Loading...

Groene stroom Terhole Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt opgewekt middels milieubewuste, onuitputtelijke bronnen zoals waterkracht, biomassa, bodemwarmte, wind, aardwarmte. Meer daarover vind je via voorbeelden van alternatieve energiebronnen in december 2023. Dit is beduidend duurzamer dan grijze energie dat wordt voortgebracht via fossiele brandstoffen zoals aardolie, aardgas of steenkool. Hier lees je meer over voordelen van duurzame energie. Gelijk overstappen? Het aantal aanbieders van groene Nederlandse energie wordt alsmaar beter. Aan de hand van de duurzame energie checker kan je vandaag nog alle groene energieleveranciers in Terhole vergelijken. Streven jullie ook naar een huis zonder gas? Scroll meteen naar het stukje over energieneutraal wonen in Terhole en check de meest afgesloten duurzame energiecontracten.


Voordelen van duurzame energie

Verrassend veel mensen en zakelijke gebruikers stappen over naar een groene energieleverancier, of genereren zelf stroom middels zonnepanelen. Deze panelen zijn snel terugverdiend. Oriënteer jij je op het overstappen naar schone energie? Er zijn veel voordelen van groene stroom en groen gas als je het vergelijkt met grijze energie van Essent, Eneco of Vattenfall.

 • Bij de productie van duurzame elektra komen minder schadelijke stoffen vrij.
 • Zodra jij gaat voor hernieuwbare energie motiveer je innovatie op het gebied van schone stroom.
 • Groene elektriciteit is in de regel net zo aantrekkelijk geprijst i.v.m. grijze stroom.
 • Je eigen stroom weer terugleveren kan natuurlijk ook. In de volksmond heet dat ‘salderen’, je krijgt hier een compensatie voor.
 • Duurzame energiebronnen zijn onuitputbaar. Ze blijven altijd voorhanden.

Groene energie vergelijken in Terhole

De geldende tarieven van duurzame energiebedrijven in Terhole vergelijken (december 2023)? Gebruik onze duurzame energievergelijker! Voer jouw gegevens in, voer het geschatte verbruik in en geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom en groen gas. Verder vergelijk je alle groene stroom bedrijven. Is groene energie / stroom prijziger i.v.m. grijze elektra? Helemaal niet! Mede door subsidies en interessante welkomstaanbiedingen is overstappen naar groene energie voor iedereen aan te raden. Vandaag nog groene stroom in Terhole vergelijken? Ons advies vind je hieronder:

 1. Stap 1 is het invullen van je woongebied (de actuele tarieven variëren per regio in Zeeland).
 2. Hoeveel energie verbruiken jullie (gas en elektra).
 3. Wekken jullie eigen elektra op (zon)? Trek dit daarvan af.
 4. Ga naar het onderwerp “groene stroom”.
 5. Kies nu de energiebron van jouw voorkeur. Bijvoorbeeld windturbines of zonnepanelen.
 6. Denk na of jij schone energie wenst van eigen bodem (jij mag er van vanuit gaan dat er niet met GvO’s gerommeld wordt.)
 7. Klik op het pakket wat je interessant vindt. Onder andere het voordeligste energiepakket of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen van energie gaat gemakkelijk via internet. Check ook: korting bij Cogas.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen zijn geschikt?

Duurzame energiebronnen als bio, wind, aarde, water, zon zijn niet zo luchtvervuilend en de invloed op broeikaseffect zijn amper meetbaar. Vergeet niet, dit type alternatieve energie is onuitputbaar. Heel anders i.v.m. aardgas, aardolie, kolen, steenkool (vuile energie). Het toepassen van de fossiele brandstoffen komt ons klimaat niet ten goede. Wil jij ook een groene leefomgeving? Check snel de populaire bronnen voor goedkope duurzame elektriciteit in december 2023. Bekijk ook de mogelijkheden voor: groene energie Hurdegaryp vergelijken.

Windenergie

Windturbines genereren stroom zonder daarbij luchtvervuiling te veroorzaken. Het CO-2 effect is minimaal. Switchen naar windenergie? Switch naar een leverancier met groene stroom van de wind. Of participeer in een collectieve windmolen zoals De Blauwe Reiger (Burgerbrug).

Zonne-energie Terhole

Energie van de zon is een duurzame bron die oneindig gebruikt kan worden. Profiteer zelf van zonnekracht, en bestel zonneboilers of panelen. Participeer in een zonnepanelenpark. Of selecteer in onze groene energie checker de milieuvriendelijke “stroom van zonnepanelen”.

Biomassa

Biomassa-energie bezorgt ons meer dan de helft van alle duurzame energie. Biomassa-energie wordt gemaakt door de verbranding / gassing van organische natuur resten zoals hout en gft-afval. Dit produceert warmte. De samenstelling van biomassa is niet altijd duidelijk. Mogelijk is dit niet de beste optie.

