Loading...

Groene stroom Dedgum Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom genereren we met milieubewuste, onuitputtelijke bronnen zoals bodemwarmte, aardwarmte, wind, biomassa, waterkracht. Lees ook het kopje over top-4 alternatieve energiebronnen in december 2022. Dit is beduidend duurzamer in vergelijking met grijze elektra dat wordt gegenereerd door gebruik te maken van fossiele brandstoffen als bijv. aardolie, aardgas of steenkool. Hier lees je meer over voordelen van duurzame energie. Zonder problemen overstappen? Het aanbod met Hollandse groene energie is enorm toegenomen. Geholpen door de duurzame energie check kun jij zonder problemen alle groene energieleveranciers in Dedgum vergelijken. Streef jij naar een huis zonder gas? Scroll meteen naar het stappenplan voor energieneutraal wonen in Dedgum en check de populaire duurzame energiecontracten.


De voordelen van duurzame energie

Meer en meer huishoudens en zakelijke gebruikers stappen over naar een groene energieleverancier, of regelen hun eigen stroom geholpen door zonnepanelen. Deze panelen zijn snel terugverdiend. Denk jij na over een contract met schone energie? Er zijn genoeg positieve aspecten bij groene stroom en groen gas in vergelijking met grijze elektriciteit van Essent, Vattenfall of Eneco.

 • Tijdens het productieproces van duurzame elektra wordt de lucht niet vervuild.
 • Indien je switcht naar hernieuwbare energie stimuleer je de productie van groene stroom.
 • Groene elektriciteit is gewoonlijk verkrijgbaar voor dezelfde prijs als grijze elektriciteit.
 • Reststroom terugleveren aan het net kan natuurlijk ook. We noemen dat salderen, waar je een financiële tegemoetkoming voor krijgt.
 • De duurzame energiebronnen kunnen oneindig produceren. We grijpen nooit mis.

Groene energie vergelijken in Dedgum

De laatste tarieven van duurzame energiebedrijven in Dedgum vergelijken (december 2022)? Open dan onze duurzame energievergelijker! Geef aan waar je woont (postcode), voer het geschatte verbruik in en geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom en groen gas. Aansluitend detecteer je de meest relevante groene aanbieders. Is groene energie / stroom hoger geprijsd i.v.m. grijze elektra? Dat hoeft niet zo te zijn! Door subsidies voor groene stroom en hoge welkomstaanbiedingen is het overstappen naar duurzame energie een goed idee. Eenvoudig groene stroom in Dedgum vergelijken? Ons advies vind je hieronder:

 1. Als eerste vul je jouw postcode + huisnummer in (de actuele tarieven variëren per woongebied in Friesland).
 2. Geef het ingeschatte energieverbruik in (stroom & gas).
 3. Genereer je jouw eigen elektra? Dit zal je energiebehoefte verlagen.
 4. Klik op de mogelijkheid “groene stroom”.
 5. Kies de herkomst van de groene energie. Je kunt denken aan windmolens of zonnepanelen.
 6. Beslis of je schone energie wenst van eigen bodem (dit geeft je de zekerheid dat de stroom daadwerkelijk van duurzame aard is.)
 7. Klik op het contract wat je interessant vindt. Maak een keuze voor het goedkoopste pakket of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen gaat eenvoudig online. Bekijk ook: review Energieflex.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen zijn er allemaal?

Duurzame energiebronnen als onder andere wind, bio, bodem, aarde, water zullen weinig luchtvervuiling veroorzaken en ook de schadelijke CO-2 uitstoot is minimaal. Bovendien, deze vorm van alternatieve energie is ontzettend duurzaam. Dit in tegenstelling tot aardgas, aardolie, petroleum, kolen (vuile elektriciteit). Het toepassen van de fossiele brandstoffen komt ons klimaat niet ten goede. Kies jij bewust voor een schonere lucht? Hieronder vind je de diverse vormen van goedkope duurzame elektriciteit in december 2022. Vind alles uit over groene energie Schin op Geul vergelijken.

Windenergie

Windturbines maken stroom aan zonder de lucht te vervuilen. Het effect van CO-2 is 50 keer lager dan grijze stroom. Interesse in windenergie? Stap over naar een energieaanbieder die Hollandse windstroom aanbiedt. Of neem een aandeel in een winddeel van een windmolen als De Boerenzwaluw in Friesland.

Zonne-energie Dedgum

Energie van de zon is een bron die oneindig gebruikt kan worden. Kies ook voor de mogelijkheden van onze zon, en installeer zonneboilers en zonnecellen. Participeer in een zonnepanelenpark. Of markeer in onze groene energie vergelijker de milieuvriendelijke “Nederlandse zonnestroom”.

Biomassa

Energieopwekking uit biomassa beslaat meer dan de helft van de actuele leverbare duurzame energie. Stroom uit biomassa komt tot stand door het verbrandingsproces van organisch afval zoals rioolslib. Dit produceert warmte. De herkomst van biomassa kan ontraceerbaar zijn. Mogelijk is dit niet de beste optie.

