Loading...

Groene stroom Lekkerkerk Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt gegenereerd door middel van niet vervuilende, stabiele bronnen als bodemwarmte, wind, biomassa, waterkracht, zon. Lees ook het kopje over voorbeelden van alternatieve energiebronnen in december 2022. Het is veel beter voor het milieu vergeleken met grijze elektra dat wordt voortgebracht door gebruik te maken van fossiele brandstoffen zoals aardolie, steenkool of aardgas. Hier lees je meer over voordelen van duurzame energie. Eenvoudig overstappen? Het assortiment groene Nederlandse energie is enorm toegenomen. Op basis van de duurzame energie checker kun jij vandaag nog alle groene energieleveranciers in Lekkerkerk vergelijken. Streef jij naar een huis zonder gas? Bekijk hiervoor de details aangaande energieneutraal wonen in Lekkerkerk of doorzoek de recente duurzame energiecontracten.


Wat zijn de voordelen van duurzame energie

Steeds meer Nederlanders en bedrijven sluiten zich bewust aan bij een groene energieleverancier, of wekken zelf stroom op met behulp van zonnepanelen. De overheid stimuleert dit. Overweeg jij een overstap naar schone energie? Er zijn veel voordelen van groene stroom en groen gas in verhouding tot grijze stroom van Essent, Eneco of Vattenfall.

 • Tijdens het productieproces van duurzame elektra wordt de lucht niet vervuild.
 • Indien je overstapt naar hernieuwbare energie vergroot je de ontwikkeling van schone stroom.
 • Groene elektriciteit is normaliter nauwelijks duurder dan grijze elektra.
 • Reststroom terugleveren aan het net behoort tot de mogelijkheden. We hebben het dan over salderen, je krijgt hier een compensatie voor.
 • De genoemde duurzame energiebronnen zijn onuitputtelijk. Ze kunnen niet op raken.

Groene energie vergelijken in Lekkerkerk

De actuele tarieven van duurzame energiebedrijven in Lekkerkerk vergelijken (december 2022)? Start met onze energievergelijker! Vul jouw gegevens in, bepaal de hoeveelheid stroom dat je nodig hebt en geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom en groen gas. Nadien detecteer je de meest relevante groene bedrijven. Is groene energie / stroom kostbaarder i.v.m. normale stroom? Dit valt reuze mee! Mede door subsidies vanuit de overheid en hoge welkomstbonussen is de overstap naar duurzaam opgewekte stroom beslist aan te raden. Gemakkelijk groene stroom in Lekkerkerk vergelijken? Volg de onderstaande stappen:

 1. Als eerste vul je jouw postcode + huisnummer in (prijzen van elektra zijn afhankelijk van regio in Zuid-Holland).
 2. Hoeveel energie verbruiken jullie (stroom & gas).
 3. Hebben jullie zonnecellen? Verreken dit dan direct.
 4. Gebruik het menu “groene stroom”.
 5. Kies nu de energiebron van jouw voorkeur. Je kunt denken aan windmolens van eigen bodem of zonneweides.
 6. Denk na of jij schone energie wilt afnemen uit Nederland (dit is vaak een garantie dat de stroom daadwerkelijk van duurzame aard is.)
 7. Kies het voorstel dat in jullie behoeftes voorziet. Opties zijn het goedkoopste abonnement of de groenste energieleverancier.
 8. De overstap wordt vrijwel helemaal geregeld. Lees nu over: Qwint actie.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen zijn beschikbaar?

Duurzame energiebronnen als onder andere biomassa, windenergie, waterkracht, zonne-energie, bodemwarmte vervuilen de lucht nauwelijks en de CO-2 uitstoot is minimaal. Het mooiste is, dit type alternatieve energie is ontzettend duurzaam. Dit in tegenstelling tot aardgas, kolen, steenkool, petroleum (grijze elektriciteit). Het toepassen van onze fossiele brandstoffen zorgt voor schade aan milieu / klimaat. Zet jij je in voor een prettig leefklimaat? Hieronder vind je de populaire bronnen voor goedkope duurzame elektriciteit in december 2022. Ook interessant: groene energie Asperen vergelijken.

Windenergie

Windturbines produceren stroom zonder dat er sprake is van luchtvervuiling. Het broeikaseffect is minimaal. Interesse in windenergie? Kies voor een energieleverancier met groene stroom van de wind. Of neem een aandeel in een collectieve windmolen zoals De Bonte Hen (Burgerbrug).

Zonne-energie Lekkerkerk

De zon is een bron die onuitputtelijk is. Profiteer zelf van zonnekracht, en kies voor zonnepanelen en boilers. Participeer in een zonnepanelenpark. Of selecteer in onze groene energie checker de variant “zonnestroom uit NL”.

Biomassa

Energieopwekking uit biomassa is verantwoordelijk voor ruim 60% van alle duurzame energie. Energie uit biomassa wordt geproduceerd door vergissing en vergassing van organische materialen als hout en gft-afval. Hier komt warmte uit voort. De afkomst van biomassa is doorgaans twijfelachtig. Dit hoeft niet altijd heel duurzaam te zijn.