Bodemwarmte

Vooral in de zomer verwarmt de zon de bodem, we noemen dat bodemwarmte. Deze energie halen we uit de bodem, en gebruiken dit voor het verwarmen van woningen. Hiervoor kun je een warmtepomp gebruiken. Soms is ook stadswarmte een optie: een unieke koppeling van aardwarmte en restwarmte van fabrieken (wartenet) in de gemeente Hulst.

groene-stroom-terhole

Een energieneutrale woning in Terhole rond december 2023

Op deze webpagina check je handige info over groene stroom Terhole. Alleen, waarom nog een stroomcontract afsluiten, wanneer men ook zelf kan realiseren. Een woonhuis met een beperkte of geen energienota beschrijven we als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Terhole wordt steeds populairder. Zo’n huis verwezenlijk jij via het volgende model:

 • Je woning redelijk tot goed isoleren.
 • Het afnemen van energie onder controle krijgen.
 • De energie die je consumeert opwekking middels panelen.

Het gebruik van elektra minimaliseren is te realiseren door te kiezen voor producten met A++ label en actief te letten op jullie gebruik. Bijvoorbeeld “gebruik alleen A++ producten” en overweeg een zwakkere lamp te gebruiken als je een lamp hebt met een dimmer die je nooit op de sterkste stand gebruikt. Energie opwekken is gemakkelijk te doen met zonnepanelen, een (duurzame) boiler en steeds vaker met een warmtepompsysteem. In de winter zul je elektriciteit inkopen bij jouw energiemaatschappij. Daartegenover, wanneer je overhoud kunnen jullie energie terugleveren (salderen). Al met al realiseer je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Rond 2021 wordt de gebruikelijke mono cv-ketel (zoals o.a. Vaillant, Nefit, Atag, Intergas of AWB) uitgefaseerd. De oude & vertrouwde verwarmingsketel mag je dan alleen omruilen voor een duurzame energiebron. Een warmtepomp of een hybride oplossing zijn populaire opties. Overweeg jij de optie: jullie CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees dan zeker de verschillende soorten:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp gebruikt warmte uit de ventilatielucht nog voordat het naar buiten wordt afgevoerd. De energie die dat genereert gaat naar je cv-ketel. De gasketel gebruikt deze energie voor het verwarmen van de woning en voor het efficiënt opwarmen van water. Feitelijk is dit een hybride installatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: Een buitenunit (een soort van airco-installatie) haalt energie uit de lucht. Deze warmte wordt overgedragen aan de warmtepomp die in huis in geïnstalleerd. Dit systeem transformeert de buitenlucht naar warm water van 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze installatie haalt warmte uit de bodem met speciale bodemwarmtewisselaars. Het apparaat converteert dit naar toepasbare warmte voor het aansturen van de verwarming van jullie appartement en het tapwater. Het systeem werkt 2 kanten op: Het zorgt in de winter voor een warm huis, en afkoelen tijdens zomerse dagen.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp laten plaatsen in Terhole is prijzig. Maar, er is een goedkoper alternatief: een hybride warmtepomp systeem. Een combinatie van een warmtepomp met de op gas draaiende ketel. Niet al te duur, en zonder problemen te installeren. Bovendien reduceer je de uitstoot van CO2 en kan jij besparen op stroomkosten. De inkoopprijs varieert tussen de €3700 tot +/- €7900. Geholpen door de actuele ISDE subsidie spreken we over een korte terugverdientijd. Wellicht ook beschikbaar: groene stroom in Dedgum afsluiten.

Hoeveel aanbieders hebben groene stroom?

Hedendaags kan dit niet bij alle aanbieders. Unieke organisaties als Qurrent, Van de Bron, Engie, Pure Energie, Greenchoice, Eneco verzorgen dit voor je. Wanneer je jouw postcode invoert zie jij direct welke groene stroom aanbieders in Terhole operationeel zijn.

Is overstappen moeilijk?

Overstappen is binnen een paar minuten geregeld. De beste manier: jouw lopende contract stopzetten en uiteraard een groene leverancier kiezen. Overstappen op groene stroom vraagt niet om aanpassingen aan de woning. Jouw aanstaande energiemaatschappij doet dit voor jou.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn best schappelijk. Vandaag de dag zijn de prijzen van groene energie Terhole flink lager in vergelijking met de beginperiode. Er zijn behoorlijk wat mensen die neigen naar deze vorm van schone energie. Door middel van de groene energievergelijker check je ’t verschil met grijze stroom.

Wat is het actuele aanbod met groene contracten?

Om je een idee te geven van enkele pakketten vind je bijgaand enkele pakketten. Kanttekening: hiertussen zitten ook een aantal pakketten met grijze gas en stroom. Geholpen door de groene stroom vergelijker bekijk je gemakkelijk welke maatschappijen “schoon” zijn.

Huidige contracten in de provincie Zeeland

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas Actie 1 jaar Vast
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 2 jaar Prijs Zeker
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en Groen gas 1 jaar vast
 • ENGIE – Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 2 jaar Actie
 • Essent – Groene Stroom Standaard en Gas Variabel
 • Vattenfall – Stroom en Gas Onbepaalde tijd
 • Delta – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actie

Energieprijzen Terhole vergelijken Vergelijk de beste groene energiebedrijven en aanbiedingen voor stroom en gas.