Loading...

Groene stroom Bitgummole Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom genereren we met behulp van niet vervuilende, duurzame bronnen zoals aardwarmte, biomassa, zon, wind, bodemwarmte. Spring voor meer info naar veel gebruikte alternatieve energiebronnen in november 2023. Het is aanmerkelijk beter voor het milieu in vergelijking met grijze stroom dat wordt opgewekt met fossiele brandstoffen zoals bijvoorbeeld steenkool, aardgas of aardolie. Check ook meteen voordelen van duurzame energie. Zonder moeite overstappen? Het aantal leveranciers van groene Nederlandse energie is enorm toegenomen. Door de groene stroom vergelijker kan jij rap alle groene energieleveranciers in Bitgummole vergelijken. Streven jullie ook naar geen gasververbruik meer? Bekijk direct de details aangaande energieneutraal wonen in Bitgummole en snuffel tussen de populaire ‘groene’ energiecontracten.


Voordelen van duurzame energie

Meer en meer families en zakelijke gebruikers stappen over naar een groene energieleverancier, of genereren zelf stroom middels zonnepanelen. Hiervoor zijn aantrekkelijke subsidies. Interesse in het overstappen naar schone energie? Groene stroom en groen gas zijn aantrekkelijk ten opzichte van grijze elektriciteit van Essent, Vattenfall of Eneco.

 • Bij het genereren van duurzame elektra is er amper sprake van vervuiling.
 • Wanneer je gaat voor hernieuwbare energie draag je bij aan verdere uitbreiding van groene energie.
 • Groene elektriciteit is normaal niet veel duurder dan grijze “vuile” stroom.
 • Zelf opgewekte energie terugleveren behoort tot de mogelijkheden. We hebben het dan over salderen, je verkoopt als het ware je eigen stroom.
 • De duurzame energiebronnen kunnen oneindig produceren. Ze blijven altijd voorhanden.

Groene energie vergelijken in Bitgummole

De geldende tarieven van duurzame energiebedrijven in Bitgummole vergelijken (november 2023)? Open dan onze duurzame energievergelijker! Geef aan waar je woont (postcode), geef een schatting van je verbruik en maak een keuze uit de opties m.b.t. groene stroom en groen gas. Verder ontdek je alle groene maatschappijen. Is groene stroom duurder i.v.m. reguliere stroom? Gelukkig is dat niet waar! Aan de hand van subsidies vanuit de overheid en interessante cash-back acties is overstappen naar groene energie aantrekkelijker dan ooit. Gelijk groene stroom in Bitgummole vergelijken? Gebruik hiervoor onze 8 tips:

 1. Als eerste vul je jouw postcode + huisnummer in (prijzen van elektra zijn afhankelijk van postcode in Friesland).
 2. Vul het geschatte verbruik in (stroom & gas).
 3. Hebben jullie zonnecellen? Trek dit daarvan af.
 4. Zoek de mogelijkheid “groene stroom”.
 5. Kies de herkomst van de groene energie. Mogelijkheden zijn hier o.a. windmolens van eigen bodem of zonneparken.
 6. Selecteer of je schone energie wilt afnemen uit Nederland (je mag er dan op vertrouwen dat het om echt duurzame elektriciteit gaat.)
 7. Selecteer het pakket dat bij jou past. Ga voor het voordeligste contract of de groenste energieleverancier.
 8. Maak gebruik van de handige overstapservice. Ga verder naar: overstapbonus Qwint.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen kan ik kiezen?

Duurzame energiebronnen zoals zonne-energie, bodemwarmte, aardwarmte, waterkracht, biomassa veroorzaken geen luchtvervuiling en het effect van CO-2 zijn heel minimaal. Goed om te noemen, alternatieve energie raakt nooit op. Dat is wel wat anders dan aardgas, petroleum, aardolie, steenkool (grijze stroom). Het verbranden van onze fossiele brandstoffen heeft een sterke invloed op klimaatverandering. Kies jij bewust voor een beter milieu? Bekijk dan de diverse vormen van goedkope duurzame elektriciteit in november 2023. Wellicht spreekt dit je ook aan: groene energie Papekop vergelijken.

Windenergie

Windturbines leveren ons stroom waarbij de lucht niet vervuild wordt. Het CO-2 effect kan zo enorm gereduceerd worden. Stap jij over op windenergie? Selecteer een aanbieder met groene stroom van de wind. Of schrijf je in voor een collectieve windmolen zoals De Blauwe Reiger (Burgerbrug).

Zonne-energie Bitgummole

Onze zon is een bron die nooit opraakt. Stap ook over naar zonnestroom, en bestel boilers en zonnepanelen. Neem een aandeel in collectieve panelen. Of markeer in onze groene stroom checker de milieuvriendelijke “energie via zonnepanelen”.

Biomassa

Energie uit biomassa is verantwoordelijk voor ruim 60% van de huidige voorradige duurzame energie. Biomassa-energie komt tot stand door het verbranden van organische natuur resten zoals tuinbouwafval. Hiermee genereert men warmte. De samenstelling van biomassa is doorgaans twijfelachtig. Dit hoeft niet altijd heel duurzaam te zijn.