Bodemwarmte

Zonlicht verwarmt bodem(water), zo ontstaat bodemwarmte. De warmte kunnen we uit de grond halen, en dit passen we toe voor ons verwarmingssysteem. Hierbij hoort een unieke warmtepomp. Ook populair is stadswarmte: dit is een regionaal aardwarmte concept en “restwarmte” dat komt van fabrieken (warmtenet) in de gemeente Súdwest-Fryslân.

groene-stroom-dedgum

Een energieneutrale woning in Dedgum rond december 2022

Door middel van onze website lees je bruikbare informatie over groene stroom Dedgum. Interessant, waarom eigenlijk een stroomcontract afsluiten, terwijl jij ook zelf stroom kan opwekken? Een huis met een verwaarloosbare of geen energielasten heet een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Dedgum wordt steeds populairder. Zo’n woning implementeer je op basis van 3 factoren:

 • Jullie woning redelijk tot goed isoleren.
 • Gas en stroom gebruik verlagen.
 • De stroom die je verbruikt zelf opwekken.

De stroomconsumptie beperken doe je door zuinige apparaten te kopen en wekelijks een analyse te maken van stroom. Onder andere zet de verwarming uit in ruimte waar je niet bent” en let op het energieverbruik als je een (nieuwe) droger koopt. Het genereren van stroom is eenvoudig via zonnecellen, een (duurzame) boiler plus een warmtepomp. In koude periodes heb je wel stroom nodig van het energieleverancier. Evengoed, als je te veel opwekt lever je stroom terug (salderen). Onder aan de streep bereik je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Rond 2021 wordt de “oude” CV-ketel op gas (van bijv. Nefit, Vaillant, Intergas, Atag of Remeha) niet meer toegestaan. De huidige mono cv-ketel mag je dan slechts inwisselen voor een gasvrij alternatief. Een warmtepomp of een hybride opstelling worden als opvolgers gezien. Ben jij ook bezig met de kwestie: jouw CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Bekijk dan de volgende installaties:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp neemt de warmte uit de afvoer-ventilatielucht voordat dit naar buiten wordt gestuurd. Deze warmte gaat naar je cv-ketel. Jouw gas-ketel benut de warmte voor de centrale verwarming en warm water (keuken / badkamer). Technisch gezien een hybride warmtepomp.
 2. Lucht-water warmtepomp: Jullie eigen buitenunit (een speciale buitenventilator) onttrekt de warmte uit de omgevingslucht. De onttrokken warmte gaat via leidingen naar de warmtepomp binnen in huis. De installatie zet de koude lucht om in naar verwarmingswater van 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit type warmtepomp haalt warmte uit de bodem waarbij de bodemwarmtewisselaar wordt gebruikt. Het apparaat verwerkt dit naar toepasbare warmte voor het aansturen van de verwarming van je appartement en het tapwater. Het apparaat kan twee dingen doen: verwarmen in de winter, en het koelt jouw huis in de zomer.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp laten plaatsen in Dedgum is kostbaar. Goed om te weten, er is een middenweg: een hybride warmtepomp installatie. Deze installatie werkt samen met jullie gas-ketel. Het is betaalbaar en simpel te plaatsen. Trouwens, ook reduceer je de CO-2 uitstoot en kan jij besparen op energienota. De inkoopprijs schommelt tussen €4100 – €6200. Dankzij de ruime ISDE subsidie spreken we over een korte terugverdientijd. Nu ook online: groene stroom in Markelo afsluiten.

Hoeveel aanbieders hebben groene stroom?

Hedendaags vind je de groene contracten niet bij alle bedrijven. Juist organisaties als Van de Bron, Powerpeers, Pure Energie, Greenchoice, Eneco, Qurrent maken dit mogelijk. Door te adres te gebruiken zie je à la minute welke groene stroom aanbieders in Dedgum beschikbaar zijn.

Hoe stap ik over van energie ?

Overstappen is zo gepiept. Wat je moet doen is: jouw lopende abonnement ontbinden en daarna een groene leverancier kiezen. Overstappen op groene stroom benodigt geen aanpassingen aan de woning. De toekomstige maatschappij regelt het papierwerk.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven vinden weschappelijk. Momenteel zijn prijzen van groene energie Dedgum sterk verlaagd dan een paar jaar terug. Er zijn behoorlijk wat mensen op basis daarvan voorkeur hebben voor dit milieuvriendelijke alternatief. Door middel van de groene energievergelijker vind je het prijsverschil met grijze energie.

Wat voor groene contracten bestaan er?

Om je een voorbeeld te geven van huidige energiepakketten vergelijk je in het overzicht hieronder veel gekozen stroompakketten. Belangrijk: daartussen vind je ook enkele aanbiedingen voor grijze gas en stroom. Op basis van onze groene energie check achterhaal je moeiteloos welke leveranciers duurzaam zijn.

Veel bekeken contracten in de provincie Friesland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas vast 1 jaar
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Stroom en Gas Groenmix Vast
 • ENGIE – Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 1 jaar Actie
 • Essent – Groene Stroom Standaard en Gas Variabel
 • Vattenfall – Groen uit Nederland en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • Delta – Groene Stroom en Gas Actieprijs Vast 1 jaar

Energieprijzen Dedgum vergelijken Vergelijk de gunstigste groene energiebedrijven en welkomstpremies voor gas en elektra.