Loading...

Groene stroom Schin op Geul Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom genereren we met behulp van milieuvriendelijke, onuitputtelijke bronnen zoals biomassa, bodemwarmte, wind, aardwarmte, zon. Meer daarover vind je via populaire alternatieve energiebronnen in september 2022. Het is een stuk duurzamer als je het afzet tegen grijze stroom dat wordt geproduceerd met fossiele brandstoffen zoals bijvoorbeeld aardgas, aardolie of steenkool. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Snel overstappen? Het aanbod met Hollandse groene energie wordt alsmaar beter. Op basis van onze groene stroom checker kun je rap alle groene energieleveranciers in Schin op Geul vergelijken. Is jouw doel ook 0 op de meter? Spring dan direct naar onze informatie over energieneutraal wonen in Schin op Geul en overweeg de recente duurzame energiecontracten.


Wat zijn de voordelen van duurzame energie

Steeds meer Nederlanders en zakelijke gebruikers switchen naar een groene energieleverancier, of zijn zelfvoorzienend met behulp van zonnepanelen. De ISDE subsidie maakt dit aantrekkelijk. Denk jij na over een pakket met schone energie? Groene stroom en groen gas kennen vele pluspunten in vergelijking met grijze elektriciteit van Essent, Vattenfall of Eneco.

 • Bij het genereren van duurzame elektra is er amper sprake van vervuiling.
 • Zodra jij de keuze maakt voor hernieuwbare energie bevorder je verdere uitbreiding van schone stroom.
 • Groene elektriciteit is standaard net zo goedkoop als grijze elektra.
 • Reststroom terugleveren aan het net is een optie. We spreken hier over “salderen”, je verkoopt als het ware je eigen stroom.
 • Duurzame energiebronnen zijn onuitputbaar. Ze blijven altijd voorhanden.

Groene energie vergelijken in Schin op Geul

De huidige tarieven van duurzame energiebedrijven in Schin op Geul vergelijken (september 2022)? Open dan onze groene energievergelijker! Voer jouw gegevens in, schat hoeveel kWh + m3 jij gebruikt en kies de groene stroom en het groene gas dat bij jou past. Dan detecteer je de meest populaire groene bedrijven. Is groene energie kostbaarder dan grijze elektriciteit? Dat hoeft niet zo te zijn! Door subsidies voor groene stroom en royale welkomstpremies en acties is overstappen naar groene stroom zeer aantrekkelijk. Simpel groene stroom in Schin op Geul vergelijken? Gebruik hiervoor onze 8 tips:

 1. Als eerste vul je jouw postcode + huisnummer in (prijzen schommelen per woonplaats in Limburg).
 2. Geef aan hoeveel je verbruikt (gas en elektriciteit).
 3. Wekken jullie eigen elektra op (zon)? Verreken dit dan direct.
 4. Gebruik het filter “groene stroom”.
 5. Maak een keuze voor het soort groene energie. Mogelijkheden zijn hier o.a. windmolens uit NL of zonnepanelen.
 6. Kies of jij schone energie wilt afnemen uit Nederland (jij mag er van vanuit gaan dat er niet met GvO’s gerommeld wordt.)
 7. Kies het aanbod wat jullie geschikt vinden. Ga voor het goedkoopste abonnement of de groenste energieleverancier.
 8. De overstap wordt vrijwel helemaal geregeld. Lees nu over: energie van HVC.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen zijn geschikt?

Duurzame energiebronnen als bijv. water, bio, zon, aarde, bodem vervuilen de lucht nauwelijks en ook de schadelijke CO-2 uitstoot zijn amper meetbaar. Daarnaast, deze vorm van alternatieve energie is onuitputbaar. Dat is wel wat anders dan petroleum, aardolie, kolen, steenkool (grijze elektra). Het verbranden van onze fossiele brandstoffen komt ons klimaat niet ten goede. Kiezen jullie ook voor een schonere wereld? Bekijk dan de verschillende soorten goedkope duurzame elektriciteit in september 2022. Vind alles uit over groene energie Harfsen vergelijken.

Windenergie

Windturbines wekken stroom op zonder daarbij luchtvervuiling te veroorzaken. Uitstoot van CO-2 blijft zeer beperkt. Gebruik maken van windenergie? Kies voor een maatschappij die stroom inkoopt van windmolens. Of schrijf je in voor een winddeel van bijvoorbeeld De Boerenzwaluw in Friesland.

Zonne-energie Schin op Geul

Zonnestroom is een schone energiebron die nooit opraakt. Ervaar de kracht van zonne energie, en installeer zonnepanelen en zonneboilers. Participeer in een zonnepanelenpark. Of selecteer in onze groene stroom checker de optie “zonne-energie”.

Biomassa

Stroom genereren uit biomassa beslaat meer dan de helft van de huidige voorradige duurzame energie. Stroom uit biomassa komt tot stand door de verbranding / gassing van organische dingen als hout en gft-afval. Het restproduct hiervan is warmte. De herkomst van biomassa is ontransparant. Dit kan mogelijk schadelijk zijn.