Bodemwarmte

De warmte van de zon verwarmt de bodem, we noemen dat bodemwarmte. Deze energie halen we uit de bodem, en dit wenden we aan voor ons verwarmingssysteem. Een warmtepomp ondersteunt dit proces. Soms is ook stadswarmte een optie: dit is een regionaal aardwarmte concept en restwarmte afkomstig uit de industrie (warmtenet) in de gemeente Nederlek.

groene-stroom-lekkerkerk

Een energieneutrale woning in Lekkerkerk rond december 2022

Via onze website lees je bruikbare uitleg over groene stroom Lekkerkerk. Alleen, hoezo betalen voor stroom, terwijl jij ook zelfvoorzienend kan zijn. Een woonhuis met nauwelijks tot geen energiekosten kwalificeren we als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Lekkerkerk wil natuurlijk iedereen. Dit soort huizen bewerkstellig je op de volgende manier:

 • Je woning van de juiste isolatiewaarden voorzien.
 • Het verbruik van energie onder controle krijgen.
 • De energie die je verbruikt met eigen materiaal genereren.

De elektra consumptie stabiliseren bereik je door energiezuinige apparaten te gebruiken, en bewust bezig te zijn met energie. Voorbeelden zijn “gebruik alleen A++ producten” en geen open haard gebruiken. De productie van energie kan met zonnepanelen, een (zonne) boiler plus een warmtepomp installatie. In het najaar en winter zul je vermoedelijk wel elektra inkopen bij jullie energie-aanbieder. Intussen, als het warm is lever je stroom terug (salderen). Over een jaar gemeten bereik je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Binnen enkele jaren wordt de gebruikelijke gasgestookte ketel (zoals Atag, Nefit, Remeha, Vaillant of AWB) uitgefaseerd. De oude & vertrouwde cv-ketel mag je dan alleen omruilen voor een duurzaam alternatief. Een warmtepomp of een hybride oplossing is de opvolger van de CV. Is het een optie: een CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Verdiep je dan in onderstaande types:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp gebruikt als bron energie uit ventilatielucht voordat dit naar buiten wordt afgezogen. De warmte die hieruit ontstaat komt bij de CV terecht. Jouw gas-ketel benut de warmte voor het opwarmen van je huis en voor het efficiënt opwarmen van water. Dit noemen we ook een hybride systeem.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit buiten (een airco-achtig apparaat) haalt warmte uit omgevingslucht. De opgevangen warmte wordt overgedragen aan de warmtepomp die in huis in geïnstalleerd. De installatie transformeert de buitenlucht naar opgewarmd water rond de 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit type warmtepomp profiteert van energie uit de bodem met een bodemwarmtewisselaar. Het apparaat verandert dit naar toepasbare warmte voor de centrale verwarming van je appartement en gebruikswater. De installatie kent 2 toepassingen: Het zorgt in de winter voor een warm huis, en afkoelen tijdens zomerse dagen.

Hybride warmtepomp
De installatie van een warmtepomp in Lekkerkerk is kostbaar. Goed om te weten, hier is iets op gevonden: een hybride warmtepomp installatie. Dit systeem sluit je aan op jullie gas-ketel. Voordelig, en zonder problemen te plaatsen. Trouwens, ook verklein je het negatieve CO2 effect en besparen jullie op energielasten. De totaalprijs ligt in de range tussen de €3600 tot €6000. Met behulp van de toepasbare ISDE subsidie is de terugverdientijd erg kort. Start nu ook met groene stroom in Terhole afsluiten.

Welke leveranciers leveren groene stroom?

Hedendaags vind je de groene contracten niet bij alle maatschappijen. Specifieke partijen zoals Pure Energie, Qurrent, Greenchoice, Engie, Van de Bron, Eneco focussen hierop. Op basis van je postcode ontdek jij ogenblikkelijk welke groene stroom aanbieders in Lekkerkerk aanwezig zijn.

Is overstappen moeilijk?

Overstappen is erg simpel. Twee acties zijn belangrijk: jouw lopende levering ontbinden en hierna een groene leverancier kiezen. Op groene stroom overstappen benodigt geen aanpassingen aan de woning. Jullie aanstaande energieleverancier handelt alles af.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn opvallend interessant. Vandaag de dag zijn prijzen van groene energie Lekkerkerk fors lager in verhouding tot jaren geleden. Er zijn behoorlijk wat mensen die mede hierdoor oversluiten naar duurzaam geproduceerde energie. Door gebruik te maken van de groene energievergelijker reken je ’t zelf uit.

Wat voor groene contracten bestaan er?

Om je een impressie te geven van enkele abonnementen ontdek je hierna de meest populaire contracten. Aantekening: daartussen vind je ook enkele pakketten met grijze gas en stroom. Door onze groene energie check ontdek je moeiteloos welke leveranciers duurzaam zijn.

Actuele contracten in de provincie Zuid-Holland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas vast 3 jaar
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Vast 3 jaar
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 3 jaar Actie
 • EnergieFlex – Modelcontract Groene Stroom en Gas
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actie
 • Delta – Groene Stroom en Gas 3 jaar Vast Actieprijs

Energieprijzen Lekkerkerk vergelijken Vergelijk de aantrekkelijkste groene energieleveranciers en kortingsacties voor gas en stroom.