaire bronnen voor goedkope duurzame elektriciteit in mei 2024. Misschien vind je dit ook relevant: groene energie Renswoude vergelijken.

Windenergie

Windturbines maken stroom aan zonder dat er sprake is van luchtvervuiling. Uitstoot van CO-2 blijft zeer beperkt. Switchen naar windenergie? Switch naar een energieleverancier met groene windstroom. Of participeer in een wind-energieproject (collectief) als De Witte Juffer (Culemborg).

Zonne-energie Briltil

Onze zon is het type energie die onuitputtelijk is. Ervaar de kracht van energie van de zon, en investeer in zonneboilers en zonnecellen. Neem een aandeel in collectieve panelen. Of selecteer in de groene stroom vergelijker de milieuvriendelijke “zonnestroom”.

Biomassa

Biomassa energie levert ruim 55% van de duurzame energie in Nederland. Energie vanuit biomassa wordt geproduceerd door het verbranden van organische natuur resten zoals aardappelschillen. Het restproduct hiervan is warmte. De herkomst van biomassa kan ontraceerbaar zijn. Dit kan mogelijk schadelijk zijn.

Bodemwarmte

De zon warmt de bodem op, op die manier ontstaat bodemwarmte. Deze warmte halen we uit de bodem, en dit wenden we aan voor een warm huis en warm water. Een warmtepomp ondersteunt dit proces. Ook is er zoiets als stadswarmte: een combinatie van aardwarmte en restwarmte afkomstig uit de industrie (warmtenet) in de gemeente Zuidhorn.

groene-stroom-briltil

Een energieneutrale woning in Briltil rond mei 2024

Op deze webpagina detecteer je handige info over groene stroom Briltil. Interessant, hoezo een stroomcontract afsluiten, terwijl jij ook zelf kan realiseren. Een woning met een bescheiden of geen energielasten duiden we aan als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Briltil is een wens van vele. Zo’n woning implementeer je aan de hand van drie aspecten:

 • Jullie huis van de juiste isolatiewaarden voorzien.
 • Energieverbruik verlagen.
 • De vereiste energie zelfstandig producten.

De energieconsumptie reduceren bereik je door te kiezen voor producten met A++ label en bewuster om te gaan met energie. Veel gehoord is “nemen van ledverlichting” en probeer je was zoveel mogelijk buiten op te hangen. Het opwekken van energie is gemakkelijk te doen met zonnepanelen, een (zonne) boiler plus een warmtepomp installatie. Als het buiten koud is koop je stroom in bij jullie maatschappij. Aan de andere kant, als je te veel opwekt kan je stroom terugleveren (salderen). Al met al bereik je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Vanaf 2021 is de ouderwetse gasgestookte ketel (zoals Vaillant, Nefit, Atag, Remeha of Intergas) verboden. De klassieke gasgestookte ketel mag je dan alleen omwisselen voor een alternatief dat minder of geen gas verbruikt. Een warmtepomp of een hybride installatie zijn populaire opties. Denk je aan de mogelijkheid: een CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Check hiervoor het lijstje hieronder met de soorten:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp gebruikt de afgevoerde warme ventilatielucht voordat dit naar buiten wordt afgezogen. De gewonnen warmte wordt gebruik door de CV-ketel. De ketel gebruikt de warmte voor vloerverwarming en warm water dat je kunt gebruiken. Eigenlijk een hybride installatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit buiten (een soort airco) profiteert van energie uit de buitenlucht. De opgevangen warmte wordt vervoerd naar de warmtepomp die zich in de woning begeeft. Het systeem converteert de buitenlucht van 5 graden naar warm water van 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze variant profiteert van energie uit de bodem via de unieke bodemwarmtewisselaar. Het systeem transformeert dit naar bruikbare warmte voor het verwarmen van jullie huis en douchewater. De installatie kent 2 toepassingen: een warm huis in de winter, en koelen als je huis te warm is.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp installeren in Briltil is duur. Maar, er is een middenweg: een hybride warmtepomp installatie. Deze warmtepomp wordt gecombineerd met de HR-ketel. Niet al te duur, en eenvoudig toe te passen. Tevens reduceer je schadelijke CO2 effecten en bezuinig je op energielasten. De prijs schommelt tussen €4000 en €6100. Dankzij de huidige ISDE subsidie is de terugverdientijd erg kort. Andere regio? Begin nu direct met groene stroom in Lekkerkerk afsluiten.

Wie zijn aanbieders van groene stroom?

Vandaag de dag is dat geen optie bij alle bedrijven. Unieke aanbieders als Greenchoice, Qurrent, Powerpeers, Engie, Pure Energie, Van de Bron bieden deze service. Door te adres te gebruiken achterhaal je moeiteloos welke groene stroom aanbieders in Briltil voorhanden zijn.

Is overstappen ingewikkeld?

Overstappen is verrassend eenvoudig. Wat jij moet doen: je huidige contract annulerenen uiteraard een nieuwe, groene aanbieders selecteren. Overstappen naar groene stroom behoeft geen aanpassingen in de meterkast. De aanstaande maatschappij zorgt dat je niet zonder energie komt te zitten.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn zeker verleidelijk. Momenteel zijn de prijzen van groene energie Briltil een stuk lager als je het afzet tegen enkele jaren geleden. Er zijn veel klanten die hierom overstappen naar duurzaam geproduceerde energie. Dankzij onze “groene” vergelijker check je ’t verschil met grijze stroom.

Wat voor groene contracten bestaan er?

Om je een voorbeeld te geven van enkele energiepakketten bekijk je onderstaand de meest populaire pakketten. Info: niet uitsluitend 100% duurzame contracten, ook aanbiedingen voor grijze gas en stroom. Door de duurzame energie checker detecteer je moeiteloos welke aanbieders duurzaam zijn.

Actuele contracten in de provincie Groningen

 • Eneco – EcoStroom + AardGas vast 4 jaar
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker Actie
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Vast 3 jaar
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Powerpeers – Opwekkersstroom en CO2-gecompenseerd Gas Vast 1 jaar Actie
 • EnergieFlex – Groene Stroom en Gas 3 jaar vast Actie
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actie
 • Oxxio – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast

Energieprijzen Briltil vergelijken Vergelijk de goedkoopste groene energieleveranciers en aanbiedingen voor gas en elektra.