Bodemwarmte

Zonlicht verwarmt bodem(water), op die manier ontstaat bodemwarmte. Steeds vaker onttrekken we de warmte uit de bodem, en dit wenden we aan voor een warm huis en warm water. Hierbij hoort een unieke warmtepomp. Een andere optie is stadswarmte: een samensmelting van aardwarmte en warmtenet van industriële restwarmte in de gemeente Valkenburg aan de Geul.

groene-stroom-schin-op-geul

Een energieneutrale woning in Schin op Geul rond september 2022

Met deze website bekijk je uitgebreide informatie over groene stroom Schin op Geul. Alleen, waarom betalen voor stroom, wanneer men ook zelfvoorzienend kan zijn. Een woonhuis met een bescheiden of geen energienota bestempelen we als “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Schin op Geul zien we steeds meer. Zo’n woning implementeer je via het volgende model:

 • Jullie woning uitrusten met een goede isolatie.
 • Elektra en gas afname verminderen.
 • De vereiste energie zelfstandig producten.

Het gebruik van elektra verlagen is mogelijk door A++ apparaten aan te schaffen, en bewuster om te gaan met jouw apparaten. Dan kun je denken aan “kouder douchen” en geen open haard gebruiken. Het opwekken van energie doe je met zonnecellen, een (zonne) boiler of uiteraard een warmtepomp (ketel). In de winter neem je stroom af bij jullie aanbieder. Aan de andere kant, in de warmte maanden kun jij (energie) terugleveren (salderen). Onder aan de streep heb je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Binnen enkele jaren wordt de “gewone” cv-ketel (van Atag, Remeha, Nefit, Intergas of Vaillant) niet meer toegestaan. De huidige verwarmingsketel mag je dan alleen vervangen voor een duurzaam alternatief. Een warmtepomp of een hybride systeem worden als opvolgers gezien. Overweeg jij de optie: je CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees verder over de verschillende type systemen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp gebruikt (warmte) ventilatielucht alvorens het naar buiten wordt afgezogen. De warmte die hieruit ontstaat komt bij de CV terecht. De gasketel gebruikt deze energie voor de centrale verwarming en warm water dat je kunt gebruiken. Oftewel: een hybride installatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: De buitenunit (een airco-achtig apparaat) neemt warmte uit lokale luchtstromen. Deze warmte gaat naar de warmtepomp die je in de woning plaatst. De installatie zet de koude lucht om in naar opgewarmd water rond de 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze warmtepomp neemt warmte uit de bodem waarbij de bodemwarmtewisselaar wordt gebruikt. Het systeem converteert dit naar praktische warmte voor de centrale verwarming van je woning en gebruikswater. Het product heeft 2 functies: Het zorgt in de winter voor een warm huis, en koelen in de zomer.

Hybride warmtepomp
De installatie van een warmtepomp in Schin op Geul kan veel geld kosten. Echter, je kunt besparen: een hybride warmtepomp systeem. Deze warmtepomp wordt gecombineerd met jullie gas-ketel. Het is betaalbaar en eenvoudig toe te passen. Verder verklein je het negatieve CO2 effect en bespaar jij op stroomkosten. De kostprijs varieert tussen de €2500 tot +/- €7800. Via de toe te passen ISDE subsidie valt de terugverdientijd positief uit. Andere regio? Begin nu direct met groene stroom in Bitgummole afsluiten.

Welke leveranciers bieden groene stroom?

Op dit moment is dat geen optie bij alle bedrijven. Juist maatschappijen als Eneco, Van de Bron, Greenchoice, Powerpeers, Qurrent, Pure Energie faciliteren dit. Door je postcode in te vullen lees jij probleemloos welke groene stroom aanbieders in Schin op Geul voorhanden zijn.

Hoe werkt overstappen?

Overstappen is verrassend eenvoudig. Twee acties zijn belangrijk: jullie actuele levering opzeggen en hierna een groen energiecontract afsluiten. Overstappen naar groene stroom vergt geen aanpassingen in de meterkast. Jullie volgende leverancier pakt dit allemaal op.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn best uitnodigend. Op dit ogenblik zijn prijzen van groene energie Schin op Geul een stuk lager dan de introductieprijs. Er zijn behoorlijk wat gezinnen op basis daarvan oversluiten naar dit milieuvriendelijke alternatief. Door onze “groene” vergelijker check je ’t verschil met grijze stroom.

Uit welke groene pakketten kan ik kiezen?

Om je een impressie te geven van huidige abonnementen ontdek je onderstaand vaak bestelde energiepakketten. Let op: je vind daarbij ook diverse pakketten met grijze gas en stroom. Door onze groene energie check zie je spoedig welke aanbieders “schoon” zijn.

Veel afgesloten contracten in de provincie Limburg

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs Actie 1 jaar Vast
 • Qurrent – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas 1 jaar vast Actie
 • ENGIE – Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas variabel onbepaalde tijd
 • EnergieFlex – Modelcontract Groene Stroom en Gas
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas Vast Actie tot 1 jaar
 • Delta – Groene Stroom en Gas Actieprijs Vast 3 jaar

Energieprijzen Schin op Geul vergelijken Vergelijk de aantrekkelijkste groene energie-aanbieders en welkomstpremies voor stroom en gas.