Bodemwarmte

De bodem wordt opgewarmd door de zon, dit is in feite bodemwarmte. Deze warmte halen we uit de bodem, en dit nuttigen we voor het verwarmen van woningen. Daarbij gebruik je een speciale warmtepomp. Ook is er zoiets als stadswarmte: een combinatie van aardwarmte en restwarmte afkomstig uit de industrie (warmtenet) in de gemeente Menameradiel.

groene-stroom-bitgummole

Een energieneutrale woning in Bitgummole rond november 2023

Op basis van deze pagina vind je belangrijke toelichting op groene stroom Bitgummole. Interessant, hoezo elektriciteit inkopen, terwijl jij ook zelf stroom kan opwekken? Een huis met nauwelijks tot geen energierekening bestempelen we als “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Bitgummole wil natuurlijk iedereen. Zo’n huis bewerkstellig je op de volgende manier:

 • Jouw woning zo goed mogelijk isoleren.
 • Energieverbruik verminderen.
 • De stroom die je verbruikt zelfstandig producten.

De consumptie van elektriciteit beperken bereik je door te kiezen voor producten met A++ label en dagelijks te focussen op jouw apparaten. Dan kun je denken aan “gebruik niet de standby modus” en een teil gebruiken voor de afwas. De productie van energie doe je met zonnecellen, een zonneboiler en steeds vaker met een warmtepomp. In het najaar en winter neem je stroom af bij je aanbieder. Desondanks, als jullie meer opwekken dan je gebruikt kan je stroom terugleveren (salderen). Over een jaar gemeten spreken we over “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Rond 2021 wordt de “gewone” CV-ketel op gas (van bijv. Vaillant, Intergas, AWB, Nefit of Remeha) uitgefaseerd. De welbekende gasgestookte ketel mag je dan alleen vervangen voor een duurzaam alternatief. Een warmtepomp of een hybride installatie worden veel toegepast. Ben jij ook bezig met de kwestie: jullie CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Bekijk dan de verschillende types:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp gebruikt de warmte uit de afvoer-ventilatielucht precies voor het naar buiten wordt afgezogen. De warmte uit de lucht gaat rechtstreeks naar jouw CV. De gasketel gebruikt deze energie voor de centrale verwarming en heet tapwater (douche/bad). Dit noemen we ook een hybride installatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: De buitenunit (met een soort ventilator) nuttigt warmte uit omgevingslucht. De onttrokken warmte wordt vervoerd naar de warmtepomp die in huis in geïnstalleerd. De warmtepomp converteert de buitenlucht van 5 graden naar verwarmingswater tot zo’n 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit systeem nuttigt energie uit de bodem met speciale bodemwarmtewisselaars. De installatie transformeert dit naar toepasbare warmte voor het verwarmen van jullie appartement en douchewater. De installatie kent 2 toepassingen: verwarmen in de winter, en koelen als de woning te heet is.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp installeren in Bitgummole kan veel geld kosten. Maar, er is een betaalbaar alternatief: een hybride warmtepomp systeem. Deze warmtepomp wordt gecombineerd met jouw huidige cv-ketel. Voordelig, en eenvoudig toe te passen. Verder minimaliseer jij het negatieve CO2 effect en kan je bezuinigen op energienota. De aanschafprijs ligt zo tussen de €2800 tot +/- €7100. Via de aantrekkelijk ISDE subsidie is de terugverdientijd erg kort. Je treft hier ook uitgebreide info over groene stroom in Koudum afsluiten.

Welke leveranciers bieden groene stroom?

Momenteel is dat geen optie bij alle leveranciers. Met name leveranciers zoals Pure Energie, Engie, Qurrent, Eneco, Greenchoice, Powerpeers faciliteren dit. Wanneer je jouw postcode invoert detecteer je rap welke groene stroom aanbieders in Bitgummole beschikbaar zijn.

Hoe kan ik overstappen?

Overstappen is binnen een paar minuten geregeld. De beste manier: jouw lopende contract stopzetten en aansluitend een nieuwe, groene aanbieders selecteren. Op groene stroom overstappen vereist geen aanpassingen in de meterkast. De volgende energiemaatschappij regelt het papierwerk.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn zeker verleidelijk. Op het moment zijn prijzen van groene energie Bitgummole fors lager dan een paar jaar terug. We horen van veel klanten die om deze reden voorkeur hebben voor stroom die duurzaam wordt geproduceerd. Aan de hand van onze “groene” vergelijker tref je het verschil in prijs t.o.v. grijze elektra.

Wat voor groene contracten bestaan er?

Om je een impressie te geven van diverse energie-abonnementen tref je bijgaand toonaangevende stroomcontracten. Aantekening: daartussen vind je ook enkele aanbieders van grijze gas en stroom. Door middel van de groene stroom vergelijker vergelijk je simpelweg welke van deze contracten duurzaam zijn.

Huidige contracten in de provincie Friesland

 • Eneco – HollandseWind + AardGas vast 3 jaar
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 2 jaar Prijs Zeker
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas Onbepaalde tijd
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 1 jaar Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 5 jaar
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Vast 1 jaar Actie
 • Delta – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actieprijs

Energieprijzen Bitgummole vergelijken Vergelijk de gunstigste groene energieleveranciers en aanbiedingen voor gas en elektriciteit.